Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MURO

Núm. 546034
Aprovació de les bases reguladores que han de regir la convocatòria pública de subvencions relatives d’ajuts per facilitar l’accés al primer habitatge als joves de Muro 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Presentades les bases reguladores que han de regir la convocatòria pública de subvencions a l'ajut a accés a primer habitatge als joves de Muro per al 2022, la Junta de Govern de l'Ajuntament de Muro de dia 26 de setembre de 2022, per unanimitat, va acordar:

PRIMER. Aprovar les bases reguladores que han de regir la convocatòria pública de subvencions per a l'atorgament d'ajuts per facilitar l'accés al primer habitatge dels joves de Muro 2022 en els termes següents:

SEGON. Autoritzar la despesa de 30.000€ a càrrec de l'aplicació pressupostària 1510.78900

TERCER. Publicar les Bases al BOIB, al tauler d'edictes i a la pàgina web de la Corporació.

BASES REGULADORES PER A L'ATORGAMENT D'AJUTS PER FACILITAR L'ACCÉS AL PRIMER HABITATGE DELS JOVES DE MURO 2022

1-Els ajuts es destinaran a l'adquisició, construcció o rehabilitació del primer habitatge, preferentment en el nucli antic de Muro, per esser destinat a residència habitual i permanent del peticionari.

2-Es podran acollir a aquesta convocatòria d'ajuts, els joves de Muro que compleixin els següents requisits:

a) Tenir una edat no superior als 40 anys en el moment de la compra o de la finalització de l'obra.

b) Ser resident del municipi durant cinc dels darrers set anys anteriors al de la concessió de l'ajut i estar empadronat al mateix en el moment d'aprovació d'aquestes bases.

c) No esser propietari de cap altre habitatge.

3-Durant l'exercici pressupostari de 2022, l'Ajuntament de Muro destina als ajuts objecte d'aquesta convocatòria 30.000,00€, amb càrrec a l'aplicació pressupostària 1510.78900 del pressupost de despeses.

4-La subvenció màxima a concedir serà l'equivalent al 30% del pressupost de les obres o del contracte de compravenda, sempre que no excedeixi de 6.000,00€.

5-Els ajuts s'atorgaran de manera inversament proporcional a la renda de la unitat familiar, de conformitat amb:

a) Unitats familiars amb ingressos de 0€ a 15.025,00€: l'ajut que determini la Comissió Informativa de Comptes i Hisenda, conforme a allò estipulat a l'apartat 4.

b) Unitats familiars amb ingressos de 15.025,01€ a 30.050,00€: el 75% de l'ajut concedit a les unitats familiars de l'apartat a).

c) Unitats familiars amb ingressos de 30.050,01€ a 45.075,00€: el 50% de l'ajut concedit a les unitats familiars de l'apartat a)

d) Unitats familiars amb ingressos superiors 45.075,00€: el 25% de l'ajut concedit a les unitats familiars de l'apartat a)

6-Els immobles catalogats tendran un suplement del 25% sobre les quanties estipulades a l'apartat anterior.

7-L'import de la subvenció es destinarà a l'adquisició, construcció o reforma de l'habitatge, sense poder aplicar-se a cap altre destí.

8-La subvenció es farà efectiva a la presentació dels certificats de final d'obra de l'Ajuntament i de l'arquitecte o de l'escriptura de compravenda. Juntament amb els certificats, s'haurà d'acreditar la despesa, mitjançant la presentació de fotocòpies compulsades de les factures oficials, expedides a nom del beneficiari de l'ajut i justificants de pagament.

9-Els certificats de final d'obra s'hauran de presentar abans del 15 de novembre de 2022. Cas de no haver-ho fet a la data indicada es perdrà la subvenció.

10-La falsedat en la declaració de qualsevol dada implicarà la devolució de la subvenció.

11-La subvenció serà compatible amb l'ajut que es pugui obtenir de qualsevol altre organisme.

12-El termini de presentació de sol·licituds començarà el dia següent de la publicació del BOIB i acabarà el dia 30 de novembre de 2022, podent presentar-les tots els residents que hagin adquirit un habitatge, que han sol·licitat i obtingut llicència urbanística per a la seva construcció o reforma, o als quals se'ls hagi expedit certificat de final d'obra per part de l'Ajuntament i de l'arquitecte, entre l'1 de novembre de 2020 i el 31 de desembre de 2021.

13-Les sol·licituds es formalitzaran mitjançant una instància facilitada per l'Ajuntament de Muro i hauran de contenir les dades necessàries per a la correcta identificació de la persona. A les instàncies s'hi haurà d'adjuntar la documentació següent:

a) Fotocòpia del Document Nacional d'Identitat.

b) Certificat d'empadronament, amb indicació dels anys de resident al municipi.

c) Fotocòpia de la llicència urbanística, dels certificats de final d'obra o del c ontracte o escriptura de compravenda de l'habitatge.

d) Declaració responsable en la qual el sol·licitant faci constar la voluntat de dedicar l'habitatge a residència familiar i habitual durant un mínim de 5 anys, a partir de la data de concessió de la subvenció.

e) Compte bancari al qual s'hagi de realitzar la transferència de l'ajut.

f) Declaració de renda i patrimoni dels peticionaris, o, en el seu defecte, certificat d'imputacions d'IRPF any 2021.

g) Certificat d'estar al corrent amb les obligacions tributàries

14-Els ajuts seran aprovats per la Junta de Govern, previ informe de la Comissió de Comptes i Hisenda.

15-L'import dels ajuts concedits seran abonats per l'Ajuntament de Muro als beneficiaris mitjançant transferència bancària.

16-Correspon a la Junta de Govern la interpretació d'aquestes bases.

 

(Signat electrònicament: 26 de setembre de 2022

El batle Miquel Porquer Tugores)