Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CAMBRA OFICIAL DE COMERÇ, INDÚSTRIA I NAVEGACIÓ DE MALLORCA

Núm. 584304
Convocatòria per a la provisió de vacants al plenari de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

I.- Mitjançant Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 19 d'abril de 2022, publicada al BOIB núm. 55, de 26 d'abril de 2022, es convocaren eleccions per designar la totalitat dels vocals components del Plenari de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, conforme a la classificació per grups i categories que composen el cens d'electors i el nombre de vocals que s'havien de cobrir.

II.- Una vegada presentades i proclamades les candidatures, i declarats elegits els membres del Plenari (per elecció directa, quan el nombre de candidats proclamats per un grup i categoria resultà ser igual al de membres a elegir i mitjançant votació que es celebrà el 9 de juny de 2022 per a la resta de candidats), aquests prengueren possessió dels seus càrrecs, restant vacants les següents vocalies corresponents a persones representants d'empreses elegides mitjançant sufragi igual, directe i secret a les que es refereix l'apartat a) de l'art. 13.2 de la Llei 1/2017, de 12 de maig i l'apartat a) de l'art. 8.2 del Reglament de Règim Interior:

Grup

Categoria

Núm. vocals

1. Energia i indústria

1. Energia i distribució energètica

1

1. Energia i indústria

3. Reparació

1

2. Construcció i promoció immobiliària

2. Instal·lacions i acabats d'obra

1

III. Per acord del Comitè Executiu de data 5 d'octubre de 2022 s'han declarat les vacants de les referides vocalies.

IV. En atenció a això, i de conformitat amb el disposat a l'art. 10 bis 1 del Reglament de Règim Interior, s'acorda:

1) Publicar, en el termini de 10 dies des de la seva declaració, l'existència de les referides vacants al BOIB a fi que els electors del respectiu grup i categoria puguin presentar la seva candidatura. I a l'efecte, s'acorda convocar eleccions per cobrir les vocalies del Plenari de la Cambra dels següents grups i categories:

Grup

Categoria

Núm. vocals

1. Energia i indústria

1. Energia i distribució energètica

1

1. Energia i indústria

3. Reparació

1

2. Construcció i promoció immobiliària

2. Instal·lacions i acabats d'obra

1

2) Constituir la Junta Electoral les competències de la qual seran assumides pel Comitè Executiu conforme amb el previst a l'art. 10 bis. 1 del Reglament de Règim Interior, fixant la seva seu a aquesta Cambra de Comerç, al carrer Estudi General núm. 7 de Palma

3) Les eleccions es celebraran el 12 de desembre de 2022. L'horari de les votacions serà des de les 9:00 hores fins a les 20:00 hores, en el següent col·legi electoral:

  • Col·legi electoral número 1, situat al carrer de l'Estudi General, 7, 07001, Palma, que comprèn els electors del respectiu grup i categoria domiciliats en tots els municipis de Mallorca.
  • Mesa número 1, situada al carrer de l'Estudi General, 7, 07001, Palma.

4) Tenen dret electoral actiu i passiu en el respectiu grup i categoria les persones naturals i jurídiques que compleixin els requisits de l'article 17 de la Llei 4/2014, d'1 d'abril.

Són electors les persones naturals i jurídiques inscrites a l'últim cens exposat, segons l'Ordre del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme de 30 de setembre de 2021 (ICT/1074/2021), por la qual es declara obert el procés electoral per a la renovació dels plens de les cambres oficials de comerç, indústria, serveis i navegació d'Espanya, aprovat per a cada corporació d'acord amb el seu reglament de règim interior, sempre que no estiguin inhabilitades per algun dels casos que determini incapacitat, d'acord amb l'establert a la normativa vigent..

Les persones físiques exerciran el dret electoral actiu personalment i han d'aportar algun dels documents que indica l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de març de 2022, per la que s'aproven els models normalitzats i la documentació complementària que s'ha d'aportar en els processos electorals per a la renovació dels òrgans de les cambres de comerç, indústria, serveis i navegació de les Illes Balears.

Les persones jurídiques exerciran el dret electoral actiu a través d'un representant amb poder suficient, de caràcter general o específic per a la votació. El representant ha de tenir una relació directa amb la persona jurídica representada. S'entén per relació directa la condició d'administrador, soci o empleat de la representada.

5) Les persones candidates han de complir els requisits que s'estableixen als apartats 4, 5, 6 i 7 de l'article 20 de la Llei 1/2017, de 12 de maig i, subsidiàriament, a l'article 23 del Reial Decret 669/2015, de 17 de juliol.

6)Les candidatures s'han de presentar a la Secretaria de la Cambra, en horari d'oficina durant els deu dies hàbils següents a la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears segons el model normalitzat que figura a l'annex de l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de març de 2022 (BOIB núm. 43, de 29 de març de 2022), i han d'anar acompanyades dels documents que es ressenyen a la referida Ordre.

Les candidatures han d'estar avalades per la signatura, com a mínim, del 5% dels electors del grup o, en el seu cas, de la categoria corresponent. S el nombre d'electors del grup o categoria és superior a dos-cents, és suficient amb la signatura de deu electors per a la presentació del candidat.

Aquest aval es pot fer segons el model que figura a l'annex de l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de març de 2022 (BOIB núm. 43, de 29 de març de 2022), i ha d'anar acompanyat necessàriament de tots els documents que s'indiquen a la referida Ordre.

7) Els electors que vulguin emetre el vot per correu, ho han de sol·licitar a la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca, segons el model normalitzat aprovat per l l'Ordre del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de març de 2022 (BOIB núm. 43, de 29 de març de 2022). Aquesta sol·licitud, en el model normalitzat aprovat per l'Ordre mencionada i que facilitarà la Secretaria de la Cambra, s'ha de fer per escrit dins dels deu dies hàbils següents al de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d'aquesta convocatòria d'eleccions, i s'ha de presentar o enviar per correu certificat i urgent a la Secretaria de la Cambra.

L'emissió del vot per correu s'ha d'efectuar d'acord amb el procediment de l'article 28 del Reial Decret 669/2015, de 17 de juliol. Només s'admetran els vots rebuts a la seu de la Junta Electoral -el domicili de la qual és el que s'indica a l'article 2 d'aquesta convocatòria- abans de les 20:00 hores del dia anterior al que es celebren les eleccions.

8) Els electors poden consultar a la Secretaria de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de Mallorca qualsevol dubte que sorgeixi en relació a aquesta convocatòria i tenen dret a ser informats dels altres extrems del procediment electoral establert per la Llei 1/2017, de 12 de maig, i pel Reial Decret 669/2015, de 17 de juliol.

Els terminis a que es refereix aquesta convocatòria entraran en vigor el dia següent al de la seva publicació al Butlletí Oficial de les Illes Balears..

 

Palma, 18 d'octubre de 2022

El secretari general de la Cambra Antoni Grimalt Llofriu