Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

ENTITAT LOCAL MENOR DE PALMANYOLA

Núm. 502038
Aprovació definitiva ordenança fiscal reguladora dels preus públics de l’escoleta Mesmenuts

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La junta veïnal de l'Entitat Local Menor de Palmanyola, en sessió extraordinària celebrada el dia 02/09/2022, va acordar l'aprovació de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics de l'escoleta Mesmenuts, la qual cosa es fa públic a l'efecte del seu general coneixement.

“FETS I FONAMENTS DE DRET

Vista la publicació provisional de la modificació de l'ordenança fiscal reguladora dels preus públics de l'escoleta Mesmenuts (BOIB núm.94 de data 21 de juliol de 2022).

Vista les al·legacions presentades, en temps i forma, per Escuela Infantil Popeye,S.L en data 29 d'agost de 2022, les quals es resumeixen en:

1ª Al·legació: Modificació de l'ordenança per adaptar la mateixa al Decret Llei 8/2022, de 16 d'agost, de mesures urgents per garantir la gratuïtat de l'educació dels infants matriculats al tercer nivell d'educació infantil als centres de la xarxa pública d'escoles infantils i de la seva xarxa complementària a partir del mes de setembre de 2022, i per a la creació d'un fons extraordinari per compensar una part dels descomptes del transport interurbà a partir de l'1 de setembre de 2022 i fins al 31 de desembre de 2022.

2ª Al·legació: Introducció d'un nou concepte de “descans/cesta” de 13:30 a 15:30, tal com preveu el model de la FELIB de preu públic dels serveis educatius prestats per les escoletes públiques en relació a l'ampliació horària de l'escolarització bàsica.

I vist l'informe de secretaria sobre les al·legacions presentades de data 30 d'agost de 2022.

Es considera adient l'adaptació de l'ordenança a l'estipulat en el Decret Llei 8/2022 perquè s'ajusti a la legalitat vigent.

A la vegada, s'accepta la introducció del nou concepte “descans/cesta” ja que és una servei d' ampliació voluntària per part dels interessats que, en cap cas, obliga a fer-ne ús del mateix.

RESOLUCIÓ

Primer.- Estimar les al·legacions 1ª i 2ª presentades per Escuela Infantil Popeye,S.L.

Segon.- Aprovar la redacció de l'ordenança de la següent forma:

 

ORDENANÇA FISCAL REGULADORA DEL PREU PÚBLIC PER LA PRESTACIÓ SERVEI D'ESCOLETA INFANTIL DE PALMANYOLA

Article 1r. Fonament i naturalesa.

Conformement amb el que preveu l'article 127 en relació a l'article 41, ambdós del R. D. 2/2004, de 5 març, pel que s'aprova el Text Refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals, l'Entitat Local Menor estableix el preu públic per la prestació del servei de les escoletes municipals.

Article 2n. Fet imposable.

Constitueix el fet imposable del preu públic la prestació del servei d'escoleta municipal infantil.

Article 3r. Subjecte passiu.

Estan obligats al pagament del preu públic regulat a la present ordenança les persones sol·licitants de les prestacions del servei o, si no és així, els pares i tutors de l'infant beneficiat.

 

Article 4rt. Quantia.

La quantia del Preu públic regulat en aquesta Ordenança serà el fixat a les tarifes que es detallen a continuació:

a) Matrícula d'inscripció (anual): 105,00€

b) Quotes:

  • Serveis d'escoleta “quota mínima” 1r d'educació infantil (0-1 any) mensual (4 hores): 250,00 €.
  • Serveis d'escoleta “quota mínima” 2n d'educació infantil (1-2 anys) mensual (4 hores + berenar): 275,00 €
  • Serveis d'escoleta “quota mínima” 3r d'educació infantil (2-3 anys) mensual (4 hores + berenar): 25,00 €
  • Serveis addicionals guarderia de 7:30-9:00H (més de 7 dies): 27,50 €/mes
  • Serveis addicionals guarderia de 7:30-9:00H (fins a 7 dies): 3,00 €/dia

Prèvia demanda suficient, es podrà ampliar el servei de guarderia addicional des de les 15:00-17:00H (més de 7 dies): 27,50 €/mes

c) Menjador

  • Menjador (inclou descans) de 13:00-15:00 (més de 10 dies): 110,00€/mes
  • Menjador (inclou descans) de 13:00-15:00 (fins a 10 dies): 6,00€/dia
  • Berenar/Desdejunis “quota mínima”: 25,00€/mes

d) Descans/Migdiada de 13:30-15:30H: 35,00€/mes

e) Material escolar

  • Material escolar: 30,00€/trimestre

A les quotes mensuals dels serveis d'escoleta, hi haurà un descompte del 10% per a germans, un altre del 10% per a famílies nombroses, i un altre 10% en el supòsit que la renda per càpita de la seva unitat familiar no superi el 0,9 del salari mínim interprofessional.

En el moment de formalitzar la matrícula es presentarà una fotocòpia de la/les declaracions de la renda de la unitat familiar.

En el supòsit que la unitat familiar no hagués estat subjecte a l'obligació de declarar, presentarà un certificat negatiu de la renda de cada un dels membres, expedit per l'Agència Tributària.

Dins les tarifes establertes pel servei educatiu no estan inclosos el material necessari per a festes, sortides i altres despeses que seran aportats directament pels pares.

Article 5è. Obligació de pagament.

Neix des de que s'inicia la prestació del servei. No obstant, s'exigirà el dipòsit previ equivalent a una mensualitat del preu públic al sol·licitar-se l'ingrés o reserva de plaça, no podent autoritzar-se sense aquest requisit.

Article 6è. Normes de gestió.

1. El preu públic es considerarà meritat simultàniament a la prestació del servei i el contractista confeccionarà per mensualitats anticipades els rebuts, dins el termini dels cinc primers dies del mes següent.

2. El pagament del rebut mensual es realitzarà pel sistema de domiciliació a entitats de crèdit i d'estalvi que l'entitat designi com a col·laboradores, d'acord amb les condicions següents:

Les persones obligades al pagament presentaran a l'encarregat de l'escoleta municipal, els escrits de domiciliació segons model oficial, on especificaran les seves dades d'identificació personal, número de compte i establiment i concepte que es desitja domiciliar.

Les domiciliacions de pagament tindran validesa per temps indefinit, mentre no siguin anul·lades per l'interessat o rebutjades per l'establiment on hagin de presentar-se els instruments de cobrament.

3. Un retard en el pagament de més de dues mensualitats sense motiu que ho justifiqui significarà la baixa de l'infant al centre. S'ha de comunicar amb 15 dies d'antelació la baixa per escrit.

4. Per mantenir la reserva de plaça malgrat l'infant no utilitzi el servei durant un mes complet, aquest s'abonarà íntegrament. El començament de l'abonament de la quota serà a partir de la data d'ingrés informada en el moment de fer la preinscripció.

DISPOSICIÓ FINAL

La present Ordenança Fiscal, entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació en el BOIB, i estarà en vigor fins a la seva modificació o derogació expressa.”

Tercer.- Ordenar la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears per al seu coneixement i entrada en vigor, segons la legalitat vigent.”

Ho mana i firma el senyor. Batle.

 

Palmanyola, 7 de setembre de 2022

El batle Arnaldo Francisco Llinàs Quintana