Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

PLE, COMISSIÓ DE GOVERN, CONSELL EXECUTIU I PRESIDÈNCIA

Núm. 767485
Acord d'aprovació definitiva de la modificació número 1 del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Mallorca, en sessió de dia 10 de novembre de 2022, va acordar:

1r.- Resoldre les al·legacions presentades dins el tràmit publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) núm. 57 de 30 d'abril de 2019, amb relació a l'Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de dia 1 d'abril de 2019, d'aprovació inicial de la modificació núm. 1 del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), en el sentit recollit als informes de resposta individualitzada que hi consten a l'expedient i que es resumeixen succintament a continuació:

Número

Entrada Registre general Consell Mallorca

Interessat

Al·legació

Sentit resposta

Núm. Registre

Data registre

1

24075

24339

26/06/2019

28/06/2019

INTERNACIONAL MOUNTAIN BIKE ASOCIATION ESPAÑA (IMBA)

Demanen l'ampliació d'una sèrie de trams:

Etapa 1. Port d'Andratx - Coma d'en Vidal.

Etapa 3. Esporles – Can Boi.

Etapa 5. Muleta – Tossals Verds.

Etapa 6. Tossals Verds – Son Amer.

Variant P. Son Moragues.

Desestimar

2

23470

21/06/2019

ASSOCIACIÓ VEÏNS SON RAPINYA

a) Es faci referència de l'existència del desdoblament històric del camí de Puigpunyent a Palma en dos camins que partien, un cap a la Porta de Santa Catalina i l'altre cap la Porta d'en Sitjar, i després amb les murades renaixentistes a la porta d'en Jesús.

b) Es faci referència que en cap cas i en cap sentit queden desafectats aquest dos trams dels camins reials de Puigpunyent i d'Estellencs.

c) El traçat de la Variant de sa Vileta que passa per davant del cementeri inclòs a la present modificació, no modifica, ni és alternatiu al traçat real i actual dels camins reials de Puigpunyent i d'Estellencs.

Desestimar

3

24588

02/07/2019

ASSOCIACIÓ PARTICIPA

a) Es faci referència a l'existència del desdoblament històric del camí de Puigpunyent a Palma en dos camins que partien, un cap a la Porta de Santa Catalina i l'altre cap la Porta d'en Sitjar, i després amb les murades renaixentistes a la porta d'en Jesús.

b) Es faci referència que en cap cas i en cap sentit queden desafectats aquest dos trams dels camins reials de Puigpunyent i d'Estellencs, remetent en tot cas la responsabilitat de delimitar i fitar el seu traçat actual a l'Ajuntament de Palma.

c) El traçat de la Variant de sa Vileta que passa per davant del cementeri, no modifica, ni és alternatiu al traçat real i actual dels camins reials de Puigpunyent i d'Estellencs.

d) Que es modifiqui la denominació de la variant del camí que ens ocupa i passi a denominar-se d'acord amb el seu nom original “Camí de Puigpunyent (variant de Sa Vileta – Camí d'Estellencs)”.

Desestimar

4

24800

03/07/2019

EL PI-PROPOSTA PER LES ILLES

El signant sol·licita que:

a) S'esmenti a la documentació del PERPS el traçat històric del camí de Puigpunyent.

b) S'incorpori una entrada a la Ruta de Pedra en Sec des de Son Rapinya per Son Quint, seguint el traçat històric, pel “camí del Colesterol” o formalitzant un acord de col·laboració amb el propietari per un itinerari alternatiu.

c) El Consell de Mallorca faci “les prevencions corresponents en relació a les diverses evidències existents relatives a la delimitació d'aquest camí públic, en compliment de les seves atribucions (arts. 7 i 25 de la normativa del PERPS, entre d'altres)” mentre “no es resolguin els expedients de recuperació, delimitació i catalogació del camí de Palma a Puigpunyent per part de l'ajuntament de Palma; entretant no quedin resolts els conflictes actuals amb la propietat de les diverses finques del lloc conegut com a Son Quint, Serra de Son Marill o Pinar Park, pel que fa al seu traçat i delimitació”.

d) S'indiqui clarament el caràcter públic d'aquests camins i que la responsabilitat de delimitar, fitar i catalogar el seu traçat actual correspon a l'Ajuntament de Palma.

e) La denominació definitiva de la ruta incorpori el nom històric del camí en les seves dues variants: camí de Puigpunyent (per la vessant de Son Rapinya) i camí d'Estellencs (per la vessant de la Vileta).

Desestimar

5

35341

08/10/2019

GRUPS POLÍTICS MUNICIPALS - AJ. VALLDEMOSSA

Presenta diferents observacions i alternatives amb relació al tram 8 de l'etapa 3, el tram 9 de l'etapa 3 i possibles alternatives suggerides a aquests trams.

Es proposa: Estimar parcialment l'al·legació en el sentit de:

- No modificar el traçat en el tram 8 de l'etapa 3 i mantenir el traçat original, és a dir per la finca pública de Son Moragues, propietat de la CAIB.

- Modificar parcialment el tram 9 de l'etapa 3, suprimint el tram de titularitat privada incorporant el recorregut entre el carrer Àustria i el camí de sa Coma.

Estimada

parcialment

6

34413

38846

01/10/2019

08/11/2019

SON MORAGUES 1921 SLU

Entrada fora de termini però s'analitza

a) Reclamava un tràmit individualitzat d'audiència

b) Volia accedir a la documentació (tot i que havia estat a la seva disposició en tot moment).

c) Al·lega manca de justificació de determinades mesures adoptades.

d) Manifesta que es vulnera el principi de bona fe i legítima confiança i el dret a la propietat privada.

e) Al·lega contra la franja de protecció e 3 metres a banda i banda dels camins

Es proposa: Estimar parcialment l'al·legació, en el sentit de que el traçat de la RPS discorri per la finca pública de Son Moragues propietat de la CAIB.

Estimada

parcialment

7

34412

36261

01/10/2019

15/10/2019

ASSOCIACIÓ PROPIETARIS MUNTANYA DES VOLTOR

Entrada fora de termini però s'analitza

a) Reclamava un tràmit individualitzat d'audiència

b) Volia accedir a la documentació (tot i que havia estat a la seva disposició en tot moment).

c) Al·lega manca de justificació de determinades mesures adoptades.

d) Manifesta que es vulnera el principi de bona fe i legítima confiança i el dret a la propietat privada.

e) Al·lega contra la franja de protecció e 3 metres a banda i banda dels camins

Es proposa: Estimar parcialment l'al·legació, en el sentit de que el traçat de la RPS discorri per la finca pública de Son Moragues propietat de la CAIB.

Estimada

parcialment

2n.- Aprovar definitivament, de conformitat amb allò que estableix l'article 13 quarter de la Llei 14/2000, de 21 de desembre, d'ordenació territorial, la modificació núm. 1 del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), amb l'objecte i abast que defineix la documentació tècnica incorporada a l'expedient, i que s'integra per la documentació substantiva i ambiental següent: Memòria justificativa; Normativa; Estudi Econòmic i Financer; Annexos cartogràfics (toms 1 a 3); Annex afeccions servituds aeronàutiques; Estudi Ambiental Estratègic (text refós).

3r.- Ordenar la publicació d'aquest acord, juntament amb la normativa del Pla, al Butlletí Oficial de les Illes Balears als efectes legalment previstos.

4t.- Ordenar la publicació d'aquest acord, juntament amb tota la documentació de la modificació núm. 1 del Pla Especial d'Ordenació i de Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS), al portal web del Consell de Mallorca per a la seva consulta pública.

5è.- Notificar als interessats la resposta individualitzada a les al·legacions que hi han presentat.

 

Palma, el dia de la signatura electrònica (5 de desembre de 2022)

La consellera executiva de Territori Maria Antònia Garcias Roig

Documents adjunts