Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT BALEAR DE LA JOVENTUT

Núm. 488449
Resolució del director de l’Institut Balear de la Joventut de 17 d’agost de 2022 per la qual es modifica la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d’Autoocupació per a l’any 2022 (BOIB núm. 75, de 9 de juny) mitjançant l’aprovació d’un nou termini d’inscripció i de presentació de la documentació

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. L'Institut Balear de la Joventut va publicar la Resolució de 16 de maig de 2022 per la qual es va aprovar la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2022 i se n'establien les bases (BOIB núm. 75, de 9 de juny), amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l'autoocupació a través de la contribució de l'Institut Balear de la Joventut.

2. Aquesta convocatòria s'adreça a persones físiques titulars del Carnet Jove de les Illes Balears d'entre 18 i 30 anys que volen impulsar projectes de negoci des de l'autoocupació.

3. Es destina a aquesta convocatòria de premis i ajudes la quantitat màxima de 60.000 €, a càrrec del pressupost de l'Institut Balear de la Joventut per a l'any 2022. D'aquest import, 14.000 € es destinen a premiar els millors projectes i 46.000 € es destinen a les ajudes per posar en funcionament els negocis premiats, així com altres negocis que, encara que no hagin obtingut premi, hagin obtingut una puntuació suficient per ser subvencionats d'acord amb els punts 9 i 10 de les bases. 

4. El termini de presentació de les sol·licituds i de la documentació va ser fins al dia 28 d'agost de 2022 i el nombre de sol·licituds rebudes durant aquest termini és de 5. El nombre de premis i ajudes que estan prevists en la convocatòria d'enguany és de sis, a més de nou ajudes sense premi que permetin posar en marxa altres projectes d'autoocupació viables i de qualitat suficient, d'acord amb els criteris especificats en les bases. Per això, en el moment de finalització del termini per presentar sol·licituds i documentació, el nombre de sol·licituds és inferior al nombre de premis i ajudes que podrien atorgar-se, sempre d'acord amb els criteris de qualitat i les especificacions de les bases.

5. L'interès de l'Institut Balear de la Joventut és afavorir al màxim la participació en la convocatòria i es considera que la participació podria augmentar significativament si s'obrís un nou termini d'inscripció i de presentació de documentació que podria permetre difondre novament el programa per donar-lo a conèixer a més joves i que les ajudes previstes puguin arribar al col·lectiu del jovent emprenedor de les Illes. L'experiència de obrir un nou termini de lliurament de sol·licituds i documentació de la convocatòria de 2021 el setembre va fer que la participació al programa al final del segon termini fos de 18 projectes, mentre que al termini inicial només havia estat de 7.

6. A més, les persones sol·licitants d'aquest programa de premis i ajudes que hagin presentat la sol·licitud i la documentació dins el termini ja finalitzat, podran realitzar modificacions, canvis o millores als projectes presentats, així com substituir-los per altres de nous, si ho consideren oportú dins el nou termini.  La finalitat d'aquesta mesura és garantir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones participants.

7. Aquesta modificació també establirà que el termini màxim per resoldre sigui de sis mesos des de la data de finalització de presentació de sol·licituds del nou termini.

8. No se modificarà cap altre aspecte dels que s'estableixen a la convocatòria inicial.

Fonaments de dret

1. La Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (BOIB núm. 109, de 3 d'agost), té per objecte establir el marc normatiu i de competències per desenvolupar les polítiques de joventut, que engloben el conjunt d'actuacions i iniciatives destinades a fer possibles l'emancipació i el desenvolupament personal dels joves, així com a promoure'n i fomentar-ne la integració i la participació en la vida política, econòmica, social i cultural.

2. El Decret 32/2006, de 31 de març, pel qual es regula l'Institut Balear de la Joventut (BOIB núm. 51, de 6 d'abril), modificat pel Decret 77/2008, de 4 de juliol (BOIB núm. 96, de 10 de juliol); pel Decret 123/2010, de 17 de desembre (BOIB núm. 190, de 30 de desembre), i pel Decret 23/2018, de 6 de juliol (BOIB núm. 84, de 7 de juliol), estableix com a objecte d'aquest Institut coordinar i executar la política autonòmica en matèria de joventut i lleure, i dur a terme totes les activitats que siguin necessàries i convenients per complir aquesta finalitat institucional.

3. El Decret 9/2019, de 2 de juliol, de la presidenta de les Illes Balears (BOIB núm. 88, de 3 de juliol), determina la composició del Govern i estableix l'estructura de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. A més, el Decret 21/2019, de 2 d'agost, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, assigna les competències en matèria de joventut a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, adscrita a la Conselleria d'Afers Socials i Esports. Per tant, són competència d'aquesta Direcció General l'aplicació de mesures de justícia juvenil, la prevenció del delicte juvenil, l'ordenació de la protecció de menors, la promoció i la informació de les activitats juvenils, els programes de mobilitat juvenil, la participació i les associacions juvenils, les polítiques de promoció i suport de les famílies i unitats de convivència, i la protecció de les famílies.

4. El Decret 23/2018, de 6 de juliol, pel qual es desplega parcialment la Llei 10/2006, de 26 de juliol, integral de la joventut (BOIB núm. 84, de 7 de juliol de 2018), regula el Carnet Jove Europeu de les Illes Balears en el títol V.

5. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions que correspon establir o gestionar a l'Administració de la Comunitat Autònoma o a les entitats públiques que en depenen. Té la consideració de subvenció qualsevol disposició gratuïta de fons públics i, en general, de qualsevol recurs públic avaluable econòmicament que dugui a terme l'Administració a favor d'una persona física o jurídica, pública o privada, i que es destini a la realització d'una activitat d'utilitat pública o d'interès social, o a la consecució d'una finalitat pública.

6. L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març).

7. El Decret 51/2019, de 5 de juliol, pel qual es disposa el nomenament dels alts càrrecs i directors generals de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 91, de 6 de juliol), nomena la senyora Marta Carrió Palou directora general d'Infància, Joventut i Famílies. Per tant, d'acord amb el Decret 32/2006, és la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut.

8. La Resolució de la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut de 15 de juliol de 2019 disposa el nomenament del senyor Sebastià Lliteres Lliteres com a director de l'Institut Balear de la Joventut.

9. Mitjançant la Resolució del president de l'Institut Balear de la Joventut de 15 de febrer de 2018 es deleguen determinades competències en el director de l'Institut Balear de la Joventut, entre les quals s'hi deleguen les competències en matèria de subvencions (BOIB núm. 23, de 20 de febrer).

10. Per la Resolució de 16 de maig de 2022 es va aprovar la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2022 i se'n van establir les bases (BOIB núm. 75, de 9 de juny), amb la finalitat de millorar l'ocupabilitat dels joves mitjançant el foment de l'autoocupació a través de la contribució de l'Institut Balear de la Joventut. L'extracte de la resolució es va publicar el mateix dia al BOIB amb el codi 631170 de la Base de Dades Nacional de Subvencions.

11. Aquesta línia de subvencions està supeditada a la inclusió en el Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2022.

Per tot això, atès l'informe proposta de l'Àrea del Carnet Jove i fent ús de les facultats que m'atribueix la normativa específica, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Modificar la convocatòria dels Premis i Ajudes Carnet Jove per a Projectes d'Autoocupació per a l'any 2022 (BOIB núm. 75, de 9 de juny) mitjançant l'aprovació d'un nou termini d'inscripció i de presentació de la documentació, des del 7 fins al 23 de setembre de 2022. Així mateix, en aquest nou termini les persones sol·licitants que han presentat la sol·licitud i la documentació dins el termini ja finalitzat poden fer modificacions, canvis o millores en els projectes presentats, com també substituir els projectes presentats per altres de nous, si ho consideren oportú.

2. Modificar el termini màxim per resoldre que serà de sis mesos des de la data de finalització de presentació de sol·licituds d'aquest nou termini.

3. Designar l'Àrea del Carnet Jove de l'Institut Balear de la Joventut com a òrgan competent per instruir i tramitar els procediments, d'acord amb l'article 16 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 12 de l'Ordre de les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i esports.

4. Ordenar la comunicació d'aquesta Resolució a la Base de dades nacional de subvencions, així com la publicació, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el director de l'Institut Balear de la Joventut en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb els articles 123 i 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 17 d'agost de 2022

El director de l'Institut Balear de la Joventut Per delegació de la presidenta de l'Institut Balear de la Joventut (BOIB núm. 23, de 20/02/2018) Sebastià Lliteres Lliteres