Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VILAFRANCA DE BONANY

Núm. 654859
Aprovació definitiva Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis i per a la realització d'activitats d'escoleta municipal de 0 a 3 anys

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Atès que no s'ha presentat cap tipus de reclamació durant el termini d'exposició al públic de la "Ordenança reguladora del preu públic per a la prestació de serveis i per a la realització d'activitats d'escoleta municipal de 0 a 3 anys", aprovada provisionalment pel Ple en Sessió Ordinària celebrada en data 13 de setembre de 2022 (BOIB núm. 124 de 22/09/2022), d´acord amb l´article 17.3 del Text Refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, es dóna per aprovada definitivament la citada ordenança, publicant-se a continuació el text de la nova ordenança:

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ DE SERVEIS I PER A LA REALITZACIÓ D'ACTIVITATS D'ESCOLETA MUNICIPAL DE 0 A 3 ANYS.

Article 1. Fonament legal

De conformitat amb el que estableixen els articles 127 i 41 del Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat pel Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, i en aplicació del Decret llei 8/2022 de mesures urgents per a garantir la gratuïtat de l'educació dels nens matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoletes infantils i la seva xarxa complementària a partir del setembre del 2022; l'Ajuntament de Vilafranca de Bonany estableix el preu públic per la prestació de serveis i per la realització d'activitats de l'Escoleta Municipal de 0 a 3 anys.

Article 2. Fet imposable

Constitueix el fet imposable d'aquest preu públic l'activitat municipal derivada de la prestació de serveis i la realització d'activitats a l'Escoleta Municipal de 0 a 3 anys.

Article 3. Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del preu públic les persones sol·licitants dels serveis i activitats que ofereix l'Escoleta Municipal de 0 a 3 anys o, si no, els pares o tutors del nen beneficiat.

Article 4. Tarifes

La quantia a exigir per la prestació dels serveis es determinarà en funció de les tarifes següents, segons els trams horaris i els serveis que s'ofereixen en cadascun d'aquests trams:

CONCEPTES

Alumnes de 1r d'educació infantil (0-1 anys)

Alumnes de 2n d'educació infantil (1-2 anys)

Alumnes  de   3r   d'educació   infantil (2-3 anys)

MATERIALS (Anual)

50€

50€

50€

PRIMER TRAM (de les 7h a les 9h)

20€

20€

20€

SEGON TRAM (de les 8:30h a les 9h)

5€

5€

5€

TERCER TRAM (de les 9h a les 13h)

110€

110€

0,00€

QUART TRAM (de les 13h a les 14h)

20€

20€

20€

QUINT TRAM (de les 14 a les 18h)

110€

110€

0,00€

SISÈ TRAM (de les 18h a les 19h)

10€

10€

10 €

BONUS MENSUAL (de les 7h a les 19h)

180€

180€

70€

QUOTA MENJADOR

El preu del menjador dependrà de l´empresa que presta el servei.

SERVEI ESCOLETA HORES SOLTES FORA D´HORARI (ALUMNES MATRICULATS)

2,5 €/ hora

Article 5. Normes de gestió

1. L'obligació del pagament neix en el moment en què el representant legal de l'usuari sol·licita la prestació dels serveis objecte d'aquesta ordenança.

2. La quantia de les tarifes es devenga mensualment, el primer dia hàbil del mes.

3. Els preus públics d'assistència mensual s'han d'abonar íntegrament, amb independència del dia en què s'incorpori el nen/a al servei sol·licitat.

4. El preu públic es considera meritat, simultàniament, a la prestació del servei i a la seva liquidació i recaptació. El pagament es fa per mensualitats avançades pel sistema de domiciliació bancària.

5. Les tarifes que, per qualsevol causa, no hagin estat ingressades, s'exigeixen per la via de constrenyiment de la manera establerta pel Reglament general de recaptació aprovat pel Reial decret 939/2005, de 29 de juliol i normativa complementària. En cas d'impagament de dues mensualitats, s'iniciarà expedient del qual es pot derivar l'expulsió de l'usuari de l'Escoleta Municipal.

6. L'ingrés dels usuaris a l'Escoleta Municipal i el consegüent accés als corresponents serveis i activitats s'ha de sol·licitar a través de les corresponents instàncies en model oficial, les quals estaran a disposició de la ciutadania a les dependències de l'Ajuntament ia pàgina web.

Article 6. Bonificacions

1. En cas d'assistència i estada de dos germans o més, la tarifa es redueix en un 25% per a la segona i posteriors quotes o tarifes d'assistència.

2. En cas d´assistència d´un nen/a, membre duna família nombrosa, degudament acreditada, les tarifes per assistència i estada es redueixen en un 25%.

3. Aquestes bonificacions en cap cas no es poden simultaniejar i, per tant, són excloents.

4. A instància d´interessat, i en tot cas previ informe favorable dels serveis socials mancomunats, una Comissió Avaluadora formada pel batle/ssa, el regidor/a d´educació, un membre de l´equip docent i un representant de l´Associació de Pares i Mares, podrà atorgar una bonificació de la tarifa d'assistència, quan les circumstàncies socioeconòmiques del sol·licitant així ho aconsellin, considerant-se com a circumstàncies bàsiques les següents:

a) Tenir un nivell d'ingressos no superior al resultat d'aplicar la fórmula següent: Salari mínim interprofessional + (0,5 x n-1) on n és el nombre de membres de la unitat de convivència. Es computaran com a ingressos tots aquells que siguin percebuts pels conceptes següents: rendiments del treball, rendiments del capital mobiliari, rendiments del capital immobiliari, col·laboracions familiars, etc.

b) Tenir un nivell de despeses econòmiques referides a conceptes bàsics, superior al nivell d´ingressos descrit a l´apartat anterior. Els conceptes que es consideren bàsics pel que fa a despeses són: habitatge, aliments, salut, transport, escolarització, etc.

5. L´Ajuntament podrà exigir qualsevol tipus de prova adequada per acreditar la situació socioeconòmica.

6. La resolució de l'Alcaldia que atorgue la bonificació indicarà el termini de vigència. Tot i això, l'Ajuntament, d'ofici, podrà revisar en qualsevol moment les bonificacions concedides si així ho motiva un canvi en la situació econòmica del sol·licitant.

Article 7. Infraccions i sancions

En tot el relatiu a infraccions i la seva qualificació, així com a les corresponents sancions, s'aplicaran les normes contingudes a la corresponent normativa sobre hisendes locals, règim local i, si escau, tributària. La imposició de sancions no impedeix, en cap cas, la liquidació i el cobrament de les quotes impagades no prescrites.

Article 8. Normativa supletòria

En tot allò no previst a la present ordenança serà aplicable el que disposi la vigent normativa d'hisendes local així com de règim local.

 

DISPOSICIÓ DEROGATÒRIA

Aquesta ordenança deroga i substitueix la vigent Ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis i per la realització d'activitats de l'Escoleta Municipal de 0 a 3 anys de l'Ajuntament de Vilafranca de Bonany publicada al BOIB núm. 173 de data 17 de desembre de 2013.

 

Vilafranca de Bonany, a data de la signatura electrònica, (8 de novembre de 2022)

L'alcalde Montserrat Rosselló Nicolau