Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR DE MALLORCA

DEPARTAMENT DE TRANSICIÓ, TURISME I ESPORTS

Núm. 609954
Anunci per a presentar propostes que derivin en la signatura de contracte de patrocini esportiu amb el Consell de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei 13/2010, de 9 de desembre, de publicitat institucional de les Illes Balears reconeix expressament el contracte de patrocini. Concretament, al seu preàmbul disposa: En un estat social i democràtic de dret, els poders públics tenen com a finalitat promoure efectivament la llibertat i la igualtat de l'individu i dels grups en els quals s'integra; facilitar la participació de tots en la vida política, econòmica, social i cultural; i atendre els ciutadans mitjançant la prestació d'un nombre cada vegada més gran de serveis, programes i iniciatives. Per assolir amb eficàcia aquests objectius, cal que els ciutadans tenguin a l'abast la informació necessària sobre els valors i principis constitucionals i estatutaris, sobre els seus drets i deures, i sobre les polítiques i els serveis públics. La publicitat institucional és, en una societat moderna, el mitjà adequat per fer arribar als ciutadans aquesta informació. Així, la publicitat institucional compleix un fi d'interès general i, per tant, pot ser considerada com un autèntic servei públic.

L'article 5 de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre de l'esport de les Illes Balears  disposa que els objectius i les finalitats de les polítiques esportives de les administracions públiques de les Illes Balears són, entre d'altres,  les següents: Facilitar i promoure el patrocini esportiu i la col·laboració empresarial en l'àmbit de les activitats i de les competicions esportives.

El Consell de Mallorca, en l'àmbit de les seves competències atribuïdes per la normativa vigent, té interès a signar contractes de patrocini esportiu amb aquelles societats anònimes esportives de l'illa de Mallorca que participin en competicions professionals o professionalitzades. D'aquesta manera, es pretenen establir missatges de caràcter publicitari per oferir informació corporativa i de serveis públics. A més de treballar en la conscienciació ciutadana.

Per aquest motiu, s'estableix un període de tres dies naturals a partir de la publicació del present anunci en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, perquè aquelles societats anònimes esportives de l'illa de Mallorca que estiguin interessades en formular una relació de patrocini esportiu amb el Consell de Mallorca presentin les seves propostes per donar a conèixer, projectar i difondre diferents aspectes rellevants de Mallorca a nivell local i de projecció exterior.

Les propostes han de versar sobre aspectes relacionats amb els valors esportius, lluita contra la violència i l'assetjament en l'esport, cultura de Mallorca, producte local, artesania i tradicions, sostenibilitat, diversitat i igualtat...

Així mateix, han d'incloure la següent informació:

  • Nom i NIF de la SAD responsable de la iniciativa.
  • Breu descripció i principals objectius que es pretenen aconseguir.
  • Principals destinataris de les propostes.
  • Durada de la proposta a patrocinar.
  • Pla de comunicació i llistat d'accions publicitàries.
  • Impactes i quantificació econòmica del retorn publicitari del patrocini.

Les propostes s'han de presentar en Registre electrònic del Consell de Mallorca https://seu.conselldemallorca.net/registre-electronic i han d'estar adreçades al Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca.

 

Palma, 19 d'octubre de 2022

El conseller executiu del Departament de Transició, Turisme i Esports Andreu Serra Martínez