Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'EDUCACIÓ I FORMACIÓ PROFESSIONAL

Núm. 500708
Resolució del conseller d’Educació i Formació Professional de 2 de setembre de 2022 per la qual s’autoritza una organització temporal especial per al grup de 2n del cicle formatiu de grau superior de Gestió de Vendes i Espais Comercials en règim intensiu

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

  1.  El Govern de l'Estat, prèvia consulta a les comunitats autònomes, estableix els títols corresponents als estudis de formació professional. D'acord amb això, va dictar el Reial decret 1573/2011, de 4 de novembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials i se'n fixen els ensenyaments mínims (BOE núm. 299, de 13 de desembre de 2011).

  2.  L'article 41.4 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu indica que els ensenyaments de Formació Professional  podran oferir-se de forma completa o parcial i, en aquells mòduls professionals en que sigui possible, podran desenvolupar-se en règims d'ensenyament presencial o a distància.

  3.  L'article 21 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears també preveu que es poden establir mesures per flexibilitzar les condicions en què s'imparteixen els cicles formatius, per respondre a les necessitats del sistema productiu o de diversos col·lectius. Entre altres mesures, el conseller competent en matèria d'educació pot autoritzar que un centre imparteixi determinats mòduls o unitats formatives que es cursin en períodes lectius diferents als establerts amb caràcter general, en les condicions que es determinin.

  4.  A les Illes Balears, l'IES Berenguer d'Anoia té autoritzada la impartició del cicle formatiu de formació professional de grau superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials, tant en règim general com en règim intensiu.

  5.  El punt quaranta-sisè de l'annex de la Resolució del conseller d'Educació i Formació Professional de 12 de maig de 2022 per la qual s'aproven les instruccions per a l'organització i el funcionament dels ensenyaments de formació professional dual del sistema educatiu, en règim intensiu, que s'han d'impartir durant el curs 2022-2023 (BOIB núm. 65, de 19 de maig de 2022) garanteix la continuïtat dels estudis als alumnes que passin del règim intensiu al règim general.

  6.  El 28 de juny de 2022, l'IES Berenguer d'Anoia va presentar una sol·licitud en què demanava una organització temporal i horària especial per als alumnes de 2n del CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials que es donin de baixa del règim intensiu per passar al règim general. En la sol·licitud s'expressen els motius que justifiquen aquesta organització temporal, relacionats amb la complexitat que implica tenir en un mateix grup alumnes de dos règims d'ensenyament diferents.

  7.  El centre va presentar la proposta de calendari per als estudis del CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials. En concret, proposava que, de setembre a juny, els alumnes de 2n del CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials assisteixin a classe tres dies a la setmana i realitzin el mòdul de Formació en Centres de Treball dos dies a la setmana, fins a completar les 400 hores.

  8.  El 14 de juliol de 2022, el director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors va signar un informe favorable per a l'autorització d'una organització temporal especial en els termes que figuren en el punt anterior.

Fonaments de dret

  1.  El Reial decret 1573/2011, de 13 de desembre, pel qual s'estableix el títol de tècnic superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials i se'n fixen els ensenyaments mínims.

  2.  L'article 31 del Reial decret 1147/2011, de 29 de juliol, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu.

  3.  Els articles 21 i 47 del Decret 91/2012, de 23 de novembre, pel qual s'estableix l'ordenació general de la formació professional del sistema educatiu en el sistema integrat de formació professional a les Illes Balears.

  4.  L'Ordre EDU/320/2012, de 15 de febrer, per la qual s'estableix el currículum del cicle formatiu de grau superior corresponent al títol de tècnic superior en Gestió de Vendes i Espais Comercials.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Autoritzar, a l'IES Berenguer d'Anoia, una organització temporal especial per als alumnes de 2n del CFGS de Gestió de Vendes i Espais Comercials de règim intensiu que passin a règim general, per tal d'oferir-los una formació i aprenentatge pedagògicament més adequats. Aquesta organització es la que recull la taula següent:

Estudis

Règim

Temporalització

Assistència

2n curs del CFGS Gestió de Vendes i Espais Comercials (COM33)

General

De setembre a juny

3 dies al centre

De setembre a juny

2 dies el mòdul FCT

2. Autoritzar la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors perquè adopti les mesures necessàries per aplicar el que es disposa en aquesta Resolució.

3. Ordenar que aquesta Resolució es publiqui en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

4. Establir que aquesta Resolució té efecte a l'endemà de la seva publicació i que sigui d'aplicació a partir del proper curs 2022-2023.

 

Palma, 2 de setembre de 2022

El conseller d'Educació i Formació Professional Martí X. March i Cerdà