Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 765232
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual s’amplia el termini de presentació de sol·licituds corresponent a la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de data 29 de novembre de 2022, per la qual s’aprova la convocatòria per a la prestació d’ajuts per a la realització d’activitats extraescolars per contribuir a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal a les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Identificador BDNS: 660679

Fets

1. En data 1 de desembre de 2022 es va publicar en el BOIB número 156 la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, per la qual s'aprova la convocatòria per a la prestació d'ajuts per a la realització d'activitats extraescolars per contribuir a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal a les Illes Balears (expedient de tramitació anticipada de despesa corresponent a l'exercici de 2023 / Decret 75/2004, segons la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat d'11 de novembre de 2022).

El punt 4.1 de l'esmentada Resolució estableix que el termini per presentar la sol·licitud és de quinze dies comptadors des de l'endemà de la publicació de l'extracte d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears o fins a exhaurir-ne el crèdit, en cas que no hagi transcorregut el termini establert abans, que s'haurà de comunicar mitjançant una resolució publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears. En conseqüència, el termini per a la presentació de sol·licituds finalitza el dia 27 de desembre de 2022.

2. Tot i que el ritme de presentació de sol·licituds ha posat de manifest que aquesta mesura està essent d'interès per a la ciutadania, encara està lluny del número possible de beneficiaris identificats a priori al col·lectiu diana.

3. A data d'avui, el crèdit no s'ha exhaurit.

4. En data 19 de desembre de 2022 el director general de Coordinació, Relacions amb el Parlament, Drets i Diversitat ha informat respecte de la necessitat d'ampliar el termini de presentació de sol·licituds.

Fonaments de dret

1. L'article 32.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques (BOE número 236, de 1 d'octubre de 2015 que disposa que l'Administració, excepte precepte que digui el contrari, podrà concedir d'ofici o a petició de les persones interessades, una ampliació dels terminis establerts, que no excedeixi de la meitat, si les circumstàncies ho aconsellen i no es perjudiquen drets de tercer.

A més de les circumstàncies exposades al fet número 2, no es perjudiquen drets de tercers atès que no afecta les sol·licituds ja presentades, ni altera els requisits de la convocatòria per a ser beneficiari.

2. El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB número 196, de 31 de desembre de 2005).

3. La Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

4. El Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

5. L'Ordre de la consellera de Presidència de 24 d'agost de 2018 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions de la Conselleria de Presidència (BOIB núm. 106, de 28 d'agost de 2018).

6. El Decret llei 9/2022, de 7 de novembre, de mesures urgents per compensar la inflació a les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

 

Resolució

1. Ampliar en set dies el termini de presentació de sol·licituds previst en el punt 4.1 de la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de data 29 de novembre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria per a la prestació d'ajuts per a la realització d'activitats extraescolars per contribuir a la conciliació de la vida familiar, laboral i personal a les Illes Balears (expedient de tramitació anticipada de despesa corresponent a l'exercici de 2023 / Decret 75/2004, segons la Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat d'11 de novembre de 2022) i publicada en el BOIB núm. 156 d'1 de desembre de 2022.

En conseqüència, el termini de presentació de sol·licituds finalitza dia 5 de gener de 2023 o fins a exhaurir-ne el crèdit, en cas que no hagi transcorregut el termini establert abans, que s'haurà de comunicar mitjançant una resolució publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

2. Ordenar la publicació d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i establir que entra en vigor el mateix dia de la seva publicació.

 

Palma, 19 de desembre de 2022

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat

Mercedes Garrido Rodríguez