Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 548953
Extracte de la convocatòria d’ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l’illa d’Eivissa per a l’any 2022 aprovat per acord del Consell Executiu del Consell Insular d'Eivissa de dia 9 de setembre de 2022. Identificador BDNS núms. 650650

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb allò establert a l'article 20.8a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i 4.1 de la Resolució de 10 de desembre de 2015, de la Intervenció General de l'Administració de l'Estat, per la qual es regula el procés de registre i publicació de convocatòries de subvencions i ajudes en el Sistema Nacional de Publicitat de Subvencions (BOE núm. 299, de 15 de desembre de 2015), el text de l'extracte de la convocatòria d'ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l'illa d'Eivissa per a l'any 2022, remés a la Base de Datos Nacional de Subvenciones (BDNS), és el següent:

Extracte de la convocatòria d'ajudes específiques per al desenvolupament del sector de la caça a l'illa d'Eivissa per a l'any 2022

I) Disposicions generals

1. Introducció

La present convocatòria es regeix a l'empara del que disposen les bases reguladores de les ajudes per al desenvolupament de l'àmbit rural, ramader, pesquer i cinegètic a l'illa d'Eivissa.

2. Consignació pressupostària

La quantitat màxima que es destina a la present convocatòria és de 40.000 € (quaranta mil euros) amb càrrec al programa 4190, administració general de caça, i l'aplicació pressupostària 4890000.

3.- Sol·licitud i justificació:

Per a cadascuna de les línies d'ajudes hi ha un imprès de sol·licitud i justificació que consta a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa (https://seu.conselldeivissa.es). El període per presentar aquesta sol·licitud és de 20 dies naturals des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

II) Línies d'ajuda

a) Ajudes per a la millora de vedats

1.- Objecte

L'objectiu d'aquesta línia d'ajuda és establir un règim d'ajudes per donar suport actiu als vedats de caça a l'àmbit d'Eivissa donant suport a les activitats que promoguin la millora ambiental i en conseqüència la millora dels aprofitaments cinegètics.

2.- Consignació pressupostària

La quantitat màxima assignada a aquesta línia d'ajuda és de 6.000 € (sis mil euros), amb càrrec a l'aplicació pressupostària 4190-4890000.

3.- Persones beneficiàries

Podran sol·licitar la subvenció aquelles persones físiques o jurídiques titulars de vedats de caça de l'illa d'Eivissa que estan al corrent de les obligacions administratives del vedat i que acceptin els compromisos i les obligacions de la convocatòria.

4.- Actuacions subvencionables

Podran ser subvencionades les següents actuacions realitzades i pagades entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 de juliol de 2022

- Sembres per a la caça i altres activitats agrícoles de gestió cinegètica (llaurar, sembrar, adobar, repartir gra...).

- Millora d'hàbitats i desbrossament de zones arbustives per afavorir la proliferació de les espècies cinegètiques.

- Instal·lació de menjadores i d'abeuradors, així com infraestructures diverses associades a la millora de la població cinegètica.

- Control selectiu de predadors i espècies invasores.

5.- Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant instància (Annex I) amb la documentació adjunta indicada a la convocatòria dins el termini de 20 dies naturals des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB.

6.- Justificació i pagament

El termini per acreditar la realització de les activitats subvencionables és el mateix termini de presentació de les sol·licituds.

El pagament de la subvenció es tramitarà únicament una vegada que s'hagi presentat tota la documentació requerida com a justificant i que s'hagi comprovat el compliment dels requisits establerts, la qual cosa es constatarà mitjançant informe emès per l'òrgan instructor.

b) Ajudes a les societats de caçadors

1.- Objecte

L'objectiu d'aquesta línia d'ajuda és donar suport a determinades activitats sense ànim de lucre dutes a terme al territori de l'illa d'Eivissa en matèria cinegètica.

2.- Consignació pressupostària

La quantitat màxima destinada a aquesta línia és de 34.000 € (trenta-quatre mil euros) amb càrrec de l'aplicació pressupostària 4190-4890000.

3.- Persones beneficiàries

Podran sol·licitar la subvenció les societats de caçadors previstes a la Llei balear de caça i pesca fluvial, que siguin de l'àmbit territorial d'Eivissa i sense caràcter lucratiu.

4.- Actuacions subvencionables

Podran ser subvencionades les següents actuacions realitzades i pagades entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 de juliol de 2022:

- Sembres per a la caça.

- Millora d'hàbitats dels vedats i desbrossament de zones arbustives per afavorir la proliferació d'espècies cinegètiques.

- Vigilància i gestió vedats: servei de guarderia; control de predadors; manteniment de la senyalització; manteniment de menjadores i abeuradors així com de les infraestructures diverses associades a la millora de la població cinegètica; serveis administratius.

- Camps d'ensinistrament de cans: delimitació de tancament, senyalització i dotació d'infraestructures.

- Estudis tècnics aplicables a les espècies cinegètiques o protegides que tenguin relació amb l'activitat cinegètica, i dels seus hàbitats, realitzats per tècnics competents en la matèria, i plans tècnics de gestió cinegètica.

- Organització de trobades, jornades, diades, activitats participatives de formació i promoció de l'activitat cinegètica i la caça amb races autòctones.

Poden ser subvencionades les actuacions realitzades i pagades entre l'1 d'agost de 2021 i el 31 de juliol de 2022.

5.- Sol·licituds i documentació

Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant instància (Annex II) amb la documentació adjunta indicada a la convocatòria dins el termini de 20 dies naturals des de l'endemà de la publicació de la convocatòria al BOIB.

 

Eivissa, 27 de setembre de 2022

La cap de servei de Presidència Conchita Rebollo Laserna