Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE MODEL ECONÒMIC, TURISME I TREBALL

Núm. 516959
Resolució del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball per la qual es disposa la inscripció i dipòsit al Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears, i la publicació de l'Acta núm. 27 de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hostaleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, de 25 de juliol de 2022 (codi de conveni 07000435011982)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Antecedents

1. El 25 de juliol de 2022 els membres de la Comissió paritària del Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears es van reunir per a acordar la transposició de l'acord de la Comissió permanent de la FPHIB en matèria d'aportacions econòmiques empresarials, pel que s'estableix el tipus aplicable pel període de recaudació del 1/08/22 al 31/07/2023.

2. El dia 1 d'agost de 2022, José Carlos Sedano Almiñana, en representació de la Comissió negociadora del Conveni col·lectiu, va sol·licitar el registre, el dipòsit i la publicació de la citada Acta.

Fonaments de dret

1. L'article 90.3 del Text Refós de la Llei de l'Estatut dels Treballadors, aprovat pel Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març.

2. El Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis i acords col·lectius de treball.

3. L'article 45 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Per tot això, dicto la següent

RESOLUCIÓ

1. Inscriure i dipositar l'Acta núm. 27 de la Comissió paritària del XV Conveni col·lectiu sectorial d'hoteleria de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 25 de juliol de 2022 en el Registre de Convenis Col·lectius de les Illes Balears.

2. Publicar el Conveni en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

3. Fer constar que la versió castellana del text és l'original signada pels membres de la Comissió Negociadora i que la versió catalana és la seva traducció.

4. Notificar aquesta Resolució a la persona interessada.

 

Palma, 2 d'agost de 2022

La directora general de Treball i Salut Laboral Per delegació del conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball (BOIB 97/2019) Virginia Abraham Orte

 

ACTA 27 COMISSIÓ PARITÀRIA DEL XV CONVENI COL·LECTIU SECTORIAL D'HOSTALERIA DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA DE LES ILLES BALEARS (CODI CONVENI 07000435011982)

ASSISTENTS

REPRESENTACIÓ SINDICAL:

  • Sr. José GARCÍA RELUCIO

Per la Federació de Serveis, Mobilitat i Consum (FeSMC-UGT) Unió General de Treballadors.

  • Sra. Silvia MONTEJANO COFRECES

Per la Federació de Serveis de Comissions Obreres de les Illes Balears (FS-CC.OO.).

REPRESENTACIÓ EMPRESARIAL:

  • Sra. María José AGUILÓ CERDÀ
  • Sr. Juan Carlos GARCÍA OLIVER
  • Sr. Carlos SEDANO ALMIÑANA (assessor)
  • Sra. Ángela SALVADOR RUBIO (assessora)

Per la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM).

  • Sra. Eva SANCHO SANCHO

Per la Federació Empresarial Hotelera d'Eivissa i Formentera (FEHIF).

  • Sr. Miquel PLANAS FONT

Per l'Associació Mallorquina de Cafeteries, Bars i Restaurants (ASSOCIACIÓ RESTAURACIÓ MALLORCA) i per l'Associació Balear d'Oci Nocturn i Entreteniment (ABONE).

  • Sra. Azucena JIMÉNEZ RUIZ

Per l'Associació Hotelera de Menorca (ASHOME).

A Palma, Mallorca (Illes Balears), a les 10:00 hores del dia 25 de juliol de 2022, es reuneixen per videoconferència les persones relacionades al marge esquerre, que han estat prèviament convocades per a aquesta sessió com a membres designats de la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu ressenyat a l'encapçalament de l'acta, així com els assessors que s'hi esmenten.

Aixeca l'acta de la reunió el Sr. José García Relucio, de FeSMC-UGT, qui actua com a Secretari de la Comissió, en virtut de l'acord de rotació en aquesta funció fixat a l'acta 8 de la Comissió, del dia 11 d'octubre de 2017 («BOIB» núm. 140, 16 de novembre de 2017).

Els punts de l'ordre del dia de la reunió són els següents:

Punt 1. TRANSPOSICIÓ DE L'ACORD DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN EL SECTOR D'HOSTALERIA DE LES ILLES BALEARS (FPHIB), DEL DIA 4 DE JULIOL DE 2022, EN MATÈRIA D'APORTACIONS ECONÒMIQUES EMPRESARIALS, PEL QUAL S'ESTABLEIX EL TIPUS APLICABLE PER AL PROPER PERÍODE DE RECAPTACIÓ, DEL 01/08/2022 AL 31/07/2023.

Punt 2. COMUNICACIONS A LA COMISSIÓ PARITÀRIA

 Punt 3. PRECS I PREGUNTES.

Així, aprovat l'ordre del dia, se'n procedeix a l'estudi, el debat i la resolució.

Punt 1. TRANSPOSICIÓ DE L'ACORD DEL PATRONAT DE LA FUNDACIÓ PER A LA PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS EN EL SECTOR D'HOSTALERIA DE LES ILLES BALEARS (FPHIB), DEL DIA 4 DE JULIOL DE 2022, EN MATÈRIA D'APORTACIONS ECONÒMIQUES EMPRESARIALS, PEL QUAL S'ESTABLEIX EL TIPUS APLICABLE PER AL PROPER PERÍODE DE RECAPTACIÓ, DEL 01/08/2022 AL 31/07/2023.

Després del període de suspensió del pagament de les aportacions econòmiques a la FPHIB amb motiu de la pandèmia originada per la COVID-19, de l'1 d'abril de 2020 al 31 de març de 2022, en el si de la Comissió Permanent de la FPHIB es va acordar, el passat 4 de juliol de 2022, proposar al Patronat el pla d'actuació agost 2022 - juliol 2023, tenint en compte un tipus de cotització del 0,01 %. En aquesta mateixa data, es va celebrar una reunió del Patronat, el qual va acordar que el tipus aplicable per al proper període de recaptació, és a dir, des de l'1/8/2022 fins al 31/7/2023, es mantingués al 0,01 % de les bases de cotització per contingències professionals.

Punt 2. COMUNICACIONS A LA COMISSIÓ PARITÀRIA.

Es deixa constància que el dia 15 de març de 2022 es va rebre, a través del TAMIB, una comunicació de l'empresa CLIFF PORTALS, S. L., informant de la finalització de la novació transitòria de fix discontinu a fix ordinari de determinats treballadors de l'empresa esmentada, cosa que va ser remesa aquell mateix dia per correu electrònic als membres de la Comissió.

El dia 29 de març del 2022 es va rebre, a través del TAMIB, una comunicació d'inaplicació del Conveni Col·lectiu d'Hostaleria per part de l'empresa SERVICIOS PETROLEROS BALEARES, S. L., per causes econòmiques; aquesta comunicació va ser remesa aquell mateix dia per correu electrònic als membres de la Comissió.

Finalment, el dia 30 de març de 2022 es va rebre, a través del TAMIB, un acord d'inaplicació salarial del Conveni Col·lectiu d'Hostaleria, assolit en el si de l'empresa GREEN DELIVERY, S. L., el dia 22 de març de 2022. El dia 31 de març de 2022 es va remetre als membres de la Comissió Paritària.

Punt 3. PRECS I PREGUNTES.

No hi ha precs ni preguntes, per la qual cosa es dona per finalitzada la reunió.

Se subscriu l'acta per un sol representant designat per les organitzacions que hi són presents, i signen les persones següents: Sr. José García Relucio, per FeSMC-UGT; Sra. Silvia Montejano Cofreces, per FS-CC.OO.; Sra. María José Aguiló Cerdà, per FEHM; Sra. Eva Sancho Sancho, per FEHIF; Sr. Miquel Planas Font, per l'Associació Restauració Mallorca i per ABONE; Sra. Azucena Jiménez Ruiz, per ASHOME.

L'acta haurà de ser registrada davant l'autoritat laboral (REGCON); es dona el mandat a aquest efecte al Sr. Carlos Sedano, assessor de la FEHM, i també se'n sol·licita la publicació al «BOIB».

Sense que hi hagi més assumptes a tractar, i a les 10:30 hores, es dona per finalitzada la reunió.

SIGNATURES: