Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE TRANSICIÓ ENERGÈTICA, SECTORS PRODUCTIUS I MEMÒRIA DEMOCRÀTICA

Núm. 502518
Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica per la qual es modifica la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de maig de 2022 per la qual s’aprova la convocatòria pública d’ajuts per a l’execució dels programes d’incentius per a la implantació d’energies renovables tèrmiques en diferents sectors de la economia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationUE)

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

En el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 72, de 2 de juny de 2022, es va publicar la Resolució del conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica de 25 de maig de 2022 per la qual s'aprova la convocatòria pública d'ajuts per a l'execució dels programes d'incentius per a la implantació d'energies renovables tèrmiques en diferents sectors de la economia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationUE).

Aquesta convocatòria es veu afectada per l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, així com per l'Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les entitats del sector públic per al seguiment del compliment de les fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

Això obliga aquesta Conselleria a modificar la convocatòria pública d'ajuts per a l'execució dels programes d'incentius per a la implantació d'energies renovables tèrmiques en diferents sectors de la economia, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea (NextGenerationUE), així com a l'aprovació dels annexos a emplenar requerits per sol·licitar les subvencions.

Per tot això, i en compliment de la normativa estatal específica sobre la matèria, dict la següent

Resolució

1. Declarar que aquesta convocatòria s'ajusta als principis transversals del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, així com als principis de gestió previstos en l'article 2 de l'Ordre HFP/1030/2021.

2. Complir amb les obligacions de comunicació, publicitat i difusió inherents al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, conforme amb el que estableix l'article 34 del Reglament (UE) 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

3. Afegir en el punt 3 de l'apartat novè de la convocatòria les lletres o) i p) amb la redacció següent:

  • o) Declaració responsable del compliment dels principis transversals establerts en PRTR i d'acord amb l'establert en l'article 8.1.i) de l'Ordre HFP/1030/2021. Adopció de mesures eficaces i proporcionades per evitar el frau, corrupció, conflicte d'interessos i doble finançament en l'àmbit de gestió d'aquestes ajudes, segons el que es disposa en els acords i reglaments de la UE i en l'Ordre HFP/1030/2021.

4. Afegir un punt 11 a l'apartat onzè de la convocatòria, amb la redacció següent:

  • 11. Quant a la remissió de la informació sobre perceptors finals dels fons (beneficiaris dels ajuts, contractistes i subcontractistes), la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica haurà d'aportar la informació sobre la identificació del perceptor dels fons: nom del destinatari dels fons, si escau data de naixement, en concepte d'ajudes o per la condició de contractista i subcontractista, en els termes que determini el Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, per a donar compliment a l'exigència de l'article 22.d) del Reglament (UE) 2021/241.

5. Afegir en l'apartat setzè les lletres q), r), s) i t) amb la redacció següent:

q) En el cas que siguin entitats del sector públic, a adoptar les mesures relacionades amb la prevenció dels conflictes d'interessos, d'acord amb el previst a l'Annex III.C de l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, la qual cosa inclou l'emplenament d'una declaració d'absència de conflicte d'interessos (DACI) als intervinents en el procediment.

r) Permetre l'accés a la Comissió Europea, a l'OLAF i al Tribunal de Comptes de la Unió Europea i, en el seu cas, a la Fiscalia Europea, en els termes previstos en l'article 22.2 del Reglament (UE) 2021/241.

s) Complir amb les obligacions relatives a la conservació dels documents previstes en l'article 132 del Reglament (UE) 2018/1046, del Parlament Europeu i del Consell, de 18 de juliol de 2018.

t) Les persones o entitats beneficiàries han de garantir el ple compliment del principi de no causar un perjudici significatiu al medi ambient (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do No Significant Harm) i l'etiquetatge climàtic i digital, d'acord amb el que es preveu en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, aprovat pel Consell de Ministres el 27 d'abril de 2021 i pel Reglament (UE) núm. 2021/241 del Parlament Europeu i del Consell, de 12 de febrer de 2021, pel qual s'estableix el Mecanisme de Recuperació i Resiliència, així com amb el requerit en la Decisió d'Execució del Consell relativa a l'aprovació de l'avaluació del Pla de Recuperació i Resiliència d'Espanya.

6. Afegir en l'apartat vintè, relatiu als models normalitzats, el següent:

  • Document 8. Declaració responsable del compliment dels principis transversals establerts en PRTR i d'acord amb l'establert en l'article 8.1.i) de l'Ordre HFP/1030/2021. Adopció de mesures eficaces i proporcionades per evitar el frau, corrupció, conflicte d'interessos i doble finançament en l'àmbit de gestió d'aquests ajuts, segons el que es disposa en els acords i reglaments de la UE i en l'Ordre HFP/1030/2021.

7. Afegir un tercer paràgraf a l'apartat vint-i-unè, relatiu a la normativa aplicable, que queda redactat de la manera següent:

  • A la convocatòria següent li seran aplicables l'Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, així com l'Ordre HFP/1031/2021, de 29 de setembre, per la qual s'estableix el procediment i format de la informació a proporcionar per les Entitats del Sector Públic Estatal, Autonòmic i Local per al seguiment del compliment de fites i objectius i d'execució pressupostària i comptable de les mesures dels components del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

8. Establir que aquesta modificació és aplicable als expedients que ja s'hagin presentat, admès, resolt o pagat, i que en aquests casos s'ha de requerir els interessats perquè presentin signades les declaracions previstes en el punt 3 de l'apartat novè.

9. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que esgota la via administrativa, podeu interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en el termini d'un mes des de l'endemà al de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També podeu interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos des de l'endemà al de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 6 de setembre de 2022

El conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica Juan Pedro Yllanes Suárez

 

 

Document 8

Declaració responsable del compliment dels principis transversals establerts en PRTR i d'acord amb l'establert en l'article 8.1.i) de l'Ordre HFP/1030/2021. Adopció de mesures eficaces i proporcionades per evitar el frau, corrupció, conflicte d'interessos i doble finançament en l'àmbit de gestió d'aquests ajuts, segons el que disposen els acords i reglaments de la UE i en l'Ordre HFP/1030/2021.

NOM/ENTITAT SOL·LICITANT

DENOMINACIÓ:

NIF/DNI:

ADREÇA:

CP:

LOCALITAT:

PROVÍNCIA:

 

TELÈFONS:

CORREU ELECTRÒNIC:

 

DADES DE LA PERSONA REPRESENTANT (SI ESCAU)

LLINATGES:

NOM:

DNI:

TELÈFONS:

DECLARACIÓ

En la condició de beneficiari d'ajuts finançats amb recursos provinents del PRTR en el desenvolupament d'actuacions necessàries per a la consecució dels objectius definits en el Component 1 «Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans»,

MANIFEST el compromís de la persona/entitat que representa amb els estàndards més exigents en relació amb el compliment dels normes jurídiques, ètiques i morals per adoptar les mesures necessàries per prevenir i detectar el frau, la corrupció i els conflictes d'interessos, així com comunicar els incompliments observats, si s'escau, a les autoritats que siguin procedents.

Addicionalment, d'acord amb el contingut del PRTR, es compromet a respectar els principis d'economia circular i evitar impactis negatius significatius en el medi ambient (DNSH, per les seves sigles en anglès, Do Not Significant Harm) en l'execució de les actuacions dutes a terme en el marc d'aquest Pla, i manifesta que no incorre en doble finançament i que, si s'escau, no li consta risc d'incompatibilitat amb el règim d'ajuts d'Estat.

                                ,        d'                de 202

 

Signatura