Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 679855
Proposta de Resolució i Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es concedeixen i es paguen els ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d’autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l’increment del preu de l’energia

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. Per Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball de 20 de juny de 2022, es va aprovar la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia (BOIB núm. 80, de 21 de juny de 2022).

2. D'acord amb l'apartat 5 de la convocatòria, i  dins el termini establert, han tingut entrada a la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de forma telemàtica les sol·licituds i la documentació prevista en la convocatòria per part dels autònoms que es relacionen en l'Annex 1 adjunt.

3. Els serveis tècnics de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, instructora de l'expedient, han examinat les sol·licituds i han comprovat que els sol·licitants que consten a l'Annex 1 adjunt:

- Poden ser beneficiaris de la subvenció objecte de convocatòria per la seva naturalesa.

-  Han presentat correctament la seva sol·licitud i la documentació dins el termini previst a la convocatòria.

- Estan al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i amb l'Administració tributària, tant l'estatal com l'autonòmica.

- Compleixen amb els requisits  establerts  en la convocatòria d'ajuts.

4. D'acord amb l'apartat desè de la convocatòria d'ajuts, amb la presentació de la sol·licitud i la documentació establerta a la convocatòria, s'entén justificada l'aplicació de l'ajut a la finalitat de la convocatòria, d'acord amb el que estableix l'article 39 del Text Refós de la Llei de Subvencions, aprovat per mitjà del Decret Legislatiu 2/2005, de 28 de desembre i l'article 12, paràgraf sisè, de les bases reguladores aprovades per l'Ordre del conseller de Treball i Formació de 4 de maig de 2005.

5. La quantia de l'ajut proposada per a cada beneficiari, d'acord amb el que s'estableix en el punt quart de la convocatòria d'ajuts, és la que es relaciona en l'Annex 1 adjunt.

6. D'acord amb l'apartat tercer de la convocatòria d'ajuts, hi ha un crèdit disponible per import de 1.125.000,00 €, amb càrrec a la partida pressupostària 12801G/761C01/47000/00/2202 del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vigent.

7. L'apartat vuitè de la convocatòria d'ajuts, estableix que d'acord amb l'article 7 de les bases reguladores, les sol·licituds d'ajuts les ha de resoldre motivadament el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, amb la proposta prèvia del director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular. No obstant això, aquest delega en la persona titular de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular la resolució dels expedients i dels recursos de reposició (BOIB núm. 97, de 16 de juliol de 2019).

Es pot prescindir del tràmit de notificació de la proposta de resolució provisional quan no figurin en el procediment ni es tenguin en compte altres fets, al·legacions i proves a banda dels que han adduït les persones interessades. En aquest cas, la proposta de resolució formulada té caràcter de definitiva.

8. L'apartat 8.3 de la convocatòria d'ajuts, indica que la notificació de les resolucions de concessió i denegació als interessats es farà mitjançant la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. Pel que fa a les competències per desplegar els programes de suport a l'ocupació regulats en les disposicions generals dictades per l'Estat, el Reial decret 99/1996, de 26 de gener, de traspàs de funcions i serveis de l'Administració de l'Estat en matèria de cooperatives, qualificació i registre de societats anònimes laborals i programes de suport a l'ocupació (BOE núm. 52, de 29 de febrer), per mitjà del qual aquestes competències es varen transferir a la comunitat autònoma de les Illes Balears, i el Decret 32/1996, de 7 de març (BOIB núm. 35, de 19 de març), per mitjà del qual la CAIB les va assumir.

2. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears estableix les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), estableix en el seu article 2 punt 4.d, amb relació a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, estableix que les competències de la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular són, entre d'altres, la promoció, desenvolupament i dinamització econòmica; el finançament i suport empresarial; la gestió, foment i difusió dels models d'economia social i autoocupació, i la coordinació i gestió de la implantació d'un sistema de gestió ètica i socialment responsable amb l'assumpció del Sistema Balear de Responsabilitat Social Corporativa d'Empreses.

3. Regulen aquests ajuts :

  • Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei de Subvencions (BOIB número 196, de 31 de desembre).
  • Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i el seu Reglament (Reial decret 887/2006, de 21 de juliol).
  • Decret 75/2004, de 27 d'agost, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de Finances i de les Lleis de Pressuposts Generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 31 de setembre).
  • El Llei 20/2007, d'11 de juliol, de l'Estatut del treballador autònom, defineix el treball autònom i es contemplen els drets i obligacions dels treballadors autònoms, el seu nivell de protecció social, les relacions laborals i la política de foment de l'ocupació autònoma (BOE núm. 166, de 12 de juliol de 2007).
  • El Reial Decret Legislatiu 3/2015, de 23 d'octubre, pel qual s'aprova el Text Refós de la Llei d'Ocupació, estableix que els recursos econòmics per a la realització de les polítiques actives seran gestionades pels serveis públics d'ocupació, que podran desenvolupar els serveis i programes que considerin necessaris, segons l'article 36.3, i gestionar-los mitjançant la concessió de subvencions públiques, contractació administrativa, subscripció de convenis, gestió directa o qualsevol altra forma jurídica ajustada a dret (BOE núm. 255, de 24 d'octubre de 2015).
  • Decret llei 4/2022 de 30 de març, pel qual s'adopten mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda pels efectes de la guerra a Ucraïna (BOIB núm. 44, de 31 de març de 2022).
  • Ordre del conseller de Treball i Formació, de 4 de maig de 2005, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions, en matèria de Treball i Formació (BOIB núm. 73, de 12 de maig).
  • Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, per la qual s'aprova la convocatòria d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia (BOIB núm. 80, de 21 de juny de 2022).

4. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques que regula les disposicions generals sobre procediments administratius.

Per tot això, dict la següent

Proposta de Resolució

Propòs al conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball que dicti una resolució en els termes següents:

1. Aprovar la concessió d'ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia, d'acord amb l'apartat quart de la convocatòria dels ajuts, als 144 beneficiaris que figuren a l'Annex 1 adjunt, pels imports individuals que aquest Annex disposa.

2. Autoritzar i disposar una despesa global de 339.600,00 €, a favor dels 144 beneficiaris que figuren a l'Annex 1 adjunt, amb càrrec a la partida pressupostària 12801G/761C01/47000/00/22021 del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vigent,  pels imports individuals que aquest Annex disposa.

3. Reconèixer l'obligació i proposar el pagament per una despesa global de 339.600,00 €, a favor dels 144 beneficiaris que figuren a l'Annex 1 adjunt, amb càrrec a la partida pressupostària 12801G/761C01/47000/00/22021 del pressupost de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears vigent, pels imports individuals que aquest Annex disposa.

4. Informar als beneficiaris dels ajuts, que l'import concedit queda condicionat a la realització i compliment dels compromisos i obligacions establerts en l'apartat novè de la convocatòria d'ajuts:

  • El compliment de les obligacions establertes en l'article 11 del Text Refós de la Llei de subvencions.
  • El compliment del deure d'informar a la Direcció General de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular de qualsevol alteració de les condicions que s'haguin tingut en compte per concedir la subvenció.
  • El desenvolupament i manteniment l'activitat objecte de la subvenció i l'alta en l'I.A.E. i en el Cens d'Empresaris, Professionals i Retenidors, de manera ininterrompuda durant un mínim de 6 mesos des de la concessió de l'ajut.
  • El compromís de no simultaniejar l'activitat per compte propi amb cap altra activitat per compte aliè durant un període de 6 mesos des de la concessió de la subvenció.

5. En cas d'incompliment d'algun dels compromisos o obligacions la persona interessada haurà de reintegrar les subvencions percebudes, d'acord amb l'establert en el punt dotzè de la convocatòria dels ajuts i d'acord amb l'establert als articles 44 i 45 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears i la resta de normativa aplicable.

6. Comunicar als beneficiaris que els ajuts que estableix aquesta Resolució estan sotmesos al règim del Marc Nacional Temporal relatiu a les mesures d'ajuda estatal destinades a recolzar l'economia després de l'agressió contra Ucraïna per part de Rússia aprovat per comunicació de la Comissió de 24 de març de 2022 (2022/C 131 I/01).

7. Publicar la present proposta de Resolució i la Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en data de la signatura electrònica (16 de novembre de 2022)

 El director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular Manuel Porras Romero

Conforme amb la proposta dict Resolució,

Palma, en data de la signatura electrònica (16 de novembre de 2022)

El director general Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular Manuel Porras Romero (Per delegació, Resolució de 8 de juliol de 2019. BOIB núm. 97/2019)

 

ANNEX 1 Beneficiaris dels ajuts per a les persones treballadores per compte propi o autònoms que siguin titulars d'autorització de transport públic de mercaderies, residenciades a les Illes Balears, per promocionar l'ocupació autònoma i afavorir la sostenibilitat i pervivència d'aquests tipus de projectes empresarials afectats per l'increment del preu de l'energia .

 

NÚM. EXP.

NIF BENEFICIARI

IMPORT DE L'AJUT

1

SVN_TRANS 548/2022

78213776E

1.200,00 €

2

SVN_TRANS 547/2022

34068528P

2.000,00 €

3

SVN_TRANS 546/2022

13109643B

2.400,00 €

4

SVN_TRANS 545/2022

78193931A

2.000,00 €

5

SVN_TRANS 543/2022

54625075Y

1.000,00 €

6

SVN_TRANS 542/2022

43214451G

2.400,00 €

7

SVN_TRANS 541/2022

09358667J

1.600,00 €

8

SVN_TRANS 540/2022

41739385C

1.200,00 €

9

SVN_TRANS 539/2022

18237709C

1.200,00 €

10

SVN_TRANS 538/2022

18222131J

2.000,00 €

11

SVN_TRANS 536/2022

45188282K

1.000,00 €

12

SVN_TRANS 448/2022

43159779A

1.600,00 €

13

SVN_TRANS 365/2022

41503945P

1.000,00 €

14

SVN_TRANS 364/2022

78197288W

10.000,00 €

15

SVN_TRANS 363/2022

51284459W

2.000,00 €

16

SVN_TRANS 362/2022

49867160D

1.000,00 €

17

SVN_TRANS 361/2022

43075493N

4.000,00 €

18

SVN_TRANS 359/2022

X8755676J

1.200,00 €

19

SVN_TRANS 357/2022

43057961Y

4.600,00 €

20

SVN_TRANS 355/2022

43232758A

1.200,00 €

21

SVN_TRANS 354/2022

46955804Q

1.000,00 €

22

SVN_TRANS 353/2022

54629704N

3.600,00 €

23

SVN_TRANS 351/2022

41516396Q

2.000,00 €

24

SVN_TRANS 350/2022

02212584F

2.000,00 €

25

SVN_TRANS 315/2022

52031283Q

1.200,00 €

26

SVN_TRANS 314/2022

43041810R

2.000,00 €

27

SVN_TRANS 312/2022

X7185979C

1.600,00 €

28

SVN_TRANS 311/2022

05642748C

1.200,00 €

29

SVN_TRANS 310/2022

78198854G

9.600,00 €

30

SVN_TRANS 308/2022

43190761G

1.200,00 €

31

SVN_TRANS 306/2022

78204966K

2.800,00 €

32

SVN_TRANS 305/2022

43079699D

1.200,00 €

33

SVN_TRANS 304/2022

43072212C

2.000,00 €

34

SVN_TRANS 303/2022

41695701J

4.000,00 €

35

SVN_TRANS 302/2022

43031402N

4.000,00 €

36

SVN_TRANS 300/2022

42948943P

5.200,00 €

37

SVN_TRANS 299/2022

43023011Q

1.200,00 €

38

SVN_TRANS 298/2022

43151285L

1.200,00 €

39

SVN_TRANS 297/2022

43079378X

1.200,00 €

40

SVN_TRANS 296/2022

42981040C

1.000,00 €

41

SVN_TRANS 295/2022

78214176P

2.000,00 €

42

SVN_TRANS 294/2022

43022359P

3.000,00 €

43

SVN_TRANS 290/2022

49921637E

1.000,00 €

44

SVN_TRANS 289/2022

78208487T

2.400,00 €

45

SVN_TRANS 288/2022

43126067D

2.000,00 €

46

SVN_TRANS 287/2022

18237927P

1.200,00 €

47

SVN_TRANS 286/2022

41734988Q

2.200,00 €

48

SVN_TRANS 285/2022

X6501501E

1.000,00 €

49

SVN_TRANS 283/2022

52092876S

4.000,00 €

50

SVN_TRANS 282/2022

X4910180W

1.200,00 €

51

SVN_TRANS 281/2022

42968719G

3.600,00 €

52

SVN_TRANS 280/2022

Y7236963G

1.200,00 €

53

SVN_TRANS 279/2022

43158169A

1.000,00 €

54

SVN_TRANS 278/2022

43043683B

1.200,00 €

55

SVN_TRANS 277/2022

43113525W

2.000,00 €

56

SVN_TRANS 276/2022

43135090Q

2.400,00 €

57

SVN_TRANS 275/2022

42993210T

2.000,00 €

58

SVN_TRANS 274/2022

43156529L

1.200,00 €

59

SVN_TRANS 272/2022

Y3943059E

1.200,00 €

60

SVN_TRANS 271/2022

43070664J

1.000,00 €

61

SVN_TRANS 270/2022

43099204X

2.400,00 €

62

SVN_TRANS 269/2022

78320286L

1.200,00 €

63

SVN_TRANS 267/2022

X9335490C

1.200,00 €

64

SVN_TRANS 266/2022

78197797M

6.000,00 €

65

SVN_TRANS 265/2022

43121434E

1.000,00 €

66

SVN_TRANS 263/2022

41369957H

2.000,00 €

67

SVN_TRANS 213/2022

43066855E

4.000,00 €

68

SVN_TRANS 212/2022

43097357A

1.000,00 €

69

SVN_TRANS 211/2022

41448611N

4.000,00 €

70

SVN_TRANS 210/2022

18225890T

1.000,00 €

71

SVN_TRANS 209/2022

X5902969L

1.000,00 €

72

SVN_TRANS 208/2022

43097358G

1.200,00 €

73

SVN_TRANS 207/2022

Y6650689T

1.000,00 €

74

SVN_TRANS 206/2022

43104687L

5.200,00 €

75

SVN_TRANS 205/2022

37341323H

2.000,00 €

76

SVN_TRANS 204/2022

37341247B

2.000,00 €

77

SVN_TRANS 203/2022

41499008Q

2.400,00 €

78

SVN_TRANS 202/2022

43015328S

2.000,00 €

79

SVN_TRANS 201/2022

75396344K

4.000,00 €

80

SVN_TRANS 200/2022

41605292V

1.000,00 €

81

SVN_TRANS 199/2022

43018368L

1.000,00 €

82

SVN_TRANS 198/2022

78192688W

6.800,00 €

83

SVN_TRANS 196/2022

43001416H

2.000,00 €

84

SVN_TRANS 195/2022

X6050941D

3.600,00 €

85

SVN_TRANS 194/2022

42988193C

2.200,00 €

86

SVN_TRANS 193/2022

X7453108G

1.000,00 €

87

SVN_TRANS 192/2022

05112566B

8.000,00 €

88

SVN_TRANS 191/2022

43127902G

1.200,00 €

89

SVN_TRANS 190/2022

36930080S

1.000,00 €

90

SVN_TRANS 189/2022

41446497Z

10.000,00 €

91

SVN_TRANS 188/2022

X9400654W

6.000,00 €

92

SVN_TRANS 187/2022

X1754203Q

1.000,00 €

93

SVN_TRANS 186/2022

43001797P

1.000,00 €

94

SVN_TRANS 185/2022

43137684B

1.000,00 €

95

SVN_TRANS 184/2022

41445348S

4.000,00 €

96

SVN_TRANS 183/2022

49775893Y

1.000,00 €

97

SVN_TRANS 181/2022

75434774H

4.000,00 €

98

SVN_TRANS 180/2022

Y4297911F

1.000,00 €

99

SVN_TRANS 178/2022

41695313Q

1.000,00 €

100

SVN_TRANS 177/2022

43096687T

1.000,00 €

101

SVN_TRANS 175/2022

46958189D

6.000,00 €

102

SVN_TRANS 174/2022

78194405V

1.200,00 €

103

SVN_TRANS 173/2022

78201943B

8.800,00 €

104

SVN_TRANS 171/2022

49609433C

1.000,00 €

105

SVN_TRANS 168/2022

X3715349K

1.200,00 €

106

SVN_TRANS 167/2022

43077755C

1.000,00 €

107

SVN_TRANS 166/2022

78214293X

2.000,00 €

108

SVN_TRANS 165/2022

43098997X

1.600,00 €

109

SVN_TRANS 164/2022

54870035Q

1.000,00 €

110

SVN_TRANS 162/2022

41663663Z

1.200,00 €

111

SVN_TRANS 161/2022

43113333V

1.200,00 €

112

SVN_TRANS 160/2022

74630511L

1.200,00 €

113

SVN_TRANS 159/2022

43097424R

1.200,00 €

114

SVN_TRANS 158/2022

43048899Y

1.600,00 €

115

SVN_TRANS 157/2022

43232931S

1.200,00 €

116

SVN_TRANS 156/2022

42990733F

10.000,00 €

117

SVN_TRANS 155/2022

45699647G

1.000,00 €

118

SVN_TRANS 154/2022

41497641Y

2.400,00 €

119

SVN_TRANS 153/2022

43151422H

2.400,00 €

120

SVN_TRANS 152/2022

46389299R

2.000,00 €

121

SVN_TRANS 151/2022

X8517498T

4.000,00 €

122

SVN_TRANS 150/2022

41510251N

1.000,00 €

123

SVN_TRANS 149/2022

43110761K

2.000,00 €

124

SVN_TRANS 148/2022

18220849L

3.000,00 €

125

SVN_TRANS 147/2022

45698167L

3.600,00 €

126

SVN_TRANS 145/2022

18219832Z

4.000,00 €

127

SVN_TRANS 144/2022

41451784B

2.000,00 €

128

SVN_TRANS 142/2022

X7503081K

2.400,00 €

129

SVN_TRANS 141/2022

54628224G

1.200,00 €

130

SVN_TRANS 140/2022

Y0131289L

4.800,00 €

131

SVN_TRANS 139/2022

41515112C

2.000,00 €

132

SVN_TRANS 138/2022

43042542C

1.000,00 €

133

SVN_TRANS 137/2022

74495709C

6.000,00 €

134

SVN_TRANS 136/2022

X3313082R

1.000,00 €

135

SVN_TRANS 135/2022

43063233B

2.000,00 €

136

SVN_TRANS 134/2022

52811601J

1.000,00 €

137

SVN_TRANS 133/2022

45610898N

2.000,00 €

138

SVN_TRANS 132/2022

43118847B

2.000,00 €

139

SVN_TRANS 130/2022

78208749D

2.000,00 €

140

SVN_TRANS 129/2022

22544255T

4.000,00 €

141

SVN_TRANS 128/2022

43014532R

1.000,00 €

142

SVN_TRANS 127/2022

43011395S

1.200,00 €

143

SVN_TRANS 126/2022

Y0395245G

1.200,00 €

144

SVN_TRANS 125/2022

41454900E

2.000,00 €

TOTAL

339.600,00 €