Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 525771
Resolució per la qual es concedeix la subvenció sol·licitada en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu finançat per la Unió Europea NextGenerationEU

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 3 de juliol de 2021 es va publicar la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) mitjançant la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021.

2. En data 16 de desembre de 2021 la Sra. Maria Gema Fornell presentà documentació per acollir-se a la convocatòria per a l'adquisició d'un vehicle híbrid (expedient MOVES III 837/2021).

3. El dia 5 de març es va publicar en el BOIB núm. 33 la comunicació de la relació d'expedients que havien d'aportar documentació complementària en el tràmit de subvencions MOVES III, entre els que es trobava l'expedient de la Sra. Fornell, i en la qual es comunicava que s'havia d'aportar el document normalitzat 1 de la sol·licitud de subvenció, degudament emplenat i signat.

4. El 14 de març de 2022 la Sra. Fornell presentà el document de sol·licitud degudament emplenat i signat. La quantia sol·licitada era de 5.000 euros.

5. En data 19 d'abril de 2022 el tècnic va emetre un informe favorable a la concessió d'una subvenció de 2.500 euros.

6. El dia 30 d'abril de 2022 es va publicar en el BOIB núm. 57 la Proposta de resolució del director general d'Energia i Canvi Climàtic per la qual es concedeixen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència Europeu, en la que es proposava concedir a la Sra. Fornell una subvenció de 2.500 euros.

7. En data 9 de juny de 2022 es publicà en el BOIB núm. 75 la resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual es concedeixen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu, en la que es concedia a la Sra. Fornell una subvenció de 2.500 euros.

8. En la mateixa data, la Sra. Fornell presentà un escrit en el qual manifestava que reunia tots els requisits per obtenir l'ajut complet i sol·licitava que es reconsideràs la seva sol·licitud, aportant una sèrie de documentació.

9. El dia 17 d'agost de 2022 es va dictar resolució en els termes següents:

1. Estimar el recurs potestatiu de reposició interposat per la senyora Maria Gema Fornell Grosso contra la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica d'1 de juny de 2022, per la qual es concedeixen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu.

2. Deixar sense efectes la Resolució recorreguda.

3. Retrotreure les actuacions al moment anterior en què es va dictar la Resolució.

4. Notificar aquesta Resolució a la part interessada.

10. Advertida una errada en la resolució mencionada en l'apartat anterior, en data 22 d'agost de 2022, el director general d'Energia i Canvi Climàtic, per delegació del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, ha dictat una nova resolució en els termes següents:

 

Primer. Rectificar l'error detectat en el punt dos de la part resolutiva de la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 17 d'agost de 2022 per la qual s'estima el recurs potestatiu de reposició interposat per la senyora Maria Gema Fornell Grosso contra la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica d'1 de juny de 2022, per la qual es concedeixen les subvencions en el marc de la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea NextGenerationEU, que passa a tenir la redacció següent:

On hi diu:

Deixar sense efecte la Resolució recorreguda.

Hi ha de dir:

Deixar sense efecte la Resolució recorreguda en la part que afecta la Sra. Maria Gema Fornell Grosso.

Segon. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre de 2005).

2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, pel qual es despleguen determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre de 2004).

3. L'Ordre de la consellera de Comerç, Indústria i Energia de 15 de maig de 2008 per la qual s'estableixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'energia (BOIB núm. 72, de 24 de maig de 2008).

4. El Reial decret 266/2021, de 13 d'abril, pel qual s'aprova la concessió directa d'ajuts a les comunitats autònomes i a les ciutats de Ceuta i Melilla per a l'execució de programes d'incentius lligats a la mobilitat elèctrica (MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu (BOE núm. 89, de 14 d'abril de 2021).

5. La Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (Programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu (BOIB núm. 88, de 3 de juliol de 2021.

6. Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual es modifica i amplia el crèdit de la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021 per la qual s'aprova la convocatòria pública de subvencions per a actuacions de suport a la mobilitat elèctrica (programa MOVES III) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència europeu finançat per la Unió Europea – NextGenerationEU.

7. Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, així com per l'Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les entitats del sector públic per al seguiment del compliment de les fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Per tot això, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la concessió d'una subvenció de 5.000 euros a la senyora Maria Gema Fornell Grosso per l'adquisició d'un vehicle híbrid endollable KIA XCEED PHEV, en lloc dels 2.500 euros concedits per la Resolució de concessió de dia 9 de juny de 2022.

2. Autoritzar i disposar la despesa per 2.500 euros amb càrrec a la partida pressupostària 19701 G/731A01/78000/00 MR001 dels pressuposts de 2022. Aquest import es correspon amb la diferència entre l'import de la subvenció concedida i l'autorització i disposició de la despesa aprovada per resolució de dia 9 de juny de 2022. Els fons per a la concessió de l'ajut procedeixen del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic; del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (Fons NextGenerationUE).

3. Disposar que les inversions objecte de la sol·licitud s'han d'executar, pagar i justificar des del dia de la presentació de la sol·licitud fins al termini de dotze mesos des de la data de notificació de la resolució definitiva de concessió.

4. Establir que el pagament i la justificació s'han de fer d'acord amb el que disposa l'apartat onzè de la convocatòria de subvencions.

5. Establir que els beneficiaris estan obligats a complir el que disposa l'apartat catorzè de la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 28 de juny de 2021.

6. Disposar que tota alteració de les condicions establertes per a la concessió de la subvenció, com també l'obtenció concurrent de subvencions o ajuts atorgats per altres administracions públiques o ens públics, nacionals o internacionals, dona lloc a la revisió parcial o total de la subvenció i, per tant, al reintegrament de la quantitat corresponent més els interessos de demora.

7. Atès que la convocatòria de subvenciones es veu afectada per l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, així com per l'Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les entitats del sector públic per al seguiment del compliment de les fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, és necessari que el beneficiari, a més a més dels documents establerts per a la justificació en l'apartat onzè de la convocatòria, presenti els documents que s'adjunten com a annex d'aquesta Resolució i que són els següents:

a) Declaració responsable del compliment dels principis transversals establerts en PRTR i d'acord amb l'establert en l'article 8.1.i) de l'Ordre HFP/1030/2021. Adopció de mesures eficaces i proporcionades per evitar el frau, corrupció, conflicte d'interessos i doble finançament en l'àmbit de gestió d'aquests ajuts, segons el que es disposa en els acords i reglaments de la UE i en l'Ordre HFP/1030/2021.

b) Declaració d'acceptació de la cessió i tractament de dades entre Administracions Públiques en relació amb l'execució i actuacions del PRTR, de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i amb l'Ordre HFP/1030/2021.

c) Declaració responsable del compliment del principi de «no causar un perjudici significatiu al medi ambient» (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do No Significant Harm) i la seva normativa d'aplicació, especialment el Reglament (UE) 2021/241, el Reglament (UE) 2020/852 i l'Ordre HFP/1030/2021.

8. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació de la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 13 de setembre de 2022

El director general d'Energia i Canvi Climàtic José Guillermo Malagrava Rigo Per delegació del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica (BOIB núm. 31, de 4/3/2021)

 

ANNEX

Declaració responsable del compliment dels principis transversals establerts en PRTR i d'acord amb l'establert en l'article 8.1.i) de l'Ordre HFP/1030/2021. Adopció de mesures eficaces i proporcionades per evitar el frau, corrupció, conflicte d'interessos i doble finançament en l'àmbit de gestió d'aquests ajuts, segons el que es disposa en els acords i reglaments de la UE i en l'Ordre HFP/1030/2021

NOM/ENTITAT SOL·LICITANT

 DENOMINACIÓ:

NIF/DNI:

ADREÇA:

CP:

LOCALITAT:

PROVÍNCIA:

TELÈFONS:

CORREU ELECTRÒNIC:

DADES DE LA PERSONA REPRESENTANT (SI ESCAU)

LLINATGES:

NOM:

DNI:

TELÈFONS:

DECLARACIÓ

En la condició de beneficiari d'ajuts finançats amb recursos provinents del PRTR en el desenvolupament d'actuacions necessàries per a la consecució dels objectius definits en el Component 1 «Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans», segons correspongui,

MANIFEST el compromís de la persona/entitat que representa amb els estàndards més exigents en relació amb el compliment de les normes jurídiques, ètiques i morals, i adoptar les mesures necessàries per prevenir i detectar el frau, la corrupció i els conflictes d'interessos, així com comunicar els incompliments observats, si s'escau, a les autoritats que siguin procedents.

Addicionalment, atenent al contingut del PRTR, es compromet a respectar els principis d'economia circular i evitar impactes negatius significatius en el medi ambient (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do Not Significant Harm) en l'execució de les actuacions dutes a terme en el marc d'aquest Pla, i manifesta que no incorre en doble finançament i que, si s'escau, no li consta risc d'incompatibilitat amb el règim d'ajuts d'Estat.

                                                            ,  d                de 

                                                           Signatura

 

Declaració d'acceptació de la cessió i tractament de dades entre Administracions Públiques en relació amb l'execució i actuacions del PRTR, de conformitat amb la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, i amb l'Ordre HFP/1030/2021

NOM/ENTITAT SOL·LICITANT

DENOMINACIÓ:

NIF/DNI:

ADREÇA:

CP:

LOCALITAT:

PROVÍNCIA:

TELÈFONS:

CORREU ELECTRÒNIC:

DADES DE LA PERSONA REPRESENTANT (SI ESCAU)

LLINATGES:

NOM:

DNI:

TELÈFONS:

DECLARACIÓ

DECLAR conèixer la normativa que és aplicable, en particular els apartats següents de l'article 22 del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència:

1. La lletra d) de l'apartat 2: «recaptar, a l'efecte d'auditoria i control de l'ús de fons en relació amb les mesures destinades a l'execució de reformes i projectes d'inversió en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència, en un format electrònic que permeti realitzar recerques i en una base de dades única, les categories harmonitzades de dades següents:

i) el nom del perceptor final dels fons;

ii) el nom del contractista i del subcontractista, quan el perceptor final dels fons sigui un poder adjudicador de conformitat amb el Dret de la Unió o nacional en matèria de contractació pública;

iii) els noms, llinatges i dates de naixement dels titulars reals del perceptor dels fons o del contractista, segons es defineix en l'article 3, punt 6, de la Directiva (UE) 2015/849 del Parlament Europeu i del Consell (26);

iv) una llista de mesures per a l'execució de reformes i projectes d'inversió en el marc del Pla de Recuperació i Resiliència, juntament amb l'import total del finançament públic d'aquestes mesures i que indiqui la quantia dels fons desemborsats en el marc del Mecanisme i altres fons de la Unió».

2. Apartat 3: «Les dades personals esmentades en l'apartat 2, lletra d), d'aquest article només seran tractats pels estats membres i per la Comissió a l'efecte i durada de la corresponent auditoria de l'aprovació de la gestió pressupostària i dels procediments de control relacionats amb la utilització dels fons relacionats amb l'aplicació dels acords al fet al qual es refereixen l'article 15, apartat 2, i l'article 23, apartat 1. En el marc del procediment d'aprovació de la gestió de la Comissió, de conformitat amb l'article 319 del TFUE, el mecanisme estarà subjecte a la presentació d'informes en el marc de la informació financera i de rendició de comptes integrada al fet al qual es refereix l'article 247 del Reglament Financer i, en particular, per separat, en l'informe anual de gestió i rendiment».

Conforme al marc jurídic exposat, manifest accedir a la cessió i tractament de les dades amb les finalitats expressament indicades en els articles esmentats.

                                                            ,  d                de 

                                                           Signatura

 

Declaració responsable del compliment del principi de «no causar un perjudici significatiu al medi ambient» (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do No Significant Harm), i la seva normativa d'aplicació, especialment el Reglament (UE) 2021/241, el Reglament (UE) 2020/852 i l'Ordre HFP/1030/2021

NOM/ENTITAT SOL·LICITANT

DENOMINACIÓ:

NIF/DNI:

ADREÇA:

CP:

LOCALITAT:

PROVÍNCIA:

TELÈFONS:

CORREU ELECTRÒNIC:

DADES DE LA PERSONA REPRESENTANT (SI ESCAU)

LLINATGES:

NOM:

DNI:

TELÈFONS:

DECLARACIÓ

DECLAR que el projecte no causa mal significatiu a cap dels objectius mediambientals establerts en el Reglament (UE) 2020/852 del Parlament Europeu i del Consell de 18 de juny de 2020, relatiu a l'establiment d'un marc per facilitar les inversions sostenibles, i pel qual es modifica el Reglament (UE) 2019/2088 i es compleix el principi de no causar un perjudici significatiu al medi ambient (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do No Significant Harm), i la seva normativa d'aplicació, especialment el Reglament (UE) 2021/241, el Reglament (UE) 2020/852 i l'Ordre HFP/1030/2021.

                                                            ,  d                de 

                                                           Signatura