Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

Núm. 765975
Elevació a definitiva de l’Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l’Espai Empresarial de l’Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple del Consell Insular de Formentera, en sessió de caràcter Ordinari de 25 de novembre de 2022, va adoptar, entre d'altres, el següent acord:

“2.5.- PRP2022/786. DONAR COMPTE AL PLE DE L'ELEVACIÓ A DEFINITIVA DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A L'ESPAI EMPRESARIAL DE L'ÀREA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

El secretari dona compte de l'elevació a definitiva del reglament que regula l'accés i ús de l'espai empresarial de l'àrea de desenvolupament local del consell insular de formentera.

“DONAR COMPTE AL PLE DE L'ELEVACIÓ A DEFINITIVA DE L'ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER A LA PRESTACIÓ DE SERVEIS A L'ESPAI EMPRESARIAL DE L'ÀREA DE DESENVOLUPAMENT LOCAL DEL CONSELL INSULAR DE FORMENTERA

El secretari dona compte, conforme a l'article 161 del Reglament orgànic del Consell Insular, de l'elevació a definitiva de l'aprovació inicial de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera.

La tramitació d'aquest expedient s'inicià mitjançant acord de la Junta de Govern del Consell Insular de Formentera de data 25 d'agost de 2022 pel qual s'acordà l'inici del procediment per a l'aprovació de l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera i, a la vegada, s'aprovà la consulta pública prèvia a l'aprovació del reglament per part del Ple de la corporació. Posteriorment, per acord del Ple de la corporació en sessió de 30 de setembre de 2022, s'aprovà inicialment l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera, i es procedí a la seva exposició pública, mitjançant anunci al Butlletí Oficial de les Illes Balears número 137 de data 22 d´octubre de 2022, i al Tauler virtual d'anuncis de la pàgina web del Consell www.conselldeformentera.cat. També es donà audiència a les persones interessades en els terminis indicats, tal i com consta a l'expedient.

Finalitzat el termini d'exposició pública i considerant que, tal com es desprèn de la comunicació del Registre General d'Entrada de data 22 de novembre de 2022, no consta que s'hagin registrat al·legacions fins a la data assenyalada.

En conseqüència, cal estar al següent:

Únic. Considerar aprovada definitivament l'Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera, de conformitat amb l'acord del Ple de la corporació de data 30 de setembre de 2022, on s'aprovà inicialment, i procedir la publicació integra al BOIB, al tauler d'anuncis i a la pàgina web del Consell Insular de Formentera, als efectes de la seva entrada en vigor a partir de la publicació, tot de conformitat amb la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica (16 de desembre de 2022)

El secretari Ángel Custodio Navarro Sánchez

 

ANNEX Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera

Article 1 Norma reguladora

De conformitat amb el títol I "Recursos de les hisendes locals", articles 41 a 47, i també, relacionat amb els anteriors, l'article 127 i l'article 21, del RDL 2/2004, de 5 de març pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, referents als preus públics, i també, de conformitat amb la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, el Consell Insular de Formentera estableix els preus públics per a la prestació de serveis a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local, que es regiran pel que estableix aquesta Ordenança.

Article 2 Fet imposable

El fet imposable del preu públic és la cessió temporal de l'espai de treball individual equipat a la sala compartida de l'Espai Empresarial, que inclou: accés als serveis comuns, com ara sala de reunions, recepció, banys, neteja, llum, connexió a internet, servei de reprografia (amb un nombre limitat mensual de 200 fotocòpies/impressions per persona beneficiària, que s'especificarà en el reglament d'ús) i servei de tutela, acompanyament i formació empresarial.

Article 3 Obligats al pagament

Estan obligades al pagament les persones físiques o jurídiques que es beneficiïn de la prestació de serveis regulats per la present Ordenança.

Article 4 Tarifes

1. La quantia del preu públic regulat en aquesta Ordenança, respecte a la cessió temporal d'un espai de treball individual a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera, serà la fixada per les tarifes de la taula següent:

Modalitats

Tarifa mensual

Primer any de permanència

(1-12 mesos)

Segon any de permanència

(13-24 mesos)

Tercer any de permanència

(25-36 mesos)

Espai de treball individual a l'Espai Empresarial

60 €

70 €

80 €

2. El període màxim de permanència a l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera serà de trenta-sis mesos.

3. L'import de les tarifes indicades inclou la posada a la disposició dels usuaris dels espais de treball individual adjudicats i dels serveis comuns de l'Espai Empresarial, de conformitat amb el que estableix el Reglament que regula l'accés i ús de l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera.

Article 5 Gestió i cobrament de quotes

1. El pagament del preu públic regulat en aquesta Ordenança és obligatori des de l'inici de la prestació del servei.

2. Els interessats en la prestació de serveis de l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera hauran de presentar a l'Àrea de Desenvolupament Local la sol·licitud conforme amb el model que s'estableixi i hauran d'aportar la documentació que s'hi especifiqui.

L'autorització d'ús d'aquests espais es realitzarà pel procediment establert en el Reglament que regula l'accés i ús de l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera.

3. Les disposicions generals, la prestació de serveis i el funcionament establerts en el Reglament que regula l'accés i ús de l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera regiran de forma supletòria per allò no establert en aquesta Ordenança.

4. Les quotes es liquidaran mensualment dins dels cinc primers dies de cada mes, una vegada signat el conveni de cessió d'espais.

5. L'ingrés es realitzarà mitjançant domiciliació bancària al compte del Consell Insular de Formentera que es notifiqui; els citats ingressos seran controlats per l'àrea econòmica del Consell Insular de Formentera i per l'Àrea de Desenvolupament Local.

6. En el moment de presentar la sol·licitud per a l'ús temporal de l'Espai Empresarial de l'Àrea de Desenvolupament Local del Consell Insular de Formentera, els interessats hauran de comunicar a l'Àrea de Desenvolupament Local les dades precises per a procedir a la domiciliació bancària. Qualsevol canvi que es produeixi en aquestes dades haurà de comunicar-se abans del dia 15 o immediatament hàbil següent del mes anterior a aquell en què hagi de produir efectes.

7. L'impagament o retard en el pagament de la mensualitat de dos mesos consecutius donarà lloc a la resolució automàtica de la cessió.

8. L'administració insular podrà acordar la no aplicació de les tarifes en els casos que s'apreciïn raons socials, benèfiques, culturals o d'interès públic en la sol·licitud formulada.

9. No estaran subjectes al pagament d'aquestes tarifes els actes organitzats pel Consell Insular de Formentera, així com les que siguin conseqüència d'intercanvis, convenis amb altres institucions o acords de col·laboració.

Disposició final

El present preu públic i les seves normes reguladores entraran en vigor en el termini de trenta dies comptats a partir de la seva publicació en el BOIB, segons el que es disposa en l'article 17 del Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. La seva vigència continuarà fins que no sigui derogat o modificat.””

La qual cosa es fa pública per general coneixement.

 

Formentera, amb data de la signatura electrònica (16 de desembre de 2022)

La presidenta del Consell Insular de Formentera Ana Juan Torres