Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT DE SON SERVERA

Núm. 718681
Extracte de la convocatòria del procediment de concessió de subvencions per a l’adquisició d’una bicicleta elèctrica, així com també el kit de conversió de bicicletes elèctriques per a la mobilitat sostenible

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Aprovada per Decret de Batlia núm. 2022-1741 de 2 de desembre de 2022, la convocatòria del procediment de concessió de subvencions per a l'adquisició d'una bicicleta elèctrica, així com també el kit de conversió de bicicletes elèctriques per a la mobilitat sostenible, es fa públic el present extracte de la convocatòria:

“Extracte de la convocatòria del procediment de concessió de subvencions per a l'adquisició d'una bicicleta elèctrica, així com també el kit de conversió de bicicletes elèctriques per a la mobilitat sostenible.

Codi de la Convocatòria: 662372

De conformitat amb el previst en els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet de la convocatòria es pot consultar en la Base de dades Nacional de Subvencions.

(http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index)

1. Objecte i finalitat

L'objecte de la convocatòria és regular les condicions per atorgar subvencions per a l'adquisició d'una bicicleta elèctrica, així com també el kit de conversió de bicicletes elèctriques.

La finalitat d'aquesta línia d'ajuts és reduir les emissions d'elements contaminants i millorar l'eficiència energètica que genera el trànsit rodat, amb la conseqüent millora de la qualitat de l'aire i la reducció de l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

Aquesta ajuda es concedirà per l'adquisició de:

  1. Bicicleta de pedal assistit: aquella condicionada per l'esforç muscular mitjançant pedals, podent estar assistit per un motor elèctric de potència nominal contínua màxima inferior o igual als 250W, la potència del qual disminueixi progressivament i que finalment quedi interrompuda abans de que la velocitat del vehicle arribi als 25km/h o si el ciclista deixa de pedalejar. Ha d'estar equipada amb un sistema de llums complet.
  2. Kit de motorització de bicicleta: elements de motorització elèctrica per a bicicletes que s'haurà d'acreditar que no supera les especificacions tècniques establertes per a bicicletes de pedal assistit.

La subvenció no serà compatible amb altres que financin la mateixa despesa.

Només es subvencionaran les adquisicions dels elements descrits, efectivament pagades, en el període comprès entre l'1 de gener de 2022 i la data finalització de presentació de les sol·licituds (ambdós inclosos).

2. Aplicació pressupostària i import de l'ajuda

2.1. El pressupost total de les ajudes econòmiques que regulen aquestes bases és de 12.000 euros amb càrrec a la partida 1720/78001 de Subvencions Bicicletes elèctriques del pressupost de l'exercici 2022.

2.2. L'import de la subvenció es calcularà segons les següents condicions: L'import de les ajudes serà el següent:

  1. Per a l'adquisició de bicicleta de pedal assistit, l'import de l'ajuda és del 40% del preu de la bicicleta, fins a un màxim de 640 euros.
  2.  Per a l'adquisició del kit de motorització, l'import de l'ajuda és del 40% del preu de kitm fins a un màxim de 240 euros.

3. Bases reguladores

El 18 d'octubre de 2022, es va exposar al públic l'acord d'aprovació inicial de les bases reguladores del procediment de concessió de subvencions per a l'adquisició d'una bicicleta elèctrica, així com també el kit de conversió de bicicletes elèctriques per a la mobilitat sostenible, mitjançant la publicació en el BOIB núm. 135. Al no presentar-se reclamacions, objeccions o observacions en el termini establert, les bases van quedar aprovades definitivament.

4. Beneficiaris

Els requisits per poder ser persona beneficiària són:

  1. Ser persona física empadronada en el municipi de Son Servera com a mínim des del 30 d'agost de 2021. Aquest requisit serà comprovat d'ofici per l'Ajuntament.
  2. Ser major de 18 anys en el moment de presentació de la sol· licitud.
  3. Estar al corrent de les obligacions tributàries amb l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, amb l'Ajuntament de Son Servera i també estar al corrent d'obligacions econòmiques amb la Seguretat Social.
  4. La persona sol·licitant només podrà ser beneficiària d'una ajuda en aquesta convocatòria. Per altra banda no ha d'haver estat beneficiària, en els darrers tres anys, de qualsevol altra ajuda per a l'adquisició d'un vehicle de les característiques establertes a la base.
  5. No poden tenir la condició de beneficiàries les persones que es trobin en alguna de les circumstàncies que preveu l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
  6. La presentació de la sol·licitud implica, que la persona sol· licitant consent que l'Ajuntament de Son Servera pugui accedir a les dades que sigui necessàries per comprovar la veracitat de les dades que presentin.

5. Termini de presentació de sol·licituds

El termini de presentació de la sol·licitud serà de 15 dies hàbils a comptar a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Les sol·licituds s'han de presentar de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Son Servera o de manera presencial al Registre General de l'Ajuntament, i han d'anar adreçades a la Batlia-Presidència i acompanyades de la documentació indicada en el punt 6 de les bases. La presentació de la sol· licitud i de la documentació que s'acompanya també es pot fer en les formes previstes en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Son Servera, a la data de la signatura electrònica (2 de desembre de 2022)

La batlessa Natalia Troya Isern