Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció II. Autoritats i personal

Subsecció segona. Oposicions i concursos

AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

Núm. 505240
Modificació de la convocatòria i bases del procés selectiu per cobrir, com a personal funcionari de carrera, mitjançant el sistema d'oposició, una plaça d'arquitecte/a tècnic/a zelador/a de l'Ajuntament de Santanyí

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santanyí, en data 26 d'agost de 2022, va aprovar l'acord següent:

Antecedents:

1. Vist que per acord de la Junta de Govern Local de data 2 de juny de 2022 s'aprovaren la convocatòria i les bases del procés selectiu per cobrir, com a personal funcionari de carrera, mitjançant el sistema d' oposició, una plaça d'arquitecte/a tècnic/a zelador/a de l'Ajuntament de Santanyí.

2. Vista la convocatòria per cobrir aquesta plaça d'arquitecte/a tècnic/a zelador/a, les bases de la qual es van publicar al BOIB núm. 84, de 28 de juny de 2022.

3. Vist que, d'ofici, s'han detectat alguns errors materials en el temari específic, recollit a l'annex I, a l'apartat titulat «temari específic», de les bases d'aquesta convocatòria.

4. Vist l'informe de la tècnica d'administració especial de Recursos Humans, de data 17 d'agost de 2022, on proposa: « (...) estimar la modificació dels errors materials detectats en el temari específic de la convocatòria d'arquitecte/a tècnic/a zelador/a, tenint en consideració que aquesta rectificació es troba dins els paràmetres legals, no implica la modificació del termini de presentació de sol·licituds i no causa cap indefensió a les persones interessades en prendre part d'aquest procés selectiu. Aquest és el meu parer, el qual sotmet a d'altre millor fonamentat en Dret.»

5. En virtut de l'article 109.2 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre del procediment administratiu comú de les administracions públiques, que preveu que: «Les administracions públiques poden rectificar en qualsevol moment, d'ofici o a instància de les persones interessades, els errors materials, de fet o aritmètics existents en els seus actes».

Es proposa l'adopció del següent acord:

Primer. Modificar l'apartat «temari específic», contemplat a l'annex I de les bases de la convocatòria del procés selectiu per cobrir, com a personal funcionari de carrera, mitjançant oposició, una plaça d'arquitecte/a tècnic/a zelador/a, en els següents termes:

Allà on diu:

«TEMARI ESPECÍFIC

Tema 1. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (I). Principis generals i finalitats específiques. Competències administratives. Estructura de la Llei.

Tema 2. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (II). Classificació del sòl. Conceptes generals. Drets i deures de la propietat.

Tema 3. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (III). Planejament urbanístic.

Tema 4. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (IV). Gestió i execució del planejament.

Tema 5. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (V). Exercici de les facultats relatives a l'ús i l'edificació del sòl. Expropiació forçosa per raó d'urbanisme.

Tema 6. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (VI). La intervenció preventiva en l'edificació i l'ús del sòl.

Tema 7. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (VII). La disciplina urbanística.

Tema 8. El Reial Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text refús de la Llei del sòl i rehabilitació urbana.

Tema 9. El Pla Territorial de Mallorca i les seves modificacions.

Tema 10. La Llei 6/1997, de 8 de juliol, de sòl rústic de les Illes Balears. Disposicions vigents que la modifiquen.

Tema 11. L'organització administrativa de l'urbanisme. Competències de l'Administració de l'Estat, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, del Consell de Mallorca i de l'Administració local.

Tema 12. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears: Disposicions generals.

Tema.13. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears: Disposicions relatives a les activitats d'espectacles públics i recreatives, i establiments públics.

Tema 14. La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

Tema 15. La Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni històric de les Illes Balears, i la Llei 12/2005, de 3 de març, de reforma de la Llei 12/1998.

Tema 16. Les Normes Subsidiàries de Santanyí (I). Títols V i VI. Règim d'edificis existents i normes reguladores d'usos.

Tema 17. Les Normes Subsidiàries de Santanyí(II). Títol VII. Normes d'edificació a sòl urbà.

Tema 18. Les Normes Subsidiàries de Santanyí (III). Títol IX. Normes d'edificació a sòl rústic.

Tema 19. Les Normes Subsidiàries de Santanyí (IV). Títol X. Condicions d'higiene, composició interior i estètica en l'edificació.

Tema 20. Arquitectura tradicional de les Illes Balears. Sistemes i elements constructius. Catàleg d'elements d'interès artístic, històric, ambiental i patrimoni arquitectònic del Terme municipal de Santanyí.

Tema 21. Codi tècnic de l'edificació (CTE). Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives. Exigències bàsiques. Contingut del projecte. Documentació de seguiment d'obra.

Tema 22. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB SI-Seguretat en cas d'incendi.

Tema 23. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB SUA-Seguretat d'utilització i accessibilitat.

Tema 24. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB HS-Salubritat.

Tema 25. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB-HE Estalvi d'energia.

Tema 26. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB HR-Protecció del renou.

Tema 27. La Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'Ordenació de l'Edificació.

Tema 28. Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl per a l'illa de Mallorca.

Tema 29. El Reial Decret 105/2008, d'1 de febrer, pel que es regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició. La Llei 22 /2011, de 28 de juliol, de residus i sòls contaminats.

Tema 30. Pla director sectorial d'equipaments comercials de Mallorca (PECMa).

Tema 31. Pla hidrològic de les Illes Balears.

Tema 32. Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Normativa vigent.

Tema 33. Informe d'avaluació dels edificis. Normativa. Contingut. Tramitació administrativa.

Tema 34. La certificació energètica d'edificis. Normativa d'aplicació.

Tema 35. Enderroc d'obres i edificacions. Apuntalaments. Tipologia. Control i seguretat d'aquestes obres.

Tema 36. Valoracions a efectes d'infraccions urbanístiques. El cadastre immobiliari. Valor cadastral.

Tema 37. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (I): objecte i àmbit d'aplicació. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Òrgans de contractació. Requisits per a contractar amb l'Administració: capacitat, prohibicions per a contractar, solvència i classificació de les empreses.

Tema 38. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (II): pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i revisió de preus. Garanties. Expedient de contractació. Plecs de clàusules administratives i prescripcions tècniques. Tramitació d'expedients.

Tema 39. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (III): procediments d'adjudicació,. Prerrogatives de l'Administració en els contractes administratius. Execució dels contractes. Modificació dels contractes. Suspensió i extinció dels contractes.

Tema 40. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (IV): consideracions generals del contracte d'obres i contracte de concessió d'obres.

Tema 41. Execució d'una obra. La direcció d'obres. Concepte legal. Competències i responsabilitat de la direcció facultativa. Acta de replanteig i acta de recepció. Les certificacions d'obra. Modificacions d'obra. Liquidació final i termini de garantia.

Tema 42. El control de qualitat en les obres d'edificació. Aspectes generals. Normativa. Programa de control. Certificats de conformitat i distintius de qualitat. Controls obligatoris: metodologia.

Tema 43. Legislació de prevenció de riscos en la construcció. Aspectes generals. Avaluació de riscs. L'estudi de seguretat i salut: contingut i obligatorietat. Tramitació de la documentació sobre seguretat i salut abans i durant l'obra.

Tema 44. Les mesures de seguretat i salut a la fase d'obra: implantació de l'obra, proteccions col·lectives, proteccions individuals, senyalització, reunions i formació. Actes de seguretat.

Tema 45. Organització d'una obra. Pla d'una obra. Diagrama de Gantt. Mètode PERT (tècnica d'avaluació i revisió de programes), temps i probabilitat de compliment de les previsions. Execució d'una obra. Règim econòmic i actualització de costos mitjançant índexs, coeficients i l'aplicació del règim de revisió de preus.

Tema 46. Normativa d'habitabilitat. Nivells mínims d'habitabilitat. Cèdules. Inspeccions.

Tema 47. Arquitectura bioclimàtica. Conceptes bàsics. Sistemes constructius i materials.

Tema 48. La Llei 8/2012, de 19 de juliol, del Turisme de les Illes Balears.»

Ha de dir:

«TEMARI ESPECÍFIC

Tema 1. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (I). Principis generals i finalitats específiques. Competències administratives. Estructura de la Llei.

Tema 2. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (II). Classificació del sòl. Conceptes generals. Drets i deures de la propietat.

Tema 3. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (III). Planejament urbanístic.

Tema 4. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (IV). Gestió i execució del planejament.

Tema 5. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (V). Exercici de les facultats relatives a l'ús i l'edificació del sòl. Expropiació forçosa per raó d'urbanisme.

Tema 6. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (VI). La intervenció preventiva en l'edificació i l'ús del sòl.

Tema 7. La Llei 12/2017, de 29 de desembre, d'Urbanisme de les Illes Balears (VII). La disciplina urbanística.

Tema 8. El Reial Decret Legislatiu 7/2015, de 30 d'octubre, pel que s'aprova el Text refós de la Llei del sòl i rehabilitació urbana.

Tema 9. El Pla Territorial de Mallorca i les seves modificacions.

Tema 10. La Llei 6/1997, de 8 de juliol, de sòl rústic de les Illes Balears. Disposicions vigents que la modifiquen.

Tema 11. L'organització administrativa de l'urbanisme. Competències de l'Administració de l'Estat, de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, del Consell de Mallorca i de l'Administració local.

Tema 12. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears: Disposicions generals.

Tema.13. La Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears: Disposicions relatives a les activitats d'espectacles públics i recreatives, i establiments públics.

Tema 14. La Llei 10/2019, de 22 de febrer, de canvi climàtic i transició energètica.

Tema 15. La Llei 12/1998, de 21 de desembre, del Patrimoni històric de les Illes Balears, i la Llei 1/2005, de 3 de març, de reforma de la Llei 12/1998.

Tema 16. Normes Subsidiàries de Santanyí (I). Evolució de l'urbanisme del municipi. NNSS de 1985, modificacions puntuals, plans parcials i revisió de les NNSS

Tema 17. Normes Subsidiàries de Santanyí (II). Norma 2. Definició d'elements urbanístics.

Tema 18. Normes Subsidiàries de Santanyí (III). Norma 6. Normes de parcel·lació, ús i edificació. Condicions generals i condicions particulars.

Tema 19. Normes Subsidiàries de Santanyí (IV). Norma 9. Nucli de Cala d'Or. Determinacions del planejament.

Tema 20. Arquitectura tradicional de les Illes Balears. Sistemes i elements constructius. Evolució històrica de la protecció del patrimoni del municipi de Santanyí.

Tema 21. Codi tècnic de l'edificació (CTE). Disposicions generals. Condicions tècniques i administratives. Exigències bàsiques. Contingut del projecte. Documentació de seguiment d'obra.

Tema 22. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB SI-Seguretat en cas d'incendi.

Tema 23. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB SUA-Seguretat d'utilització i accessibilitat.

Tema 24. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB HS-Salubritat.

Tema 25. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB-HE Estalvi d'energia.

Tema 26. Codi tècnic de l'edificació (CTE). DB HR-Protecció del renou.

Tema 27. La Llei 38/1999, de 5 de novembre, d'Ordenació de l'Edificació.

Tema 28. Reglament general de la Llei 2/2014, de 25 de març, d'ordenació i ús del sòl per a l'illa de Mallorca.

Tema 29. El Reial Decret 105/2008, d'1 de febrer, pel que es regula la producció i gestió dels residus de construcció i demolició. La Llei 7/2022, de 8 d'abril, de residus i sòls contaminats per a una economia circular.

Tema 30. Pla director sectorial d'equipaments comercials de Mallorca (PECMa).

Tema 31. Pla hidrològic de les Illes Balears.

Tema 32. Accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques. Normativa vigent.

Tema 33. Informe d'avaluació dels edificis. Normativa. Contingut. Tramitació administrativa.

Tema 34. La certificació energètica d'edificis. Normativa d'aplicació.

Tema 35. Enderroc d'obres i edificacions. Apuntalaments. Tipologia. Control i seguretat d'aquestes obres.

Tema 36. Valoracions a efectes d'infraccions urbanístiques. El cadastre immobiliari. Valor cadastral.

Tema 37. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (I): objecte i àmbit d'aplicació. Delimitació dels tipus contractuals. Contractes subjectes a regulació harmonitzada. Contractes administratius i contractes privats. Òrgans de contractació. Requisits per a contractar amb l'Administració: capacitat, prohibicions per a contractar, solvència i classificació de les empreses.

Tema 38. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (II): pressupost base de licitació, valor estimat, preu del contracte i revisió de preus. Garanties. Expedient de contractació. Plecs de clàusules administratives i prescripcions tècniques. Tramitació d'expedients.

Tema 39. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (III): procediments d'adjudicació,. Prerrogatives de l'Administració en els contractes administratius. Execució dels contractes. Modificació dels contractes. Suspensió i extinció dels contractes.

Tema 40. La Llei 9/2017, de 8 de novembre, de contractes del sector públic (IV): consideracions generals del contracte d'obres i contracte de concessió d'obres.

Tema 41. Execució d'una obra. La direcció d'obres. Concepte legal. Competències i responsabilitat de la direcció facultativa. Acta de replanteig i acta de recepció. Les certificacions d'obra. Modificacions d'obra. Liquidació final i termini de garantia.

Tema 42. El control de qualitat en les obres d'edificació. Aspectes generals. Normativa. Programa de control. Certificats de conformitat i distintius de qualitat. Controls obligatoris: metodologia.

Tema 43. Legislació de prevenció de riscos en la construcció. Aspectes generals. Avaluació de riscs. L'estudi de seguretat i salut: contingut i obligatorietat. Tramitació de la documentació sobre seguretat i salut abans i durant l'obra.¡

Tema 44. Les mesures de seguretat i salut a la fase d'obra: implantació de l'obra, proteccions col·lectives, proteccions individuals, senyalització, reunions i formació. Actes de seguretat.

Tema 45. Organització d'una obra. Pla d'una obra. Diagrama de Gantt. Mètode PERT (tècnica d'avaluació i revisió de programes), temps i probabilitat de compliment de les previsions. Execució d'una obra. Règim econòmic i actualització de costos mitjançant índexs, coeficients i l'aplicació del règim de revisió de preus.

Tema 46. Normativa d'habitabilitat. Condicions mínimes d'habitabilitat. Cèdules. Inspeccions.

Tema 47. Arquitectura bioclimàtica. Conceptes bàsics. Sistemes constructius i materials.

Tema 48. La Llei 8/2012, de 19 de juliol, del Turisme de les Illes Balears.»

Segon. Publicar l'anunci de la resolució a la pàgina web de la Corporació, al Butlletí Oficial de les Illes Balears i al Butlletí Oficial de l'Estat.

 

Document signat electrònicament al marge (7 de setembre de 2022)

La batlessa María C Pons Monserrat