Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 668406
Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de dia 11 de novembre de 2022, per la qual s'obre la convocatòria anual per sol·licitar la consolidació personal parcial del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director als centres docents públics de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

El Decret 81/2004, de dia 17 de setembre (BOIB núm. 134, de 25 de setembre), que regula la consolidació personal parcial del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director als centres docents públics de les Illes Balears, modificat pel Decret 136/2007, de 31 d'octubre (BOIB núm. 167, de 8 de novembre), a l'article 8, estableix que la Conselleria d'Educació i Cultura ha de realitzar anualment una convocatòria perquè el professorat que compleixi els requisits que s'indiquen en el Decret, puguin sol·licitar el reconeixement de la consolidació personal parcial del complement retributiu específic de director.

Així mateix, la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, al punt 4 de l'article 139, estableix que els directors dels centres públics que hagin exercit el seu càrrec amb valoració positiva durant un període de temps que cada Administració educativa determini, mantenen, mentre continuïn en situació d'actiu, la percepció d'una part del complement retributiu corresponent en la proporció, les condicions i els requisits que determinin les administracions educatives.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, (BOE núm. 136, de 4 de maig), modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació.

2. El Decret 81/2004, de dia 17 de setembre (BOIB núm. 134, de 25 de setembre), que regula la consolidació personal parcial del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director als centres docents públics de les Illes Balears.

3. El Decret 136/2007, de 31 d'octubre (BOIB núm. 167, de 8 de novembre), mitjançant el qual es modifica el Decret 81/2004, de 17 de setembre.

4. L'article 14.2. de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques que estableix l'obligatorietat dels empleats públics de relacionar-se a través de mitjans electrònics per als tràmits i actuacions que efectuïn amb elles.

Per tot això, i a proposta de la directora general de Personal Docent dict la següent

 

Resolució

1. Obrir una convocatòria per a sol·licitar el reconeixement de la consolidació personal parcial del complement retributiu específic de director, d'acord amb el que determina el Decret 81/2004, modificat pel Decret 136/2007.

2. Aprovar les bases i el model oficial de sol·licitud que es publiquen, respectivament, com a annex 1 i annex 2 d'aquesta Resolució.

3. Publicar aquesta Resolució i els annexes 1 i 2 en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller d'Educació i Formació Professional en el termini d'un mes, comptador des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i amb l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

 

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de Palma en el termini de dos mesos, comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta Resolució, d'acord amb els articles 8 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de signatura electrònica (14 de novembre 2022)

El conseller d'Educació i Formació Professional

Martí X. March i Cerdà

 

Annex 1

Bases de la convocatòria

1. Requisits dels beneficiaris

Tenen dret al reconeixement de la consolidació personal parcial del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director els funcionaris de carrera que reuneixin tots i cadascun dels requisits següents:

  • Haver estat nomenat director de centres docents públics no universitaris de les Illes Balears a partir de l'1 de juliol de 1996, d'acord amb la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, modificada per la Llei orgànica 3/2020, de 29 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, o la Llei orgànica 10/2002, de 23 de desembre, de qualitat de l'educació, o la Llei orgànica 9/1995, de 20 de novembre, de la participació, l'avaluació i el govern dels centres docents.

  • Haver completat algun dels períodes de mandat com a director, d'acord amb les lleis orgàniques abans esmentades per les quals foren nomenats.

  • Haver obtingut la prèvia valoració positiva de l'exercici del càrrec de director d'acord amb els criteris d'avaluació establerts a l'article 7 del Decret 81/2004.

  • Haver cessat en el càrrec de director.

  • Estar en situació de servei actiu en l'àmbit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

2. Presentació de sol·licituds

Per a participar en aquesta convocatòria, les persones interessades han de realitzar el tràmit telemàtic habilitat a aquest efecte, que  es troba a la pàgina web de la Direcció General de Personal Docent (https://dgpdocen.caib.es), adjuntant la sol·licitud de reconeixement de la consolidació personal parcial del complement retributiu específic per l'exercici del càrrec de director de centres docents públics de les Illes Balears (Annex 2).

L'Administració aportarà d'ofici la documentació justificativa del compliment dels requisits establerts en el punt 1.

3. Termini

El termini de presentació de sol·licituds és de quinze dies naturals comptadors a partir del dia següent  de la publicació d'aquesta Resolució en el  Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Procediment

1. El procediment s'inicia amb la publicació en el BOIB d'aquesta convocatòria i conclou amb una Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional que s'ha de dictar i fer pública en el termini màxim de sis mesos.

2. Segons l'article 9 del Decret 81/2004, el procediment ha de constar de dues fases, el desenvolupament de les quals és competència de la Comissió de Valoració prevista en l'article 11 de l'esmentat Decret:

2.1. Comprovació dels requisits establerts.

La Direcció General de Personal Docent aportarà d'ofici a la Comissió els documents justificatius del compliment dels requisits exigits.

2.2. Valoració de l'exercici del càrrec de director dels aspirants admesos.

La Comissió de Valoració sol·licitarà al Departament d'Inspecció Educativa la valoració de l'exercici del càrrec de director dels participants admesos en funció de la consideració del grau de compliment dels criteris establerts en l'article 7 del Decret 81/2004. Aquesta valoració s'ha d'expressar en els termes de «positiva» o «no positiva».

3. La Comissió ha de fer pública a la pàgina web <http://dgpdocen.caib.es> la llista provisional dels participants admesos, amb indicació de la tipologia del centre, els períodes i el percentatge de consolidació i dels exclosos amb indicació de la causa d'exclusió, i ha d'obrir un termini de cinc dies hàbils, comptadors des de l'endemà de la publicació de les llistes, per tal que les persones interessades puguin al·legar allò que considerin oportú.

5. Resolució final

1. Una vegada la Comissió hagi revisat les al·legacions presentades, elevarà la proposta de Resolució al conseller d'Educació i Formació Professional el qual ha de dictar la Resolució que posarà fi al procediment i que es farà pública, el mateix dia en què es dicti, en la pàgina web <http://dgpdocen.caib.es>, amb indicació dels participants que tenen dret a consolidar la part del complement de director, la tipologia del centre, els períodes i el percentatge de consolidació, així com dels participants exclosos, amb indicació de la causa d'exclusió.

2. La Resolució ha de retrotreure els efectes econòmics i administratius a la data en què la persona interessada va deixar d'exercir el càrrec de director. D'acord amb l'article quart del Decret 136/2007, la percepció del complement personal retributiu de consolidació del càrrec de director és incompatible únicament en el cas que el beneficiari exerceixi les tasques de director.

6. Percentatge de consolidació i determinació de l'import

1. D'acord amb l'article 3 del Decret 136/2007, el percentatge de consolidació respecte del complement retributiu específic de director de centre docent públic, depèn del temps d'exercici del càrrec de director de la forma següent:

a) Per un període complet d'exercici del càrrec d'acord amb la periodització del mandat que estableixi la llei orgànica per la qual va ser nomenat: el 25%.

b) Per dos períodes complets d'exercici del càrrec d'acord amb la periodització del mandat que estableixi la llei o lleis orgàniques per les quals va ser nomenat: el 40%.

c) Per tres períodes complets d'exercici del càrrec d'acord amb la periodització del mandat que estableixi la llei o lleis orgàniques per les quals va ser nomenat: el 60%.

2. D'acord amb l'article 4 del Decret 81/2004, l'import del complement de consolidació s'ha de determinar calculant el percentatge corresponent sobre la base de l'import del complement retributiu específic que correspongui al càrrec de director en el moment de la consolidació i relatiu al nivell i la categoria del centre docent que hagi servit al funcionari per a obtenir la consolidació. En el cas de completar el període o períodes en centres de diferent nivell educatiu o de diferent categoria, el percentatge corresponent s'ha d'aplicar al complement de director que correspongui al centre de major nivell i categoria.

Documents adjunts