Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 709027
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació d’altres serveis fúnebres de caràcter local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que l'Ajuntament Ple en sessió ordinària celebrada el 27 de setembre de 2022 va aprovar provisionalment l'ordenança fiscal, publicat l'anunci en el BOIB número 128 de data 1 d'octubre de 2022, i atès que no s'han presentat reclamacions contra aquest acord durant el termini d'exposició pública, en virtut de l'article 17.4 del Reial Decret legislatiu, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es publica el text integra de l'ordenança.

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ D'ALTRES SERVEIS FÚNEBRES DE CARÀCTER LOCAL

Article 1. Fonament i naturalesa.

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases de règim local, i d'acord amb el que es disposa en els articles 15 a 19 del Reial decret legislatiu 2/2004, del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aquest Ajuntament estableix la taxa per la conducció de cadàvers i per la prestació d'altres serveis fúnebres de caràcter local, que s'ha de regir per aquesta Ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que es preveu en l'article 57 de l'esmentat Reial decret legislatiu 2/2004.

Article 2. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis de conducció de cadàvers, de dipòsit de cadàvers, de sales de dol i qualssevol altres serveis dels que s'enuncien genèricament en aquest article que l'entitat local presti de manera efectiva.

Article 3. Subjecte passiu.

Són subjectes passius contribuents les persones físiques i jurídiques i les entitats a què fa referència l'article 35.4 de la Llei 58/2003, general tributària, que sol·liciten la prestació del servei o la realització d'activitats administratives de competència local, o que en resulten beneficiades.

Article 4. Responsabilitats.

1. Han de respondre solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què fa referència l'article 42 de la Llei 58/2003, general tributària.

2. Son responsables subsidiàries les persones responsables de l'administració de les societats, la sindicatura, la intervenció o liquidació de fallides, els concursos, les societats i les entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Article 5. Quota tributària.

La quota tributària s'ha de determinar d'acord amb les tarifes que s'inclouen en els epígrafs següents per a cadascun dels serveis.

La tarifa d'aquest preu públic és la següent:

Epígraf primer. Dipòsit de cadàvers

1. Per cada dipòsit d'un cadàver o de restes, durant 24 hores o fracció, als locals destinats a dipòsit individual: 35,60 €

2. Per la utilització de sala de cambres per a serveis fúnebres:

a) per a vestir difunts: 35,60 €

b) per embalsamar difunts: 125,00 €

c) Per custodia de difunts embalsamats: 35,60 €/dia.

 

Epígraf segon. Sales de dol

Per la utilització de sales de dol al tanatori municipal:

Per torn (De 9:00 a 11:30 hores ó de 16:00 a 19:00 hores): 50,00 €/ hora.

Article 6. Meritació.

Es merita la taxa i hi ha l'obligació de contribuir des del moment que comença la prestació dels serveis subjectes a gravamen i, a aquest efecte, s'entén que la prestació comença el moment que se sol·liciten els serveis esmentats.

Article 7. Liquidació i ingrés.

Cada servei és objecte de liquidació individual i autònoma, que s'ha de notificar, una vegada que s'ha prestat el servei. Els terminis d'ingrés en període voluntari de les quantitats esmentades són els que s'assenyalen en l'article 62 de la Llei 58/2003, general tributària:

1. Les liquidacions notificades entre el dia 1 i el 15 de cada mes, fins al dia 20 del mes següent o, en cas que aquest dia no sigui hàbil, fins al dia hàbil immediatament posterior.

2. Les liquidacions notificades entre el dia 16 i el darrer de cada mes, fins al dia 5 del segon mes posterior o, en cas que aquest dia no sigui hàbil, fins al dia hàbil immediatament posterior.

Transcorregut el període voluntari d'ingrés de la taxa, s'han de meritar els recàrrecs que s'assenyalen en l'article 28 de la Llei general tributària, sense perjudici de les actuacions administratives en matèria d'inspecció tributària que corresponguin.

El lloc d'ingrés en el període voluntari és el compte corrent de l'entitat bancària que s'esmenta a continuació i que és obert a nom de l'Ajuntament de Llucmajor:

(Les entitats bancàries que subscriguin el conveni Quadern 60.)

En cas que hagi transcorregut el període voluntari, l'ingrés s'ha de fer a la Tresoreria de l'Ajuntament de Llucmajor, al carrer de la Constitució, número 6, del nucli urbà de Llucmajor.

Article 8. Infraccions i sancions.

En tot el que fa referència a la qualificació de les infraccions tributàries, i també de les sancions que hi corresponen en cada cas, s'ha d'aplicar el que s'estableix en els articles 191 i següents de la Llei 58/2003, general tributària.

Disposició addicional

Les referències a l'articulat d'aquesta Ordenança s'han d'entendre sense perjudici que hagin pogut ser modificades per normativa posterior al moment que s'ha aprovat.

Disposició derogatòria

La present ordenança fiscal deroga l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació d'altres serveis fúnebres de caràcter local publicada en el BOIB numero 12 de 24 de gener de 2013.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Llucmajor, en data de la signatura electrònica (23 de novembre de 2022)

El batle accidental

Bernadí Vives Cardona