Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE VALLDEMOSSA

Núm. 515193
Aprovació definitiva modificació ordenança fiscal reguladora del preu públic del servei de menjador de la gent gran

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Edicte elevació automàtica aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora del preu públic del servei de menjador de la gent gran

Acordat per aquest Ajuntament en El Ple, en sessió del 4 d'abril de 2022, i modificació de la ordenança fiscal reguladora del preu públic del serve de menjador de la gen gran. I feta la legal exposició al públic sense havent-se formulat al·legacions, s'eleva a definitiu acord de modificació de la taxa de conformitat amb el disposat a l'article 17.3 del Real Decret 2/2004 de 5 de març del Test Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, es considera definitivament aprovat, transcrivint-ne a continuació el text complet de l'ordenança.

Contra el present acord definitiu de la introducció del article 4 de la referida ordenança fiscal, els interessats podran interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala del Contenciós Administratiu del Tribunal superior de Justícia de les Illes Balears, en el termini de dos mesos comptats a partir del dia següent al de la publicació del present acord en el B.O.I.B.

ORDENANÇA REGULADORA DEL PREU PÚBLIC DEL SERVEI DE MENJADOR DE GENT GRAN

Article 1 Fonament i naturalesa

De conformitat amb el que preveu l'art. 127 en relació amb l'art. 41), ambdós del RDL 2/2004, de 5 de març, pel que s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes local, aquest Ajuntament estableix els preus públics del servei de menjador de la gent gran. Aquests preus estant especificats a les tarifes contingudes a l'article 3r que es regirà per la present Ordenança.

Article 2 Obligats al pagament

Estan obligats al pagament del preu públic regulat per aquesta Ordenança les persones que es beneficiïn dels serveis als quals fa referència l'article anterior.

Article 3 Preus de la prestació del servei

1. Respecte del cost del servei de menjador, actualitzat, és de 7,38€ està desglossat en els següents conceptes:

- 2,43€ Cost de l'atenció personal al menjador i a la distribució quan no hi hagi possibilitats des de la família (cost a càrrec de l'Ajuntament)

- 4,95€ Preu base actualitzat del menú, el qual queda desglossat de la següent forma:

 

1) 4,74 € Preu a pagar per l'usuari/a del servei.

2) 0,21 € Subvenció excepcional.

 

Les persones cuidadors/es gent gran, podran gaudir d'aquest servei, pagaran el preu base del menú sense subvenció, amb un cost total de 4,95 €/menú.

2. Actualització de preus. La quantia dels preus de l'article 3.1. s'ajustaran/actualitzaran, anualment, mitjançant l'aplicació sobre els preus en aquell moment vigents, de la variació percentual experimentada per l'índex general de preus al consum (IPC) durant el període transcorregut des de l'anterior determinació de tarifes. Dita actualització es posarà en coneixement del ple en el moment de la seva aplicació.

Article 4 Exempcions i bonificacions

L'Ajuntament podrà fixar algun tipus de bonificació (màxim del 100%) per a situacions de vulnerabilitat i/o risc social, previ informe del departament de serveis socials municipals.

Disposició Final

Aquesta Ordenança entrarà en vigor i començarà a aplicar-se el dia de la seva publicació en el BOIB, quedant en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.

 

(Signat electrònicament: 12 de setembre de 2022

El batle Nadal Torres Bujosa)