Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 599841
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual s’actualitzen els preus dels Acords d’acció concertada del servei d’ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència i anàlisi de l’impacte econòmic d’acord amb l’increment anual de l’IPC de l’any 2021 segons les dades de l’INE

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. En data 12 de setembre de 2022, el director general d'Atenció a la Dependència va emetre un informe justificatiu relatiu a l'actualització de preus del servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència i anàlisi de l'impacte econòmic d'acord amb l'increment anual de l'IPC de l'any 2021 segons les dades de l'INE.

2. En data 13 de setembre de 2022, la consellera d'Afers Socials i Esports, va dictar una resolució per la qual s'ordena l'inici del procediment relatiu a l'actualització de preus del servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència i anàlisi de l'impacte econòmic d'acord amb l'increment anual de l'IPC de l'any 2021 segons les dades de l'INE.

3. En data 21 de setembre de 2022, es va reunir el Comitè Tècnic d'Assessorament dels Acords d'acció concertada del servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència, d'acord amb el que disposa l'article 15 del Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials (BOIB núm. 132, de 28 d'octubre de 2017). L'objecte d'aquesta reunió és la emissió d'un informe relatiu als nous preus dels Acords d'acció concertada del servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència. Una vegada analitzada la documentació existent en l'expedient, el Comitè Tècnic d'Assessorament emet per unanimitat l'informe següent: «S'informa favorablement sobre els nous preus que s'han d'aplicar als concerts del servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència, els quals queden de la forma següent: 23,14 €/hora (sense IVA), i 24,06 €/hora (IVA inclòs)».

4. En data 27 de setembre de 2022, es dona el tràmit d'audiència a les entitats interessades perquè puguin formular les propostes i les al·legacions que considerin pertinents, o bé manifestar la seva conformitat amb la proposta de nous preus dels Acords d'acció concertada del servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència.

5. Les entitats interessades (Arrels i Ales Mallorca, SL; Institut de Treball Social i de Serveis Socials (INTRESS); Servisar Servicios Sociales, SL; Nuria García González (T'Ajuda); i Treballadores Socials de la Part Forana Societat Cooperativa) manifesten la seva conformitat amb la proposta de nous preus: 23,14 €/hora (sense IVA), i 24,06 €/hora (IVA inclòs), i accepten les noves condicions econòmiques proposades per la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

6. En data 7 d'octubre de 2022, el director general d'Atenció a la Dependència va emetre una proposta de resolució per la qual s'actualitzen els preus dels Acords d'acció concertada del servei d'ajuda a domicili (SAD) per a persones en situació de dependència i anàlisi de l'impacte econòmic d'acord amb l'increment anual de l'IPC de l'any 2021 segons les dades de l'INE.

Fonaments de dret

1. L'article 30.15 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, estableix que la Comunitat Autònoma de les Illes Balears té competències exclusives en matèria de polítiques d'atenció a persones dependents, d'acció i benestar social i polítiques d'atenció a les persones i als col·lectius en situació de pobresa o necessitat social.

2. L'article 58 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, estableix que els procediments s'inicien d'ofici per acord de l'òrgan competent, per iniciativa pròpia o com a conseqüència d'una ordre superior, a petició raonada d'altres òrgans o per denúncia.

3. L'article 89.1 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de Serveis Socials de les Illes Balears, preveu el règim de concerts com a diferenciat de la contractació, establint que les Administracions Públiques de les Illes Balears, en l'àmbit de les seves competències, poden organitzar la prestació dels serveis del Catàleg de Prestacions i Serveis Socials, entre d'altres fórmules, mitjançant el règim de concerts previst a la Llei.

4. La Llei 12/2018, de 15 de novembre, de serveis a les persones en l'àmbit social de la comunitat autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 146, de 22 de novembre de 2018).

5. El Decret 48/2017, de 27 d'octubre, pel qual s'estableixen els principis generals als quals s'han de sotmetre els concerts socials (BOIB núm. 132, de 28 d'octubre de 2017).

6. El Decret 66/2016, de 18 de novembre, pel qual s'aprova la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020 i s'estableixen principis generals per a les carteres insulars i locals (BOIB núm. 146, de 19 de novembre de 2016). La disposició final setena de la Llei 5/2021, de 28 de desembre, de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, prorroga el termini de vigència de la Cartera bàsica de serveis socials de les Illes Balears 2017-2020 fins al 31 de desembre de 2022.

7. El Decret 10/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual es disposa el nomenament dels membres del Govern de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol de 2019).

8. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer de 2021), estableix que la Conselleria d'Afers Socials i Esports, mitjançant la Direcció General d'Atenció a la Dependència, exerceix les seves competències en matèria d'atenció i suport a persones amb dependència, a persones amb discapacitat, a persones de la tercera edat i altres col·lectius en situació de risc o de necessitat social.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Aprovar l'actualització dels preus dels Acords d'acció concertada del servei d'ajuda a domicili per a persones en situació de dependència, d'acord amb la taula següent:

Preus/hora

23,14 €/hora (sense IVA)

24,06 €/hora (IVA inclòs)

2. Aquests preus s'han d'aplicar des del dia 1 de gener de 2022.

3. Publicar aquesta resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució –que exhaureix la via administrativa- es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 10 d'octubre de 2022

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez