Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE PALMA

AGÈNCIA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DE L'AJUNTAMENT DE PALMA - PALMAACTIVA-

Núm. 6143
PalmaActiva – Anunci de l’extracte de la convocatòria per a la concessió de subvencions a les PIME, microempreses i autònoms destinades al foment de l’ocupació 2023 (Publicat extracte a la base de dades nacional de subvencions 668538)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Consell Rector, en sessió de dia 19 de desembre de 2022, aprovà les bases que han de regir la concessió de subvencions, a autònoms, microempreses i petites i mitjanes empreses destinades al foment de l'ocupació durant l'any 2023, amb l'objecte de subvencionar els costos salarials de la contractació laboral indefinida de persones aturades per al desenvolupament de les seves activitats a centres de treball del municipi de Palma, i la Junta de Govern, en sessió de dia 28 de desembre de 2022, autoritzà la despesa per un import màxim de 300.000,00 euros amb càrrec a l'aplicació pressupostària 10.42110.4700000  del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2023.

De conformitat amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, BOIB; el text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions, http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index i a la pàgina web www.palmaactiva.com

Primer.- Beneficiaris

Persones físiques o jurídiques, comunitats de béns, societats civils o altres entitats econòmiques amb o sense personalitat jurídica, legalment constituïdes, que tinguin el seu domicili fiscal al municipi de Palma, sempre que contractin a persones que es trobin en situació d'atur, i sempre que:

- El domicili fiscal estigui al municipi de Palma independentment del centre de treball on presti els seus serveis la persona contractada.

- L'activitat econòmica sigui desenvolupada per autònoms, microempreses o petites empreses, enteses com a empreses que hagin tingut un promig de plantilla màxim de 25 treballadors d'alta laboral durant el primer semestre de l'any 2023.

- L'activitat a la data de la presentació de la sol·licitud continuï d'alta a la Seguretat Social, mútua professional i Hisenda, oberta i en funcionament.

- No s'hagi acomiadat treballadors/res en els darrers 6 mesos de la presentació de la sol·licitud.

- No estigui exclosa de l'accés a subvencions públiques per la Comissió d'Infraccions, art. 10 de l'Ordenança Municipal de Subvencions.

- No es trobi en cap de les circumstàncies previstes a l'art. 13.2, de la Llei 38/2003 general de subvencions.

- Les comunitats de béns o societats civils i altres figures jurídiques sense personalitat jurídica pròpia que puguin dur a terme les activitats mercantils a les quals es destina la subvenció, hauran de nomenar un representant.

Segon.- Objecte

L'objecte d'aquestes bases és la regulació de les condicions que han de regir la concessió d'ajuts econòmics dirigits a autònoms, microempreses i petites empreses amb domicili fiscal al municipi de Palma, per a finançar els costos salarials per la contractació laboral indefinida de persones aturades per al desenvolupament de les seves activitats.

La contractació indefinida que es subvenciona és la de persones en situació d'atur tant a jornada completa o parcial, sempre que la jornada laboral parcial sigui igual o superior al 50%, de la jornada laboral prevista al conveni sectorial i en cas de no disposar-se, igual o superior a 20 hores setmanals, i per a contractes inicials formalitzats en el període comprès entre l'1 de gener del 2023 i el 15 de març del 2023, ambdós inclosos.

Tercer.- Bases reguladores

L'Ordenança municipal de subvencions, aprovada per l'Ajuntament Ple de data 26 de febrer de 2015 (BOIB núm. 35, de 12 de març de 2015).

Quart.- Quantia de les ajudes

Són subvencionables les contractacions formalitzades entre el 01/01/2023 i el 15/03/2023. A la data de la presentació de la sol·licitud han d'haver transcorregut els 6 mesos de contractació i continuar d'alta laboral.

La quantia màxima a concedir per sol·licitant serà fins a 6.000 euros. Si es presentés més d'un contracte, la suma de les quanties sol·licitades, en cap cas pot superar els 6.000 euros.

Si el contracte formalitzat és amb una persona que pertany a algun dels següents col·lectius, s'addicionarà al contracte subvencionat la quantia de 1.000 euros si és a jornada completa i 500 euros si és a jornada parcial (50-99%):

- Persones de 45 anys o més complerts a la data de la formalització del contracte laboral.

- Joves menors de 30 anys a la data de formalització del contracte laboral.

- Persones amb discapacitat reconeguda igual o superior al 33%.

Es podrà subvencionar fins a un màxim de 6.000 euros per sol·licitant (de 50 a 100 sol·licitants).

Cinquè.- Termini de presentació de sol·licituds

Les sol·licituds es poden presentar a partir de la data en què es publiqui al BOIB l'acord de gerència de l'organisme aprovant la data d'inici del termini per a la presentació de sol·licituds, prevista per al mes de setembre de 2023. Dit termini tindrà una durada de 30 dies naturals, comptadors des del dia següent a la seva publicació.

Es presentarà una única sol·licitud per empresa mitjançant model normalitzat ANNEX I que estarà a disposició dels sol·licitants a la Seu Electrònica de PalmaActiva.

S'estableix per a tots els sol·licitants l'obligació de relacionar-se amb PalmaActiva per mitjans electrònics, pel fet que compten amb accés i disponibilitat als mitjans electrònics necessaris per la seva capacitat econòmica, tècnica i professional. Així mateix, podran sol·licitar informació a través del correu electrònic info@palmaactiva.com.

Els sol·licitants presentaran model normalitzat oficial específicament elaborat juntament amb la documentació respectiva, que es recull a la Base 8ª de la convocatòria, degudament emplenada, i que haurà d'estar obligatòriament signada electrònicament pel/la sol·licitant o representant.

Qualsevol sol·licitud presentada seguint un procediment diferent del descrit en el paràgraf anterior o fora del termini establert a la convocatòria no serà admesa a tràmit, i se'n resoldrà la inadmissió.

Si es produís la interrupció del servei, es podrà declarar inhàbil el darrer dia dels terminis d'imminent venciment per a la presentació de sol·licituds per les persones o empreses interessades, emplenament de tràmits o esmena de requeriments, exclusivament als efectes del còmput de terminis, reprenent-se aquest còmput el següent dia hàbil.

Sisè.- Dotació pressupostària

Aquesta convocatòria de subvencions compta amb el pressupost màxim de 300.000,00 euros. Les obligacions econòmiques derivades de la concessió de subvencions d'aquesta convocatòria són amb càrrec a l'aplicació pressupostària 10.42110.4700000 del pressupost de despeses de PalmaActiva de l'any 2023.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (3 de gener de 2023)

El director general d'Ocupació amb funcions de gerent de PalmaActiva Miguel Carranza Guasch