Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

SERVEI D'OCUPACIÓ DE LES ILLES BALEARS

Núm. 550442
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d’Ocupació de les Illes Balears, per la qual es modifica la convocatòria SOIB Jove: Qualificats - Entitats Locals 2022 aprovada mitjançant la Resolució de data 13 de juny de 2022, per finançar projectes d’experiència professional per a l’ocupació de joves amb estudis qualificats, a les Illes Balears, amb el finançament del Fons Social Europeu, amb càrrec al Programa Operatiu d’Ocupació Juvenil 2014-2020 i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, i amb fons de Conferència Sectorial

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

Mitjançant la Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears de data 13 de juny de 2022 (BOIB núm. 79, de 18 de juny) es va aprovar la convocatòria SOIB Jove: Qualificats - Entitats Locals 2022, per finançar projectes d'experiència professional per a l'ocupació de joves amb estudis qualificats, a les Illes Balears, amb el finançament del Fons Social Europeu, amb càrrec al Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil 2014-2020 i la Iniciativa d'Ocupació Juvenil, i amb fons de Conferència Sectorial.

Es va detectar un error de redacció en l'apartat 8.1.c) de la convocatòria publicada, en el BOIB núm. 91, de 14 de juliol de 2022 es va publicar una resolució en què es corregia.

El punt 7. c) de la convocatòria d'ajuts recull com a requisit dels projectes de contractació objecte de subvenció que: «Els contractes que es formalitzin a l'empara d'aquesta convocatòria no són destinats a cobrir llocs de feina estructurals de caràcter permanent. Això s'ha d'acreditar mitjançant una declaració responsable i la inclusió de tots els contractes que es formalitzin a l'empara d'aquesta ajuda en un compte de cotització diferent de la resta de la plantilla de l'entitat».

En concordança amb aquest requisit, el punt 15.11 de la mateixa resolució de la convocatòria recull com a obligació de les entitats beneficiàries «Disposar d'un codi de compte de cotització (CCC) separat de la resta dels treballadors de l'entitat, que permeti una pista d'auditoria adequada respecte de les obligacions amb la Tresoreria General de la Seguretat Social».

Atès que la Tresoreria General de la Seguretat Social no autoritza a les entitats nous codis de compte de cotització (CCC) secundaris a causa del procés d'unificació del CCC que es duu a terme, les entitats beneficiàries dels ajuts han manifestat la seva preocupació pel fet de no poder obtenir un nou CCC diferent del que ja disposen i la impossibilitat de donar compliment al que estableix la convocatòria pel que fa a aquest aspecte.

Fonaments de dret

El butlletí número 4 de 8 de juliol de 2019 de «Notícies RED» (Remissió Electrònica de Documents), de la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Deixar sense efectes el punt 7.c) i el 15.11, així com qualsevol altra referència relativa a l'obligació d'incloure els contractes que es formalitzin a l'empara d'aquesta convocatòria d'ajuts en un Codi de Compte de Cotització separat. D'aquesta manera, s'eximeix les entitats d'aquesta obligació, la qual és materialment impossible de complir-la.

2. Ordenar la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears d'aquesta Resolució, la qual comença a produir efectes el mateix dia de la publicar-la.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball,

i president del SOIB en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que disposen l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 44, de 3 d'abril), i l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu, en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears, d'acord amb el que estableix l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa (BOE núm. 167, de 14 de juliol).

 

Palma, en la data de la signatura electrónica (26 de setembre de 2022)

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, i president del Servei d'Ocupació de les Illes Balears Iago Negueruela Vázquez