Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

CONSELL DE GOVERN

Núm. 602284
Acord del Consell de Govern de 17 d’octubre de 2022 pel qual es declaren com a inversió d'interès autonòmic les intervencions previstes per al condicionament interior d'espais per a depòsit de medicaments a l'Hospital General de Palma

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, un dels objectius del Govern de les Illes Balears és garantir el dret a la prevenció i la protecció de la salut per mitjà d'un sistema sanitari públic de caràcter universal.

Per complir aquest objectiu es considera necessari i urgent adequar la xarxa pública d'equipaments de manera que permeti atendre les demandes en matèria sanitària, educativa i social de la població, motivat no només per l'important increment que ha experimentat la població resident a les Illes Balears sinó també per la situació de paralització que la crisi econòmica ha causat.

Així doncs, a fi de pal·liar aquestes deficiències al més aviat possible, el 20 de gener de 2018 es va publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears el Decret llei 1/2018, de 19 de gener, de mesures urgents per a la millora i/o l'ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris o socials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Quant a la protecció en l'àmbit de la salut, el Servei de Salut de les Illes Balears —organisme autònom adscrit a la conselleria competent en matèria de salut— té encomanada la missió de salvaguardar la salut de la població per mitjà d'una xarxa de centres sanitaris, propis o cedits.

El Decret llei 1/2018 estableix la regulació dels efectes de la declaració d'inversions d'interès autonòmic de les Illes Balears amb la finalitat d'atendre la demanda creixent de serveis i prestacions en els àmbits recollits en el Decret llei. En aquest sentit, el Servei de Salut estima idoni que es considerin com a inversions d'interès autonòmic algunes de les actuacions previstes, atesa la seva necessitat i urgència o importància.

D'acord amb l'article 8.6 del Decret llei 1/2018, l'Administració disposa de dos anys des de la declaració de l'interès autonòmic para presentar el projecte i altres dos a continuació per iniciar l'execució, mentre que l'incompliment de qualsevol a d'aquests terminis determina la caducitat de la declaració.

Des de la Subdirecció d'Infraestructures i Serveis Generals es pretén escometre unes obres per a l'adequació d'uns espais de l'Hospital General situat a la plaça de l'Hospital, 3, de Palma, l'ús anterior del qual havia estat de laboratori, per adaptar-los a l'ús de dipòsit de medicaments, destinat a prestar dispensació a les residències de persones majors.

Vistes les característiques històriques de l'edifici i les treballs en què consistiria l'actuació a portar a efecte ( fonamentalment una readaptació d'espais), i la finalitat d'aquestes obres, es considera adequat procedir —com en anteriors intervencions en el mateix edifici— a declarar el seu el seu caràcter d'inversió interès autonòmic.

D'acord amb l'article 7 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, de mesures urgents per a l'impuls de la inversió de les Illes Balears, correspon al Consell de Govern declarar com a inversió d'interès autonòmic un equipament públic d'ús educatiu, sanitari o social, a proposta de qualsevol dels consellers de l'àmbit de les seves competències.

Per tot això, el Consell de Govern, a proposta de la consellera de Salut i Consum, en la sessió de 17 d'octubre de 2022, adoptà, entre d'altres, l'Acord següent:

Primer. De conformitat amb l'article 7 del Decret llei 1/2018, en relació amb l'article 5 de la Llei 4/2010, de 16 de juny, declarar com a inversió d'interès autonòmic les intervencions previstes per l'acondicionament interior d'espais per a dipòsit de medicaments, a l'Hospital General de Palma amb referència cadastral 9707002DD6890H0001MA.

Segon. Publicar aquest acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, 17 d'octubre de 2022

La secretària del Consell de Govern Mercedes Garrido Rodríguez