Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

AGÈNCIA DE LA QUALITAT UNIVERSITÀRIA DE LES ILLES BALEARS

Núm. 498636
Acord del Consell de Direcció de l’Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears 4/2022 pel qual es fa pública la convocatòria per presentar sol·licituds perquè es duguin a terme les avaluacions prèvies i s’emetin els informes específics de les diverses figures de professor que estableix la normativa universitària a l’efecte que la Universitat de les Illes Balears contracti personal docent i investigador

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

La Llei orgànica 4/2007, de 12 d'abril, per la qual es modifica la Llei orgànica 6/2001, de 21 de desembre, d'universitats (LOMLOU), exigeix l'avaluació prèvia positiva de l'activitat docent i/o investigadora per contractar professors contractats doctors i ajudants doctors (articles 50 i 52 de la LOMLOU).

La Llei esmentada, en l'article 31, assigna aquestes funcions a l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i als òrgans d'avaluació que la llei de la comunitat autònoma determini en l'àmbit de les competències respectives. En aquest sentit, la Llei 2/2003, de 20 de març, d'organització institucional del sistema universitari de les Illes Balears, atribueix a l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB) la funció d'acreditació i avaluació prèvia del personal docent i investigador contractat per la Universitat de les Illes Balears.

Finalment, l'article 2 del Decret 178/2003, de 31 d'octubre, pel qual es regula el procediment per obtenir l'avaluació i l'acreditació de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears, disposa que l'AQUIB ha de convocar la presentació de sol·licituds d'avaluació prèvia per contractar professors ajudants doctors i professors contractats doctors.

Per això, el Consell de Direcció de l'AQUIB, en la sessió de dia 18 de juliol de 2022, adopta l'Acord següent:

Primer. Objecte

L'AQUIB fa pública la convocatòria per presentar sol·licituds i tota la documentació requerida per a l'avaluació prèvia a la contractació, per part de la Universitat de les Illes Balears, de professors ajudants doctors i de professors contractats doctors.

Segon. Requisits per a la sol·licitud de les diferents figures

En l'avaluació per contractar professors contractats doctors i professors ajudants doctors les persones interessades han de tenir el títol de doctor.

Tercer. Sol·licitud, declaració de veracitat i taxa

El procediment d'avaluació s'inicia mitjançant sol·licitud de l'interessat dirigida al President de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB). La presentació de la sol·licitud comporta necessàriament el pagament d'una taxa conforme s'estableix en aquest acord.

La sol·licitud s'ha d'emplenar exclusivament en un model normalitzat disponible a través d'una aplicació informàtica, en la web http://www.aquib.org, on apareixen també totes les especificacions necessàries per a generar la sol·licitud, per a formalitzar el pagament de la taxa corresponent, i per a la presentació i registre d'aquesta sol·licitud, juntament amb la documentació acreditativa exigida en aquest acord.

S'ha d'emplenar una única sol·licitud per persona i les persones interessades a sol·licitar simultàniament l'avaluació de la seva activitat docent i/o investigadora per a més d'una figura contractual han d'indicar-ho en la sol·licitud.

La sol·licitud, juntament amb la declaració de veracitat esmentada en aquest Acord, s'ha de presentar en paper i signades, a l'AQUIB (ctra. Valldemossa km 7,4, ParcBit, carrer Isaac Newton, edifici Naorte, bloc A, planta baixa, porta 3-4-5, 07121 Palma) o a qualsevol dels registres a què es refereix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

D'acord amb la Llei 11/1998, de 14 de desembre, sobre el règim específic de taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la disposició final segona de la Llei 12/2012, de 26 de setembre, de mesures tributàries per a la reducció del dèficit de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i la Resolució de la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors de 3 de gener de 2022 per la qual s'estableix l'actualització de les bases, els tipus de gravamen i les quotes tributàries de les taxes de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022, s'estableix una taxa per tramitar cada sol·licitud d'avaluació per a l'acreditació dels professors. L'import de la taxa és de 53,90 euros per a cada una de les figures contractuals.

Tenen dret a obtenir exempcions o bonificacions de la taxa:

- Els membres de famílies nombroses tenen dret a la bonificació de les taxes, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la sol·licitud.

a) Família nombrosa o monoparental de categoria general: bonificació del 50% de les taxes.

b) Família nombrosa o monoparental de categoria especial: bonificació del 100% de les taxes.

- Les persones que hagin estat víctimes d'actes terroristes tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la inscripció.

- Les víctimes de violència de gènere tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la inscripció. Aquesta condició s'acredita presentant qualsevol dels documents que preveu la normativa vigent.

- Les persones amb una discapacitat igual o superior al 33%, les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica especial i les persones subjectes a mesures privatives de llibertat, tenen dret a l'exempció total de taxes, sempre que acreditin documentalment la seva situació en el moment de la inscripció.

- Les persones que estan en situació d'atur: exempció del 50% de les taxes. Aquesta condició s'ha d'acreditar documentalment en el moment de presentar la sol·licitud.

Aquest pagament s'ha de fer mitjançant un ingrés al compte de l'AQUIB (Bankia, IBAN: ES77 2038 3471 2064 0000 1898). En fer l'ingrés, s'han d'indicar els llinatges i el nom del sol·licitant i la figura que s'ha d'avaluar. El justificant acreditatiu de l'abonament de la taxa s'ha de presentar juntament amb la sol·licitud.

Quart. Documentació necessària per a l'avaluació

La documentació necessària que s'ha de presentar per a l'avaluació, a través de l'aplicació informàtica en la web http://www.aquib.org, és la següent:

  1. Una única sol·licitud, emplenada electrònicament conforme al model normalitzat disponible a través de l'aplicació informàtica.
  2. Un document acreditatiu de la identitat del sol·licitant (DNI, passaport o NIE).
  3. Un currículum, emplenat electrònicament conforme al model normalitzat disponible a través de l'aplicació informàtica.
  4. El títol de doctor o el document acreditatiu del pagament dels drets d'expedició del títol.
  5. Una declaració de veracitat, emplenada electrònicament conforme al model normalitzat disponible a través de l'aplicació informàtica.
  6. El justificant de pagament de la taxa en el termini previst en la convocatòria i, si escau, la justificació de la bonificació.
  7. La documentació acreditativa dels mèrits.

A més, la sol·licitud i la declaració de veracitat han de presentar-se en paper i amb la signatura original, en l'AQUIB (ctra. Valldemossa km 7,4, ParcBit, carrer Isaac Newton, edifici Naorte, bloc A, planta baixa, porta 3-4-5, 07121 Palma) o en qualsevol dels registres a què es refereix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Cinquè. Avaluació

El dia 30 de desembre de 2009 es varen fer públics en el Butlletí Oficial de les Illes Balears els comitès d'avaluació (BOIB número 190 ext.) i el dia 2 d'agost 2022, la composició d'aquests comitès (BOIB número 100). Així mateix, els criteris d'avaluació es varen publicar el dia 8 d'agost de 2013 (BOIB número 111). Tots aquests documents també es poden trobar a la pàgina web de l'AQUIB (www.aquib.org).

Per a la seva valoració, només es podran fer constar els mèrits obtinguts amb anterioritat a la finalització del termini de presentació de sol·licituds i que puguin ser acreditats fefaentment.

Sisè. Terminis del procediment

El termini per presentar les sol·licituds és de 28 de setembre a 28 d'octubre de 2022.

Si les sol·licituds presentades dins de termini no compleixen els requisits exigits o no es presenten els documents necessaris per tramitar el procediment, tal com s'estableix en aquest Acord, es publicarà en la pàgina web de l'AQUIB un llistat dels requeriments perquè les persones sol·licitants, en el terme de deu dies hàbils a comptar des de l'endemà de la seva publicació, completi o esmeni les deficiències, de conformitat amb el que es preveu en l'article 68.1 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En el cas que el sol·licitant no esmenés la falta en el termini assenyalat, es tindrà per desistida la seva sol·licitud, prèvia resolució dictada en els termes previstos en l'article 21.1 de la esmentada Llei.

El termini per notificar l'avaluació no podrà ser superior a sis mesos comptadors des de la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds previst en la convocatòria, sempre que es compleixin les condicions establertes per a cada cas els articles 21 i 22 de la Llei 39/2015 del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

Aquest Acord produeix efectes a partir de l'endemà d'haver-se publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Palma, a data de la signatura electrònica (2 de setembre de 2022)

El president de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears José Luis Pons Hinojosa