Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 5159
Resolució de la directora general de Personal Docent de 3 de gener de 2023, per la qual s’obre un nou termini de presentació de sol·licituds per a la participació a les proves selectives d’accés al cos d’inspectors d’educació de les Illes Balears convocades per Resolució de 5 de desembre de 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

L'article 9 del Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents a què es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, aprovat pel Reial decret 276/2007, de 23 de febrer, estableix el següent:

Las convocatorias que realicen los órganos correspondientes de las Comunidades Autónomas se publicarán en sus respectivos Boletines o Diarios Oficiales y en el Boletín Oficial del Estado. En este último caso, la publicación en el Boletín Oficial del Estado podrá sustituirse por la inserción en el mismo de un anuncio en el que se indique la Administración educativa convocante, el cuerpo o cuerpos a que afecta la convocatoria, el número de plazas convocadas, el boletín o diario oficial, la fecha en que se hace pública la convocatoria, la fecha de terminación del plazo de presentación de instancias y el órgano o dependencia al que éstas deben dirigirse.

En data 13 de desembre de 2022 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears la Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de desembre de 2022, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al cos d'inspectors d'educació de les Illes Balears. No obstant l'anterior i per error, aquesta Direcció General va ometre el tràmit preceptiu d'inserció de l'anunci en el Butlletí Oficial de l'Estat.

La base 3.8 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de desembre de 2022 determina que el termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals a partir de l'endemà de la publicació de la Resolució al BOIB. Aquest termini finalitzà el dia 2 de gener de 2023.

És per això que, per tal de garantir els principis d'igualtat i publicitat que regeixen l'accés a la funció pública docent, és necessari acomplir el tràmit omès i atorgar un nou termini de presentació de sol·licituds, de la mateixa durada que aquell. No obstant l'anterior, totes les sol·licituds presentades dins el termini inicial mantenen els seus efectes, de forma que els aspirants que n'hagin presentat una no l'han de tornar a presentar dins el nou termini atorgat.

La competència per dictar aquesta Resolució correspon a la directora general de Personal Docent, d'acord amb la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 19 de març de 2021 de delegació de determinades competències en matèria de gestió del personal docent en la directora general de Personal Docent, en la qual el conseller d'Educació i Formació Professional delega en la directora general de Personal Docent l'exercici de la competència per convocar i resoldre els processos de selecció derivats de l'oferta pública d'ocupació per a l'ingrés i l'accés a la funció pública docent, establir-ne les bases, nomenar els membres dels òrgans de selecció i de valoració i establir el procediment de la fase de pràctiques.

Per tot això exposat, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Obrir un nou termini de presentació de sol·licituds de vint dies naturals comptadors a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears, en el marc de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de desembre de 2022, per la qual es convoquen proves selectives d'accés al cos d'inspectors d'educació de les Illes Balears.

2. Ordenar la inserció de l'anunci en el Butlletí Oficial de l'Estat en els termes previstos en l'article 9 del Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos docents a què es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, amb indicació expressa del nou termini de presentació de sol·licituds.

3. Mantenir els efectes de les sol·licituds presentades dins el termini atorgat per la base 3.8 de la Resolució de la directora general de Personal Docent de 5 de desembre de 2022.

4. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, les persones interessades  poden interposar un recurs potestatiu de reposició davant la directora general de Personal Docent en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE núm. 236, de 02/10/2015), i els articles 25.5 i 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També hi poden interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 3 de gener de 2023)

La directora general de Personal Docent Per delegació del conseller d'Educació i Formació Professional (BOIB núm. 41, de 25/03/2021) Rafaela Sánchez Benítez