Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

CONSELL INSULAR D'EIVISSA

Núm. 491429
Decret de Presidència núm. 2022000697, de data 2 de setembre de 2022, de creació d’una nova Direcció Insular de Mobilitat Personal i ITV en substitució de l’actual Direcció Insular de Transports

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Es fa públic que en data 2 de setembre de 2022, el president del Consell Insular d'Eivissa va dictar el següent decret:

“La Llei 4/2022, de 28 de juny, de consells insulars (BOIB núm. 88, de 7-7-2022) estableix a l'article 31 (Departaments insulars) que:

  1. L'administració de cada consell insular s'organitza en departaments per a l'exercici de competències que corresponen als diferents sectors funcionals homogenis de l'activitat administrativa de la institució.
  2. Per decret de la presidència es determina el nombre, la denominació, l'estructura bàsica, l'àmbit funcional dels departaments insulars i, quan escaigui, l'abast de les atribucions dels òrgans que en formen part.

I a l'article 14 (Tipologia d'òrgans) disposa que els directors insulars són, dins la classificació d'òrgans d'administració, òrgans directius que tenen la condició d'alts càrrecs de l'administració insular.

A l'article 36 (Directors insulars) es preveu que:

1. Els directors insulars són òrgans directius per a la gestió d'una o diverses àrees funcionalment homogènies.

2. Correspon als directors insulars:

a) Proposar i executar els programes d'actuació determinats pels òrgans superiors.

b) Dirigir i coordinar els òrgans i les unitats que estiguin sota la seva dependència.

c) Impulsar propostes de regulació o de planificació en les àrees de la seva competència.

d) Proposar al conseller, quan escaigui, la resolució dels assumptes que afecten les àrees de la seva competència.

e) Vetllar per la utilització racional i eficient dels mitjans materials al seu càrrec.

f) Exercir les facultats que la legislació administrativa general o sectorial encomani als directors generals de l'Administració de la comunitat autònoma, en les matèries atribuïdes a la competència del consell insular, llevat que una llei o el reglament orgànic disposin una altra cosa.

g) Qualsevol altra atribució que els sigui conferida per una disposició legal o reglamentària o que sigui delegada per un òrgan superior.

El nomenament de les persones titulars dels òrgans directius (de conformitat amb l'article 37.1) s'ha d'efectuar lliurement, atenent criteris de formació, competència professional i experiència.

Segons l'article 34 (Disposicions generals):

  1. Els òrgans directius s'integren en l'estructura dels departaments d'acord amb el que disposa el decret de la presidència corresponent.
  2. Els titulars dels òrgans directius són nomenats i separats seguint els criteris establerts a l'article 37 i d'acord amb allò que disposa l'article 21.1.d) d'aquesta llei.

.../...

Conformement amb l'article 21 (Atribucions), apartat 1 de la Llei, correspon al president:

d) Nomenar i separar lliurament els membres del consell executiu i les persones titulars dels òrgans directius, sense perjudici d'allò disposat a l'article 28.1.k) d'aquesta llei.

En virtut del Decret de Presidència núm. 2020000768, de modificació del Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10-7-2019, d'estructura del govern del Consell Insular d'Eivissa i creació de departaments, i del Decret de Presidència núm. 2019000484, de data 16-7-2019, de determinació de les atribucions corresponents als diferents òrgans del Consell Insular (BOIB núm. 153, de 5-9-2020), -i de conformitat amb l'anterior Llei 8/2000, de 27 d'octubre, de consells insulars, articles 9.1 i 13-, es va establir que el Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, s'estructurava internament en les següents direccions insulars:

  • Direcció Insular d'Innovació
  • Direcció Insular de Transports

D'altra banda, pel Decret de Presidència núm. 2020000770, de 31-8-2020 d'atribucions de les direccions insulars del Consell Insular d'Eivissa, publicat en el mateix BOIB núm. 153, de 5-9-2020, es varen establir les atribucions genèriques de les direccions insulars.

En aquest moment, per qüestions internes i organitzatives es vol modificar el nom i l'àmbit de responsabilitat i gestió de la Direcció Insular de Transports, que passaria a anomenar-se: Direcció Insular de Mobilitat Personal i ITV.

Aquesta nova Direcció Insular de Mobilitat Personal i ITV, dins del marc competencial del Consell Insular d'Eivissa, a més de tot el relacionat amb la gestió del servei de la Inspecció tècnica de Vehicles –ITV-, en relació als transports terrestres es farà càrrec dels assumptes relacionats amb el transport de mercaderies i pel que fa al transport de viatgers i la mobilitat de les persones, en tot allò relacionat amb els mitjans de transports no motoritzats o amb motorització lleugera (bicicletes i patins, vehicles de mobilitat personal –VMP-), així com amb el transport en vehicles de turisme (taxis i autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor -autoritzacions de VTC-) i les infraestructures de transports incorporades a la xarxa viària relacionades amb la mobilitat personal (carrils bici i altres). Aquesta nova direcció insular realitzarà igualment funcions de direcció i coordinació de la competència inspectora i sancionadora en les matèries incloses a l'àmbit funcional del transport de mercaderies i al de la mobilitat personal ja descrit.

Per tot l'anterior, aquesta Presidència, a proposta del conseller executiu del Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports, i en virtut de les atribucions que legalment té conferides,

DISPOSA

Primer. Modificar el punt 4 de l'apartat quart del Decret de Presidència núm. 2019000471, de data 10-7-2019 (segons la redacció donada pel Decret de Presidència núm. 2020000768, de 31-8-2020, publicat en el BOIB 153, de 5-9-2020 i Decret de Presidència núm. 2021000772, de 30-8-2021, publicat en el BOIB 119, de 2-9-2021) en el següent sentit:

“QUART. Els dits departaments s'estructuren internament en les direccions insulars següents:

.../...

4 Departament d'Innovació, Transparència, Participació i Transports:

  • Direcció Insular d'Innovació
  • Direcció Insular de Mobilitat Personal i ITV

Segon. Aquesta Direcció Insular de Mobilitat Personal i ITV, dins del marc competencial del Consell Insular d'Eivissa, a més de tot el relacionat amb la gestió del servei de la Inspecció tècnica de Vehicles –ITV-, es farà càrrec, en relació als transports terrestres, dels assumptes relacionats amb el transport de mercaderies i pel que fa al transport de viatgers i la mobilitat de les persones, s'encarregarà de tot allò relacionat amb els mitjans de transports no motoritzats o amb motorització lleugera (bicicletes i patins, vehicles de mobilitat personal –VMP-), així com amb el transport en vehicles de turisme (taxis i les autoritzacions d'arrendament de vehicles amb conductor –autoritzacions de VTC-) i amb les infraestructures de transports incorporades a la xarxa viària relacionades amb la mobilitat personal (carrils bici i altres).

Així mateix, aquesta Direcció Insular realitzarà funcions de direcció i coordinació de la competència inspectora i sancionadora del Consell Insular d'Eivissa en les matèries incloses a l'àmbit funcional del transport de mercaderies i al de la mobilitat personal abans esmentats.

Tercer. Queden derogades totes les disposicions de rang igual o inferior que s'oposin al que estableix aquest decret.

Quart. Aquest decret entrarà en vigor el dia de la seua publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Cinquè. Publicar el contingut d'aquesta resolució a la Seu electrònica del Consell Insular d'Eivissa.

Sisè. Donar compte d'aquest decret al proper Ple que se celebri.”

 

Eivissa, 2 de setembre de 2022

El cap de servei de Secretaria General Antonio Riera Buforn