Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE POLLENÇA

Núm. 600601
Bases reguladores i convocatòria de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l’accés a l’esport de competició i realització d’activitats esportives 2022 de l’ajuntament de Pollença

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de la Corporació, en sessió ordinària de dia 29 de setembre de 2022, ha aprovat les bases reguladores per a la concessió de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l'accés a l'esport de competició i realització d'activitats esportives 2022, que s'insereixen a continuació. BDNS  653718

BASES REGULADORES I CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS I AJUDES ECONÒMIQUES PER FACILITAR L'ACCÉS A L'ESPORT DE COMPETICIÓ I REALITZACIÓ D'ACTIVITATS ESPORTIVES 2022 DE L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA

L' Ajuntament de Pollença convoca la concessió de subvencions i ajudes econòmiques de l'any 2022, d'acord amb les condicions següents:

1.- CONVOCATÒRIA

Es convoquen subvencions i ajudes econòmiques adreçades a l'atenció del sector de població dins de l'àmbit de l'esport. Tenen caràcter voluntari i eventual i no poden invocar-se com a precedent.

2.- OBJECTE DE LA CONVOCATÒRIA

L'objectiu d'aquesta Convocatòria és promoure i facilitar l'accés a l'esport de competició i a la seva pràctica individual i col·lectiva. Així com, fomentar la realització d'activitats per part de les entitats ubicades en el terme municipal de Pollença, que essent de la competència municipal, redundin en benefici dels ciutadans de Pollença.

3.- BENEFICIARIS

Podran sol·licitar subvencions:

A. Entitats, clubs i associacions esportives sense finalitat de lucre domiciliades en el municipi, inscrites al registre d'entitats esportives de la direcció general d'esports del govern balear, participant com a club membre d'una federació esportiva (o equivalent) i donades d'alta al registre d'entitats locals de l'ajuntament de Pollença.

B. Persones físiques amb llicència federativa vigent i amb residència al nostre municipi (en data 1 de gener de l'any objecte de subvenció), que participi en competicions esportives d'àmbit autonòmic, nacional o internacional.

4.- ACTIVITATS SUBVENCIONABLES

A. Tots els Esports, Activitats i Programes Esportius; organitzats, desenvolupats dintre del Municipi de Pollença i que es realitzin o s'hagin realitzat entre l'1 de gener de 2021 i el 31 de desembre de 2021. Període de que és objecte aquesta subvenció.

B. Activitats, iniciatives i programes esportius extraordinaris, que potenciïn l'esport base dins el termini abans esmentat.

C. Esportistes residents al nostre municipi i/o que pertanyen a clubs locals i que surten a competir fora de l'illa, sempre i quan la competició sigui federada i vagi per classificació (campionat d'Espanya, d'Europa...). Queden excloses totes aquelles competicions o esdeveniments que tot i ser esportius tenen un caràcter de participació voluntari, per sorteig, convidada, etc.)

Tots aquells  grans esdeveniments esportius i/o competicions esportives puntuals de les quals es pugui participar lliurament sense cap classificació prèvia o que necessitant puntuar o classificar-se no formin part de campionats organitzats per federacions oficials (campionats autonòmics, nacionals o internacionals) com poden ser les grans curses d'ultra resistència (UMST, Titan desert, Cavalls de vent, Ironman...) en qualsevol de les seves modalitats, sols puntuarà d'acord amb els criteris de la categoria B (si és local, nacional o internacional) si es queda dins els tres primers llocs de la classificació general.

(En tots els casos quan la/es activitat/s només es poguessin realitzar fora del municipi, presentar un currículum complet de l'activitat realitzada).

 

5.- REQUISITS PER ACCEDIR A LES SUBVENCIONS

  • Ser una entitat, club o associació esportiva sense finalitat de lucre domiciliada en el municipi i estar inscrit al registre d'entitats locals de l'Ajuntament de Pollença.
  • Estar inscrit al Registre d'Entitats Esportives de la Direcció General d'Esports del Govern Balear i estar donat d'alta com a club o com esportista a la Federació Esportiva Territorial o Nacional corresponent.
  • En el cas dels esportistes individuals, certificació d'haver estat seleccionat per formar part de la selecció balear o nacional com a promesa, aparèixer en el llistat del BOE com a esportista d'alt nivell a dins el termini objecte d'aquesta subvenció i/o el certificat de la corresponent federació de la seva participació en campionats que puntuïn en el barem d'aquesta subvenció.
  • Estar al corrent de les obligacions fiscals amb la Hisenda Municipal.
  • Haver realitzat les activitats a dins el termini objecte d'aquesta subvenció i en el cas de clubs i/o entitats esportives les activitats s'hagin realitzat dins l'àmbit territorial del municipi.
  • Haver justificat i acreditat les activitats objecte de subvenció en anys anteriors.
  • No rebre durant l'exercici 2022 cap tipus d'aportació de l'Ajuntament mitjançant subvenció o contracte de patrocini publicitari en matèria esportiva al marge de la present convocatòria.

6.- TRAMITACIÓ, PRESENTACIÓ I TERMINI.

Tramitació.

L' Ajuntament de Pollença facilita l'únic model de sol·licituds per aquesta Convocatòria. (S'adjunta annex)

Per qualsevol informació o suport per a la tramitació i seguiment de les sol·licituds es poden dirigir a les dependències de l'Àrea d'Esports, Ctra. Port de Pollença s/n. Tel. 971-533990.

Presentació.

La presentació de les sol·licituds es farà de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Pollença o de manera presencial al Registre General de l'Ajuntament (OAC Ajuntament de Pollença, carrer del Calvari, 2 i/o OAC Port de Pollença, carrer del Metge Llopis, 1) i han d'anar adreçades a la Batlia Presidència.

La presentació de la sol·licitud i de la documentació adjunta també es pot fer en les formes previstes a l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Les empreses que estan obligades a relacionar-se amb les administracions públiques a través de mitjans electrònics han de presentar la sol·licitud de forma telemàtica a la seu electrònica de l'Ajuntament de Pollença (https://ajpollenca.sedelectronica.es/info.0), en la qual hi ha disponible la informació de la convocatòria i el model de sol·licitud, així com les publicacions de la resolució de les ajudes.

D'acord amb l'article 14 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estan obligats a presentar la documentació a través de mitjans electrònics els subjectes següents:

a. Les persones jurídiques.

b. Les entitats sense personalitat jurídica.

c. Les persones que exerceixen una activitat professional per a la qual es requereix col·legiació obligatòria.

d. Qui representa una persona interessada que estigui obligada a relacionar-se electrònicament amb l'Administració.

Termini.

El termini per a la presentació de les sol·licituds serà de deu (10) dies naturals, comptadors a partir del dia següent al de la publicació de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears i a la pàgina web de l'Ajuntament de Pollença.

7.- DOCUMENTACIÓ

Els clubs, associacions, fundacions i entitats esportives legalment constituïdes i reconegudes només podran presentar UNA ÚNICA SOL·LICITUD de subvenció. Igualment els esportistes individuals.

Per demanar subvenció o ajuda econòmica, l' Ajuntament de Pollença facilita els següents models normalitzats:

A. IMPRESOS:

Imprès 1. Sol·licitud de subvenció o ajuda econòmica per a activitat esportiva, que contindrà les dades de la persona representant i de l'entitat sol·licitant i la petició d'acolliment a la Convocatòria de subvencions o ajudes econòmiques.

Imprès 2. Pressupost i projecte de l'activitat esportiva, detallant ingressos i despeses de l'activitat objecte de la sol·licitud i declaració de les subvencions i dels ajuts que hagi/n sol·licitat i concedit l'any  2021, per a la mateixa activitat. Fer breu descripció de l'activitat indicant els objectius i continguts del programa que s'han desenvolupat.

Imprès 2.1: Complimentar només en el cas dels clubs, associacions i/o entitats esportives.

Imprès 2.2: Complimentar només en el cas d'esportistes individuals.

Per justificar la subvenció o ajuda econòmica a l' Ajuntament de Pollença facilita el següent model normalitzat:

Imprès 3. Certificat Bancari, de la llibreta o compte corrent de l'entitat al qual s'haurà de fer, si pertoca, el pagament de la subvenció o ajuda econòmica. En el cas de que el beneficiari de la subvenció sigui una persona menor d'edat, es posarà un compte corrent conjunt del pare o tutor i el nin. Aquest imprès podrà ser substituït per un certificat de titularitat de compte bancari.

Imprès 4. Sol·licitud de certificació per a clubs i entitats esportives (veure imprès 4.1). Declaració jurada per a esportistes individuals (veure imprès 4.2).  

B.DOCUMENTACIÓ ANNEXA:

A més, la documentació addicional a presentar serà:

A. Per part de les entitats:

  1. Fotocòpia de la Targeta d'Identificació Fiscal de l'entitat.

  2. Fotocòpia DNI del representant de l'entitat que sol·licita la subvenció.

  3. Fotocòpia compulsada dels estatuts inscrits en el registre oficial corresponent degudament legalitzats, en els quals haurà de constar explícitament la inexistència d'ànim de lucre de l'entitat. No serà necessària (a excepció que, el beneficiari en qüestió hagués presentat la documentació i s'hagi produït qualque modificació respecte a l'actualitat) la presentació dels tres (3) últims documents exigits, certificat bancari fotocòpia de la targeta d'identificació fiscal, fotocòpia compulsada dels estatuts, si aquests s'han acreditat en anteriors Convocatòries de Subvencions i Ajudes Econòmiques Esportives de l' Ajuntament de Pollença en els darrers 4 anys, en el qual cas s'haurà d'indicar l'any en que es varen presentar dits documents, acompanyant de fotocòpia de l'escrit de concessió o denegació enviat per l'Ajuntament en aquella ocasió. Si qualsevol model facilitat de sol·licitud no reuneix alguna de les dades d'identificació, tant de la subvenció o ajuda econòmica sol·licitada com de la persona sol·licitant, o d'alguns dels requisits prevists a l'article 66 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, es requerirà a l'entitat sol·licitant, d'acord amb el que estableix l'apartat 1 de l'article 68 de l'esmentada llei, per a que en un termini de deu (10) dies hàbils, esmeni la falta o acompanyi els documents preceptius amb indicació de que si així no ho fa, es tindrà per desistida la petició arxivant-se sense més tràmit amb els efectes prevists a l'article 21, també de l'esmentada llei.

  4. Certificat d'estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament. (Veure imprès 4.1)

  5. Certificat de l'Agència Estatal d'Administració Tributària (AEAT) acreditatiu d'estar al corrent de les obligacions tributàries d'acord amb el que disposa l'article 14.1.e de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions

  6. Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) acreditatiu d'estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social d'acord amb el que disposa l'article 14.1.e de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

  7. Llistat numerat indicant el nom complet del participant federat, jugador o inscrit al club o entitat esportiva, indicant la seva edat i segellat per la federació pertinent.

B. Per part dels esportistes individuals:

  1. Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat (DNI) del titular que rep la subvenció. En cas de que sigui menor d'edat, també s'haurà d'adjuntar fotocòpia del DNI del pare/mare o tutor.

  2. Fotocòpia llicència federativa o equivalent i que estigui en vigor.

  3. Certificació (per part de l'entitat o federació pertinent) d'haver participat en les diferents competicions per les quals és puntuat en aquesta subvenció.

  4. Si és el cas, certificació pertinent d'haver format part de la selecció balear o nacional com a promesa o fotocòpia del BOE on aparegui el nom com a esportista d'alt nivell dins l'any natural 2021.

  5. Declaració jurada d'estar al corrent de les obligacions fiscals amb l'Ajuntament. (Veure imprès 4.2)

 

8.- CONVOCATÒRIA I QUANTIA

8.1 Les ajudes es concediran, d'acord amb la normativa pressupostària, a l'exercici 2023.

La previsió de l'aplicació pressupostària 340/48905 és de 20.000 euros destinats a clubs o entitats esportives per a l'exercici 2023.

La previsió de l'aplicació pressupostària 340/48903 és de 9.000 euros destinats als esportistes individuals per a l'exercici 2023.

Aquesta quantia total màxima té caràcter estimat, atès que està condicionada a l'existència de crèdit adequat i suficient en el moment de la resolució de la concessió. En tot cas, l'execució de la despesa es realitzarà en la mateixa anualitat en què es produeixi la concessió.

Si el crèdit pressupostari que resulti aprovat o prorrogat en el pressupost de l'exercici 2023 fos inferior, s'ajustarà a la baixa la proposta de resolució als crèdits existents.

Si no s'aprova finalment aquest crèdit, s'anul·larà el procediment, publicant l'acord.

8.2. Criteris de distribució:

1. La subvenció s'atorgarà en funció de la puntuació obtinguda per cada entitat o persona concurrent. Per determinar el valor unitari del punt, es dividirà la quantitat destinada a cada modalitat (entitats o esportistes individuals) per la totalitat de punts obtinguts entre totes les associacions, clubs i entitats o persona que han sol·licitat subvenció de la modalitat.

2. L'import de la subvenció serà la multiplicació del preu per punt pel total de punts obtinguts per cada entitat o esportista individual.

3. Si de l'aplicació del segon punt resulta que l'import obtingut supera el 100% de la sol·licitud presentada, aquest romanent passarà a una borsa comuna. La quantia d'aquesta borsa comuna es repartirà entre les entitats esportives i/o esportistes individuals (segons el cas) que del resultat de la puntuació no puguin percebre el 100% del que han sol·licitat. El repartiment es realitzarà seguint les mateixes passes establertes des del punt primer, tot tenint en compte que en aquest cas la dotació econòmica serà la quantia de la borsa comuna de romanent. Aquesta fórmula es durà  a terme fins que s'exhaureixi el pressupost de l'actual convocatòria o que totes les entitats  que compleixin els requisits i els terminis, rebin el 100% de la subvenció sol·licitada.

9.- CRITERIS GENERALS DE VALORACIÓ

Les activitats que rebin subvenció o ajuda econòmica s'hauran dut a terme dins el termini següent: del 1 de gener de 2021 al 31 de desembre de 2021).

La concessió d'aquestes subvencions o ajudes econòmiques es farà mitjançant règim de concurrència competitiva i participació esportiva.

A més, les subvencions o ajudes econòmiques s'atorgaran en funció del següent barem de criteris:

S'estableixen tres categories:

Categoria A: Entitats i Clubs Esportius

Categoria B: Esportistes menors de 16 anys i veterans.

Categoria C: Esportistes majors de 16 anys que encara no prenguin part de les competicions de categoria especial per edats ( veterans, ...)

CATEGORIA A.: ENTITATS I CLUBS ESPORTIUS.

  •  
  • La promoció que l'entitat faci de Pollença fora de Mallorca (1 punt). S'entén la promoció com la participació en competicions que es duguin a terme fora de l'illa, utilitzant el nom de Pollença (que el terme “Pollença” figuri escrit al nom del club).        
  • Importància o interès de l'activitat a realitzar (20 punts).
  • Trajectòria i continuïtat esportiva de l'entitat (1 punt per a cada 5 anys de funcionament continuat fins a un màxim de 10 punts).
  • La promoció de l'Esport Base. Nombre de llicències amb edat escolar fins a 16 anys (1 punt per a cada 5 participants fins a un màxim de 20 punts).
  • La previsió o nombre de participants adults en relació a l'activitat. Nombre d'inscrits a les activitats per les quals es demana la subvenció i que siguin majors de 16 anys (1 punt per a cada 5 participants fins a un màxim de 5 punts). (es podrà compensar fins a 3 punts addicionals a aquells clubs o entitats que per causes no atribuïbles a la pròpia entitat no puguin obtenir patrocinis privats derivats de publicitats o altres. I també aquelles que per diferents motius no utilitzin cap instal·lació pròpia de l'Ajuntament ja que considerem que la cessió d'espais amb la corresponent despesa  també és una forma de subvenció)

CATEGORIA B.: ESPORTISTES MENORS DE 16 ANYS I VETERANS.

Competició Interinsular: 2 punts.

Competició Nacional: 4 punts.

Competició Internacional: 5 punts.

(La puntuació de les diferents competicions en les que es participi es podran sumar entre si. Però varies participacions en la mateixa categoria de competició no seran acumulables).

CATEGORIA C.: ESPORTISTES MAJORS DE 16 ANYS.

Competició Interinsular: 2 punts.

Competició Nacional: 5 punts.

Competició Internacional: 6 punts.

Campionat mundial o Jocs Olímpics ( formant part de la selecció espanyola): 10 punts.

(La puntuació de les diferents competicions en les que es participi es podran sumar entre si. Però varies participacions en la mateixa categoria de competició no seran acumulables. La participació en diferents curses i/o esdeveniments de caire esportiu  fora de l'illa puntuaran ).

10.- PROCEDIMENT DE CONCESSIÓ. INICI, INSTRUCCIÓ I RESOLUCIÓ

1. Les bases i l'inici del procediment de concessió de subvencions es produeix d'ofici i el Ple de l'Ajuntament serà l'òrgan encarregat de la seva aprovació. Les bases seran publicades al BOIB, a la Base de Dades Nacional de Subvencions BDNS, al tauler d'anuncis de l'Ajuntament i al web www.ajpollenca.net, per tal que es puguin presentar les sol·licituds durant el termini establert a la base sisena.

2. L'òrgan instructor del procediment de concessió correspon a la Regidoria d'Esports que ha de dur a terme les actuacions a què es refereix l'article 24 de la Llei 38/2003 General de Subvencions.

Una Comissió Avaluadora es reunirà per examinar si els beneficiaris compleixen tots els requisits necessaris per accedir a les subvencions i avaluar les sol·licituds conforme als criteris de valoració establerts en aquestes Bases. De tot l'actuat en aquesta reunió s'aixecarà acta.

La Comissió Avaluadora estarà integrada pels següents membre:

Presidència: El Batlle de l'Ajuntament de Pollença o en el seu lloc, persona en qui delegui.

Vice-presidència: El regidor d'Esports de l' Ajuntament de Pollença o en el seu lloc, persona en que delegui.

Secretari: Un/a funcionari/ària adscrit a Secretaria ó Intervenció.

Vocals: Regidor/a de la Corporació

Regidor/a d'Educació

Tècnic d'Esports

La Comissió Tècnica Avaluadora quedarà constituïda legalment amb l'assistència del President, Vice-president i Secretari o els seus substituts si n'escau, i de un dels tres vocals esmentats en el paràgraf anterior.

L'òrgan instructor, a la vista de l'expedient i de l'acta de la reunió de la Comissió, formularà proposta de resolució provisional, degudament motivada, que es publicarà a la web de l'Ajuntament, obrint-se un termini de 10 dies per presentar al·legacions.

Si no es presenten al·legacions dins del termini concedit, la proposta de resolució formulada tindrà el caràcter de definitiva. En altre cas, una vegada examinades al·legacions presentades pels interessats, l'òrgan instructor formularà proposta de resolució definitiva, que haurà d'expressar el sol·licitant o la relació de sol·licitants pels que es proposa la concessió de la subvenció, la seva quantia, especificant la seva avaluació i els criteris de valoració seguits per efectuar-la.

La proposta de resolució definitiva es publicarà a la web de l'Ajuntament atorgant als beneficiaris un termini de 10 dies perquè comuniquin la seva acceptació. S'entendrà acceptada si dins d'aquest termini no s'expressa el contrari.

3. La competència per resoldre el procediment i concedir la subvenció s'atribueix a la Junta de Govern Local, que dictarà aquesta resolució un cop dictada la proposta de resolució definitiva i emès informe de fiscalització per la Intervenció Municipal.

La resolució es notificarà a tots els sol·licitants i es publicarà a la web de l'Ajuntament.

11.- ABONAMENT

El pagament de les subvencions o ajudes econòmiques es farà com a norma general, prèvia la justificació per part del sol·licitant de la quantitat subvencionada segons la proposta de resolució definitiva.

12.- JUSTIFICACIÓ DE DESPESES

Els beneficiaris / perceptors resten obligats a justificar les despeses efectuades amb càrrec a subvenció o ajuda econòmica concedida dintre l'exercici econòmic al qual s'hagi concedit i les despeses justificades han de ser de l'esmentat termini (1 de gener de 2021 i 31 de desembre de 2021) i presentades dins el termini corresponent.

Si la data de pagament o factura és anterior o posterior al període objecte de subvenció però l'activitat SÍ s'ha dut a terme dins el termini establert (1 de gener de 2021 a 31 de desembre de 2021), s'entendrà com a subvencionable.

El termini per a justificar la subvenció finalitzarà dia 30 de juny de 2023.

La documentació acreditativa per justificar les despeses serà:

A. En primer lloc, l'imprès normalitzat facilitat per l'Ajuntament de Pollença, de certificació bancària pel cobrament de la subvenció, model 3, degudament formulat en tots els seus extrems, i segellat per l'entitat bancària. En el cas de que aquest document ja fos presentat per a cobrar la subvenció de l'any passat, i no hagi canviat el número de compte, bastarà presentar una fotocopia de la llibreta, talonari o extracte on figuri dita numeració.

B. Per justificar la subvenció atorgada s'ha de presentar un compte justificatiu integrat per la documentació següent:

  1. Una memòria de l'actuació justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb les activitats que s'han fet i els resultats obtinguts, la temporalització, mitjans de difusió utilitzats, l'avaluació i qualsevol altre aspecte que pugui resultar adient.

  1. Una memòria econòmica justificativa del cost de les activitats que s'han fet, que contindrà:

    • Una relació classificada de les despeses i inversions de l'activitat, amb identificació del creditor i del document, l'import, data d'emissió i, si escau, data de pagament. Si la subvenció s'atorga d'acord a un pressupost, s'indicaran les desviacions esdevingudes.

    • Les factures o documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa incorporats en la relació referida en el paràgraf anterior i la documentació acreditativa del pagament pel valor de la quantitat subvencionada.

    • Declaració responsable d'haver fet el projecte o activitat subvencionada, en la qual s'han de detallar els ingressos i les despeses que se n'han derivat assenyalant-ne l'import i la procedència (Imprès 5)

    • Declaració responsable que les factures presentades per justificar la subvenció atorgada no superen el valor de mercat i que no es recuperarà ni es compensarà l'IVA (Imprès 5)

    • Una relació detallada d'altres ingressos o subvencions que hagin finançat l'activitat subvencionada assenyalant-ne l'import

Les despeses s'han de justificar amb factures i altres documents de valor probatori equivalent en el tràfic jurídic mercantil o amb eficàcia administrativa, en original i còpia per compulsar. Si s'han de retornar les factures o justificants originals, a petició de l'entitat subvencionada, s'hi ha de reflectir amb un segell la data de concessió de la subvenció així com l'import del justificant que s'imputa a la subvenció.

Les factures originals, acreditatives de la despesa subvencionada, expedides a nom de les persones o entitats subvencionades i amb el seu NIF, han d'expressar clarament:

    • Data d'emissió, que haurà de correspondre al període comprés entre 1 de gener de 2021 i 31 de desembre de 2021

    • Dades fiscals (Nom, domicili, NIF, etc.) de l'entitat emissora i de l'entitat pagadora.

    • Número de la factura.

    • Concepte detallat pel qual s'expedeix, que haurà de ser suficientment clar.

    • Import, desglossant la part que correspon a IVA, si procedeix. Si l'operació està exempta d'IVA s'ha d'esmentar a la factura.

Si l'entitat beneficiària únicament disposa de la factura o document justificatiu que acredita la despesa rebuda per correu electrònic, s'admetrà sempre que a la impressió de la factura s'adjunti un certificat signat pel representant legal de l'entitat en que manifesti la impossibilitat o dificultat greu per obtenir el document original i declari que la factura ni s'ha utilitzat ni s'utilitzarà per justificar cap altre subvenció.

Es considerarà com a document justificatiu que acrediti la despesa per als clubs i entitats esportives, els rebuts de pagament de les despeses efectuades  (entrenadors, arbitratges...), sempre i quan vinguin emparats per un contracte , els quals s'hauran d'aportar juntament amb els rebuts.     

No es podrà realitzar cap pagament si no s'acredita fefaentment, fent-ho constar per escrit amb la presentació dels justificants d'haver realitzat la totalitat de la despesa de la quantitat subvencionada, una vegada acceptada la proposta de resolució definitiva.

Si la despesa justificada és inferior a l'import de subvenció concedida a la proposta de resolució definitiva, es procedirà a la reducció proporcional de la subvenció o ajuda econòmica concedida.

L'import de les subvencions o ajudes econòmiques concedides en cap cas podrà ésser de tal quantia que, aïlladament o en concurrència amb altres subvencions o ajudes econòmiques d'altres Administracions Públiques o d'entitats privades, superi el cost de l'activitat a desenvolupar per l'entitat beneficiària.

Es procedirà al reintegrament de les quantitats percebudes en els següents casos:

  1. Obtenció de la subvenció falsejant les condicions requerides o ocultant aquelles circumstàncies que ho haguessin impedit.

  2. Incompliment total o parcial de l'objectiu de l'activitat.

  3. Incompliment de l'obligació de justificació o la justificació insuficient.

  4. Resistència, excusa, obstrucció o negativa a les actuacions de comprovació i control financer, o la concurrència de subvencions, ajudes, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat, nacional, de la Unió Europea o de organismes internacionals.

  5. L'incompliment de les obligacions imposades per l'Administració a les entitats col·laboradores i beneficiaris, així com dels compromisos per aquests assumits, amb motiu de la concessió de la subvenció, sempre que afectin o se refereixin al mode en que s'han d'aconseguir els objectius, realitzar l'activitat, executat el projecte o adoptar el comportament que fonament la concessió de la subvenció.

13.- PROCEDIMENT DE GESTIÓ PRESSUPOSTÀRIA

L'aprovació de la despesa s'haurà d'efectuar amb caràcter previ a la convocatòria de la subvenció.

La resolució de la concessió de la subvenció comportarà el compromís de despesa corresponent.

El pagament de la subvenció es realitzarà després que el beneficiari hagi justificat les despeses subvencionades, i s'hagi certificat pels serveis tècnics de l'àrea d'Esports envers la realització de l'activitat i compliment de la finalitat que va determinar la concessió de la subvenció d'acord amb l'article 32 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions i 88 del RD 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aprova el Reglament General de Subvencions.

El pagament de les subvencions o ajudes econòmiques es farà, com a norma general, després que el sol·licitant hagi justificat les despeses subvencionades.

14.- OBLIGACIONS DELS BENEFICIARIS.

Seran obligacions mínimes dels beneficiaris de les subvencions:

  1. Dur a terme l'activitat objecte de la subvenció d'acord amb les condicions establertes.

  2. Acreditar davant l'Ajuntament  de Pollença la realització de l'activitat amb les corresponents factures  girades per tercers al beneficiari de la subvenció en la qual es farà constar el concepte de la despesa i també el compliment dels requisits o condicions que determini la concessió de la subvenció, i les liquidacions de nòmines o fulles de salari, i els TC-2, TC-1 d'abonament a la Seguretat Social. Dintre de la convocatòria corresponent o conveni, si la subvenció utilitza aquest instrument, es podrà preveure altres formes d'acreditar la subvenció, adaptant-les a les necessitats reals del sector on es dirigeix, com poden ser certificacions administratives, declaracions o sentències judicials, mòduls per activitat o instruments similars.

  3. Comunicar a l'Ajuntament de Pollença les modificacions que s'hagin produït i que siguin causa de la concessió o compliment de la subvenció.

  4. Comunicar a l'Ajuntament de Pollença, en qualsevol moment, l'obtenció de subvencions o ajudes per a la mateixa finalitat i no consignades en el sol·licitud.

  5. Constituir les garanties que siguin exigibles, en el seu cas.

  6. Es farà constar que l'activitat està subvencionada o patrocinada per l'Ajuntament de Pollença.

  7. L'Ajuntament de Pollença podrà, en qualsevol moment, auditar tan econòmica com tècnicament, el programa objecte de la subvenció.

  8. Sotmetre's a les actuacions de fiscalització i control de la Intervenció de l'Ajuntament de Pollença.

Pollença, (Signat electrònicament: 17 d'octubre de 2022) El batle Andrés Nevado Rodríguez

 

IMPRÈS 1: SOL·LICITUD D'AJUT ECONÒMIC PER A ACTIVITAT ESPORTIVA ANY 2021 (01/01/2021 – 31/12/2021)

SOL·LICITANT: (marqueu el que calgui amb una creu)

(   ) CLUB, ASSOCIACIÓ O ENTITAT ESPORTIVA

 (   ) Estic inscrit al registre d'entitats locals amb el número:...........................

(   )  ESPORTISTA INDIVIDUAL

DADES DEL SOL·LICITANT:

Sr./Sra./Club/Associació/Entitat: ___________________________________________________  

Nom del pare/ mare o representant legal (omplir en el cas de que  l'esportista individual sigui menor d'edat): _________________________________________________________________

amb adreça / domicili social: ______________________________________________________

amb districte postal: _____________________, població: _______________________________

amb C.I.F./N.I.F. (DNI + lletra): ________________________ telèfon:____________________ fax:_____________________

SOL·LICITA:

Un ajut econòmic per la quantitat de: ______________________________

per a l'activitat esportiva següent: __________________________________________________

Signatura del sol·licitant

 

 

AL BATLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 2: PRESSUPOST DE L'ACTIVITAT ESPORTIVA

Sr./Sra./Club/Associació/Entitat:___________________________________________________ presenta el projecte de pressupost que preveu:

  INGRESSOS:                                                        DESPESES:      

  Subvenció Consell de Mallorca:____________     Personal tècnic:________________

  Subvenció CAIB:_______________________     Drets d'inscripció:______________

  Patrocinadors privats:____________________     Material esportiu:_______________

  Aportació participants:___________________      Equipaments:__________________

  Altres:________________________________     Desplaçaments:________________

  _____________________________________      Allotjaments:__________________

  _____________________________________      Altres:________________________

  Total ingressos ________________________      Total Despeses  _______________

DÈFICIT PREVIST: ____________________€

QUANTITAT QUE SOL·LICITA A L'AJUNTAMENT DE POLLENÇA:______€

Al mateix temps fa la següent declaració de subvencions i patrocinis que va rebre l'any anterior per les mateixes o similars activitats (inclosa la del mateix ajuntament):

Activitat                                            Institució                               Quantitat

_____________________________ ___________________________     ___________

_____________________________ ___________________________     ___________

_____________________________ ___________________________     ___________

_____________________________ ___________________________     ___________

Suma de les subvencions i patrocinis:    ____________________€

Per a la formalització d'aquest imprès DECLARA que les dades anteriors són

Autèntiques.

Pollença, dia____ de ______________ de 2022

              (signatura de l'interessat/da, i en cas de club, associació o entitat, signatura del representant i segell)

 

 

AL BATLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 2.1: (Emplenar sols els clubs o entitats esportives) PROJECTE DESCRIPTIU DE L'ACTIVITAT PER A ENTITATS ESPORTIVES

(Indiqueu els objectius a aconseguir i continguts del programa a desplegar, complimentant totes les graelles que teniu a continuació, i indiqueu el nombre de participants)

NOM / TÍTOL DE L'ACTIVITAT:

OBJECTIUS:

CONTINGUTS:

 

BREU DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT:

LLOC ON ES REALITZA L'ACTIVITAT: _______________________________________________________

 

PROMOCIÓ DE POLLENÇA FORA DE MALLORCA (Es competeix o participa d'activitats que promocionin el municipi fora de Mallorca durant el període 01/01/2021 a 31/12/2021?)

Sí   No.   En cas afirmatiu fes una breu explicació de l'activitat i com promociona el municipi.

 

ANY DE FUNDACIÓ DEL CLUB O ENTITAT:___________

ANYS CONSECUTIUS DE REALITZACIÓ DE L'ACTIVITAT:______________

NÚM. DE LLICÈNCIES AMB EDAT ESCOLAR, FINS A 16 ANYS (Nascuts a partir del 2006): ______

NOMBRE DE LLICÈNCIES MAJORS DE 16 ANYS: ________________

NOMBRE TOTAL DE LLICÈNCIES:_________________

 

OBSERVACIONS:

Es obligatori adjuntar amb aquest imprès un llistat numerat indicant el nom complet del participant, jugador o inscrit al club o entitat esportiva, indicant la seva edat.

Pollença, dia____ de ______________ de 2022

(signatura del representant i segell)

 

 

AL BATLLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 2.2:  (Emplenar sols els esportistes individuals) PROJECTE DESCRIPTIU DE L'ACTIVITAT PER A ESPORTISTES INDIVIDUALS

(Indiqueu els objectius a aconseguir i continguts del programa a desplegar, complimentant totes les graelles que teniu a continuació)

NOM / TÍTOL DE L'ACTIVITAT O ESPORT QUE ES PRACTICA:

 

DATA DE NAIXEMENT: ____ / ____ / _________

B   MENOR 16 ANYS I/O VETERANS

 

C   MAJOR DE 16 ANYS (i que encara no prenguin part de les competicions de categoria especial per edats)

 

CATEGORIA A LA QUE PERTANY:

 

BREU DESCRIPCIÓ i/o CURRÍCULUM ESPORTIU, DE L'ACTIVITAT OBJECTE DE SUBVENCIÓ (01/01/2021 a 31/12/2021). En el cas de competició Inter insular, demostrar que la competició s'ha realitzat fora de Mallorca:

 

 

 

CATEGORIES DE PARTICIPACIÓ I RESULTATS.

- COMPETICIÓ INTERINSULAR (Campionat Balears):  SI   NO  -  CLASSIFICACIÓ: ____________

                                                                   

- COMPETICIÓ NACIONAL (Campionat Espanya):  SI   NO   -  CLASSIFICACIÓ: ______________

 

- COMPETICIÓ INTERNACIONAL (campionat europeu):  SI   NO - CLASSIFICACIÓ:_____________

 

- CAMPIONAT MUNDIAL O JOCS OLÍMPICS:  SI   NO  -  CLASSIFICACIÓ: ___________________

(formant part de la selecció espanyola)

OBSERVACIONS:

 

 

Pollença, dia____ de ______________ de 2022

(signatura de l'interessat/da)

 

 

AL BATLLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 3: SOL·LICITUD DE TRANSFERÈNCIA BANCÀRIA PER A PAGAMENTS

DADES DEL PERCEPTOR:

   C.I.F. / N.I.F.:

 

   NOM / RAÓ SOCIAL:

   ADREÇA:

   CODI POSTAL:

   LOCALITAT:

   TELÈFON:

   FAX:

   E-MAIL:

 

 

 

DADES BANCÀRIES:

   CODI

   BANC:

   CODI

   OFICINA:

   DÍGIT

   CONTROL:

   NÚMERO DE COMPTE:

 

 

 

 

Sota la meva responsabilitat declaro que aquestes dades corresponen al c/c o a la llibreta oberta a nom meu o, en cas d'una entitat jurídica, a nom d'aquesta.

(signatura de l'interessat/da, i en cas de club, associació o entitat, signatura del representant i segell)

Pollença, dia____ de ______________ de 2022

CERTIFICAT DE CONFORMITAT DE L'ENTITAT BANCÀRIA:__________________________________________________________

Aquestes dades coincideixen ambles que consten en aquesta oficina.

EL DIRECTOR / DELEGAT:_____________________________________________________         (Firma i segell de l'Entitat BANCÀRIA)

 

 

AL BATLLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 4.1: SOL·LICITUD DE CERTIFICACIÓ PER A CLUBS I ENTITATS ESPORTIVES

El/La Sr./a:___________________________________________amb DNI , ______________ amb domicili al carrer ________________________________, núm.______, Pis___________

població ________________CP. _______actuant en nom________________________                                                                                                                                                                                

DECLARO:

Que l'esmentada entitat sol·licitant no incorre en cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18 de novembre de 2003) per a obtenir la condició de beneficiària d'una subvenció.

SOL·LICITO:

Que s'emeti el corresponent certificat d'estar al corrent de les obligacions econòmiques amb l'Ajuntament de Pollença, si n'és el cas, per adjuntar en el corresponent expedient.

I per a què així consti, ho signo.

Pollença, _______ de ________________ de 2022

 

 

EL BATLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 4.2: DECLARACIÓ JURADA DE NO INCÓRRER EN CAP DE LES PROHIBICIONS ESTABLERTES ALS APARTATS 2 I 3 DE L'ARTICLE 13 DE LA LLEI 38/2003, DE 17 DE NOVEMBRE, GENERAL DE SUBVENCIONS, PER A ESPORTISTES INDIVIDUALS

El/La Sr./a__________________________________________amb DNI , _______________ amb domicili al carrer _______________________________, núm._____, Pis                                       _____

població ______________________________CP. _______actuant en nom________________

____________________________________________________________________________                                                                                                                                                                    

DECLARO:

- Estar al corrent de les obligacions econòmiques amb l'Ajuntament de Pollença.

- I de no incorre en cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276 de 18 de novembre de 2003) per a obtenir la condició de beneficiària d'una subvenció.

I per què així consti, ho signo.

Pollença, _______ de _______________ de 2022

 

 

EL BATLE DE L'EXCEL·LENTÍSSIM AJUNTAMENT DE POLLENÇA

 

IMPRÈS 5 ​​​​​​​MODEL COMPTE JUSTIFICATIU

1. MEMÒRIA ECONÒMICA

1. RELACIÓ CLASSIFICADA DE LES DESPESES I PAGAMENTS EFECTUATS RELACIONATS AMB L'ACTIVITAT SUBVENCIONADA.

[Cal adjuntar les factures originals o altres documents comptables acreditatius del pagament, i també els certificats, càrrecs bancaris o detalls de moviments de compte que acreditin la despesa]

CREDITOR (CIF)

DESCRIPCIÓ DE LA DESPESA

IMPORT

DATA EMISSIÓ

DOCUMENT ACREDITATIU DE LA DESPESA

DATA DE PAGAMENT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. RELACIÓ D'ALTRES INGRESSOS O SUBVENCIONS QUE HAN FINANÇAT L'ACTIVITAT SUBVENCIONADA

IMPORT

PROCEDÈNCIA

 

 

 

 

 

 

3. ALTRES DOCUMENTS A APORTAR EN EL COMPTE JUSTIFICATIU

1. Quan l'import d'algunes despeses superi la quantia de 14.999,99 €, cal aportar relació de pressuposts demanats i justificació escrita del pressupost escollit.

Mitjançant la present, el/la Sr./a. __________________________________________ amb DNI _______________  i domicili al carrer ______________________________, núm. _______, pis ­______, població ________________________CP ____________, que actua en nom _______________________________________________________

DECLARA sota la seva responsabilitat:

1.-Que totes les dades presentades en aquest compte justificatiu són certes.

2.-Que l'entitat beneficiària de la subvenció ha executat el projecte/activitat subvencionada i que la subvenció atorgada s'ha aplicat a la finalitat per a la qual es va concedir.

3.-Que de l'execució de l'esmentat projecte/activitat subvencionada s'han derivat els ingressos especificats a l'apartat 2 i les despeses els justificants de les quals s'aporten en una relació adjunta; se n'indica, si escau, la desviació.

4.- Que les factures presentades per justificar la subvenció atorgada no superen el valor de mercat i que no es recuperarà ni es compensarà l'IVA.

5.- Que totes les despeses presentades en aquest compte justificatiu s'han abonat en la seva totalitat al proveïdor o subministrador.

Per tal de justificar l'adequada execució de la despesa realitzada i el fidel compliment de la finalitat per a la qual va ser concedida la subvenció davant l'Ajuntament de Pollença, com a òrgan concedent, s'emet aquest certificat.

Pollença, _____ de/d' _________ de 20__           

Representant legal del beneficiari de la subvenció.

Sr./Sra. __________________________________

Signatura: _________________