Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE PRESIDÈNCIA, FUNCIÓ PÚBLICA I IGUALTAT

Núm. 517560
Resolució de la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat per la qual es crea la Comissió Interna per organitzar les actuacions relatives a la commemoració dels quaranta anys de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'any 2023 es commemora el quarantè aniversari de l'aprovació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears. La Llei orgànica 2/1983, de dia 25 de febrer, d'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, va suposar l'establiment d'un sistema d'autogovern i la consolidació del principi de cooperació entre els pobles que formen la comunitat insular. Aquesta Llei ha sofert dues modificacions; una per la Llei orgànica 9/1994, de 24 de març, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, i l'altra per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, de reforma de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

2. El dia 5 de setembre de 2022 el Consell de Govern va adoptar l'acord de declarar l'any 2023 any de commemoració del quarantè aniversari de la promulgació de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

3. El punt quart de l'acord esmentat encomana a la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat la creació d'una comissió interna per definir i impulsar actes commemoratius del quarantè aniversari de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

Fonaments de dret

1. La Llei orgànica 2/1983, de 25 de febrer, d'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, modificada per la Llei orgànica 9/1994, de 24 de març, i per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer.

2. La Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic de les administracions públiques.

3. El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Crear la comissió Interna per organitzar les actuacions relatives a la commemoració dels quaranta anys de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

2. Aprovar la composició, les funcions i el funcionament de la Comissió Interna d'acord amb l'annex d'aquesta Resolució.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 12 de setembre de 2022)

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat Mercedes Garrido Rodríguez

 

 

ANNEX Funcions, composició i funcionament de la Comissió Interna per organitzar les actuacions relatives a la commemoració dels quaranta anys de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears (en endavant, Comissió Interna)

1. Funcions de la Comissió Interna

Són funcions de la Comissió Interna les següents:

1. Impulsar, dissenyar i organitzar el programa d'actes que han de formar part de la commemoració dels quaranta anys de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears.

2. Aprovar i, si escau, elevar al Consell de Govern, les actuacions necessàries per visibilitzar aquesta commemoració, com ara la imatge institucional que ha de vigir durant l'any 2023.

2. Composició de la Comissió Interna

1. La Comissió Interna està formada per la presidenta, el vicepresident, deu vocals i un secretari o secretària.

2. La presidència l'exercirà la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, i la vicepresidència, el director general de Relacions Institucionals i Cooperació Local, que substituirà la presidenta en cas d'absència.

3. Seran vocals un representant, titular i suplent, de cada conselleria que tengui la condició d'alt càrrec i que nomenarà cada conseller o consellera.

4. El secretari o secretària serà un funcionari o funcionària de la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local que pertanyi al grup A1.

3. Funcionament de la Comissió Interna

1. El funcionament de la Comissió Interna es regirà pel que preveu la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic, sobre els òrgans col·legiats.

2. Les sessions de la Comissió Interna s'han de dur a terme, preferentment, entre els mesos d'octubre de 2022 i gener de 2023.

3. La Comissió Interna s'extingirà el dia 31 de desembre de 2023.