Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE CALVIÀ

Núm. 506200
Delegació de competència de l’Ajuntament de Calvià a l’EBAP per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia de cossos de la policia local

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

DECRET DE BATLIA

Fets

1. Per mitjà de Resolució de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'agost de 2022 (BOIB, núm.106, de 11 d'agost de 2022) s'atorga la possibilitat perquè els ajuntaments deleguin en l'EBAP les competències per dur a terme el procés unificat de selecció per cobrir les vacants de la categoria de policia dels cossos de la policia local, en aplicació de l'article 30.3 de la LLei  4/2013, de 17 de juliol, de Coordinació de les policies locals de les Illes Balears.

2. En virtut del punt 2 de l'annex de l'esmentada Resolució de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'agost de 2022 (BOIB, núm.106, de 11 d'agost de 2022) les competències que els Ajuntaments han de delegar a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mitjançant l'Escola Balear d'Administració Pública són les següents:

a) Aprovar les bases i la gestió del procés selectiu.

La delegació inclou les competències per adoptar les resolucions necessàries per dur a terme la convocatòria i aprovar-ne les bases i el procés selectiu, sense que suposi l'alteració de la titularitat de la competència atribuïda a cada ajuntament.

 

b) Dur a terme tots els actes materials i jurídics que integren el procediment d'oposició segons les bases de la convocatòria i les normes sobre policies locals i funció pública aplicables.

Aquests actes són, com a mínim, els següents:

- Recepcionar i gestionar les sol·licituds de participació i la documentació acreditativa del compliment dels requisits exigits en la convocatòria, així com el cobrament de les taxes que es preveuen en la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

- Elaborar les resolucions de les llistes, tant les provisionals com les definitives, de les persones admeses i excloses en els procediments.

- Gestionar l'operatiu necessari per al desenvolupament material dels exercicis.

- Notificar i publicar els actes administratius i les resolucions relacionats amb el procés selectiu.

- Determinar la composició del tribunal qualificador, nomenar-ne els membres i resoldre les possibles recusacions.

- Proposar l'adjudicació de destinacions dels aspirants que superin l'oposició perquè l'ajuntament corresponent els nomeni personal funcionari en pràctiques.

La resta d'actuacions que siguin necessàries per al funcionament normal del procés selectiu, incloses les resolucions de reclamacions i els recursos potestatius de reposició que, si s'escau, es presentin i que derivin de la fase d'oposició del procés selectiu, amb la col·laboració jurídica de l'Institut de Seguretat Pública de les Illes Balears.

La delegació no inclou les reclamacions i els recursos potestatius de reposició que es presentin amb relació a la fase de pràctiques que s'haurà de desenvolupar a cada ajuntament.

3. L'Ajuntament de Calvià té aprovada l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'estabilització d'ocupació temporal i l'Oferta d'Ocupació Pública ordinària corresponent a l'any 2022 en les quals s'oferten un total de 20 places vacants d'agent de policia local: 1 plaça de les quals va pel procés d'estabilitazació i 19 places restants estan incloses a l'oferta d'ocupació ordinària de l'any 2022. (BOIB, núm. 68 de 26 de maig de 2022)

4. Per tal d'aconseguir una composició equilibrada de la plantilla de la Policia Local de Calvià, d'acord amb allò disposat en la disposició addicional 3ª de la Llei 4/2013 de coordinació de les policies locals de les Illes Balears es determina que un mínim del 40% de les places convocades hauran de ser cobertes per dones.

 

5. Aquesta Corporació municipal està interessada en participar en el procés unificat de selecció per cobrir les places vacants dels cossos de polica local i procedir a delegar les competències necessàries per dur-ho a terme a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública.

Per tant, aquesta Tinença de Batlia, en virtut de la facultat que li confereix l'article 21.1.h) de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local, dicta la següent

RESOLUCIÓ

1. Delegar la gestió del procés selectiu de la categoria dels cossos de la policia local en favor de la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat del Govern de les Illes Balears, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

2. Establir que les competències objecte de delegació a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de la gestió del procés selectius dels cossos de la policia local són les previstes en el punt 2 de l'Annex de Resolució de la Consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat de 10 d'agost de 2022. (BOIB, núm.106, de 11 d'agost de 2022)

3. Delimitar la delegació a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de la gestió del procés selectius dels cossos de la policia local, a través de l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP) a les places vacants d'agent de policia local previstes en l'Oferta d'Ocupació Pública per a l'estabilització d'ocupació temporal i de l'Oferta d'Ocupació Pública ordinària corresponent a l'any 2022, que suma un total de vint places. (BOIB, núm. 68, de 26 de maig de 2022)

4. Determinar com a mesura de foment de la igualtat en l'ocupació pública que un mínim del 40% de les places convocades hauran de ser cobertes per dones.

5. Notificar la present resolució a l'Escola Balear d'Administració Pública (EBAP).

6. Ratificar aquesta resolució en la pròxima sessió de Ple que es celebri.

7. Publicar d'aquesta resolució al Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

(Signat electrònicament: 31 d'agost de 2022)

El tinent de batle delegat de Serveis Generals i Infraestructures (Delegació per Resolució de Batlia de 17/06/2019) Juan Recasens Oliver