Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE MURO

Núm. 680933
Aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora taxa prestació servei centre de dia de l'Ajuntament de Muro

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Elevació automàtica a definitiu de l'acord provisional de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de centre de dia del ajuntament de Muro.

El BOIB núm. 129, de 4 d' octubre de 2022, publicà el corresponent edicte d'exposició al públic de l'acord d'aprovació provisional del Ple de l'Ajuntament, en sessió ordinària de dia 29 de setembre de 2022 de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de centre de dia del Ajuntament de Muro.

Havent finalitzat el termini per a la presentació de reclamacions contra l'acord adoptat per l'Ajuntament Ple, sense que s'hagi formulat cap reclamació, de conformitat amb allò que estableix l'article 17.3 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, queda definitivament aprovat. El que es fa públic als efectes previnguts a l'article 17.4 de l'esmentat Reial Decret Legislatiu, amb la publicació del text íntegre del acord d'aprovació :

 

Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació del servei de centre de dia de l' Ajuntament de Muro

Article 1. Fonament i naturalesa

A l'empara del previst als articles 57 i 20.4.n) del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 d'aquest text legal, aquest Ajuntament estableix la taxa per a la prestació del servei de Centre de dia de l'Ajuntament de Muro.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la taxa la prestació dels serveis del Centre de dia de Muro.

Article 3. Subjectes passius

Són subjectes passius contribuents de la taxa les persones beneficiaris dels serveis regulats en aquesta Ordenança; o bé, els familiars o la persona que tinguin l'obligació legal o pactada d'atendre els usuaris d'aquest servei.

En el cas de les places cedides a la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General de Dependència, els subjectes passius seran l'esmentada Conselleria i l'usuari o beneficiari del servei d'acord amb les directrius establertes al Conveni signat a l'efecte i amb els percentatges relatius al copagament establerts a la resolució d'adjudicació de les places.

Article 4. Responsables

Són responsables subsidiaris els familiars i les persones que tinguin l'obligació legal o pactada d'atendre els usuaris del Servei de Centre de Dia. En el supòsit de quedar pendent d'abonar alguna quantitat del present servei, en morir el beneficiari, aquesta tindrà el concepte de deute del causant a la liquidació d'herència. La derivació de responsabilitat requerirà que, prèvia audiència de l'interessat, es dicti acte administratiu, en els termes prevists a la Llei General Tributària.

Article 5. Quota tributària

D'acord amb el tipus de prestació i els graus i nivells de dependència que estableix la Llei 39/2006, de 14 de desembre, la quota corresponent a places de centre de dia per a gent gran en situació de dependència queda fixada en:

  • Grau III: 41,72 €/dia
  • Grau II: 36,29 €/dia
  • Grau I: 33,37 €/dia

El termini màxim perquè els usuaris ingressin en els centres, tret d'una causa raonada, és de quinze dies hàbils, comptadors a partir de la data de notificació. Durant aquests quinze dies hàbils, com a màxim, s'abonarà en concepte de reserva de places un import de 16,69€, equivalent a la meitat del preu per dia del grau I.

Article 6. Normes de Gestió

Una vegada es tramiti l'admissió al centre es practicarà la corresponent liquidació que haurà de ser abonada amb anterioritat a l'inici de la prestació.

Les quotes successives s'hauran de pagar durant els primers cinc dies de cada mes, mitjançant domiciliació bancària. La liquidació correspondrà a l'Ajuntament.

Les quotes liquidades i no satisfetes s'exigiran per la via de constrenyiment.

Les baixes definitives en la prestació del servei o les modificacions en el règim d'estada han de ser comunicades amb anterioritat al dia 20 del mes anterior en què hagin de produir efecte.

La falta d'assistència durant un període d'un mes sense avis previ implica la baixa definitiva, sense que això afecti el rebut del mes no assistit. Igualment implica la baixa definitiva l'impagament d'un rebut en el termini establert.

Article 7. Infraccions i sancions

Pel que respecta a les infraccions i sancions tributàries que, en relació a la taxa regulada en aquesta Ordenança, resultin procedents, s'aplicarà el que disposa la normativa aplicable vigent.

Disposició final

Aquesta ordenança fiscal entrarà en vigor el dia següent de la seva publicació definitiva en el Butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB) i continuarà vigent mentre no s'acordi modificar-la o derogar-la. En cas de modificació parcial, els articles no modificats continuaran vigents.

 

(Signat electrònicament: 18 de novembre de 2022)

El batle Miquel Porquer Tugores