Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT D'HISENDA I FUNCIÓ PÚBLICA

Núm. 707911
Resolució de correcció d’errors observats a la Resolució del conseller executiu d’Hisenda i Funció Pública, de 27 d’octubre de 2022, per la qual s’aprova la convocatòria del procés selectiu d’estabilització pel sistema excepcional de concurs de mèrits per cobrir les places de personal funcionari de les escales, subescales, classes i categories (o especialitats) d’administració general i especial dels subgrups A1, A2 i grup B derivada de l’oferta d’ocupació pública extraordinària del Consell de Mallorca i de l’Agència de Defensa del Territori per a l’any 2022 i acumulades de 2017 i de 2019

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es publica la resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, per delegació del Consell Executiu, segons l'Acord de 28 de setembre de 2022, BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022, de conformitat amb el que disposa l'article 45.1 b) de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques:

“Antecedents

1. En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 140, de 29 d'octubre de 2022, es va publicar la Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, de 27 d'octubre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés selectiu d'estabilització pel sistema excepcional de concurs de mèrits per cobrir les places de personal funcionari de les escales, subescales, classes i categories (o especialitats) d'administració general i especial dels subgrups A1, A2 i grup B derivada de l'oferta d'ocupació pública extraordinària del Consell de Mallorca i de l'Agència de Defensa del Territori per a l'any 2022 i acumulades de 2017 i de 2019.

2. A aquesta resolució s'han detectat els errors següents:

- A l'annex I, relatiu a les places que es convoquen, s'ha advertit que per a la denominació “Tècnic-a superior selecció”, s'ha obviat el requisit de Llicenciatura en psicopedagogia, o el grau o títol que habiliti per l'accés al Màster en Psicopedagogia.  A més, com a altre requisit s'hauria d'afegir el Màster universitari en Psicopedagogia, en cas que el requisit al·legat sigui estar en possessió de grau o títol que habiliti per l'accés al Màster en Psicopedagogia. 

Respecte a la denominació “Tècnic–a de grau mitjà de medi ambient”, s'ha obviat com a requisit la Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en ciències ambientals.

Pel que fa a la denominació “Tècnic-a grau mitjà especialista en seguretat treball” el requisit de titulació correcte hauria de ser Títol universitari de grau, diplomatura, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica, tres primers cursos complets de llicenciatura, arquitectura o enginyeria.

En relació a la denominació “Pràctic-a topogràfic” s'ha omès afegir als requisits exigits les titulacions equivalents a la de Tècnic superior en projectes d'obra civil.

I en relació a la denominació “Tècnic-a superior en interpretació de llengua de signes (B)”, s'ha omès el títol de tècnic superior en interpretació de llengua de signes.

- A l'annex II, base 5, Requisits i condicions per participar-hi, apartat 5.1 Requisits generals, s'ha duplicat l'expressió “Aspirants amb grau de discapacitat”.

- A l'annex III, a l'apartat de mèrits professionals s'indica que per a la realització del càlcul dels serveis prestats, s'estableix que un mes equival a 30 dies, sent aquest només el cas per als períodes inferiors a un mes.

A l'apartat iv) Cursos de formació, s'ha omès que es valoraran també tots els cursos de formació certificats amb assistència, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

-A l'annex IV, relatiu a l'acreditació de requisits i mèrits, a l'apartat 2.1.1 s'afirma que en el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar, juntament amb la sol·licitud de participació, l'homologació o el reconeixement corresponent del Ministeri competent en la matèria, quan amb la sol·licitud de participació al procés no s'ha d'aportar cap documentació acreditativa dels requisits o dels mèrits.

A més, a l'apartat 3.5, s'indica erròniament, en relació als mèrits relatius a les accions formatives, que quan es consideri necessari es pot adjuntar el programa i/o els continguts del curs perquè es pugui valorar la relació amb les funcions del lloc al qual es concursa, quan aquesta condició no consta a l'annex del barem de mèrits.

Fonaments de dret

1. L'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes.

2. Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació pública de les Illes Balears.

3. Borses de la subescala, classe o categoria de tècnic-a superior de selecció, publicada al BOIB 56 de dia 27 d'abril de 2019, amb rectificació publicada al BOIB 92 de 9 de juliol de 2019.

4. Reial Decret 39/1997, de 17 de gener, pel qual s'aprova el Reglament dels Serveis de Prevenció.

5. Reial Decret 386/2011, de 18 de març, pel qual s'estableix el títol de Tècnic Superior en Projectes d'Obra Civil i es fixen els seus ensenyaments mínims.

6. Ordenança per la qual es regula l'Administració electrònica del Consell Insular de Mallorca i els organismes que en depenen, aprovada per Acord del Ple del Consell Insular de Mallorca de 14 de febrer de 2013, modificat per Acord de Ple del Consell Insular de Mallorca de 9 de juny de 2022 (BOIB núm. 69 de 16 de maig de 2013; BOIB núm. 122, de 17 de setembre de 2022).

7. Article 61.1 del RDL 5/2005, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós  de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic.

Per tot l'exposat, el conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, en virtut de les atribucions que té conferides per l'Acord del Consell Executiu de 28 de setembre de 2022, de delegació de determinades atribucions del Consell Executiu en el conseller executiu o consellera executiva d'Hisenda i Funció Pública, en matèria de personal (BOIB núm. 128, d'1 d'octubre de 2022), en relació amb l'article 28.1.e) de la llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, dict la següent

Resolució

1. Rectificar els errors observats a la Resolució del conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública, de 27 d'octubre de 2022, per la qual s'aprova la convocatòria del procés selectiu d'estabilització pel sistema excepcional de concurs de mèrits per cobrir les places de personal funcionari de les escales, subescales, classes i categories (o especialitats) d'administració general i especial dels subgrups A1, A2 i grup B derivada de l'oferta d'ocupació pública extraordinària del Consell de Mallorca i de l'Agència de Defensa del Territori per a l'any 2022 i acumulades de 2017 i de 2019 (BOIB núm. 140 de 29 d'octubre de 2022), en el sentit següent:

- A l'annex I, allà on diu:

«1.2 Subgrup A1, Administració especial

(...)

Tècnic-a superior selecció

Especial

subescala tècnica, classe de tècnic superior

1 (CIM)

Grau o llicenciatura en psicologia o pedagogia

 

B2

 

»

Ha de dir:

«1.2 Subgrup A1, Administració especial

(...)

Tècnic-a superior selecció

Especial

subescala tècnica, classe de tècnic superior

1 (CIM)

Grau o llicenciatura en psicologia o pedagogia

Llicenciatura en psicopedagogia

Grau o títol que habiliti per l'accés al Màster en Psicopedagogia

Màster universitari en Psicopedagogia, en cas que el requisit al·legat sigui estar en possessió de grau o títol que habiliti per l'accés al Màster en Psicopedagogia.

B2

 

»

Allà on diu:

«1.3 Subgrup A2, Administració especial

(...)

Tècnic–a de grau mitjà de medi ambient

 

subescala tècnica, classe de tècnic-a mitjà-ana

 

9 (CIM)

 

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en història

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en història de l'art

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en Geografia

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en biologia

 

 

B2

 

(...)

Tècnic-a grau mitjà especialista en seguretat treball

 

subescala tècnica, classe de tècnic-a mitjà-ana

 

1 (CIM)

 

Grau o enginyeria tècnica industrial

Títol d'arquitectura tècnica o grau en arquitectura tècnica

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en química

 

Carnet conduir B

Curs d'un mínim 600 h. (RD 39/1997) en Seguretat en el Treball

 

B2

 

»

Ha de dir:

«1.3 Subgrup A2, Administració especial

(...)

Tècnic–a de grau mitjà de medi ambient

 

subescala tècnica, classe de tècnic-a mitjà-ana

 

9 (CIM)

 

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en història

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en història de l'art

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en geografia

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en biologia

Llicenciatura (o tres primers cursos complets) o grau en ciències ambientals

 

 

B2

 

(...)

Tècnic-a grau mitjà especialista en seguretat treball

 

subescala tècnica, classe de tècnic-a mitjà-ana

 

1 (CIM)

 

Títol universitari de grau, diplomatura, enginyeria tècnica, arquitectura tècnica, tres primers cursos complets de llicenciatura, arquitectura o enginyeria

Carnet conduir B

Curs d'un mínim 600 h. (RD 39/1997) en Seguretat en el Treball

 

B2

 

»

I allà on diu:

«1.4 Grup B, Administració especial

(..)

Pràctic-a topogràfic

 

subescala tècnica, classe tècnica auxiliar

 

1 (CIM)

 

Tècnic superior en projectes d'obra civil

 

Carnet conduir B

 

B2

 

(...)

Tècnic-a superior en interpretació de llengua de signes (B)

 

subescala tècnica, classe tècnica mitjà

 

1 (CIM)

 

Tècnic superior en mediació comunicativa

 

Carnet conduir B

 

B2

 

»

Ha de dir:

«1.4 Grup B, Administració especial

(..)

Pràctic-a topogràfic

 

subescala tècnica, classe tècnica auxiliar

 

1 (CIM)

 

Tècnic superior en projectes d'obra civil o equivalent

 

Carnet conduir B

 

B2

 

(...)

Tècnic-a superior en interpretació de llengua de signes (B)

 

subescala tècnica, classe tècnica mitjà

 

1 (CIM)

 

Tècnic superior en mediació comunicativa

Tècnic superior en interpretació de llengua de signes

Carnet conduir B

 

B2

 

»

- A l'annex II, base 5, Requisits i condicions per participar-hi, apartat 5.1 Requisits generals, allà on diu:

«h) Haver satisfet la taxa de serveis de selecció de personal d'acord amb l'Ordenança de la taxa pel servei de selecció de personal a l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, la quota íntegra de la qual són 27,57 € per a les places dels subgrups A1 i A2, i de 13,77 € per a les places del grup B.

(...)

– Aspirants amb grau de discapacitat.

– Aspirants amb grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).

(...)»

Ha de dir

«h) Haver satisfet la taxa de serveis de selecció de personal d'acord amb l'Ordenança de la taxa pel servei de selecció de personal a l'àmbit del Consell de Mallorca i dels seus organismes autònoms, la quota íntegra de la qual són 27,57 € per a les places dels subgrups A1 i A2, i de 13,77 € per a les places del grup B.

(...)

– Aspirants amb grau de discapacitat igual o superior al 33 % (exempció del 100 %).

(...)»

- A l'annex III, apartat 1) Mèrits professionals, allà on diu:

«Per a la realització del càlcul dels serveis prestats, s'estableix que un mes equival a 30 dies. »

Ha de dir:

«Per a la realització del càlcul dels serveis prestats s'estableix que els mesos naturals complets computen com un mes. Els períodes inferiors a un mes s'acumularan i cada període de 30 dies es computarà com un mes. »

I a l'apartat 2) Altres mèrits, allà on diu:

«iv) Cursos de formació (màxim 20 punts)

(...)

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

(...)»

Ha de dir:

«iv) Cursos de formació (màxim 20 punts)

(...)

Es valoraran tots els cursos de formació certificats amb aprofitament o assistència, impartits o promoguts per qualsevol administració pública de base territorial i escoles d'administració pública.

(...)»

- A l'annex IV, allà on diu:

«2.1.1 Títol oficial (anvers i revers). En el supòsit de no haver-se expedit el títol, només es podrà acreditar amb la certificació supletòria provisional, d'acord amb l'article 14 del Reial decret 1002/2010, de 5 d'agost, sobre expedició de títols universitaris oficials.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar, juntament amb la sol·licitud de participació, l'homologació o el reconeixement corresponent del Ministeri competent en la matèria.

(...)»

Ha de dir:

«2.1.1 Títol oficial (anvers i revers). En el supòsit de no haver-se expedit el títol, només es podrà acreditar amb la certificació supletòria provisional, d'acord amb l'article 14 del Reial decret 1002/2010, de 5 d'agost, sobre expedició de títols universitaris oficials.

En el cas de titulacions expedides a l'estranger, cal aportar l'homologació o el reconeixement corresponent del Ministeri competent en la matèria.

(...)»

I on diu:

«3.5 Acreditació dels cursos de formació:

Els mèrits relatius a les accions formatives, tant els rebuts com els impartits, s'han de justificar mitjançant els corresponents certificats, en el que constin el nombre d'hores de durada i/o crèdits de l'acció formativa. Quan es consideri necessari es pot adjuntar el programa i/o els continguts del curs perquè es pugui valorar la relació amb les funcions del lloc al qual es concursa. »

Ha de dir:

«3.5 Acreditació dels cursos de formació:

Els mèrits relatius a les accions formatives, tant els rebuts com els impartits, s'han de justificar mitjançant els corresponents certificats, en el que constin el nombre d'hores de durada i/o crèdits de l'acció formativa. Quan es consideri necessari es pot adjuntar el programa i/o els continguts del curs. »

2 Atorgar un nou termini de presentació de sol·licituds de vint dies hàbils comptadors a partir de l'endemà de la publicació de l'anunci d'aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de l'Estat per a les persones interessades que vulguin participar en les places de Tècnic-a superior selecció, Tècnic–a de grau mitjà de medi ambient, Tècnic-a grau mitjà especialista en seguretat treball, Pràctic-a topogràfic i Tècnic-a superior en interpretació de llengua de signes (B).

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, i el seu anunci al Butlletí Oficial de l'Estat.

Interposició de recursos

Contra aquesta resolució, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar el recurs d'alçada davant la Comissió de Govern dins el termini d'un mes, comptador a partir de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb allò que preveu l'article 66.2 de la Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, i els articles 12 i 122 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.”

 

Palma, a data de la signatura electrònica (28 de novembre de 2022)

El conseller executiu d'Hisenda i Funció Pública Josep Lluís Colom Martínez