Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 705390
Convocatòria de subvencions destinada a la concessió de subvencions als titulars de llicències d'auto-taxi que tinguin adscrit un vehicle adaptat, per a l'adquisició, la renovació o reparació de vehicles adaptats

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local en sessió extraordinària celebrada en data 23/11/2022 va aprovar la convocatòria de subvencions i les bases que li acompanyen destinades a la concessió de subvencions als titulars de llicències d'auto-taxi que tinguin adscrit un vehicle adaptat a persones amb mobilitat reduïda (eurotaxis), per a la renovació, reparació i adquisició dels vehicles adaptats.

Es procedeix a publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears l'acord adoptat, la convocatòria de subvencions i les bases reguladores per la seva difusió i el seu coneixement públic.

ACORD

Primer: Aprovar la convocatòria de subvencions i les bases que li acompanyen destinades a la concessió de subvencions als titulars de llicències d'auto-taxi que tinguin adscrit un vehicle adaptat, per a l'adquisició de nous vehicles adaptats o per a la renovació i reparació d'un vehicle adaptat, d'acord amb el text que s'adjunta que forma part de la present proposta.

Segon: Destinar un total de 8.000 € de la partida pressupostària 503 44000 4720002 per a la present convocatòria de subvencions.

Tercer: Publicar el present acord, així com la convocatòria de subvencions i les bases que li acompanyen en el BOIB, així com en la Base de dades Nacional de Subvencions a l'efecte de la seva difusió i públic coneixement.

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS DESTINADA A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS ALS TITULARS DE LLICÈNCIES D'AUTO-TAXI QUE TINGUIN ADSCRIT UN VEHICLE ADAPTAT, PER A L'ADQUISICIÓ, LA RENOVACIÓ O REPARACIÓ DE VEHICLES ADAPTATS.

BASES

PRIMERA.-JUSTIFICACIÓ

Aquestes bases corresponen a una necessitat d'interès social, per fer front, per part de l'Ajuntament de Calvià, a una mesura per minorar el cost més alt que representa per als vehicles adaptats la prestació dels serveis esmentats.

Aquesta convocatòria es regirà per allò establert a les Bases d'Execució del Pressupost General d'aquesta Corporació per a l'any 2022 i en allò no previst a aquesta, s'aplicarà supletòriament la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

SEGONA.-OBJECTE I FINALITAT.

Aquesta convocatòria té per objecte la concessió de subvencions a les persones titulars de llicències d'autotaxi de l'Ajuntament de Calvià que tinguin adscrits un vehicle adaptat a persones amb mobilitat reduïda (eurotaxis), per a la renovació, reparació i adquisició dels vehicles adaptats.

La finalitat de la subvenció és compensar el cost econòmic més gran que ha de realitzar el titular de la llicència autotaxi a l'hora de prestar el servei amb un vehicle adaptat a persones amb mobilitat reduïda (eurotaxis).

La subvenció municipal consistirà en la concessió a la persona titular de la llicència d'autotaxi en una quantitat pecuniària en concepte de subvenció com a compensació per les despeses ocasionades per la renovació, reparació i adquisició del vehicle adscrit a la llicència.

La concessió de les subvencions sefectuarà mitjançant el règim de lliure concurrència entre els titulars de les llicències municipals dautotaxi que tinguin adscrits vehicles adaptats.

Els ajuts s'atorgaran dins de les previsions pressupostàries previstes a la partida 503 44000 4720002 (subvenció taxi accessible i seguretat) del pressupost vigent per a l'any 2022. L'import màxim compromès per a aquesta convocatòria és de 8.000€.

La quantitat a subvencionar serà com a màxim de 8.000€. No s'hi inclourà en cap cas l'import de l'IVA.

TERCERA.- REQUISITS.

Per ser beneficiari d'aquestes ajudes caldrà reunir els requisits següents:

1.- Ser titular d'una llicència d'autotaxi de l'Ajuntament de Calvià a la qual estiga adscrit un vehicle adaptat per al transport de persones amb mobilitat reduïda.

2.- Estar al corrent d'obligacions fiscals, socials i laborals.

3.- No tenir sancions pecuniàries pendents de pagament, per infraccions previstes al Reglament Municipal de Servei Públic de Transports de Viatgers en Automòbils de Turisme.

4.- Formular la corresponent sol·licitud voluntària dajuda i acceptar expressament les obligacions contemplades per als beneficiaris.

5.- La subvenció s'atorgarà per a aquelles renovacions, reparacions o adquisicions de vehicles que s'hagin realitzat a partir de l'1 de gener del 2022.

6.- No estar sotmés a qualsevol de les causes de prohibició per rebre subvencions determinades a l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

7.- No haver rebut una altra subvenció anterior pel mateix concepte.

Aquests requisits shan de reunir en el moment de presentació de les sol·licituds daquesta convocatòria.

QUARTA.- SOL·LICITUD D'AJUDES

Els titulars de les llicències municipals interessats a obtenir ajuts hauran de presentar la sol·licitud de subvenció en el termini de vint dies hàbils des de l'endemà de la publicació de la convcatòria dels ajuts al Butlletí Oficial de les Illes Balears ia la ia la pàgina web de l'Ajuntament de Calvià.

Les sol·licituds es podran presentar:

1.- De manera telemàtica a través del Registre Electrònic Comú de lAdministració General de lEstat, en cas de disposar de certificat digital o DNIe.

2.- De manera presencial de dilluns a divendres de 9 a 14 hores al Registre General de l'Ajuntament de Calvià, al de la Policia Local, al del Centre Municipal de Serveis de Palmanova, o en qualsevol de les formes previstes a la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En cas que es declarin situacions similars que aconsellin limitar la mobilitat, les persones interessades en els ajuts han de fer ús, de manera prioritària, del Registre Electrònic General de lAdministració General de lEstat o de la tramitació mitjançant formulari, segons ho estableix el Decret d'Alcaldia de data 28 d'abril del 2020, per presentar les sol·licituds.

Tal com estableix l'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, en tractar-se d'un procediment de concurrència competitiva, els actes administratius que generi la tramitació seran objecte de publicació, la que es farà al tauler d'anuncis de l'Ajuntament de Calvià, a la pàgina web municipal ia la Base de Dades Nacional de Subvencions

CINQUENA.- DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR.

- Còpia del DNI de la persona titular de la llicència d'autotaxi.

- Còpia de la factura de reparació, renovació o adquisició del vehicle.

- Declaració responsable fent constar que la persona responsable no incorre en cap de les prohibicions per obtenir la condició de beneficiari a què fa referència larticle 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (annex 1).

SISENA.- OBLIGACIONS

Els perceptors de la subvenció estan obligats a:

a) Acceptar la subvenció. En cas que això no sigui possible hauran de renunciar expressament, en el termini de quinze dies comptats a partir de l'endemà de la notificació de la subvenció

b) Complir amb lobjecte de ladaptació. Haurà de tenir adscrit a la llicència municipal de taxi un vehicle adaptat i comprometre's a mantenir-lo en servei durant quatre anys, podent perllongar el servei de forma indefinida.

c) Atendre, de forma preferent, les trucades de les persones amb mobilitat reduïda i usuàries de cadires de rodes.

d) Estar integrat a l'emissora de Ràdio Taxi de Calvià.

e) Acreditar davant l'Ajuntament, la reparació, la renovació o l'adquisició del vehicle mitjançant factura que indiqui marca, model, número de bastidor i reparacions efectuades. A la factura s'ha de detallar la data d'emissió de la factura, el seu import i la data de pagament de la factura corresponent (inclòs el justificant del pagament esmentat).

f) Tenir cura en tot moment del perfecte funcionament tècnic i mecànic del vehicle, així com la seva aparença externa.

g) Justificar davant lòrgan concedent, el compliment dels requisits i condicions, així com la realització de lactivitat i el compliment de la finalitat que determina la concessió de la subvenció.

h) Comunicar lobtenció de subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat, procedents daltres administracions, entitats públiques o privades, nacionals o internacionals.

i) Conservar els documents justificatius de laplicació dels fons rebuts, inclosos els documents electrònic.

SÈPTIMA.- PUNTUACIÓ

En cas que fossin rebudes més peticions de subvenció que el nombre d'ajudes a concedir, es procedirà a l'adjudicació de la manera següent:

1º.-Antiguitat del vehicle que se substitueix: 1 punt per cada mes complet d'antiguitat, a comptar de la data de matriculació fins a la data en què publiqui les Bases de convocatòria de la subvenció.

2º.- Si malgrat això hi hagués empat, sadjudicaran les ajudes per ordre cronològic en la presentació de la sol· licitud de subvenció davant lAjuntament de Calvià.

VUITÈ.- COMISSIÓ DE VALORACIÓ

Es constituirà una Comissió de valoració que deliberarà i proposarà la resolució daquesta convocatòria de subvencions dacord amb les bases establertes.

Aquesta Comissió de Valoració estarà integrada pels membres següents:

  • President: El Tinent d'Alcalde de Serveis Generals i Infraestructures o persona en qui delegue.
  • El cap de lÀrea de Mobilitat o persona en qui delegue.
  • Un funcionari del Departament d'infraestructures designat pel tinent d'alcalde de serveis generals i infraestructures.

La Comissió elaborarà un informe o proposta de resolució en què es constarà la relació de les persones beneficiàries per a les quals es proposa la concessió de lajuda econòmica prevista amb valoracions efectuades, conforme a les presents bases.

La Comissió de Valoració elevarà a la Junta de Govern Local la proposta d'atorgament per a l'aprovació definitiva, amb el dictamen previ de la Comissió Informativa corresponent.

NOVENA.- RESOLUCIÓ DE SUBVENCIONS.

La Junta de Govern Local, en vista de les quantitats consignades en el pressupost vigent per a l'exercici 2022, en vista de la proposició de la comissió de valoració, assignarà objectivament i de forma individual els ajuts.

 

(Signat electrònicament: 25 de novembre de 2022

El tinent de batle de Serveis Generals i Infraestructures Juan Recasens Oliver)

 

ANNEX 1 DECLARACIÓ RESPONSABLE

D/Dª.............................................................................................................., major d'edat amb DNI ............................................ domiciliat en .................................... com a titular de la llicència municipal d'auto-taxi núm................................... corresponent al vehicle, declara sota la seva responsabilita que es troba culpable/a de les circumstànces previstes en l'article 12 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions

 

Fdo

 

ANNEX 2 DECLARACIÓ RESPONSABLE

D/Dª............................................................................................................................., major d'edat amb DNI ................................. domiciliat en .................................... com a titular de la llicència municipal d'auto-taxi núm.....................................corresponent a  vehicle, declara sota la seva responsabilitat que es compromet a mantenir la llicència d'auto-taxi amb el vehicle adaptat ................. anys a partir del quart any, des de la  concessió de l'ajuda.

 

Fdo.