Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

CONSELL INSULAR DE MENORCA

Núm. 669285
Acord del Consell Executiu del Consell Insular de Menorca de data 14 de novembre de 2022, relatiu a l’aprovació de les bases específiques dels processos selectius per concurs i concurs oposició de les ofertes públiques d’ocupació extraordinàries per a l’estabilització de l’Administració local de Menorca i dels seus organismes dependents (exp. 0605-2022-000025)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 20/2021, de 28 de desembre, de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública (BOE núm. 312 de 29-12-2021), estableix per a totes les administracions l'estabilització de les places estructurals que, dotades pressupostàriament, han estat ocupades de forma ininterrompuda des de les dates establertes en la normativa d'aplicació.

D'acord amb aquesta normativa, els ajuntaments de Menorca i el Consell Insular de Menorca aprovaren i publicaren les ofertes públiques d'ocupació extraordinàries per a l'estabilització de les plantilles.

Amb l'objectiu de fixar els criteris comuns i facilitar la coordinació d'aquests processos, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears va impulsar la creació de la Mesa de Negociació de les administracions públiques, mitjançant el Decret llei 2/2022, de 7 de febrer, pel qual s'estableixen mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en l'ocupació pública a les Illes Balears.

Fruit d'aquesta negociació el Govern de les Illes Balears aprovà el Decret llei 6/2022, de 13 de juny, de noves mesures urgents per reduir la temporalitat en l'ocupació de les Illes Balears, publicat en el BOIB núm. 78 de data 16 de juny de 2022, que aprova les bases generals que han de regir els processos selectius d'estabilització per a l'ingrés o l'accés com a funcionari de carrera o personal laboral fix de les administracions adherides a la negociació. Aquest decret llei va ser validat pel Ple del Parlament de les Illes Balears en sessió de 28 de juny de 2022 i modificat per la disposició final sisena del Decret llei 7/2022, d'11 de juliol.

L'article 1.4 del Decret llei 6/2022 inclou dins el seu àmbit d'aplicació l'Administració autonòmica, les administracions insulars i locals de les Illes Balears i les entitats que integren el sector públic.

L'article 6 d'aquestes bases estableix la possibilitat que els ajuntaments puguin encomanar la gestió material dels processos selectius als consells insulars. En aquest sentit, s'ha tramitat amb els ajuntaments de Menorca i altres ens públics l'encàrrec per a la gestió material de les ofertes públiques d'ocupació per a l'estabilització d'aquests.

La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars, publicada en el BOIB núm. 88 de 7 de juliol de 2022, concreta determinats aspectes d'alguns procediments, entre els quals, els encàrrecs de gestió i el règim de recursos.

Mitjançant acord del Ple del Consell Insular de Menorca de 26 de setembre de 2022, s'aprovà el conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i els ajuntaments de Menorca per a l'encàrrec de la gestió material del procés extraordinari de l'oferta pública d'ocupació d'estabilització.

Durant les darreres dues setmanes s'han consensuat les bases específiques que han de regir els processos d'oferta pública d'ocupació extraordinària d'estabilització de les administracions locals de Menorca.

Atesa la proposta de la consellera executiva del Departament de Serveis Generals.

El Consell Executiu, per unanimitat dels set membres presents (senyora Mora Humbert, senyor Maria Ballester, senyora Torrent Bagur, senyor Pastrana Huguet, senyora Gomila Carretero, senyora Morlà Subirats i senyora Gómez Estévez) i en votació ordinària, adopta l'acord següent:

Primer. Aprovar les bases específiques que han de regir l'Oferta Pública d'Ocupació per a l'estabilització extraordinària del personal del Consell Insular de Menorca, que, d'acord amb l'article 121 de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, es presenta conjuntament amb el personal del Consorci Sociosanitari de Menorca, el Consorci de Residus i Energia, i el Consorci per a la Protecció de la Legalitat Urbanística en Sòl Rústic de l'llla de Menorca, i que s'adjunta com a document annex.

Segon. Publicar les bases específiques en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i en el web (http://oposicions.cime.es) del Consell Insular de Menorca.

Contra aquest acord, que no posa fi a la via administrativa, es pot interposar recurs d'alçada en el termini d'un mes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el BOIB. El recurs es pot interposar formalment davant el Ple del Consell Insular, que és l'òrgan competent per resoldre'l.

Contra la desestimació expressa d'aquest recurs d'alçada es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà de rebre la notificació de la desestimació d'aquest recurs d'alçada.

Si han transcorregut tres mesos des de la interposició del recurs d'alçada i no s'ha rebut la notificació expressa, s'entén desestimat per silenci i es pot interposar el recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma que correspongui, sense limitació de temps.

No obstant això, si escau, es pot interposar qualsevol altre recurs que consideri oportú. Tot això, de conformitat amb la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, i de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

 

Maó, 14 de novembre de 2022

Per delegació de la presidenta,

El secretari del Consell Executiu

Octavi Pons Castejón

(Decret 427/2019, d'11 de juliol)

(BOIB núm. 97 de 16-7-2019)

Documents adjunts