Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 669931
Decret de Presidència núm. 19/2022, de data 11/11/2022, mitjançant el qual s’aprova les Bases específiques que han de regir l’oferta pública d’ocupació extraordinària per l’estabilització de l’Institut Menorquí d’Estudis

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 Que en el marc de la Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública, les administracions tenen per objectiu l'estabilització de les places estructurals que han estat ocupades de forma ininterrompuda des de les dates establertes per aquesta normativa. En aquest sentit, l'Institut Menorquí d'Estudis, mitjançant Decret de Presidència núm. 07/2022, de data 17/05/2022 aprova l'oferta pública per l'estabilització extraordinària, el qual s'ha ratificat pel Consell Rector el 27 d'octubre de 2022, i publicada l'Oferta Pública al BOIB núm. 67 de data 24 de maig de 2022.

Que d'aquest mandat legislatiu, i amb l'objectiu de fixar els criteris comuns i facilitar la coordinació d'aquests processos, des de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es va impulsar la creació de la Mesa de Negociació de les administracions públiques, mitjançant el Decret Llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s'estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears. En la Mesa de Negociació va formar part el Consell Insular de Menorca en el seu nom i dels ens dependents d'aquest, com ho és l'Institut Menorquí d'Estudis.

Que el Govern Balear mitjançant el Decret Llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació de les Illes Balears, publicat en el BOIB núm. 78 de data 16 de juny de 2022, aprova les bases generals amb els criteris generals que han de regir els processos selectius d'estabilització per a l'ingrés o l'accés com a funcionari de carrera o personal laboral fix de les administracions insulars i locals de les Illes Balears. En concret a l'art. 1.4 d'aquest Decret Llei inclou dins el seu àmbit d'aplicació a l'Administració autonòmica, les administracions insulars i locals de les Illes Balears i a les entitats que integren el sector públic.

Que el Consell Insular de Menorca ha formalitzat amb les administracions locals de Menorca un conveni de col·laboració per la gestió material dels processos extraordinaris d'estabilització, i fruit d'aquest conveni s'han consensuat les bases específiques que han de regir les ofertes públiques d'ocupació per l'estabilització de totes les administracions de Menorca i ens dependents, i és voluntat del Consell Rector de l'Institut Menorquí d'Estudis que aquestes mateixes bases siguin les que regiran l'Oferta pública d'estabilització de l'IME.

Que el dia 27 d'octubre de 2022 per acord del Consell Rector de l'IME aprova delegar en el president l'aprovació de les bases del procediment d'estabilització de l'Oferta pública extraordinària de l'IME, oferta que es va ratificar en el mateix acord. Altrament, per acord del Consell Rector de data 18 de juny de 2010 (BOIB núm. 149 de 16/10/2010)) es deleguen en la presidència determinades competències en matèria de personal que en l'àmbit de les corporacions local corresponguin a la presidència de les entitats locals, de conformitat amb la normativa bàsica de règim local i que no siguin atribuïdes expressament a altres òrgans.

Per tot el que s'ha exposat

RESOLC

PRIMER.- Aprovar les bases específiques que han de regir els processos selectius per concurs de l'Oferta pública d'ocupació extraordinària per l'estabilització de l'Institut Menorquí d'Estudis, que s'adjunta com a document annex.

SEGON.- Publicar aquests acords al taulell d'anuncis i a la web de l'Institut Menorquí d'Estudis, i al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

TERCER.- Notificar aquests acords al Consell Insular de Menorca perquè publiqui l'edicte a la seva pàgina web https://oposicions.cime.es.

QUART.- . Donar compte d'aquest decret al Consell Rector en la propera sessió que tingui.

Contra l'anterior Decret de Presidència de l'Institut Menorquí d'Estudis es poden interposar els recursos següents:

En el termini d'un mes d'ençà de la recepció de la present notificació, recurs potestatiu de reposició davant el Consell Rector. Aquest recurs s'entendrà desestimant si no se us ha notificat la resolució quan hagi transcorregut un mes des que l'haguéssiu interposat. Contra la desestimació per silenci del recurs de reposició podreu interposar recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma en el termini de sis mesos comptats des de l'endemà a aquell en què es produeix l'acte presumpte.

En el termini de dos mesos d'ençà de la recepció de la present notificació; recurs contenciós administratiu davant el Jutjat contenciós administratiu de Palma sempre que no haguéssiu interposat recurs potestatiu de reposició, atès que en aquest cas haureu d'esperar que se'n dicti resolució.

Tot això sens perjudici que pugueu utilitzar qualsevol altre recurs que considereu procedent en dret. Tot l'anterior de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, que regula la jurisdicció contenciosa administrativa, i la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú.

Finalment, escau indicar que la interposició dels recursos pertinent no suspèn l'eficàcia de la resolució impugnada ni interromp els terminis que se'n puguin derivar, excepte que l'autoritat competent ho acordi expressament.

 

Maó, 14 de novembre de 2022

El president Miquel Àngel Maria Ballester (DP 433 de 12.07.2019) (BOIB núm. 97 de 16.07.2019) 

Documents adjunts