Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE LLUCMAJOR

Núm. 709022
Aprovació definitiva de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d’animals i la seva custòdia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Vist que l'Ajuntament Ple en sessió ordinària celebrada el 27 de setembre de 2022 va aprovar provisionalment l'ordenança fiscal, publicat l'anunci en el BOIB número 128 de data 1 d'octubre de 2022, i atès que no s'han presentat reclamacions contra aquest acord durant el termini d'exposició pública, en virtut de l'article 17.4 del Reial Decret legislatiu, de 5 de març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es publica el text integra de l'ordenança.

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DE LA TAXA PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI DE RECOLLIDA I TRASLLAT D'ANIMALS I LA SEVA CUSTÒDIA

Article 1. Fonament i naturalesa

Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2. i 142 de la Constitució i per l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local, i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 del RDL 2/2004 del text refós de la LRHL, aquest Ajuntament estableix la “Taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia”, que es regirà per la present ordenança fiscal, les normes de la qual atenen el que preveu l'article 57 de l'esmentat RDL 2/2004.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa l'ús, la realització d'activitats i la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

Article 3. Subjecte passiu

Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, general tributària, que sol·licitin o resultin beneficiades per la prestació del servei o la realització d'activitats de recollida i trasllat d'animals, vius o morts, i la seva custòdia.

Article 4.- Responsables

1. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones físiques o jurídiques a què es refereix l'article 42 de la Llei 58/2003, general tributària.

2. Son responsables subsidiàries les persones responsables de l'administració de les societats, la sindicatura, la intervenció o liquidació de fallides, els concursos, les societats i les entitats en general, en els supòsits i amb l'abast que assenyala l'article 43 de la Llei general tributària.

Article 5. Quota tributària

La quota tributària regulada en aquesta ordenança seran les següents tarifes per a cada un dels distints serveis o activitats:

a) Recollida d'animals, vius o morts, fins un màxim de 5 unitats: 35,70 €/per servei.

b) Manutenció d'animals, per unitat i dia: 2,20 €/unitat

c) Per trasllat a planta incineradora a Son Reus: 21,90 €/unitat

d) Serveis per assistència veterinària

1) Vacunació antiràbica 22,13 €/unitat

2) Implantació microxip 33,25 €/unitat

3) Passaport 9,00 €/unitat

4) Despeses de gestió per canvis de persona propietaria al Registre de Identificació d'Animals de Companyia de les Illes Balears 10,00 €/unitat

e) Eutanàsia d'animals

1) Fins a 15 Kg 30,00 €/unitat

2) Més de 15 Kg 40,00 €/unitat

f) Cessió d'animals a la canera municipal

1) Fins a 15 Kg 47,60 €/unitat

2) Més de 15 Kg 57,60 €/unitat

3) Ventrades (ventrades del mateix part fins a 40 dies) 61,60 €/unitat

g) Adopció d'animals. Hauran d'abonar una tarifa única en concepte d'implantació de microxip, vacunació antiràbica i passaport més les despeses d'estància i administració: 64,38 €

Article 6. Meritació

Es merita la taxa i neix l'obligació de contribuir des del moment en què s'inicia la prestació del servei.

Article 7.- Liquidació i ingrés

Aquesta taxa es meritarà en el moment de prestar el servei. L'INGRÉS de les quanties que s'indiquen serà SIMULTANI a la sol·licitud del servei.

El LLOC D'INGRÉS serà el compte corrent de l'entitat bancària que a continuació s'indica oberta a nom de l'Ajuntament de Llucmajor:

(aquelles entitats que subscriguin el conveni quadern 60)

Disposició addicional.

Les referències a l'articulat d'aquesta Ordenança s'han d'entendre sense perjudici que hagin pogut ser modificades per normativa posterior al moment que s'ha aprovat.

Disposició derogatòria

La present ordenança fiscal deroga l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de recollida i trasllat d'animals i la seva custòdia publicada en el BOIB numero 139 de 3 de novembre de 2016.

Disposició final

La present ordenança fiscal entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i romandrà en vigor fins a la seva modificació o derogació expresses.

 

Llucmajor, en data de la signatura electrònica (23 de novembre de 2022)

El batle accidental Bernadí Vives Cardona