Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 669100
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 7 de novembre de 2022 per la qual s’autoritza el traspàs de la titularitat i el canvi de la denominació del Centre d’educació infantil privat de primer cicle Plou i Fa Sol, del municipi de Campos i que passa a denominar-se Angelets de Llum Campos

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. Mitjançant la Resolució del conseller d'Educació, Cultura i Universitat de 19 d'octubre de 2011, s'autoritzà l'obertura i el funcionament del centre d'educació infantil privat de primer i cicle CEI Plou i Fa Sol, de Campos (BOIB núm. 164, d'1 de novembre), aquest centre, amb codi 07014557 i titularitat a nom de Jaumeta Vidal Barceló, quedava configurat amb 3 unitats distribuïdes de la manera següent: de 0 a 1 anys, 1 unitat; d'1 a 2 anys, 1 unitat; de 2 a 3 anys, 1 unitat.

2. La Resolució del conseller d'Educació i Universitat de 4 de desembre de 2015 per autoritzà el canvi de titularitat del centre privat d'educació infantil de primer cicle CEI Plou i Fa Sol, de Campos (BOIB Núm. 184, de 19 de desembre de 2015).

3. El 22 d'agost de 2022 (GOIBE556255), el Sr. Jaume Sánchez Vidal en representació de la societat limitada Centre infantil Plou i Fa Sol SL titular del CEI Plou i Fa Sol del municipi de Campos, va presentar una sol·licitud de canvi de la titularitat del centre, que fins ara era de la Societat Centre infantil Plou i Fa Sol SL, perquè passes a ser de titularitat de la Sra. Noralba Cardona Cabrera amb DNI ***9526** . A l'escrit es va adjuntar la documentació que acreditava aquest canvi de titularitat. També s'hi sol·licitava el canvi de la denominació del centre: de CEI Plou i Fa Sol a CEI Angelets de Llum Campos.

4. El 2 de novembre de 2022, la Comissió de Valoració de la Qualificació del Professorat de centres d'educació Infantil de primer cicle, va emetre un informe favorable condicionat a complir els compromisos adquirits respecte a la certificació de llengua catalana, de conformitat amb l'apartat f de l'article 11 del Decret 23/2020.

5. El 3 de novembre de 2022, la cap del Departament de Planificació i Centres va emetre un informe favorable sobre l'autorització del canvi de titularitat i el canvi de la denominació del centre d'educació infantil de primer cicle Plou i Fa Sol, de Campos que passarà a denominar-se CEI Angelets de Llum Campos i de titularitat de Sra. Noralba Cardona Cabrera amb DNI ***9526**.

6. El 4 de novembre de 2022, el director general de Planificació, Ordenació i Centres va emetre una proposta de resolució per la qual s'autoritza el canvi de titularitat i el canvi de la denominació del centre d'educació infantil de primer cicle CEI Plou i Fa Sol, de Campos.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 8/1985, de 3 de juliol, reguladora del dret a l'educació (BOE núm. 159, de 4 de juliol).

2. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació (BOE núm. 106, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre (BOE núm. 340, de 30 de desembre).

3. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril).

4. La Llei 1/2022,  de 8 de març, d'educació de les Illes Balears, la qual estableix a l'article 102 de Creació de centres, que la creació, la supressió i la transformació de centres privats s'han de sotmetre a l'autorització administrativa corresponent (BOIB núm. 38, de 17 de març).

5. El Decret 23/2020 de 31 de juliol, pel qual s'aprova el Text consolidat del Decret pel qual s'estableixen els requisits mínims dels centres de primer cicle d'educació infantil (BOIB núm. 135, d'1 d'agost).

6. Ordre del conseller d'Educació i Universitat de 8 de març de 2018 per la qual es fixen les titulacions que cal tenir per fer classes de i en llengua catalana, pròpia de les Illes Balears, a l'ensenyament reglat no universitari, se n'estableixen les equivalències, es defineix el Pla de Formació Lingüística i Cultural (FOLC), es regulen les condicions de l'exempció de l'avaluació de la llengua catalana i literatura en ensenyaments no universitaris i es determinen les funcions i la composició de la Comissió Tècnica d'Assessorament per a l'Ensenyament de i en Llengua Catalana (BOIB núm. 38, de 27 de març).

7. Resolució del conseller d'Educació i Universitat de dia 28 de maig de 2018 per la qual s‘aproven les instruccions que estableixen les condicions per obtenir l'equivalència del certificat de capacitació per a l'ensenyament en llengua catalana al primer cicle de l'educació infantil (CCI) amb la titulació de tècnic superior en Educació Infantil (BOIB núm. 68, de 2 de juny).

8. L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, aprovat per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer (BOE núm. 52, d'1 de març), el qual estableix, en l'article 36.2, que, en matèria d'ensenyament, correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears la competència de desenvolupament legislatiu i d'execució de l'ensenyament en tota la seva extensió, nivells i graus, modalitats i especialitats.

9. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), modificat pel Decret 25/2021, de 8 de març, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 33, de 9 de març).

Per tot això, i d'acord amb la proposta formulada per la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de 4 de novembre de 2022, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar el traspàs de la titularitat del centre privat d'educació infantil de primer cicle CEI Plou i Fa Sol, de Campos, que fins ara era de la Societat CEI Plou i Fa Sol, SL (amb CIF B57874323)i que passa a ser de la Sra. Noralba Cardona Cabrera (amb DNI ***9526**).

2. Autoritzar el canvi de denominació del centre de CEI Plou i Fa Sol a CEI Montessori Angelets de Llum Campos.

3. Determinar que, com a conseqüència d'aquesta modificació, el centre queda configurat de la manera següent:

Codi de centre: 07014557

Denominació genèrica: centre d'educació infantil privat de primer cicle

Denominació específica: Angelets de Llum Campos

Titular: Noralba Cardona Cabrera (DNI ***9526**)

Domicili: carrer de Girona, núm. 43-45

Localitat: Campos

Municipi: Campos

CP: 07460

Ensenyaments autoritzats: educació infantil de primer cicle

Capacitat autoritzada: 3 unitats distribuïdes de la manera següent:

  • De 0 a 1 anys: 1 unitat i 7 places escolars

  • D'1 a 2 anys: 1 unitat i 12 places escolars

  • De 2 a 3 anys: 1 unitat i 18 places escolars.

4. Inscriure aquesta autorització en el Registre autonòmic de centres docents (Repositori de centres) i en el Registre estatal de centres docents no universitaris (RCD) del Ministeri d'Educació i Formació Professional.

5. Comunicar aquesta Resolució a l'Institut per a l'Educació de la Primera Infància (IEPI) de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa, al Departament d'Inspecció Educativa, al servei d'escolarització  i al centre d'educació  infantil privat de primer cicle (CEI) Angelets de Llum Campos, perquè en prenguin coneixement

6. Fer avinent al centre esmentat que resta obligat a complir la legislació vigent i a sol·licitar la revisió oportuna de la seva configuració quan s'hagi de modificar qualsevol de les dades que figuren en aquesta Resolució.

7. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes comptador des de l'endemà del dia en què es publiqui en el BOIB, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També s'hi pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació en el BOIB, d'acord amb els articles 10 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 7 de novembre de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March Cerdà