Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MANACOR

Núm. 518452
Suspensió del cobrament de quotes del servei d'escolarització dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil (aules 2-3 anys) als centres públics de titularitat de l'Ajuntament de Manacor amb efectes de dia 1 de setembre de 2022 i fins a 30 de juny de 2023

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

El Ple de l'Ajuntament, a la sessió celebrada el dia 12 de setembre de 2022 va adoptar el següent acord:

«Suspensió del cobrament de les quotes corresponents al servei d'escolarització dels  infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil (aules 2-3 anys) als centres públics de titularitat de l'Ajuntament de Manacor amb efectes dia 1 de setembre de 2022 i fins a 30 de juny de 2023.

Antecedents

1. L'ajuntament de Manacor és titular dels centres d'educació infantil de 0 a 3 anys “Nins i Nines” i “Son Boga”, en els quals presta el servei d'escolarització dels  infants del tercer nivell d'educació infantil (aules 2-3 anys)

2. En data 18 d'agost de 2022 s'ha publicat al BOIB núm. 109 el Decret-llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la seva xarxa complementària a partir del mes de setembre de 2022.

L'article 4.1 d'aquest Decret Llei, estableix  que amb efectes d'1 de setembre de 2022, els ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears, així com els ens que en depenen, que gestionin aules de tercer d'educació infantil de la xarxa pública d'escoletes infantils de les Illes Balears, afectades per aquest Decret llei, hauran d'aplicar la gratuïtat de l'escolarització dels alumnes matriculats un mínim de 4 hores, per la qual cosa podran suspendre el cobrament de les quotes d'escolarització a les famílies amb infants matriculats el curs 2022-2023 corresponents a aquest mínim de 4 hores.

Així mateix, l'article 4.2 assenyala que mentre no es modifiquen les ordenances fiscals o altres instruments reguladors dels serveis d'escoletes per adaptar-los als convenis a què fa referència l'article 6 d'aquest Decret llei, els ajuntaments i consells insulars de les Illes Balears, així com els ens que en depenen, poden suspendre, amb efectes d'1 de setembre de 2022, les taxes o preus públics del servei d'escolarització de tercer d'educació infantil, reglamentades en les seves ordenances fiscals o altres instruments reguladors dels serveis de les escoletes, per un mínim de 4 hores.

3. L'Ajuntament de Manacor té aprovada l'ordenança reguladora del Preu Públic 03.POD, per la prestació dels serveis d'atenció a la primera infància (darrera modificació publicada al BOIB número 216, de 31 de desembre de 2020) en la qual es regulen les tarifes dels diferents serveis d'atenció a la primera infància, entre les quals, es troben les tarifes del servei d'escolarització (amb i sense menjador) per a infants de les aules 2-3 any  (equivalent al tercer nivell d'educació infantil).

4. Informe jurídic subscrit per la TAG de Gestió Tributària i Promoció Econòmica,  emès en data 12 de setembre de 2022, amb la conformitat del secretari general.

Fonaments de dret

Decret-llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la seva xarxa complementària a partir del mes de setembre de 2022 (BOIB 109 de 18 d'agost de 2022)

 

ACORDS

1. Suspendre el cobrament de les quotes d'escolarització dels infants matriculats del tercer nivell d'educació infantil (aules 2-3 anys) amb efectes dia 1 de setembre de 2022 i fins a 30 de juny de 2023.

 

2. Publicar el present acord en el Butlletí Oficial de les Illes Balears»

 

Manacor, data de signatura electrònica (14 de setembre de 2022)

El batle

Miquel Oliver Gomila