Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 679964
Convocatòria de proves per a la obtenció del certificat d'aptitud professional dels conductors (CAP) a l'illa d'Eivissa

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El conseller executiu del departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports ha convocat les proves per a l'obtenció del Certificat d'Aptitud Professional (CAP) acreditatiu de la qualificació inicial dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera durant l'any 2023 a l'illa d'Eivissa, per resolució de data 16/11/2022 del tenor literal que segueix:

"El Reial decret 284/2021, de 20 d'abril, pel qual es regula la qualificació inicial i la formació contínua dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera i pel qual es modifica el Reglament de la llei d'Ordenació del Transports Terrestres, aprovat per Reial decret 1211/1990, de 28 de setembre (BOE núm. 98, de 24 d'abril de 2021), determina l'obligació de superar un examen per parts dels aspirants a obtenir el certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial per a la conducció per vies publiques espanyoles de vehicles que efectuïn una activitat de transport per carretera i pertanyin a empreses establertes en qualsevol Estat membre de la unió Europea, per les que resulti obligatori estar en possessió de permisos de conducció de les categories C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+E, definides al Reglament general de conductors, aprovat pel Reial decret 818/2009, de 8 de maig.

Els aspirants han de superar l'examen, en un termini no superior a 12 mesos des de la finalització del curs de formació, es a dir, per accedir a les proves es necessari acreditar prèviament haver realitzat el corresponent curs de formació, en qualsevol de les seves modalitats, i per obtenir el certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial, hauran de superar l'examen en els 12 mesos següents a la finalització del curs.

L'article 17 del Real decret 284/201, de 20 d'abril, preveu que els òrgans competents per a l'expedició de les autoritzacions de transport públic discrecional de viatgers i mercaderies per carretera en el territori de què es tracti són els encarregats d'organitzar els exàmens. A l'illa d'Eivissa l'òrgan competent és el Consell Insular d'Eivissa d'acord amb la Llei 13/1998, de 23 de desembre, d'atribució de competències als Consells Insulars de Menorca i d'Eivissa i Formentera en matèria de transports terrestres (BOIB núm. 1666, de 31 de desembre de 1998)

Vist l'informe proposta del cap de Servei de Transports de data 15 de novembre de 2022. 

D'acord al contingut del Reial decret 284/2021, de 20 d'abril, i a la Llei 13/1998, de 23 de desembre, en ús de les facultats que tinc conferides pel Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16/7/2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular d'Eivissa (BOIB núm. 98 EXT., de 17 de juliol 2019; modificacions al BOIB núm. 175, de 31de desembre de 2019, BOIB núm. 101, de 4 de juny de 2020 i al BOIB núm. 153, de 5 de setembre de 2020),

RESOLC

1. CONVOCAR les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera que es duran a terme l'any 2023 a l'Illa d'Eivissa d'acord amb les bases que s'incorporen com Annex 1.

2. PUBLICAR aquestes bases de la convocatòria de les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera previstes per l'any 2023 a l'illa d'Eivissa en el Tauler d'anuncis de la Seu Electrònica del Consell Insular d'Eivissa i en el BOIB.

 

ANNEX 1

Bases de la convocatòria de les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional acreditatiu de la qualificació inicial dels conductors de determinats vehicles destinats al transport per carretera que es duran a terme l'any 2023 a l'Illa d'Eivissa d'acord amb les següents:       

 1. Objecte i àmbit d'aplicació

1.1. L'objecte d'aquestes bases és regular la convocatòria de les proves per a l'obtenció del certificat d'aptitud professional, acreditatiu de la qualificació inicial que exigeix el Reial decret 284/2021, de 20 d'abril, per a la conducció per vies públiques espanyoles de vehicles que efectuïn una activitat de transport per carretera y pertanyin a empreses establertes en qualsevol Estat membre de la unió Europea, per les que resulti obligatori estar en possessió de permisos de conducció de les categories C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+E. , definides al Reglament General de Conductors, aprovat pel reial decret 818/2009, de 8 de maig.

1.2. La convocatòria s'estén a l'àmbit territorial de l'illa d'Eivissa, podent concorre a les proves qualsevol persona que compleixi amb els requisits amb independència del lloc de residencia habitual o del lloc en el hagi realitzat el curs preceptiu.

2.  Normes generals de les proves

2.1. Es realitzaran sis convocatòries destinades als conductors per als quals s'exigeix estar en possessió dels permisos de conducció de les categories C1, C1+E, C, C+E, D1, D1+E, D i D+E.

2.2. Les proves s'han d'ajustar al programa que estableix l'annex I, apartat A, del Reial decret 284/2021, de 20 d'abril.

2.3. Els exercicis, l'estructura i la forma de qualificar-los s'estableixen a l'Annex V, Secció 1a del Reial decret 284/2021.

2.4. L'examen constarà de 100 preguntes tipus test, cadascuna de les quals tindrà quatre respostes alternatives, en relació al contingut de les matèries incloses a l'Annex I, lletra A), secció 1a, i seccions 2a o 3a, segons la classe de permís de conducció a que es refereixi. Les respostes correctes es valoraran amb 1 punt i les contestades erròniament es penalitzaran amb 0,5 punts negatius. Les preguntes no contestades o que contenen més d'una resposta no puntuaran ni positivament ni negativament.

2.5. Per aprovar serà necessari obtenir una puntuació no inferior a la meitat del total de punts possibles.

2.6. La durada de la prova serà de dues hores.

3. Requisits dels aspirants

3.1. Per poder participar a les proves és necessari haver superat el curs preceptiu, ja sigui en la modalitat ordinària o l'accelerada, durant l'any anterior a la data de l'examen, d'acord amb el que estableixen els articles 4 a 6 del Reial decret 284/2021, de 20 d'abril, o en el seu cas tenir els titols, cursos i certificats indicats en les disposicions addicionals segona, tercera, quarta i quinta del Real decreto.

3.2. Els conductors que efectuïn transports de mercaderies que siguin titulars del certificat d'aptitud professional acreditatiu de qualificació inicial i ampliïn o modifiquin la seva activitat per realitzar transport de viatgers, només estaran obligats a realitzar la formació obligatòria especifica per els permisos D, D+E, D1 y D1+E del programa del curs de qualificació inicial, regulada a l'Annex I, lletra A), secció 3ª, i a realitzar aquella part del examen que es refereixi a aquesta formació

3.3. Els conductors que efectuïn transports de viatgers que siguin titulars del certificat d'aptitud professional acreditatiu de qualificació inicial i ampliïn o modifiquin la seva activitat per realitzar transport de mercaderies, només estaran obligats a realitzar la formació obligatòria especifica per els permisos C, C+E, C1 y C1+E del programa del curs de qualificació inicial, regulada a l'Annex I, lletra A), secció 2ª, i a realitzar aquella part del examen que es refereixi a aquesta formació.

3.4. Si el Tribunal, en qualsevol moment del procés, tingues coneixement o dubtes fonamentats que algun dels aspirants incompleix els requisits exigits a la convocatòria podrà requerir-li els documents acreditatius de complir-los. En el supòsit que no quedin acreditats, l'aspirant quedarà exclòs de les proves.

3.5. En el cas que el nombre d'aspirants sigui superior al nombre de places del que disposi el recinte en el qual es desenvoluparan els exàmens, es realitzaran dos torns. Els integrants de cada torn, es publicarà amb la llista definitiva d'admesos.

4. Sol·licituds, lloc i termini de presentació

4.1. Les sol·licituds s'hauran de presentar mitjançant l'aplicació per la gestió de la formació dels conductors CAP, que es troba a la seu electrònica del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (https://sede.mitma.gob.es/capint/servlet/ServletController?modulo=general&accion=selcertif), per la qual es realitzen totes les tramitacions i sol·licituds que siguin necessàries per als usuaris d'acord amb el Reial decret 284/2021, de 20 d'abril.

4.2. Juntament amb la sol·licitud s'haurà d'adjuntar, entre d'altres, el justificant de pagament de la taxa de drets d'examen que s'haurà de realitzar a través de la pàgina web de la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (http://seu.conselldeivissa.es), on es pot emplenar el document d'ingrés per al pagament de les taxes, consultant l'apartat d'autoliquidacions del departament de transport on es troba el model corresponent a la liquidació de la taxa, i la persona interessada haurà d'emplenar les dades que li siguin sol·licitades. A continuació, pot imprimir el document i fer el pagament en una de les entitats col·laboradores que figuren en el model o de manera telemàtica, mitjançant banca electrònica, sempre que tingui un compte operatiu per via telemàtica amb una de les entitats bancàries els anagrames de les quals apareguin en la pantalla. L'aplicació ha d'indicar també la forma de dur a terme aquest pagament electrònic. Una vegada que el pagament s'hagi fet correctament, el justificant del pagament s'ha d'incorporar al document d'ingrés.

4. 3. El termini de presentació de les sol·licituds d'inscripció serà de quinze (15) dies hàbils d'acord amb el següent calendari: 

Convocatòria                           Termini presentació sol·licituds

Gener                                del 16 de desembre de 2022 al 9 de gener de 2023

Març                                 del 9 de febrer al 2 de març de 2023

Maig                                 del 4 d'abril al 27 d'abril de 2023

Juliol                                de l'1 de juny al 21 de juny de 2023

Setembre                          del 16 d'agost al 05 de setembre de 2023

Novembre                        de l'11 d'octubre al 2 de novembre de 2023

4.4. La manca de qualsevol de les dades de la sol·licitud o dels documents o justificants exigits dona lloc a l'exclusió dels aspirants.

5. Admissió provisional i definitiva dels aspirants

5.1. Finalitzat el termini per a la presentació de sol·licituds, l'òrgan competent del Consell Insular d'Eivissa dictarà una resolució amb les llistes provisionals dels aspirants admesos i dels aspirants exclosos, amb la indicació de la causa que en motiva l'exclusió, i la publicarà en els taulers d'anuncis de la Seu electrònica del  Consell Insular d'Eivissa, així com a la pàgina web.

5.2. Els aspirants exclosos, així com els que no figurin en les llistes d'admesos o hi figurin amb alguna dada errònia en les llistes d'admesos, disposaran d'un termini de cinc dies hàbils, comptadors a partir de l'endemà de l'exposició de la resolució, per esmenar el defecte observat.

5.3. Una vegada que hagi acabat el termini d'esmena, l'òrgan competent dictarà una resolució en què declari aprovades les llistes definitives dels aspirants admesos i dels aspirants exclosos, amb  indicació de la causa que en motiva l'exclusió, i la publicarà a la pàgina web de la seva seu electrònica (http://seu.conselldeivissa.es)

6. Data i lloc de les proves

6.1. Les proves es duran a terme d'acord amb el següent calendari:

6.1.1 Categoria D1, D1+E, D i D+E – Prova Viatgers  

Convocatòria                       Data d'examen

Gener                               23 de gener de 2023

Març                                20 de març de 2023

Maig                                15 de maig de 2023

Juliol                               10 de juliol de 2023

Setembre                         18 de setembre de 2023

Novembre                       17 de novembre de 2023  

6.1.2. Categoria C1, C1+E, C i C+E  - Prova Mercaderies  

Convocatòria                      Data d'examen

Gener                                24 de gener de 2023

Març                                 21 de març de 2023

Maig                                 16 de maig de 2023

Juliol                                 11 de juliol de 2023

Setembre                           19 de setembre de 2023

Novembre                         20 de novembre de 2023  

6.2. Les proves tindran lloc a l'aula de conferències del Recinte Firal d'Eivissa (FECOEV, Recinto de Ferias, Congresos y Eventos de Ibiza), situat a la ctra. d'Eivissa a Sant Antoni, 07800.

6.3. Totes les proves es realitzaran a les 10.00h del matí.

 

7. Presentació a l'examen i desenvolupament de les proves

Els aspirants admesos han de concórrer a les proves proveïts del document oficial en vigor acreditatiu de la identitat. En el cas contrari, no se'ls admetrà a les proves i no podran fer-les. Es recomana, així mateix, que hi concorrin proveïts del justificant de pagament de la taxa pels drets d'examen i de la còpia de la sol·licitud d'admissió. També han de dur bolígraf.

8.  Llista d'aspirants declarats aptes i termini de reclamacions

8.1. Una vegada que hagin acabat les proves i s'hagin corregit tots els exercicis, el Tribunal ha de fer pública la llista provisional dels aspirants aptes a la pàgina web de la seu electrònica (http://seu.conselldeivissa.es)

8.2. Els aspirants no inclosos en aquesta llista disposen d'un termini de cinc dies hàbils per presentar les reclamacions que estimin oportunes.

8. 3. Un cop que s'hagin resolt aquestes reclamacions, el Tribunal elevarà la proposta de llista definitiva dels aspirants aptes al Consell Insular d'Eivissa, que ha de dictar una resolució per la qual aquests aspirants es declaren aptes i a la pàgina web de la seva Seu electrònica (http://seu.conselldeivissa.es)

9. Obtenció del certificat i de la targeta

9.1. Una vegada que s'hagin publicat les llistes definitives, l'òrgan competent ha d'expedir les targetes acreditatives de la qualificació professional dels conductors.

9.2. El lliurament de la targeta queda condicionat a l'acreditació del pagament de les taxes corresponents.

9.3. Les taxes es poden pagar de manera telemàtica amb les mateixes condicions que indica el punt 4.3 d'aquestes bases

Tribunal qualificador de les proves

El Tribunal de revisió d'exàmens estarà compost per les persones que es designen a continuació:

Tribunal de revisió d'exàmens titular:

President:  Antonio Montero Guasch

Secretària: Mª de los Ángeles Jurado Linares

Vocals:  Natalia Guasch Roig

             Francisca Marí Suñer

             Alba Mª Ribas Boix

Tribunal de revisió d'exàmens suplent:

President:  Juan Manuel Gil Gómez

Secretaria: Cristina López Martínez

Vocals:      Sara Tomás Gurnham

                  Lourdes Riera Riba

                 Florián Álvarez Roig

 En qualsevol moment, l'òrgan competent podrà designar un nou Tribunal, mitjançant el procediment corresponent."

 

Eivissa, 17 de novembre de 2022

El cap de servei de Transports

Antonio Montero Guasch