Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE DEIÀ

Núm. 711996
Resolució d'Alcaldia núm. 0343/2022, de data 29 de novembre de 2022, de l'Ajuntament de Deià pel qual s'aproven les bases que han de regir la convocatòria del procés selectiu per cobrir una plaça d’arquitecte/a, d’Administració Especial, a jornada parcial, funcionari de carrera de l’Ajuntament de Deià, pel sistema de concurs-oposició, que consta dins l’oferta d’ocupació pública 2022 per l’estabilització de personal temporal; i la constitució d’una borsa de treball

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Per Resolució d'Alcaldia núm. 0343/2022 de dia 29 de novembre de 2022 s'han aprovat les bases que han de regir la convocatòria del procés selectiu per cobrir una plaça d'arquitecte/a, d'Administració Especial, a jornada parcial, funcionari de carrera de l'Ajuntament de Deià, pel sistema de concurs-oposició, que consta dins l'oferta d'ocupació pública 2022 per l'estabilització de personal temporal; i la constitució d'una borsa de treball, el text integre del qual és el següent:

“1. La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, té com a objectiu reduir la temporalitat del conjunt de les Administracions per sota del 8% i, al seu article 2 autoritza un tercer procés d'estabilització d'ocupació pública, de manera que, addicionalment als processos d'estabilització que van regular els articles 19.1.6 de la Llei 3/2017, de 27 de juny, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017 i 19.1.9 de la Llei 6/2018, de 3 de juliol, de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2018, s'autoritza una taxa addicional per a l'estabilització d'ocupació temporal que inclou les places de naturalesa estructural que, estiguin o no dins les relacions de llocs de treball, plantilles o una altra forma d'organització de recursos humans que estiguin previstes en les diferents Administracions Públiques, i estant dotades pressupostàriament, hagin estat ocupades de manera temporal i ininterrompudament almenys en els tres anys anteriors al 31 de desembre de 2020. El sistema de selecció serà, en aquest cas, el de concurs oposició.

2. L'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, desenvolupa el procés excepcional d'estabilització de places ocupades de manera temporal de llarga durada de conformitat amb la disposició addicional sisena de la Llei 20/2021, de 28 de desembre. Aquestes disposicions preveuen que les administracions públiques convoquin, amb caràcter excepcional i per una sola vegada pel sistema de concurs, les places que, complint els requisits establerts en l'article 2.1 de la Llei 20/2021, hagin estat ocupades amb caràcter temporal de manera ininterrompuda amb anterioritat a l'1 de gener de 2016. Aquesta disposició es complementa amb la disposició addicional vuitena, la qual estableix que, addicionalment, els processos d'estabilització prevists en la disposició addicional sisena han d'incloure en les convocatòries les places vacants de naturalesa estructural ocupades de manera temporal per personal amb una relació, d'aquesta naturalesa, anterior al dia 1 de gener de 2016.

3. Pel que fa al concurs com a procés excepcional d'accés a la funció pública, cal tenir en compte la doctrina fixada pel Tribunal Constitucional sobre el principi d'igualtat en l'accés als càrrecs i les ocupacions públiques (article 23.2 CE), que diu que únicament pot ser exceptuada per raons excepcionals i objectives. A més, aquest accés s'ha d'ordenar de manera igualitària a la convocatòria mitjançant normes abstractes i generals per tal de preservar la igualtat davant la llei de la ciutadania, fet que obliga el legislador i l'Administració a triar regles fundades en criteris objectius i presidits pels cànons de mèrit i capacitat que l'article 103.3 de la CE disposa (STC 67/1989, 27/1991 i 60/1994). Entre les condicions que, d'acord amb la jurisprudència constitucional, s'han de donar perquè no es pugui apreciar cap infracció del principi d'igualtat d'accés a càrrecs i llocs de treball públics de l'article 23.2 de la CE es troba, en primer lloc, que sigui una situació excepcional; en segon lloc, que només s'acudeixi a aquest tipus de procediments per una sola vegada, ja que altrament es perdria la seva condició de remei excepcional i, en tercer lloc, que aquesta possibilitat estigui prevista en una norma amb rang legal (STC 12/1999, d'11 de febrer de 1999). Amb la disposició addicional sisena de la Llei 20 /2021, de 28 de desembre, i l'article 4 del Decret llei 6/2022, de 13 de juny, es dona empara normativa al concepte jurisprudencial d'interinitat de llarga durada superior a cinc anys.

4. Mitjançant Decret de Batlia de dia 23 de maig de 2022 es va aprovar l'Oferta d'Ocupació Pública de l'Ajuntament de Deià, la qual articula els processos d'estabilització d'ocupació temporal de la Llei 20/2021, del 28 de desembre (BOIB núm. 69 de 28 de maig de 2022).

5. El Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, té per objecte l'aprovació de mesures urgents que permetin reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears, a l'empara de la Llei estatal 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, com també la transposició d'aquesta Llei a la normativa autonòmica.

L'apartat 3 de l'article 2 del Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, exigeix que la publicació de les convocatòries dels processos selectius per a la cobertura de les places incloses en les ofertes d'ocupació pública d'estabilització s'ha de produir abans del 31 de desembre de 2022. Així mateix, disposa que la resolució d'aquests processos selectius ha de finalitzar abans del 31 de desembre de 2024.

6. L'apartat 3 de l'article 48 de la Llei 3/2007, igual que fa l'article 59 del Reial decret legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de l'Estatut bàsic de l'empleat públic, preveu que en les ofertes d'ocupació pública s'ha de reservar una quota no inferior al 7% de les vacants per a les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, de manera que progressivament s'arribi al 2% dels efectius totals en cada administració pública.

L'apartat 2 de l'article 3 del Decret llei 6/2022 estableix que, pel que fa a les administracions o entitats en què s'hagi arribat al 2% dels efectius totals, les places ofertes per la quota de reserva es poden limitar a les que s'emparen en llocs de treball ocupats actualment per persones amb discapacitat, d'acord amb les previsions que s'estableixen en la Llei 20/2021.

Així mateix, l'article 4 del Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, disposa que «en les ofertes dels processos d'estabilització en el cas dels processos de la disposició addicional sisena i vuitena de la Llei, en tractar-se de processos per concurs com a procés excepcional, per una sola vegada, la convocatòria de les places s'ha de fer amb caràcter general per igual valoració dels mèrits objectius fixats per a tots els aspirants, excepte quan l'administració convocant motivi la convocatòria per torn de reserva de persones amb discapacitat».

7. Al seu torn, als efectes que preveu l'article 2.6 de la Llei 20/2021, s'ha d'entendre que el personal interí o el personal laboral temporal no ha superat el procés selectiu d'estabilització, quan havent-se presentat a totes les convocatòries realitzades per l'Ajuntament de Deià per a la categoria professional o especialitat en què presta serveis, no obtingui plaça en cap d'aquests.

8. L'òrgan competent per aprovar les Bases correspon al Batle, per aplicació dels articles 21.1.g) i 102.1 de la Llei Reguladora de les Bases del Règim Local.

En conseqüència, i a la vista dels antecedents i fonaments que precedeixen, es proposa a la Batlia, l'adopció del present

D'acord amb les atribucions que em confereix la legislació vigent en matèria de règim local, i concretament d'acord amb l'article 21 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local.

 

RESOLUCIÓ

PRIMER.- Aprovar la convocatòria del procés d'estabilització pel sistema extraordinari de concurs oposició per cobrir 1 plaça de personal funcionari, arquitecte/a, de l'Ajuntament de Deià, el sistema de selecció de les quals és el de concurs oposició inclosa en l'oferta d'ocupació pública extraordinària de l'Ajuntament de Deià aprovada per Decret de Batlia de de dia 23 de maig de 2022.

SEGON.- Aprovar les bases que han de regir la present convocatòria, que s'adjunten a aquest acord com a “BASES QUE HAN REGIR LA CONVOCATÒRIA DEL PROCÉS SELECTIU PER COBRIR UNA PLAÇA D'ARQUITECTE/A, D'ADMINISTRACIÓ ESPECIAL, A JORNADA PARCIAL, FUNCIONARI DE CARRERA DE L'AJUNTAMENT DE DEIÀ, PEL SISTEMA DE CONCURS-OPOSICIÓ, QUE CONSTA DINS L'OFERTA D'OCUPACIÓ PÚBLICA 2022 PER L'ESTABILITZACIÓ DE PERSONAL TEMPORAL; I LA CONSTITUCIÓ D'UNA BORSA DE TREBALL”.

TERCER.- Fer públic el model de sol·licitud d'admissió a les proves selectives, que s'adjunta a aquest acord com a annex I.

QUART.- Fer públic el model de presentació d'autobaremació, que s'adjunta a aquest acord com a annex II.

CINQUÈ.- Fer públic el temari de la fase d'oposició, que s'adjunta a aquest acord com annex III.

SISÈ.- Acordar que el termini de presentació d'instàncies serà de vint dies hàbils, comptador a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat.

SETÈ.- Publicar un Edicte amb el contingut del present acord en el tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Deià, a la seva pàgina Web i al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

VUITÈ.- Publicar un extracte de les bases i la convocatòria en el Butlletí Oficial de l'Estat.

Contra aquesta resolució, que posa fi a la via administrativa, es podrà interposar recurs contenciós administratiu davant la jurisdicció contenciosa administrativa, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la seva notificació.

 

Alternativament i de forma potestativa, es pot interposar recurs de reposició davant el mateix òrgan que l'ha dictat, en el termini d'un mes a comptar des del dia següent al de la seva notificació.”

 

A Deià, en la data de la signatura electrònica (30 de novembre de 2022)

El batle Lluís Enric Apesteguia Ripoll

Documents adjunts