Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MARIA DE LA SALUT

Núm. 718299
Bases que regiran el IX Premi Font i Roig d'assaig 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

 Expedient núm.: 898/2022

Procediment: accions de caràcter cultural

Assumpte: IX Premi Font i Roig d'assaig. Bases 2023

Document signat per: el Sr. Batle

El Sr. Jaime Ferriol Martí, en la seva condició de Batle President de l'Ajuntament de Maria de la Salut,

FA SABER:

Que, en la sessió ordinària de data 14 de novembre de 2022, el Ple de la Corporació va aprovar, per unanimitat dels seus membres presents, les Bases que regiran el IX Premi Font i Roig d'assaig 2023.

De conformitat amb el que es disposa en els articles 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques, i 7 de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern, es publiquen les mateixes.

 IX PREMI FONT I ROIG D'ASSAIG. BASES 2023 

L'Ajuntament de Maria de la Salut estableix, amb la coordinació del Sr. Antoni Gelabert Mas, metge i escriptor, juntament amb el Sr. Bartomeu Pastor Sureda, historiador, i Lleonard Muntaner, editor, el IX Premi Font i Roig d'Assaig 2023 amb l'objectiu de fomentar la investigació en les ciències humanes i socials.

1. CATEGORIA

El IX Premi Font i Roig d'Assaig 2023 es convoca en la modalitat d'Assaig. S'hi acceptaran monografies que tractin la Cultura de les Illes Balears. Una cultura entesa en majúscules i des de les més diverses disciplines.

2. OBRES

Les obres aspirants al IX Premi Font i Roig d'Assaig 2023 han de ser escrites en llengua catalana i cal que siguin originals i inèdites. Cada autor podrà concursar-hi amb un màxim d'una sola obra. La temàtica de les obres és lliure sempre que tractin algun aspecte cultural de les Illes Balears.

3. PRESENTACIÓ DE LES OBRES

Per poder optar al premi, els treballs hauran de tenir, com a màxim, una extensió de 35 folis de text més 12 fotografies en blanc i negre aplegades en un apèndix final. Les obres hauran de presentar-se en format DIN 4, mecanoscrites a espai 1,5 i per una sola cara, en tipus Times New Roman o semblant, de cos dotze.

Els autors participants han de trametre tres còpies de l'original en suport paper i una còpia en suport informàtic, realitzada en un programa estàndard, com ara Word, Open office o pdf. A la primera pàgina es consignarà el títol de l'obra i les dades de l'autor (nom i llinatges, DNI, adreça postal, telèfon i adreça electrònica).

4. ADMISSIÓ DE LES OBRES

El termini d'admissió de les obres acabarà dia 28 d'abril de 2023, a les 14 h. Les obres es podran presentar a l'Ajuntament de Maria de la Salut (plaça des Pou, 13, 07519 Maria de la Salut), de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores. Hi seran admeses les obres que es lliurin personalment o que hi arribin per correu, si la data d'emissió no és posterior a dia 28 d'abril de 2023. L'Ajuntament de Maria de la Salut lliurarà a l'autor un rebut de recepció de l'obra. En haver estat presentada al Premi, cap obra no podrà ser retirada per l'autor per tal de fer-hi correccions, ampliacions o per renunciar al concurs.

 

5. JURAT

Es constituirà un jurat integrat per l'editor i dos membres de reconegut prestigi dins l'àmbit de la cultura de parla catalana; pel batle de l'Ajuntament de Maria de la Salut, com a president del jurat, amb veu i sense vot; i per un membre triat a aquest efecte que actuarà com a secretari del jurat, amb veu i sense vot. El veredicte emès pel jurat es farà públic dia 27 de maig de 2023. El jurat podrà declarar desert el premi, però en cap cas no podrà atorgar-lo de manera compartida. El jurat podrà recomanar les publicacions que cregui oportunes de les obres finalistes. El jurat resoldrà tots aquells aspectes que no contemplin aquestes bases. El veredicte del jurat serà inapel·lable.

6. DOTACIÓ ECONÒMICA I EDICIÓ DE LES OBRES PREMIADES

S'estableixen els següents premis per al treball premiat:

• Obra guanyadora: premi de 800 euros i publicació del treball premiat.

L'obra premiada serà editada per Lleonard Muntaner, Editor a la col·lecció Panorama de les Illes Balears. La dotació econòmica del premi anirà a compte dels drets d'autor.

La presentació de l'obra impresa es durà a terme, preferentment, al setembre de 2023.

7. CUSTÒDIA I RETIRADA D'EXEMPLARS

L'Ajuntament de Maria de la Salut posarà esment en la custòdia dels originals mentre estiguin en poder seu, encara que no es farà responsable de la pèrdua o del deteriorament d'aquests. Els treballs que no hagin estat premiats podran ser retirats de l'Ajuntament, sempre que se'n presenti el rebut corresponent, fins al 15 de juliol de 2023. Transcorregut aquest termini, els originals seran destruïts.

8. ACCEPTACIÓ D'AQUESTES BASES

La participació en el IX Premi Font i Roig d'Assaig 2023 suposa la total acceptació d'aquestes bases.

El que es publica per a general coneixement i els efectes que calguin.

 

Maria de la Salut, 2 de desembre de 2022

(El batle Jaime Ferriol Martí)