Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE SELVA

Núm. 709481
Aprovació definitiva de la modificació de l'Ordenança Fiscal del preu públic del servei d'escoletes municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Una vegada transcorregut el termini d'exposició pública de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic per la prestació de serveis de l'escoleta municipal, adoptada per acord plenari de 11 d'octubre de 2022, sense que s'hagin interposat reclamacions en contra, conforme la previsió de l l'article 17 del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, resta elevat a definitiu l'acord fins a les hores provisional, fent-se públic l'articulat de la nova ordenança fiscal:

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS DE L'ESCOLETA MUNICIPAL

Article 1r .

Concepte

D'acord amb allò que preveu l'article 127 en relació a l'article 41 i concordants del Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, aprovat pel Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, aquest Ajuntament estableix el preu públic per prestació de serveis especificats a les tarifes contingudes a l'apartat 2 de l'article 3 següent, que es regirà per la present Ordenança.

Article 2n .

Obligats al pagament

Estan obligades al pagament del preu públic regulat a aquesta ordenança les persones sol·licitants de la prestació del servei d'escoleta municipal per a infants de 0 a 3 anys o, si no és així, el pare o mare o persones tutores de l'infant beneficiat.

Article 3r .

Quantia

a) Matrícula d'inscripció ..................................................... 50,00.-€ anuals

b) Assegurança anual ...........................................................15,00.-€ anuals

c) Quotes material i berenar..................................................40,00.-€ trimestrals

d) Quotes mensuals:

TRAM

HORARI

PREU

Servei matí extra

07:30 h a 08:00 h

1,50.-€/dia esporàdic

10,00.-€/mes

Escoleta Matinera

08:00 h a 08:30 h

1,50.-€/dia esporàdic

10,00.-€/mes

Jornada escolar

8:30 h a 12:30 h

150,00.-€/mes.

Gratuït per alumnes de 2-3 anys

Dinar

12:30h a 13:30h

Sortida: 13:30h

3,00.-€/dia esporàdic

20,00.-€/mes

Dinar + Descans

12:30h a 14:00h

sortida: 14.00h

3,00.-€/dia esporàdic

30,00.-€/mes

Dinar + Descans

12:30h a 15:00h

sortida: 15.00h

3,00.-€/dia esporàdic

50,00.-€/mes

Servei tarda

15.00h a 15.30h

1,50.-€/dia esporàdic

10,00.-€/mes

El servei matí extra (7.30 h a 8.00 h) i el servei tarda extra (15.30 h a 16.00 h) és un servei extraordinari s' haurà d'estar justificada mitjançant document que acrediti que el pare, mare o tutor treballa, que en cap cas podrà ser inferior a quatre sol·licituds. Per tant, valorar que el servei de 7.30 a 8.00 només s'oferirà si hi han com a mínim quatre sol·licituds.

Article 4t .

Obligació al pagament

1. El preu públic es considerarà meritat simultàniament a la prestació del servei, i el seu cobrament es farà efectiu dins els primers deu dies de cada mes pels serveis administratius de l'Ajuntament.

2. Així mateix, tenint en compte que el curs comença la segona setmana de setembre, i finalitza el 31 de juliol, es cobraran 11 mensualitats referides a la duració del curs, inclosos els mesos de setembre i juliol. Les persones obligades al pagament del preu públic regulat en aquesta ordenança es comprometen al pagament de les onze mensualitats.

3. La taxa per matrícula es pagarà en el moment de sol·licitar la inscripció.

Article 5è .

Beneficis fiscals

S'aplicaran les següents reduccions a les tarifes:

1. Infants que acreditin la condició de família nombrosa: 25 % de descompte

2. Infants que acreditin una discapacitat superior al 33%: 25% de descompte

3. Infants amb germans matriculats a l'escoleta : 10 % de descompte per a cada un d'ells. 4. Infants pertanyents a unitats familiars on els ingressos nets per unitat de consum siguin inferiors al llindar de la pobresa, prenent com a valor de referència el publicat per l'INE: 100% de descompte

5. Infants pertanyents a unitats familiars on els ingressos nets per unitat de consum siguin inferiors al salari mínim interprofessional, prenent com a valor de referència el fixat pel Ministeri de Treball i Seguretat Social: 50% de descompte.

Per a calcular els ingressos nets per unitat de consum, s'agafarà com a referència la declaració de renda de l'any anterior al inici del curs i es sumaran tots els ingressos nets dels membres de la unitat familiar. A continuació es dividirà aquesta quantitat pel nombre d'unitats de consum que formen la unitat familiar, que es calcula per mitjà de la suma dels següents coeficients:

- Pel primer adult: 1

- Per la resta de persones majors de 14 anys :0.7

- Per a cadascun dels menors de 14 anys: 0.5

Per gaudir de les reduccions es requerirà que la persona interessada ho demani mitjançat sol·licitud presentada telemàticament o en paper a l'Ajuntament, justificant el seu dret mitjançant els següents documents, relatius a totes i cada una de les persones que conviuen en el mateix habitatge i que facin referència a l'exercici anterior immediat de l'acreditació de la taxa:

- Certificat que acrediti la condició de família nombrosa - Certificat que acrediti un grau de discapacitat superior al 33%

- Certificació negativa de no estar obligats a la presentació de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les persones físiques, o en altre cas, la darrera declaració presentada. - Certificat municipal acreditatiu dels qui conviuen, en el seu cas, amb el sol·licitant de la bonificació.

La declaració de la persona interessada podrà ser comprovada per l'administració municipal que s'ajustarà al que disposa la Llei General Tributària. En cas de falsedat, automàticament es perdrà la reducció obtinguda independentment de l'expedient de defraudació que li pot seguir. 

6. Als infants que, tot i no complir amb el descrit als punts anteriors d'aquest article, presentin un informe emès pels serveis socials de l'Ajuntament que així ho aconselli, se'ls aplicarà un descompte d'acord amb la seva capacitat econòmica.

En cap cas els descomptes seran acumulatius. S'aplicarà sempre el que sigui més avantatjós per l'alumne.

La forma de fer-se efectiva serà mitjançant la reducció de la quantia a pagar que resulti de l'article anterior.

La sol·licitud d'una plaça a qualsevol escola depenent de l'Ajuntament, es realitzarà mitjançant l'imprès oficial de sol·licitud de plaça corresponent, que s'haurà d'acompanyar amb la documentació pertinent.

 

Article 6è.

Normes de gestió

Les baixes que es produeixin en el curs escolar s'hauran de formalitzar per escrit per part dels responsables legals dels usuaris. S'entendran com a causa de baixa, el següents casos:

1.- Canvi de domicili dels pares que suposi un canvi de residència.

2.- Malaltia greu de l'infant que impedeixi l'assistència al centre (necessitat del pertinent justificant mèdic).

3 .- Pèrdua del lloc de feina per part dels pares o tutors de l'infant.

Un cop comprovades per la direcció de l'escola i tramitada la documentació corresponent, s'emetrà informe al Departament de Gestió Tributaria i es donarà lloc a la baixa de les quotes restants del curs escolar. És important recalcar que no es produeix la reserva de plaça, sense perjudici de si és per malaltia greu, de l'infant es pot reservar la plaça mentre no hi hagui demanda de la plaça que ocupa.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança s'aplicarà a partir del dia següent al de la seva publicació i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

(Signat electrònicament, 29 de novembre de 2022

El batle

Joan Rotger Segui )