Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 480929
Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions adreçades a entitats sense ànim de lucre per dur a terme programes en matèria de d’acció social, orientats a proporcionar els mitjans de prevenció, d’informació, d’atenció i d’ajuda a les persones que els necessitin a causa de les seves dificultats de desenvolupament en la societat

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

ID BDNS: 644662

Antecedents

L'article 30 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears, en la redacció donada per la Llei orgànica 1/2007, de 28 de febrer, recull com a competències exclusives de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, entre d'altres, l'acció i el benestar social, les polítiques de protecció i suport a les persones amb discapacitats físiques, psíquiques i sensorials, les polítiques d'atenció a les persones dependents, les polítiques d'atenció a les persones i als col·lectius en situació de pobresa o necessitat social, i la protecció social de la família i dels menors.

La Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials de les Illes Balears, té per objecte configurar un sistema de serveis socials que doni resposta a les necessitats de les persones, tot potenciant-ne l'autonomia i la qualitat de vida. Així mateix, entre els principis rectors dels serveis socials recull el foment de l'autonomia personal, en el sentit de facilitar que les persones disposin de les condicions adequades per a desenvolupar els projectes vitals, dins la unitat de convivència que desitgin, d'acord amb la naturalesa dels serveis i llurs condicions d'utilització.

L'article 3 de la Llei 4/2009, relatiu als objectius de les polítiques de serveis socials, estableix que l'actuació dels poders públics en matèria de serveis socials persegueix, entre d'altres, els objectius de millorar la qualitat de vida i promoure la normalització, la participació i la integració social, política, econòmica, laboral, cultural i educativa i de salut de totes les persones; promoure l'autonomia personal, familiar i dels grups; prevenir i atendre les situacions de vulnerabilitat de les persones i dels grups en situació d'exclusió social; detectar, prevenir i atendre les necessitats derivades de la dependència amb l'objectiu de promoure l'autonomia de les persones; detectar i atendre les situacions de manca de recursos bàsics i les necessitats socials tant de les persones com dels grups.

L'article 90 de la Llei 4/2009 estableix que les administracions públiques de les Illes Balears i els ens locals competents en matèria de serveis socials poden atorgar subvencions i altres ajuts a les entitats d'iniciativa social per a coadjuvar en el compliment de les seves activitats de serveis socials. Les subvencions han de dirigir-se fonamentalment, entre d'altres, a la promoció i el desenvolupament de programes i activitats de serveis socials.

Aquesta convocatòria de subvencions s'adreça a les entitats privades sense ànim de lucre que, dins de l'àmbit territorial de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, desenvolupen actualment programes de suport i atenció als menors i les famílies en situació de vulnerabilitat i que, acord amb l'article 6 de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de serveis socials, son objecte d'atenció prioritària.

L'article 2 del mateix text legal estableix que el sistema de serveis socials està integrat pel conjunt de recursos, equipaments, projectes, programes i prestacions de titularitat pública i privada destinats a la finalitat que estableix l'article 3.

El sistemes de serveis socials de titularitat privada participen en l'acció social mitjançant l'acompliment d'activitats i prestacions de serveis socials, d'acord amb el que estableixen aquesta llei i les normes que la despleguin, i sota la inspecció i el control de les administracions competents en matèria de serveis socials.

S'adrecen especialment a prevenir les situacions de risc, a compensar els dèficits de suport social i econòmic de situacions de vulnerabilitat i de dependència, i a promoure actituds i capacitats que facilitin la integració social de les persones.

Els serveis socials s'han de coordinar amb tots els sistemes o subsistemes que incideixen en la qualitat de vida, com són els de salut, educatius, culturals, d'ocupació, d'habitatge, urbanístics, judicials i d'altres.

Així mateix, l'article 2 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021, pel qual s'estableixen les les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut, estableix que són susceptibles de subvenció les activitats o els projectes d'interès públic en matèria de serveis socials, entred'altres ; el suport a la participació social mitjançant el finançament del funciona ment ordinari de federacions, confederacions i altres unions sense ànim de lucrei de caire privat que duguin a terme actuacions en matèria de serveis socials;el foment d'iniciatives de suport a la família entre les quals es poden incloure progra- mes d'educació familiar.

Les famílies i les unitats de convivència passen per moments i situacions diverses que poden generar crisis o certa conflictivitat. Aquests fets poden provocar alteracions emocionals o relacionals, i generar altres tipus de problemàtiques afegides que poden alterar o vulnerar l'estabilitat familiar, com ara l'aparició de malalties, dinàmiques de conflictes intrafamiliars, que poden generar respostes violentes, manca de competències parentals, entre d'altres, que incideixen especialment en els menors.

Per això, es fonamental aconseguir que les famílies puguin millorar la seva situació i assolir la normalització progressiva d'aquestes situacions que els generen vulnerabilitat, així com una millora de les relacions familiars, per assegurar condicions de seguretat i benestar per als membres, sobretot els més vulnerables, com són els menors.

El Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre (BOIB núm. 196, de 31 de desembre), té per objecte determinar el règim jurídic de les subvencions l'establiment o la gestió de les quals corresponen a l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears o a les entitats públiques que en depenen. Així mateix, d'acord amb l'article 12 d'aquesta disposició, no es pot iniciar el procediment de concessió de subvencions sense que el conseller competent n'hagi establert prèviament, en ús de la potestat reglamentària, les bases reguladores corresponents.

L'Ordre de la consellera d'Afers Socials i esports de 5 de març de 2021estableix les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut (BOIB núm. 34, d'11 de març de 2021).

El Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les Conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 21, de 15 de febrer), atribueix, dins la Conselleria d'Afers Socials i Esports, a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, entre d'altres, les polítiques de promoció i suport a les famílies i unitats de convivència.

Les actuacions a les quals es destinen les subvencions d'aquesta convocatòria s'engloben clarament dins de les finalitats que persegueix la Conselleria d'Afers Socials i Esports a través de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, i que, per tant, és l'òrgan competent per tramitar aquest expedient.

D'altra banda, d'acord amb el que disposa l'article 9.2 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021, en relació amb l'article 15 del Text refós de la Llei de subvencions, correspon a la consellera aprovar aquesta convocatòria.

Aquesta convocatòria està prevista en l'apartat IV.2.3 del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per als exercicis de 2021-2023, aprovat per l'Acord del Consell de Govern de dia 20 de desembre de 2021 (BOIB núm. 175 , de 23 de desembre de 2021).

Les ajudes susceptibles de ser atorgades en aquesta convocatòria no impliquen ajudes d'estat, d'acord amb la Comunicació de la Comissió relativa al concepte d'ajuda estatal conforme al que es disposa en l'article 107, apartat 1, del Tractat de Funcionament de la Unió Europea, ja que les entitats beneficiàries no són "empreses" en el sentit de l'esmentat article, al no realitzar cap activitat econòmica.

Per tot això, d'acord amb l'article 15.1 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 5 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de de 5 de març de 2021; a proposta de la directora general d'Infància, Joventut i Famílies; d'acord amb l'informe previ del Servei Jurídic de la Conselleria d'Afers Socials i Esports; amb la fiscalització prèvia de la Intervenció de la Comunitat Autònoma, i fent ús de les facultats que m'atribueixen la Llei 1/2019, de 31 de gener, del Govern de les Illes Balears, i la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, dict la següent

RESOLUCIÓ

1. Aprovar la convocatòria de subvencions adreçada a entitats sense ànim de lucre per dur a terme programes en matèria d'acció social orientats a proporcionar els mitjans de prevenció, informació, d'atenció i d'ajuda a les persones que els necessitin a causa de les seves dificultats de desenvolupament en la societat, d'acord amb els punts que consten com a annex d'aquesta Resolució.

2. Aprovar el pressupost d'aquesta convocatòria, que té un import màxim de quatre-cents trenta-quatre mil euros (434.000€), amb càrrec a les partides pressupostàries següents dels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2022

171.100,00 €

17201.313G01.48000.00

2023

176.100,00 €

17201.313G01.48000.00

2024

86.800,00 €

17201.313G01.48000.00

3. Autoritzar una despesa de quatre-cents trenta-quatre mil euros (434.000€), amb càrrec a les partides pressupostàries següents dels pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Any

Quantia

Partida pressupostària

2022

171.100,00 €

17201.313G01.48000.00

2023

176.100,00 €

17201.313G01.48000.00

2024

86.800,00 €

17201.313G01.48000.00

4. Designar la directora general d'Infància, Joventut i Famílies com a òrgan instructor del procediment de concessió de subvencions derivat d'aquesta convocatòria.

5. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució —que exhaureix la via administrativa— es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant la consellera d'Afers Socials i Esports en el termini d'un mes comptador des de l'endemà que s'hagi publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors de l'endemà que s'hagi publicat la Resolució, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, 18 d'agost de 2022

La consellera d'Afers Socials i Esports Fina Santiago Rodríguez

 

ANNEX Punts de la convocatòria

1. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria són les subvencions per als anys 2022-2024 adreçades a entitats sense ànim de lucre per finançar les despeses derivades del funcionament dels serveis i els programes següents:

1. Executar programes que treballen amb famílies amb fills menors d'edat amb la finalitat d'aportar les eines i la capacitació necessàries per desenvolupar estratègies efectives per a la prevenció de conductes de risc.

2. Prevenir i tractar el maltractament infantil.

3. Executar programes d'atenció social a menors afectats per malalties oncològiques.

4. Desenvolupar programes d'atenció social a menors hospitalitzats.

1.2.Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut ( BOIB núm. 34, de 11 de març de 2021) i, concretament, pel que disposa  l'article 2.a, que estableix com alguna de les activitats susceptibles d'ajut de la Conselleria el foment d'iniciatives de suport a la família, entre les quals es poden incloure programes d'educació familiar i atenció de famílies desfavorides i en situació de risc i de famílies monoparentals; suport a la participació social mitjançant el finançament del funcionament ordinari de federacions, confederacions i altres unions d'entitats sense ànim de lucre i de caire privat que duguin a terme actuacions en matèria de serveis socials; promoció de l'establiment i el manteniment de programes d'integració o inclusió social, prevenció, informació, atenció, assistència, rehabilitació, formació, alternatives de lleure i residència, en matèria de serveis socials, menors i famílies; i foment d'iniciatives de suport a la família, entre les quals es poden incloure programes  d'educació familiar i atenció a famílies desfavorides i en situació de risc i de prevenció de la violència familiar.

2. Línies de subvenció i àmbit temporal

2.1.D'acord amb l'objecte d'aquesta convocatòria, recollit punt anterior, s'estableixen les línies de subvenció que s'indiquen a continuació.

Línia 1: Executar programes que treballen amb famílies amb fills menors d'edat amb la finalitat d'aportar les eines i la capacitació necessàries per desenvolupar estratègies efectives per a la prevenció de conductes de risc.

Aquesta modalitat va adreçada a la prevenció de conductes de risc en el context de la comunitat educativa. Pretén donar suport a entitats, associacions, federacions i confederacions de pares i mares d'alumnes que treballen amb famílies amb fills en edat escolar per dotar-les de les habilitats necessàries en la determinació d'estratègies dirigides a la prevenció de conductes de risc que afecten als infants, i joves en edat escolar.

Línia 2: Serveis i programes de prevenció i tractament del maltractament infantil entre la població menor, així com sensibilització entre la població adulta i intervenció amb persones adultes que hagin patit maltractaments.

Aquesta línia de subvenció pretén donar suport a les entitats sense ànim de lucre que treballen a l'àmbit de la prevenció i el tractament del maltractament infantil i dels abusos sexuals a menors, desenvolupant programes de prevenció, especialment entre la població escolaritzada, així com tallers informatius i formatius amb professionals que treballen amb menors, així com també, programes d'intervenció en adults que en la seva infància han estat víctimes de maltractes i/o d'abusos sexuals.

Línia 3: Atenció psicosocial a malalts oncològics i a les seves famílies

Aquesta línia de subvenció pretén donar suport a les entitats sense ànim de lucre que treballen amb el col·lectiu de famílies amb infants afectats per una malaltia oncològica per tal d'augmentar la seva autonomia i qualitat de vida. Les actuacions subvencionables han de tenir un caire psicosocial i referir-se sobretot a programes de suport als infants i joves malalts i les seves famílies així com serveis complementaris per a les famílies desplaçades d'una altra illa o en una altre comunitat autònoma per rebre tractament.

Línia 4: Desenvolupar programes d'atenció psicosocial a menors hospitalitzats.

Aquesta línia de subvenció pretén donar suport a les entitats sense ànim de lucre que dirigeixen la seva activitat als infants hospitalitzats a les Illes Balears i a les seves famílies per tal d'aconseguir, mitjançant activitats de lleure i esbarjo, que el dia a dia d'aquests infants no s'allunyi excessivament de la rutina normal d'aquest col·lectiu.

2.2. Àmbit temporal

Línia 1: Són subvencionables els projectes que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que es duguin a terme entre  l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2024.

Línies 2, 3 i 4: Són subvencionables els projectes que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que es duguin a terme dins el període comprès entre d'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

3. Import i crèdit pressupostari

3.1.Es destina a aquesta convocatòria la quantia màxima quatre-cents trenta-quatre mil euros (434.000€), d'acord amb la imputació temporal i el desglossament següent:

  • 171.100 € amb càrrec a la partida pressupostària 17201 313G01 48000 00 dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2022.
  • 176.100 € amb càrrec a la partida pressupostària 17201 313G01 48000 00 (o alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2023.
  • 86.800 € amb càrrec a la partida pressupostària 17201 313G01 48000 00 (o alternativa corresponent) dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'any 2024.

3.2. Les quanties assignades es distribueixen per línies d'acord amb la imputació temporal i el desglossament següent:

Línia

Quantitat total assignada

Quantitat imputable al pressupost del 2022

Quantitat imputable al pressupost del 2023

Quantitat imputable al pressupost del 2024

1

25.000€

30%

50%

20%

2

78.500€

40%

40%

20%

3

260.000€

40%

40%

20%

4

70.500€

40%

40%

20%

Total

434.000€

171.100 €

176.100€

86.800€

3.3. L'assignació que es fa per aquesta convocatòria és vinculant per l'import del crèdit global i no per cada tipus de línia.

4. Entitats beneficiàries

Poden resultar beneficiàries  dels ajuts que estableix aquesta convocatòria les entitats que compleixen els requisits que s'indiquen a continuació:

Línia 1

a. Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.

b. Han d'estar constituïdes de conformitat amb la normativa vigent, i inscrites en el registre o registres corresponents, si escau; han de disposar de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció.

c. Estar legalment constituïdes i inscrites en el Registre d'Associacions de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

d. Estar inscrites en el cens d'associacions de pares i mares d'alumnes i de les federacions i confederacions d'aquestes.

e. Tenir com a objecte en els estatuts activitats en matèria de serveis socials i atenció a les famílies amb fills menors per a la prevenció de conductes de risc.

f. Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears i desenvolupar les activitats de manera real i efectiva en l'àmbit de la comunitat autònoma.

g. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

h. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que s'estableixen a l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions o en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, ni haver estat sancionades mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció d'acord amb la normativa que ho estableixi.

i. No tenir personal contractat o voluntari que hagi estat condemnat per sentència  ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, inclosos l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, de conformitat amb el que estableix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats privades següents:

  • Fundacions que, d'acord amb l'escriptura de constitució, tenguin com a fundadores persones jurídiques de naturalesa pública.
  • Col·legis i les associacions professionals, les entitats esportives, els centres docents o d'ensenyament.
  • Entitats de tipus polític o sindical.
  • Entitats que desenvolupin el projecte presentat exclusivament amb personal voluntari.

Línia 2, 3, 4

a. Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.

b. Estar inscrites en el Cens d'entitats del tercer sector d'acció social de les Illes Balears, en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

c. Han d'estar constituïdes de conformitat amb la normativa vigent, i inscrites en el registre o registres corresponents, si escau; ha de disposar de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció. Així com la inscripció en els registres que legalment els correspon per a la seva naturalesa.

d. Tenir com a objecte en els estatuts activitats en matèria de serveis socials i als col·lectius indicats per a cada línia, d'acord amb el punt 2 d'aquesta convocatòria.

e. Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears i desenvolupar les activitats de manera real i efectiva en l'àmbit de la comunitat autònoma.

f.  Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

g. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que s'estableixen a l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions o en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, ni haver estat sancionades mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció d'acord amb la normativa que ho estableixi.

h. No tenir personal contractat o voluntari que hagi estat condemnat per sentència  ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, inclosos l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, de conformitat amb el que estableix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor.

S'exclouen d'aquesta convocatòria les entitats privades següents:

  • Entitats que, d'acord amb els seus estatuts, adoptin la denominació de federació, confederació o coordinadora, o en tot cas, sigui una unió d'associacions (art. 3.f de la Llei orgànica 1/2002, de 22 de març, reguladora del dret d'associació).
  • Fundacions que, d'acord amb l'escriptura de constitució, tenguin com a fundadores persones jurídiques de naturalesa pública.

5. Obligacions de les entitats beneficiàries

5.1 Són obligacions de les entitats beneficiàries, d'acord amb l'article 16 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i joventut, en concordança amb el que estableix l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions, entre d'altres:

a) Comunicar a l'òrgan competent que accepta la proposta de resolució o que hi renuncia, en els termes de la resolució de la convocatòria. En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si, una vegada transcorregut el termini, l'entitat beneficiària no manifesta el contrari en el termini de de cinc dies hàbils comptadors des de l'endemà que se li hagi notificat.

b) Acreditar davant la Conselleria d'Afers Socials i Esports que es compleixen de manera efectiva els requisits i les condicions que s'exigeixen per concedir els ajuts.

c) Comunicar a l'òrgan que concedeix la subvenció qualsevol variació de la seva situació que pugui tenir incidència en la conservació i la quantia dels ajuts en el termini de 15 dies hàbils.

d) Adoptar, d'acord amb la convocatòria corresponent, les mesures de difusió consistents a fer constar en les memòries anuals que redactin, com també en els treballs, les activitats, les publicacions, els documents o els actes públics relacionats amb la finalitat de la subvenció, el finançament de la comunitat autònoma de les Illes Balears, i si n'és el cas, el cofinançament amb fons de la Unió Europea i, més concretament, la imatge corporativa de la Conselleria d'Afers Socials i Esports i, si pertoca, la imatge de la Unió Europea.

e) Trametre  a la Conselleria d'Afers Socials i Esports, una còpia de les publicacions relacionades amb la finalitat de la subvenció.

e) Comunicar a la Conselleria d'Afers Socials i Esports l'obtenció de subvencions, ajuts o finançament per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració pública o ens privat o públic, tan nacionals com estrangers.

f) Facilitar tota la informació que els requereixi l'òrgan de control financer corresponent.

g) Aportar una memòria justificativa de l'aplicació de l'ajut atorgat i explicativa de la seva realització.

h) Justificar les despeses efectuades amb càrrec als ajuts atorgats dins el termini establert i en la forma escaient, amb caràcter general, en aquesta convocatòria i, amb caràcter específic, en les corresponents resolucions de concessió.

5.2. L'entitat beneficiària ha d'executar la totalitat del projecte aprovat que ha fonamentat la concessió de la subvenció, amb independència de l'import concedit en la resolució de concessió.

6. Despeses subvencionables

6.1 Són subvencionables les despeses derivades del funcionament dels serveis i els programes fixats en el punt 2 d'aquesta convocatòria que es detallen a continuació i amb el percentatge que sigui directament imputable al projecte o activitat per la qual es concedeix la subvenció.

Línia 1

Únicament es subvencionaran les despeses següents:

a) Les despeses derivades de les activitats següents:

  • Accions formatives destinades a la capacitació dels professionals de l'educació en la prevenció de conductes de risc.
  • Activitats comunitàries d'informació i orientació de suport  dirigides a pares i mares destinades a fomentar la sensibilització i implicació en pràctiques d'hàbits familiars saludables.
  • Activitats dirigides a la formació dels claustres de professors dels centres escolars mitjançant la implementació de programes dins l'àmbit escolar.

Despeses subvencionables:

a) Les despeses relacionades amb l'organització, transport i utilització d'espais destinats a la formació, així com el material necessari per dur a terme aquestes activitats.

b) Les despeses de materials derivades de la formació i difusió (disseny i maquetació, edició de fulletons i publicacions, material audiovisual, etc).

c) Les despeses corrents necessàries per a la realització dels serveis o activitats: telefonia i accés a Internet, manteniment pàgina web; material fungible, correspondència, difusió del projecte, avaluació de resultats, auditories i prevenció de riscs laborals.

d) Les despeses de personal destinat a l'atenció directa als beneficiaris de les activitats.  

e) Les despeses del personal de direcció, administració i serveis generals contractat per l'entitat relacionades directament amb l'activitat subvencionada i indispensables per a l'adequada preparació o execució del programa, sempre que no superin el 5 % de l'import del projecte aprovat.

f) Les despeses derivades de la realització de l'auditoria de comptes sobre el compte justificatiu de la subvenció concedida a l'entitat, que no poden ser superiors al 3 % de l'import del projecte aprovat.

6.2 No són subvencionables les despeses següents:

a) Les despeses de reforma i millora del local de l'entitat.

b) Els interessos deutors dels comptes bancaris, així com els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals, i les despeses de procediments judicials.

c) Les despeses corresponents a atencions protocol·làries o representatives.

d) Els imposts indirectes que puguin ser objecte de compensació o recuperació.

e) Les despeses del personal que no desenvolupa tasques relacionades directament amb l'objecte de subvenció (com ara nòmines de personal administratiu de l'entitat).

f) El treball voluntari no retribuït.

Línia 2, 3 i 4

Únicament se subvencionaran les despeses ordinàries de funcionament següents:

a) Les despeses corrents necessàries per al manteniment del local o els locals on es duen a terme les activitats: lloguer, subministrament d'aigua, electricitat i gas; comunitat de propietaris; impostos de bens immobles; taxa de residus sòlids urbans; assegurances; neteja; manteniment de sistemes d'alarma i seguretat, i detecció i extinció d'incendis.

b)  Les despeses corrents necessàries per a la realització dels serveis o activitats: telefonia (fixa i mòbil) i accés a Internet; material fungible, correspondència, difusió del projecte, auditories i prevenció de riscs laborals.

c) Les despeses del personal contractat destinat a l'atenció directa als beneficiaris dels serveis i les activitats.

d) Les despeses derivades de la gestió fiscal, comptable, laboral i informàtica de l'entitat directament relacionades amb l'activitat subvencionada.

e) Les despeses del personal de direcció, administració i serveis generals contractat per l'entitat relacionades directament amb l'activitat subvencionada i indispensables per a l'adequada preparació o execució, sempre que no superin el 10 % de l'import del projecte aprovat.

f) Les despeses destinades a formació del personal, que no poden ser superiors al 3% de l'import del projecte aprovat.

g) Les despeses derivades de la realització de l'auditoria de comptes sobre el compte justificatiu de la subvenció concedida a l'entitat, que no poden ser superiors al 3 % de l'import del projecte aprovat.

No són subvencionables les despeses següents:

a) Les despeses d'equipaments, reforma i millora del local de l'entitat.

b) Els interessos deutors dels comptes bancaris, així com els interessos, els recàrrecs i les sancions administratives i penals, i les despeses de procediments judicials.

c) Les despeses corresponents a atencions protocol·làries o representatives.

d) Els imposts indirectes que puguin ser objecte de compensació o recuperació.

e) El treball voluntari no retribuït.

 

6.3 Modificació de les condicions d'execució de l'activitat

Amb posterioritat a la resolució de concessió i prèviament a l'acabament del termini màxim d'execució de l'activitat, l'entitat beneficiària pot sol·licitar la modificació del contingut de la resolució per raó de la concurrència de circumstàncies noves i imprevisibles que justifiquin l'alteració de les condicions d'execució de l'activitat subvencionada.

L'òrgan que concedeix la subvenció podrà autoritzar la modificació sempre que no alteri substancialment la naturalesa o la finalitat de la subvenció, no impliqui un increment de la quantia de la subvenció concedida inicialment i no perjudiqui a terceres persones, mitjançant la modificació de la resolució de concessió que correspongui en cada cas, tenint en compte, si escau, els criteris de gradació a que és refereix l'article 28 del Text refós de la Llei de subvencions.

A l'efecte de sol·licitar l'autorització que preveu l'article 24.3 del Text refós de la Llei de subvencions, sempre que es respectin les condicions fixades en el citat article, no es consideren modificacions substancials les variacions entre les partides del pressupost del projecte que, sense alterar la quantia total de l'ajut i del valor del programa, no superin el 10% respecte del pressupost aprovat. En aquest cas, no s'ha de sol·licitar l'autorització.

Quan el beneficiari posi de manifest en la justificació de la subvenció que s'han produït alteracions en la manera d'executar l'activitat subvencionada que no alteren substancialment la naturalesa o la finalitat de la subvenció i que haguessin pogut ser objecte de la modificació de les condicions d'execució a què es refereix el paràgraf anterior, es pot acceptar la justificació, sense exigir la revocació o el reintegrament de la subvenció, sense perjudici de les sancions que puguin correspondre.

Amb caràcter general, i llevat que hi concorrin circumstàncies excepcionals degudament justificades per l'entitat interessada, les reduccions en l'apartat c) de despeses del personal contractat destinat a l'atenció directa als beneficiaris dels serveis es consideren una modificació substancial, i per tant, no es poden autoritzar.

Igualment el resultat de la modificació o modificacions de les partides pressupostàries ha de respectar els límits establerts a algunes de les despeses subvencionables.

6.4 Les sol·licituds de subvencions per finançar despeses de funcionament de projectes, ha d'incloure un projecte amb una execució i una distribució de la quantia sol·licitada de manera proporcional (50%-50%), és a dir, el 50% de l'execució del projecte i la quantia sol·licitada per dur-lo a terme s'ha de repartir de manera proporcional entre les anualitats o àmbit temporal corresponent a cada línia.

7. Documentació que s'ha de presentar

7.1. Les entitats interessades que compleixen els requisits que estableix el punt 4 d'aquesta convocatòria han de presentar una sol·licitud, d'acord amb el model que consta com a imprès 1, que ha de signar la persona representant legal de l'entitat.

7.2. A la sol·licitud s'ha d'adjuntar la documentació següent:

a) Una còpia del NIF de l'entitat sol·licitant i dels seus representants legals o voluntaris.

b) El document constitutiu de l'entitat i els estatuts socials degudament inscrits en el registre corresponent o el certificat d'inscripció registral dels documents esmentats, com també l'acreditació de la representació en què actua la persona signant de la sol·licitud.

c) Acreditació de la inscripció de l'entitat en el Registre Unificat de Serveis Socials de les Illes Balears i en els registres corresponents en funció de la línia a la qual sol·liciten l'ajut.

d) Un projecte i un pressupost detallat que comprenguin les activitats que s'han de dur a terme en el període establert per a cada línia i el cost detallat d'aquestes activitats d'acord amb el model que consta com imprès 2 per a cada línia.

e) Una declaració responsable conjunta i signada (imprès 3):

  • No estar sotmesa a cap dels supòsits de prohibició o incompatibilitat per ser persona beneficiària de la subvenció establerts en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions i resta de normativa d'aplicació.
  • Compliment de les obligacions que estableix l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 16 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut, així com de les obligacions que estableix aquesta convocatòria.
  • No haver estat sancionada o condemnada per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, sancionades per resolució administrativa ferma en compliment de l'article 11 de la llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat entre dones i homes.

f) Certificats de la Tresoreria General de la Seguretat Social i de l'Agència Estatal de l'Administració Tributària que indiquin que l'entitat sol·licitant està al corrent en el pagament de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries davant l'Administració estatal, en el cas que la persona interessada s'oposi expressament a que l'administració pugui consultar i obtenir aquestes dades.

g) Certificat de l'Administració autonòmica que indiqui que l'entitat sol·licitant està al corrent en el pagament de les obligacions tributàries davant la Hisenda de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, en el cas que la persona interessada s'oposi expressament a que l'administració pugui consultar i obtenir aquestes dades.

h) Declaració responsable de la veracitat dades bancàries, excepte que ja consti, tramitada vàlidament, en els arxius de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (en aquest cas, n'hi ha prou a indicar les dades). La titularitat del compte bancari  ha de ser de l'entitat beneficiària de la subvenció (imprès 4).

i) Una declaració responsable signada per la persona representant de l'entitat en la qual es facin constar els anys de funcionament del servei per al qual es sol·licita la subvenció (imprès 5).

j) Un certificat signat pel representant de l'entitat en el qual es faci constar l'adreça de la seu o de la delegació permanent i activa a les Illes Balears, així com dels altres locals dels quals disposa l'entitat, amb una indicació clara dels serveis que es duen a terme a cada local.

k) Una declaració jurada de l'entitat o un certificat negatiu del Registre Central de Delinqüents Sexuals de totes aquelles persones, professionals i voluntaris, que treballen en contacte habitual amb menors.

l) Haver justificat els ajuts o les subvencions que hagi rebut anteriorment de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, o que no té imports pendents de reintegrament.

m) No haver sol·licitat ni rebut cap altre ajut per la mateixa finalitat de qualsevol administració pública o ens privat o públic, tant nacional com estranger, o, en cas contrari, una relació de les entitats a les quals s'ha sol·licitat una subvenció per a la mateixa finalitat o de les quals s'ha n'ha obtingut alguna, amb indicació de la quantia sol·licitada o concedida.

7.2. No s'ha de presentar la documentació anterior si aquesta està en poder de l'Administració (llevat que s'hagin produït canvis respecte a exercicis anteriors) o bé si es pot comprovar la informació per tècniques telemàtiques mitjançant consultes a les quals tingui accés la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, o qualsevol altres d'acord amb el Decret 6/2013, de 8 de febrer, de mesures de simplificació documental de procediments administratius.

7.3.Els tècnics del Servei de Família de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies poden sol·licitar, a més, tota la documentació complementària que considerin necessària per avaluar correctament la sol·licitud.

7.4.Amb relació a la documentació que determinen els apartats anteriors, cal comunicar a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies qualsevol modificació que es produeixi durant el període subvencionat fins que es presenti la justificació final del projecte.

7.5.La presentació de la sol·licitud suposa que l'entitat autoritza els tècnics de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies perquè puguin demanar a altres administracions qualsevol documentació, les dades i els informes que considerin necessaris per tramitar l'expedient.  Així com l'acceptació de les prescripcions que conté aquesta convocatòria i de tota la normativa aplicable en matèria de subvencions.

8.  Nombre, lloc i termini de presentació de sol·licituds

8.1 El model normalitzat de sol·licitud (imprès 1) i dels diferents impresos esmentats en aquesta convocatòria són a disposició de les entitats interessades a la seu electrònica en els enllaços del web de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies.

8.2 Les entitats interessades només poden presentar una sol·licitud de subvenció pel total de les línies objecte d'aquesta convocatòria.

8.3 Les sol·licitud, emplenada degudament, juntament amb la documentació que s'indica en el punt 7 d'aquesta convocatòria, s'han d'adreçar a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies.

8.4. El termini per presentar les sol·licituds per a les línies 2, 3 i 4 és de 10 dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Per a la línia 1, el termini de presentació de les sol·licituds és de 10 dies hàbils comptadors a partir de dia 1 de setembre de 2022.

8.5 Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament i s'han d'adreçar a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies  de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (codi DIR3 A04026935) per mitjà del Registre electrònic comú (REC) de l'Administració General de l'Estat (https://rec.redsara.es), d'acord amb l'article14, apartats 2 i 3, de la llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.

En cas que alguns dels subjectes obligats presenti la sol·licitud de manera presencial, l'Administració el requerirà perquè la realitzi de manera electrònica de conformitat amb allò que estableix l'article 68.4 de la Llei 39/2015.

8.6. Es tendran com a no presentades les sol·licituds rebudes per correu electrònic, mitjançant notificació o per qualsevol altre via no prevista en l'apartat anterior.

 

​​​​​​​9. Examen de la documentació

9.1. Els tècnics del Servei de Famílies, de la Direcció General d'Infància, Joventut  i Famílies, han d'examinar les sol·licituds i la documentació adjunta per tal de determinar si s'adeqüen al que estableix aquesta convocatòria. S'ha de comprovar específicament que l'entitat sol·licitant compleix els requisits generals que estableix el punt 4 i que aporta la documentació que determina el punt 7 de la convocatòria.

9.2. En el cas que la sol·licitud no compleixi els requisits legals o els d'aquesta convocatòria, o no incorpori la documentació esmentada en el punt 7, es requerirà l'entitat interessada perquè, en el termini de deu dies hàbils, esmeni el defecte o aporti la documentació que hi manca, amb la indicació que, si no ho fa, es considerarà que desisteix de la petició, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar d'acord amb l'article 21 de la Llei 39/2015.

10. Comissió Avaluadora

10.1. D'acord amb el que disposa l'article 19.2 del Text refós de la Llei de subvencions i l'article 11 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut, es constitueix la Comissió Avaluadora, que integren aquests membres:

a) President : el cap de Servei de Famílies de la Direcció General d'Infància, Joventut  i Famílies.

Presidenta suplent: la cap de Secció de Famílies.

b) Vocals:

  • La cap del Departament Jurídic de la Conselleria d'Afers Socials i Esports o la persona que delegui.
  • El cap de Servei de la Unitat de Gestió Econòmica de la Conselleria d'Afers Socials i Esports o la persona que delegui.
  • Dos tècnics de la Direcció General d'Infància, Joventut  i Famílies nomenats per la directora general d'Infància, Joventut  i Famílies.

c) Secretari o secretària: la persona que designi el cap de Servei de Famílies de la Direcció General d'Infància, Joventut  i Famílies.

10.2. Per a la constitució vàlida de l'òrgan, es requereix la presència del president i la secretària o secretari o, si s'escau, dels qui els substitueixen, i la de tres dels vocals.

10.3. D'acord amb el que estableix l'article 11.4 de les bases reguladores, es constitueix una Comissió tècnica integrada pels membres següents:

a) President: el cap de Servei de Famílies

Presidenta suplent: la cap de Secció del Servei de Famílies.

b) Vocals: 3 tècnics de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies nomenats per la directora general.

c) Secretari o secretària: la persona que designi el cap de Servei de Famílies.

La Comissió tècnica és l'òrgan encarregat d'avaluar les sol·licituds presentades d'acord amb els criteris d'avaluació que estableix aquesta convocatòria i d'emetre l'informe tècnic que ha de servir de base a la Comissió avaluadora per emetre l'informe que ha de fonamentar les propostes de resolució que ha de formular l'òrgan instructor.

10.4. Quant a la valoració dels projectes d'acord amb els criteris que estableix aquesta convocatòria, en cap cas, no es valoraran els projectes que no s'adaptin a l'objecte de la convocatòria o que han presentat entitats que no compleixin els requisits per resultar beneficiàries de les subvencions.

10.5. Per a la constitució vàlida de la Comissió tècnica, es requereix la presència del president i la secretària o secretari o, si s'escau, dels qui els substitueixen, i la de dos dels vocals.

11. Instrucció del procediment, resolució i notificació

11.1. L'òrgan competent per instruir el procediment és la directora general d'Infància, Joventut  i Famílies, que ha de dur a terme, d'ofici, les actuacions necessàries per instruir i tramitar el procediment d'acord amb el que estableix l'article 16 del Text refós de la Llei de subvencions, així com per comprovar la justificació i l'aplicació efectiva de la subvenció concedida, d'acord amb l'article 42 del mateix text legal. 

11.2. A l'efecte de determinar les persones i entitats participants admeses en la convocatòria corresponent, l'òrgan instructor, si escau, ha de requerir a les entitats sol·licitants l'esmena de les sol·licituds d'acord amb l'article 10.9 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i esports de 5 de març de 2021, per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut. Així mateix, en els supòsits en què, posteriorment, el procediment de concessió es paralitzi per qualsevol causa imputable a l'entitat sol·licitant de la subvenció, l'òrgan instructor l'ha d'advertir que, una vegada transcorregut el termini de 15 dies, se'n produeix la caducitat. Si acaba aquest termini i l'entitat sol·licitant no ha duit a terme les activitats necessàries per reprendre la tramitació, l'òrgan instructor ha de proposar l'arxivament de les actuacions a l'òrgan competent per resoldre el procediment i, una vegada dictada la resolució corresponent, ho ha de notificar a la persona interessada.

11.3. En tot cas, abans de la proposta de resolució, l'òrgan instructor pot donar audiència a les entitats interessades amb la formulació d'una proposta de resolució provisional, durant un termini de deu dies hàbils a l'efecte de proposar la millora de la sol·licitud i, en particular, la modificació del pressupost presentat per l'entitat sol·licitant o de les condicions i la forma de realització de l'activitat, sempre que això no perjudiqui terceres persones. S'entendrà que l'entitat interessada accepta la proposta formulada per l'òrgan instructor si s'hi expliciten clarament les modificacions corresponents i  l'entitat sol·licitant no hi manifesta oposició, per escrit, en un termini de 10 dies. En qualsevol altre cas, la sol·licitud s'ha de mantenir en els termes expressats per la persona o entitat sol·licitant en l'escrit inicial, sense perjudici de les correccions que, si es cau, es desprenguin de l'escrit d'oposició que presenti.

11.4. Sense perjudici  del que preveu l'apartat anterior, quan la subvenció tengui per objecte el finançament d'actuacions que hagi de fer el sol·licitant i l'import de la subvenció que resulti de l'informe previ que ha de servir a la proposta de resolució sigui inferior a l'import sol·licitat, l'instructor pot instar el sol·licitant a modificar-ne la sol·licitud, en el termini corresponent al tràmit d'audiència, a fi d'ajustar-la a l'import de la subvenció susceptible d'atorgament. Aquesta modificació ha de respectar l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció, com també els criteris de valoració establerts en relació a la sol·licitud. Les entitats poden minorar com a màxim l'import de l'activitat per la diferència entre l'import sol·licitat i l'import proposat.

11.5. Si com a conseqüència d'aquesta modificació l'entitat redueix el pressupost presentat, aquesta reducció no podrà superar el 45% del pressupost del projecte inicial i, en tot cas, pot mantenir la subvenció proposada inicialment, amb independència del percentatge que representi sobre l'import del pressupost de l'activitat.

11.6. Una vegada finalitzat el tràmit d'audiència i revisades les al·legacions presentades, l'òrgan instructor del procediment ha de formular, d'acord amb l'informe de la Comissió Avaluadora, la proposta de resolució definitiva. Tant la proposta de resolució provisional com la proposta de resolució definitiva s'han de notificar individualment a les persones interessades o mitjançant la publicació.

11.7. Una vegada notificada o publicada la proposta de resolució definitiva, les entitats beneficiàries han de comunicar a l'òrgan instructor, en el termini de cinc dies hàbils, que accepten la proposta de resolució o que hi renuncien (imprès 6). En tot cas, es considera que l'entitat beneficiària accepta la proposta de resolució si en aquest termini, comptador des de l'endemà que s'hagi notificat, no manifesta el contrari.

11.8. L'òrgan competent per resoldre els procediments de concessió de les subvencions que determina aquesta convocatòria és la consellera d'Afers Socials i Esports.

11.9. Les resolucions dictades en aquest procediment, que posen fi a la via administrativa, s'han de notificar individualment a cada entitat interessada, d'acord amb l'article 42 de la Llei 39/2015, han de ser motivades i han de fixar, en cas de concessió, la quantia individual de la subvenció.

11.10. El termini màxim per resoldre el procediment i notificar les resolucions és de tres mesos comptadors des de l'endemà que acabi el termini de presentació de sol·licituds.

11.11. Les sol·licituds no resoltes en el termini fixat en l'apartat anterior s'han de considerar desestimades.

11.12. Qualsevol alteració de les condicions exigides per concedir la subvenció i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajuts atorgats per altres administracions o ens públics o privats, estatals o internacionals, pot donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

11.13. En relació amb l'article 41 de la Llei 39/2015, a l'efecte de les notificacions, són vàlides les comunicacions a través de mitjans electrònics, sempre que l'entitat interessada, o la persona que la representa, en confirmi la recepció i quedi constància de la data, la identitat i el contingut de l'acte notificat.

12. Criteris de valoració i de determinació de les quantitats

12.1. La concessió de la subvenció s'ha de regir per criteris que garanteixin els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no-discriminació, eficàcia en el compliment dels objectius fixats per l'òrgan que la concedeix i eficiència en l'assignació i la utilització dels recursos públics.

12.2. Els projectes de les entitats beneficiàries se seleccionaren d'acord amb el que disposen els articles 17.1 i 18 del Text refós de la Llei de subvencions.

12.3. En cap cas, l'import de la subvenció concedida no pot ser superior a la quantia sol·licitada.

12.4. En cas que el projecte disposi de finançament d'altres ens públics o privats, la quantia d'aquestes subvencions, de manera aïllada o conjunta, no pot ser superior al cost de l'activitat que l'entitat beneficiària ha de dur a terme.

Si, com a conseqüència d'aquesta distribució, queda un romanent superior a l'1 % del fons pressupostat per a cada línia, aquest romanent s'haurà de repartir en primer lloc i amb el mateix sistema, entre les entitats beneficiàries de la mateixa línia  a les quals l'import de l'ajut concedit és inferior al que havien sol·licitat.  Si tot i així, continua quedant un romanent es distribuirà entre la resta de línies. En el supòsit que alguna de les entitats beneficiàries renunciï a la subvenció s'aplicarà el mateix sistema.

12.5. La Comissió Avaluadora ha d'aplicar els procediments de valoració i determinació de l'import de la subvenció que s'especifica a continuació.

a) Els criteris de valoració de les sol·licituds que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria són els que es detallen a continuació:

Per a la línia 1:

Bloc 1. La entitat sol·licitant (màxim 3 punts)

1.1 Descripció de l'entitat sol·licitant, de 0 a 1 punt:

- No es descriu o es fa de forma deficient: 0 punts

- Es descriu: 1 punt.

1.2. Estructura d'organització i funcionament de l'entitat, inclòs el projecte presentat (de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es fa de forma deficient: 0 punts

- Es descriuen parcialment: 1 punt

- Es descriuen exhaustivament: 2 punts

Bloc. 2. Qualitat tècnica del programa (màxim 25 punts)

2.1. Justificació i marc teòric i metodològic en el qual es desenvolupa el projecte (de 0 a 2 punts:

- No es justifica el programa i no es descriu el marc teòric i metodològic en el qual es desenvolupa el projecte. La metodologia no respon a l'objectiu del programa d'execució: 0 punts

– Es justifica el programa i es descriu el marc teòric i metodològic en el qual es desenvolupa el projecte amb brevetat o de forma parcial. La metodologia respon parcialment a l'objectiu del programa d'execució: 1 punt.

- Es justifica el programa i es descriu el marc teòric i metodològic en el qual es desenvolupa el projecte de manera exhaustiva. La metodologia respon amb claredat a l'objectiu del programa d'execució: 2 punts.

2.2. Descripció de les àrees de prevenció dels riscos sobre els quals es pretén intervenir (de 0 a 4 punts:

- No es descriuen les àrees sobre les quals es pretén intervenir o es fa de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen les àrees sobre les quals es pretén intervenir breument i responen de forma parcial a l'objecte del programa: 2 punts.

- Es descriuen les àrees sobre les quals es pretén intervenir de manera exhaustiva i responen amb claredat a l'objecte del programa: 4 punts.

2.3. Presentació d'un protocol de detecció de necessitats, de 0 a 3 punts:

- No es presenta un protocol de detecció de necessitats: 0 punts

- Es presenta un protocol de detecció de necessitats que s'adequa parcialment al projecte presentat: 1 punt.

- Es presenta un protocol de detecció de necessitats que s'adequa amb claredat al projecte presentat: 3 punts.

2.4. Descripció de les actuacions en les quals es concretarà el projecte, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen les actuacions en les quals es concretarà el projecte o es fa de forma deficient: 0 punts

- Es descriuen parcialment les actuacions en les quals es concretarà el projecte: 1 punt

- Es descriuen de forma exhaustiva les actuacions en els qual es concretarà el projecte: 3 punts

2.5. Presentació de l'objectiu general del projecte, de 0 a 1 punt:

- No es presenta l'objectiu general del projecte o es de forma deficient: 0 punts

- Es presenta l'objectiu general del projecte: 1 punt.

2.6. Presentació dels objectius específics sobre els quals s'actuarà (de 0 a 2 punts):

- No es presenten els objectius o es fa de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten els objectius específics breument i responen de forma parcial a l'objecte del programa: 1 punt.

- Es presenten els objectius específics de forma exhaustiva i responen totalment a l'objecte del programa: 2 punts.

2.7. Descripció i adequació dels objectius a les activitats plantejades. Justificació tècnica de les activitats: per què aquestes activitats són les més adients per aconseguir els objectius assenyalats (de 0 a 5 punts):

- No es descriuen els objectius o es descriuen, però no són adequats a les activitats plantejades: 0 punts.

- Es descriuen els objectius amb brevetat i són parcialment adequats a les activitats plantejades: 2 punts.

- Es descriuen els objectius de manera exhaustiva i són adequats a les activitats plantejades: 5 punts.

2.8. Experiència de l'entitat en l'execució de projectes amb les mateixes característiques (0,5 punts per any, màxim 3 punts). (Es valorarà a partir de la data que consti en el certificat dels anys de funcionament fins al moment de la publicació de la convocatòria).

2.9. Inclusió de la perspectiva de gènere de manera transversal en les activitats de prevenció, de 0 a 2 punts:

- L'entitat no inclou la perspectiva de gènere en les activitats de prevenció: 0 punts

- L'entitat inclou la perspectiva de gènere en les activitats de prevenció: 2 punts.

Bloc 3. Impacte poblacional (màxim 45 punts)

3.1. Implantació territorial del programa per illes, de 2 a 12 punts:

- Implantació a 1 illa: 2 punts.

- Implantació 2 illes: 6 punts.

- Implantació a 3 illes: 8 punts.

- Implantació a 4 illes: 12 punts.

3.2. Nombre de centres educatius sobre els que es pretén intervenir, de 0 a 15 punts: 0,50 per cada centre fins un màxim de 15 punts.

3.3. Nombre d'associacions de pares i mares d'alumnes (AMIPAS) sobre els que es pretén intervenir, de 0 a 12 punts:

- De e 0 a 10 associacions: 2 punts.

- De 11 a 25 associacions: 4 punts.

- De 26 a 50 associacions: 6 punts.

- De 51 a 75 associacions: 9 punts.

- Més de 75 associacions: 12 punts.

3.4. Presentació d'un cronograma detallat d'activitats separat per mesos amb especificació de les activitats dirigides a AMIPAS, als escolars i al professorat, de 0 a 6 punts:

- Activitats fins a 3 mesos: 1 punt.

- Activitats fins a 6 mesos: 3 punts.

- Activitats fins a 9 mesos: 6 punts.

Bloc 4. Capacitat operativa i tècnica de l'entitat sol·licitant (màxim 10 punts)

4.1. Descripció dels recursos humans propis necessaris per al desenvolupament de les activitats, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen: 0 punts

- Es descriuen breument: 1 punt.

- Es descriuen exhaustivament: 3 punts.

4.2. Participació de persones voluntàries en la planificació i execució de les activitats,de 0 a 2 punts:

- Si l'entitat no inclou personal voluntari: 0 punts.

- Si l'entitat inclou personal voluntari: 2 punts.

4.3. Previsió i descripció de la coordinació interna de la entitat sol·licitant, de 0 a 2 punts:

- No es preveuen sistemes de coordinació: 0 punts.

- Els sistemes de coordinació interna es descriuen amb brevetat i poca concreció: 1 punt.

- Els sistemes de coordinació interna es descriuen amb detall i concreció: 2 punts.

4.4. Previsió i descripció de la coordinació amb els serveis socioeducatius (amb aportació de protocols) de 0 a 2 punts:

- No es preveuen sistemes de coordinació amb els serveis socioeducatius: 0 punts.

- Els sistemes de coordinació amb els serveis socioeducatius es descriuen sense aportar protocols: 1 punt.

- Els sistemes de coordinació amb els serveis socioeducatius es descriuen i s'aporten protocols: 2 punts.

4.5. Previsió i descripció de la coordinació amb altres sistemes de benestar social (amb aportació de protocols) de 0 a 1 punt:

- No es preveuen sistemes coordinació amb altres sistemes de benestar social : 0 punts.

- Es preveuen sistemes coordinació amb altres sistemes de benestar social amb l'aportació de protocols: 1 punt.

Bloc 5. Documentació i registre de l'activitat (màxim 5 punts)

5.1. Aportació dels registres d'activitats de les intervencions que es proposa realitzar (de 0 a 3 punts:

- No s'aporten els registres de les intervencions que es proposa realitzar: 0 punts.

- S'aporten els registres de les intervencions que es proposa realitzar: 1 punt.

- S'aporten els registres de les intervencions que es proposa realitzar amb aportació de models de registre: 3 punts.

5.2. Disposar d'un programa informàtic de registre d'intervencions (de 0 a 1 punts):

- L'entitat no disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 1 punt.

5.3.Ús de mesures de protecció de dades personals: 1 punt.

Bloc 6. Pressupost del desenvolupament del programa (màxim 4 punts)

6.1. Presentació d'un pressupost realista i ajustat amb especificació de la despesa de personal propi que desenvoluparà les activitats i de la despesa corrent ( de 0 a 4 punts)

- No es presenta: 0 punts.

- Pressupost realista, ajustat i parcialment desglossat: 2 punts.

- Pressupost realista, ajustat i desglossat: 4 punts.

 

Bloc 7. Avaluació dels programes (màxim 8 punts)

7.1. Definició dels indicadors d'avaluació segons als objectius plantejats (de 0 a 4 punts).

- El programa no aporta indicadors d'avaluació: 0 punts

- El programa aporta indicadors poc significatius per als objectius plantejats: 1 punt.

- El programa aporta indicadors clars i específics que es corresponen amb els objectius plantejats: 4 punts.

7.2. Aportació dels instruments de valoració i control d'eficàcia de les activitats desenvolupades, de 0 a 3 punts:

- No s'aporten instruments de valoració i control de les activitats: 0 punts.

- S'aporten instruments de valoració i control de les activitats poc significatius en relació a les activitats plantejades : 1 punt.

- S'aporten instruments de valoració i control de les activitats clars específics en relació a les activitats plantejades : 3 punts.

7.3. Realització d'auditories externes o certificació de qualitat de l'any anterior, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no ha realitzat auditoria externa ni disposa de certificació de qualitat: 0 punts.

- L'entitat ha realitzat auditoria externa o disposa de certificació de qualitat: 1 punt

Per a la línia 2:

Bloc 1. Qualitat tècnica del servei (màxim 61 punts)

1.1. Justificació i marc teòric i metodològic en el qual es desenvolupa el projecte, de 0 a 3 punts:

- No es justifica i el marc teòric i metodològic. La metodologia no respon a l'objectiu del programa d'execució: 0 punts

– Es justifica i el marc teòric i metodològic. La metodologia respon parcialment a l'objectiu del programa d'execució: 1 punt.

- Es justifica i el marc teòric i metodològic. La metodologia respon a l'objectiu del programa d'execució: 2 punts.

1.2. Descripció de les situacions de necessitat sobre les quals es pretén actuar, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen: 0 punts.

- Es descriuen breument: 1 punt.

- Es descriuen exhaustivament: 3 punts.

1.3. Descripció de les característiques sociofamiliars dels usuaris. Factors de vulnerabilitat. Edat, sexe, discapacitat, dependència, situació sociofamiliar i altres, de 0 a 4 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen breument: 2 punts.

- Es descriuen exhaustivament: 4 punts.

1.4. Definició del servei, de 0 a 2 punts:

- No es defineix o es defineix de forma deficient: 0 punts.

- Es defineix : 2 punts.

1.5. Presentació de l'objectiu general de referència del servei, de 0 a 2 punts:

- No es presenta o es presenta de forma deficient: 0 punts.

- Es presenta breument: 1 punt.

- Es presenta de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.6. Presentació dels objectius específics, de 0 a 2 punts:

- No es presenten o es presenten de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten breument: 1 punt.

- Es presenten de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.7. Estratègies d'entrada o acollida en el servei, de 0 a 2 punts:

- No es presenten o es presenten de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.8. Model o protocol de derivació al servei, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no disposa d'un model o protocol de derivació al servei: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un model o protocol de derivació al servei: 1 punt.

1.9. Descripció de les activitats concretes que es desenvoluparan, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma parcial: 1 punt.

- Es descriuen de forma exhaustiva: 3 punts.

1.10. Adequació dels objectius a les activitats plantejades. Justificació tècnica de les activitats: per què aquestes activitats són les més adients per aconseguir els objectius, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen els objectius o es descriuen però no són adequats a les activitats plantejades: 0 punts.

- Es descriuen els objectius amb brevetat i són parcialment adequats a les activitats plantejades: 1 punt.

- Es descriuen els objectius de manera exhaustiva i són adequats a les activitats plantejades: 3 punts.

1.11. Correspondència entre les activitats proposades i les necessitats que es pretenen cobrir, de 0 a 2 punts:

- Les activitats proposades no es corresponen amb les necessitats que es pretenen cobrir: 0 punts.

- Les activitats proposades es corresponen amb les necessitats que es pretenen cobrir: 2 punts.

1.12. Presentació d'un cronograma detallat d'activitats separat per mesos, de 0 a 2 punts: - - No s'aporta cronograma o es presenta de forma deficient: 0 punts.

- S'aporta cronograma clar i separat per mesos: 2 punts.

1.13. Experiència de l'entitat en l'execució de projectes amb les mateixes característiques (0,5 punts per mes, màxim 30 punts). (Es valorarà a partir de la data que consti en el certificat dels anys de funcionament fins al moment de la publicació de la convocatòria.)

1.14. Previsió d'activitats de divulgació adreçades als associats o a la ciutadania en general (per cada activitat, 0,25 punts, màxim 2 punts).

Bloc 2. Capacitat operativa i tècnica de l'entitat sol·licitant (màxim 12 punts)

2.1. Estructura d'organització i funcionament. Descripció de l'entitat, inclòs el servei subvencionat: de 0 a 1 punt:

- No es descriu o es descriu de manera deficient: 0 punts

- Es descriu de forma exhaustiva: 1 punt.

2.2. Disponibilitat d'espais i mitjans materials de què disposa l'entitat,de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.3. Descripció dels recursos humans necessaris per desenvolupar el projecte, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.4. Voluntariat en el servei, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no inclou voluntariat en el servei: 0 punts.

- L'entitat inclou voluntariat en el servei: 1 punt.

2.5. Previsió de formació del personal que ha de participar en el servei, de 0 a 1 punt:

- No es preveu formació del personal que participa en el servei: 0 punts.

- Es preveu formació del personal que participa en el servei: 1 punt.

2.6. Descripció d'espais de coordinació interna d'equip tècnic, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts

- Es descriuen breument: 1 punt.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.7. Previsió i descripció de la coordinació amb els serveis socials comunitaris bàsics o especialitzats: de 0 a 1 punt (Es valorarà l'aportació de protocols):

- L'entitat no preveu la coordinació amb els serveis comunitaris bàsics o especialitzats: 0 punts.

- L'entitat preveu la coordinació amb els serveis comunitaris bàsics o especialitzats: 1 punt.

2.8. Previsió i descripció de la coordinació amb recursos socioeducatius, de 0 a 1 punt (Es valorarà l'aportació de protocols):

- L'entitat no preveu la coordinació amb recursos educatius: 0 punts.

- L'entitat preveu la coordinació amb recursos educatius: 1 punt.

2.9. Previsió i descripció de la coordinació amb altres sistemes de benestar social: de 0 a 1 punt). (Es valorarà l'aportació de protocols):

- L'entitat no preveu la coordinació amb altres sistemes de benestar social: 0 punts.

- L'entitat preveu la coordinació amb altres sistemes de benestar social: 1 punt.

Bloc 3. Documentació i registre de l'activitat (màxim 8 punts)

3.1. Aportació, com a annex, dels registres d'activitat de la intervenció, 1 punt:

- L'entitat no aporta els registres d'activitat de la intervenció: 0 punts.

- L'entitat aporta els registres d'activitat de la intervenció: 1 punt.

3.2. Explicació de l'ús del registre d'activitat de 0 a 1 punt:

- L'entitat no explica l'ús del registre d'activitat: 0 punts.

- L'entitat explica l'ús del registre d'activitat: 1 punt.

3.3. Aportació, com a annex, dels models d'expedient individual,1 punt:

- L'entitat no aporta models d'expedient individual: 0 punts.

- L'entitat aporta models d'expedient individual: 1 punt.

3.4. Explicació de l'ús de l'expedient individual, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no explica l'ús de l'expedient individual: 0 punts.

- L'entitat explica l'ús de l'expedient individual : 1 punt.

3.5. Disposició d'un programa informàtic de registre d'intervencions: de 0 a 1 punt:

- L'entitat no disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 1 punt

3.6. Ús de mesures de protecció de dades personals (per a cada mesura 0,5 punts, màxim 3 punts).

 

Bloc 4. Pressupost del servei ( màxim 9 punts)

4.1. Presentació d'un pressupost desglossat per tipus de despesa: de personal i corrent (de 0 a 5 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Presenta un pressupost parcialment desglossat per despeses: 2 punts.

- Presenta un pressupost detallat i desglossa per despeses: 5 punts.

4.2. Indicació d'un cost mitjà per usuari atès, 1 punt:

- L'entitat no indica el cost mitjà per usuari: 0 punts.

- L'entitat indica el cost mitjà per usuari: 1 punts.

4.3. Presentació d'un pressupost realista i ajustat, de 0 a 3 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Pressupost realista, ajustat i parcialment desglossat: 1 punts.

- Pressupost realista, ajustat i desglossat: 3 punts.

Bloc 5. Avaluació del servei (màxim 10 punts)

5.1. Definició dels indicadors d'avaluació segons els objectius plantejats, de 0 a 2 punts:

- El programa no aporta indicadors d'avaluació: 0 punts

- El programa aporta indicadors poc significatius per als objectius plantejats: 1 punt.

- El programa aporta indicadors clars i específics i que es corresponen amb els objectius plantejats: 2 punts.

5.2. Definició dels instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del servei, de 0 a 2 punts:

- No es defineixen els instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del serveis o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Els instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del serveis es defineixen amb brevetat: 1 punt.

- Els instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del serveis es defineixen de forma exhaustiva: 2 punts.

5.3. Utilització de l'ítem “enfocament de gènere de les accions previstes (per cada actuació 0,5 punts, màxim 2 punts).

5.4. Utilització de l'ítem “ús de les noves tecnologies de la informació per part dels beneficiaris del projecte” (0,5 punts).

5.5. Utilització de l'ítem “prevenció de riscs laborals” (per cada mesura 0,10 punts, màxim 0,5 punts).

5.6. Previsió d'activitats per conèixer el nivell de satisfacció dels usuaris i altres persones beneficiàries indirectes, 1 punt:

- L'entitat no preveu activitats per conèixer el nivell de satisfacció dels usuaris: 0 punts

- L'entitat preveu i descriu les activitats que es preveu realitzar per conèixer el nivell de satisfacció dels usuaris: 1 punt

5.7. Realització d'auditories externes o certificació de qualitat de l'any anterior, de 0 a 2 punts:

- L'entitat no ha realitzat auditoria externa ni disposa de certificació de qualitat: 0 punts.

- L'entitat ha realitzat auditoria externa o disposa de certificació de qualitat: 2 punts

Per a la línia 3 :

Bloc 1.Qualitat tècnica del servei (màxim 64 punts)

1.1. Justificació, marc legislatiu i referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte, de 0 a 3 punts:

- L'entitat no justifica el servei, el marc legislatiu ni les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte o es fa de forma deficient: 0 punts

– L'entitat justifica el servei, el marc legislatiu i les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte de manera parcial : 1 punt

- L'entitat justifica el servei, el marc legislatiu i les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte de manera exhaustiva: 2 punts

1.2. Descripció de les situacions de necessitat sobre les quals es pretén actuar, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma parcial: 1 punt.

- Es descriuen de forma exhaustiva: 2 punts.

1.3. Descripció acurada de característiques sociofamiliars dels usuaris. Factors de vulnerabilitat, edat, sexe, situació sociofamiliar, situació jurídica i altres, de 0 a 4 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen breument: 2 punts.

- Es descriuen exhaustivament: 4 punts.

1.4. Definició del servei, de 0 a 2 punts:

- No es defineix o es defineix de forma deficient: 0 punts.

- Es defineix de forma clara i en detall: 2 punts.

1.5. Presentació de l'objectiu general de referència del servei, de 0 a 2 punts:

- No es presenta o es presenta de forma deficient: 0 punts.

- Es presenta breument: 1 punt.

- Es presenta de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.6. Presentació dels objectius específics, de 0 a 2 punts:

- No es presenten o es presenten de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.7. Estratègies d'entrada o acollida en el programa, de 0 a 2 punts:

- No es presenten o es presenten de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.8. Model o protocol de derivació al servei, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no disposa d'un model o protocol de derivació: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un model o protocol de derivació: 1 punt.

1.9. Descripció de les activitats concretes que es desenvoluparan, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma parcial: 1 punt.

- Es descriuen de forma exhaustiva: 3 punts.

1.10. Adequació dels objectius a les activitats plantejades. Justificació tècnica de les activitats: per què aquestes activitats són les més adients, de 0 a 3 punts:

- No es descriuen els objectius o no són adequats a les activitats plantejades: 0 punts.

- Es descriuen els objectius amb brevetat i són parcialment adequats a les activitats plantejades: 1 punt.

- Es descriuen els objectius de manera exhaustiva i són adequats a les activitats plantejades: 3 punts.

1.11. Correspondència entre les activitats proposades i les necessitats que es pretenen cobrir, de 0 a 2 punts:

- Les activitats proposades no es corresponen amb les necessitats que es pretenen cobrir: 0 punts.

- Les activitats proposades es corresponen amb les necessitats que es pretenen cobrir: 2 punts.

1.12. Inclusió d'actuacions ocupacionals, preocupacionals o d'orientació laboral, 1 punt:

- El programa no inclou actuacions ocupacionals, preocupacionals o d'orientació laboral: 0 punts.

- El programa inclou actuacions ocupacionals, preocupacionals o d'orientació laboral: 1 punt.

1.13. Inclusió d'actuacions de millora del benestar emocional i per amortiguar l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament, de 0 a 1 punt:

- El programa no inclou actuacions de millora del benestar emocional i amortiguar l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament: 0 punts.

- El programa inclou actuacions de millora del benestar emocional i amortiguar l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament: 1 punt

1.14. Implantació territorial, de 0 a 2 punts:

- Implantació territorial a una illa: 1 punt.

- Implantació territorial a dues o més illes: 2 punts.

1.15. Presentació d'un cronograma detallat d'activitats, separat per mesos, de 0 a 2 punts:

- No s'aporta cronograma o es presenta de forma deficient: 0 punts.

- S'aporta cronograma separat per mesos: 2 punts.

1.16. Experiència de l'entitat en l'execució de projectes amb les mateixes característiques (per cada mes 0,5 punts, màxim 30 punts). (Es valorarà des de la data que consti en el certificat dels anys de funcionament fins al moment de la publicació de la convocatòria.)

1.17. Previsió d'activitats de divulgació adreçades a la ciutadania en general (per cada activitat, 0,5 punts, màxim 2 punts).

Bloc 2. Capacitat operativa i tècnica de l'entitat sol·licitant (màxim 11 punts)

2.1. Estructura d'organització i funcionament. Descripció de l'entitat, inclòs el servei subvencionat, de 0 a 1 punt:

- No es descriu o es descriu de manera deficient: 0 punts

- Es descriu de forma exhaustiva: 1 punt.

2.2. Disponibilitat d'espais i mitjans materials de què disposa l'entitat, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.3. Descripció dels recursos humans necessaris per desenvolupar el projecte, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.4. Previsió de formació del personal que ha de participar en el servei, de 0 a 1 punt:

- No es preveu formació del personal que participa en el servei: 0 punts.

- Es preveu formació del personal que participa en el servei: 1 punt.

2.5. Voluntariat en el servei, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no inclou voluntariat en el servei: 0 punts.

- L'entitat inclou voluntariat en el servei: 1 punt.

2.6. Descripció d'espais de coordinació interna, de 0 a 2 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts

- Es descriuen breument: 1 punt.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

2.7. Previsió i descripció de la coordinació amb els serveis socials comunitaris bàsics o especialitzats, de 0 a 1 punt (Es valorarà l'aportació de protocols.):

- L'entitat no preveu la coordinació amb els serveis comunitaris bàsics o especialitzats: 0 punts.

- L'entitat preveu la coordinació amb els serveis comunitaris bàsics o especialitzats: 1 punt.

2.8. Previsió i descripció de la coordinació amb altres sistemes de benestar social, de 0 a 1 punt (Es valorarà l'aportació de protocols):

- L'entitat no preveu la coordinació amb altres sistemes de benestar social: 0 punts.

- L'entitat preveu la coordinació amb altres sistemes de benestar social: 1 punt.

Bloc 3. Documentació i registre de l'activitat (màxim 7 punts)

3.1. Aportació, com a annex, dels registres d'activitat de la intervenció, de 0 a1 punt:

- L'entitat no aporta els registres d'activitat de la intervenció: 0 punts

- L'entitat aporta els registres d'activitat de la intervenció: 1 punt.

3.2. Explicació de l'ús del registre d'activitat, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no explica l'ús del registre d'activitat: 0 punts.

- L'entitat explica l'ús del registre d'activitat: 1 punt.

3.3. Aportació del model d'expedient individual, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no aporta models d'expedient individual: 0 punts.

- L'entitat aporta models d'expedient individual: 1 punt.

3.4. Explicació de l'ús de l'expedient individual, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no explica l'ús de l'expedient individual: 0 punts.

- L'entitat explica l'ús de l'expedient individual: 1 punt.

3.5. Disposició d'un programa informàtic de registre d'intervencions, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 1 punt

3.6. Ús de mesures de protecció de dades personals (per a cada mesura 0,5 punts, màxim 2 punts)

Bloc 4. Pressupost del servei (màxim 9 punts)

4.1. Presentació d'un pressupost desglossat per tipus de despesa: de personal i corrent, de 0 a 5 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Presenta un pressupost parcialment desglossat per despeses: 2 punts.

- Presenta un pressupost detallat i desglossat per despeses: 5 punts.

4.2. Indicació d'un cost mitjà per usuari atès, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no indica el cost mitjà per usuari: 0 punts.

- L'entitat indica el cost mitjà per usuari: 1 punt.

4.3. Presentació d'un pressupost realista i ajustat, de 0 a 3 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Pressupost realista i ajustat al programa parcialment : 1 punt.

- Pressupost realista i ajustat al programa : 3 punts.

Bloc 5. Avaluació del servei (màxim 9 punts)

5.1. Definició dels indicadors d'avaluació segons els objectius plantejats, de 0 a 2 punts:

- El programa no aporta indicadors d'avaluació: 0 punts

- El programa aporta indicadors poc significatius pels objectius plantejats: 1 punt.

- El programa aporta indicadors clars i específics i que es corresponen amb els objectius plantejats: 2 punts.

5.2. Definició dels instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del servei, de 0 a 2 punts:

- No es defineixen els instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del serveis o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es defineixen de forma detallada els instruments de valoració i control d'eficàcia de la realització del serveis: 2 punts.

5.3. Utilització de l'ítem “enfocament de gènere de les accions previstes” (per cada actuació, 0,5 punts, màxim 1,5 punts).

5.4. Utilització de l'ítem “ús de les noves tecnologies de la informació per part dels beneficiaris del projecte” (0,5 punts).

5.5. Utilització de l'ítem “prevenció de riscs laborals” (per cada mesura, 0,10 punts, màxim 0,5 punts ).

5.6. Previsió d'activitats per conèixer el nivell de satisfacció dels usuaris i altres persones beneficiàries indirectes (0,5 punts).

5.7. Realització d'auditories externes o certificació de qualitat de l'any anterior,de 0 a 2 punts:

- L'entitat no ha realitzat auditoria externa ni disposa de certificació de qualitat: 0 punts.

- L'entitat ha realitzat auditoria externa o disposa de certificació de qualitat: 2 punts.

Per a la línia 4:

Bloc 1.Qualitat tècnica del servei (màxim 26 punts)

1.1. Definició de l'entitat: Estructura i funcionament, inclòs el servei subvencionat, de 0 a 1 punt:

- No es descriu o es descriu de manera deficient: 0 punts

- Es descriu de forma exhaustiva: 1 punt.

1.2. Justificació de les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte i presentació de l'objectiu general de referència del servei, de 0 a 2 punts:

- L'entitat no justifica el servei, el marc legislatiu i les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte o es fa de forma deficient: 0 punts

– L'entitat justifica el servei, el marc legislatiu i les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte de manera parcial : 1 punt

- L'entitat justifica el servei, el marc legislatiu i les referències teoricopràctiques en què es desenvolupa el projecte de manera exhaustiva: 2 punts

1.3. Presentació dels objectius específics, de 0 a 2 punts:

- No es presenten o es presenten de forma deficient: 0 punts.

- Es presenten breument: 1 punt.

- Es presenten de forma clara i exhaustiva: 2 punts.

1.4. Descripció de les activitats concretes que es desenvoluparan en cada un dels hospitals de 0 a 3 punts:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma parcial: 1 punt.

- Es descriuen de forma exhaustiva: 3 punts.

1.5. Adequació dels objectius a les activitats plantejades. Justificació tècnica de les activitats: per què aquestes activitats són les més adients, de 0 a 4 punts:

- No es descriuen els objectius o es descriuen, però no són adequats a les activitats plantejades: 0 punts.

- Es descriuen els objectius amb brevetat i són parcialment adequats a les activitats plantejades plantejades: 2 punts.

- Es descriuen els objectius de manera exhaustiva i són adequats a les activitats plantejades: 4 punts.

1.6. Inclusió d'actuacions de millora del benestar emocional i per disminuir l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament, de 0 a 4 punts:

- El programa no inclou actuacions de millora del benestar emocional per aminorar l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament: 0 punts.

- El programa inclou actuacions de millora del benestar emocional per aminorar l'impacte de la situació d'estrès per hospitalització i efectes del tractament: 1 punt per cada actuació fins un màxim de 4 punt.

1.7. Experiència de l'entitat en l'execució d'aquest mateix projecte dins l'àmbit hospitalari de les Illes Balears (per cada any 1 punt, màxim 8 punts). Es valorarà des de la data que consti en el certificat dels anys de funcionament fins al moment de la publicació de la convocatòria.

1.8. Previsió d'activitats de divulgació adreçades a la ciutadania en general (per cada activitat, 0,5 punts, màxim 2 punts).

Bloc 2. Capacitat operativa i tècnica de l'entitat sol·licitant (màxim 15 punts)

2.1. Disponibilitat d'espais i mitjans materials de què disposa l'entitat, de 0 a 1 punt:

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts.

- Es descriuen de forma detallada: 1 punt.

2.2. Descripció dels recursos humans remunerats necessaris per executar el projecte que estan en contacte directe amb els beneficiaris, de 0 a 9 punts:

- De 0 a 3 persones remunerades: 1 punt.

- De 4 a 6 persones remunerades : 4 punts.

- Més de 6 persones remunerades: 9 punts.

2.3. Previsió de formació del personal (de 0 a 3 punts: 0,5 per activitat formativa prevista per a l'any, amb un màxim de 2 punts).

2.4. Voluntariat en el servei. Especificació del nombre total de persones voluntàries que donen suport a la intervenció de les persones professionals titulars (de 0 a 1 punts).

(si l'entitat no inclou personal voluntari, 0 punts, si l'entitat inclou personal voluntari, 1 punt).

2.5. Descripció d'espais de coordinació interna i externa amb serveis de l'àmbit sociosanitari, de 0 a 2 punts

- No es descriuen o es descriuen de forma deficient: 0 punts

- Es descriuen breument: 1 punt.

- Es descriuen de forma detallada: 2 punts.

Bloc 3. Impacte poblacional (42 punts)

3.1. Implantació territorial del programa per illes (de 2 a 14 punts: 1 illa, 2 punts; 2 illes 6 punts; 3 illes, 10 punts; 4 illes 14 punts).

3.2. Nombre d'hospitals sobre els que es pretén intervenir (de 0 a 22 punts: 1-2, 6 punts; 3-4, 12 punts; 5-6, 18 punts, 7, 22 punts).

3.3. Presentació d'un cronograma detallat de la durada d'execució anual de les activitats dirigides als beneficiaris per cada un dels hospitals, separat per mesos de 0 a 6 punts: fins a 3 mesos, 1 punt; fins a 6 mesos, 2 punts; fins a 8 mesos, 4 punts; fins a 12 mesos, 6 punts.

Bloc 4. Documentació i registre de l'activitat (màxim 5 punts)

4.1. Aportació, com a annex, dels registres d'activitat de la intervenció, de 0 a 3 punts:

- L'entitat no aporta els registres d'activitat de la intervenció: 0 punts.

- L'entitat aporta els registres d'activitat de la intervenció: 2 punts.

- L'entitat descriu i aporta els registres d'activitat de la intervenció: 3 punts.

4.2. Disposició d'un programa informàtic de registre d'intervencions, de 0 a 1 punt:

- L'entitat no disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 0 punts.

- L'entitat disposa d'un programa informàtic de registre d'intervencions: 1 punt.

4.3. Ús de mesures de protecció de dades personals, de 0 a 1punt: per a cada mesura 0,5 punts, màxim 1 punt.

 

Bloc 5. Pressupost del servei (màxim 7 punts)

5.1. Presentació d'un pressupost desglossat per tipus de despesa: de personal (amb especificació del nom i llinatges de les persones contractades, tipus de contracte i nombre d'hores de dedicació de cada persona contractada de les despeses corrents i de personal, de 0 a 5 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Presenta un pressupost parcialment desglossat per despeses: 2 punts.

- Presenta un pressupost detallat i desglossat per despeses: 5 punts.

5.2. Presentació d'un pressupost realista i ajustat, de 0 a 2 punts:

- No es presenta: 0 punts.

- Pressupost realista i ajustat al programa parcialment : 1 punts.

- Pressupost realista i ajustat al programa: 2 punts.

Bloc 6. Avaluació del servei (màxim 5 punts)

6.1. Aportació dels instruments d'avaluació del nivell de satisfacció dels usuaris i altres persones beneficiàries indirectes, de 0 a 2 punts:

- L'entitat no aporta instruments d'avaluació del nivell de satisfacció dels usuaris i altres persones beneficiàries indirectes: 0 punts.

- L'entitat aporta instruments d'avaluació del nivell de satisfacció dels usuaris i altres persones beneficiàries indirectes: 2 punts.

6.2. Presentació de la mitjana de la valoració en la satisfacció de les persones usuàries de les activitats realitzades dins del període anterior, de 0 a 2 punts:

- L'entitat no aporta la mitjana de la valoració en la satisfacció de les persones usuàries de les activitats realitzades dins del període anterior: 0 punts.

- L'entitat aporta la mitjana de la valoració en la satisfacció de les persones usuàries de les activitats realitzades dins del període anterior: 1 punts.

- L'entitat aporta la mitjana de la valoració en la satisfacció de les persones usuàries de les activitats realitzades dins del període anterior i la metodologia emprada per a la seva obtenció: 2 punts.

6.3. Realització d'auditories externes o certificació de qualitat de l'any anterior, de 0 a 1 punts:

- L'entitat no ha realitzat auditoria externa ni disposa de certificació de qualitat: 0 punts.

- L'entitat ha realitzat auditoria externa o disposa de certificació de qualitat: 1 punt.

b) Per determinar l'import de la subvenció, s'ha de valorar cada sol·licitud de 0 a 100 punts, d'acord amb els criteris de valoració anteriors, segons la línia per la qual han sol·licitat la subvenció.

c) La puntuació mínima necessària perquè una sol·licitud pugui accedir a la subvenció és de 50 punts.

d) Si la suma dels imports sol·licitats per totes les sol·licituds presentades per cada línia que hagin obtingut la puntuació mínima establerta a l'apartat anterior no supera l'import màxim previst en el punt 3 d'aquesta convocatòria, s'ha d'atorgar el 100% de l'import sol·licitat.

En tot cas, l'import de la subvenció concedida no pot ser d'una quantia que, de manera aïllada o en concurrència amb altres subvencions, ajuts o ingressos, superi el cost de l'activitat objecte de la subvenció o l'import de l'ajut sol·licitat.

e) En el cas que la suma dels imports sol·licitats per totes les sol·licituds presentades, per cada línia, que hagin obtingut la puntuació mínima superi l'import màxim previst en el punt 3 d'aquesta convocatòria s'han d'aplicar les regles següents:

- Una vegada valorades les sol·licituds d'acord amb l'apartat a) per cada línia, la quantia de la subvenció serà la resultant d'aplicar el percentatge corresponent a l'import de la sol·licitud aprovada segons la taula següent:

Puntuació del projecte

Finançament de l'import del projecte (%)

Puntuació del projecte

Finançament de l'import del projecte (%)

50

50

59

59

51

51

60

60

52

52

61

61

53

53

62

62

54

54

63

63

55

55

64

64

56

56

65

65

57

57

66

66

58

58

67

67

68

68

85

85

69

69

86

86

70

70

87

87

71

71

88

88

72

72

89

89

73

73

90

90

74

74

91

91

75

75

92

92

76

76

93

93

77

77

94

94

78

78

95

95

79

79

96

96

80

80

97

97

81

81

98

98

82

82

99

99

83

83

100

100

84

84

 

 

 

- S'ha de respectar la proporció entre els punts obtinguts i els percentatges que s'han d'aplicar sobre l'import de la sol·licitud aprovada i que han de donar com a resultat la quantia de la subvenció.

- En el cas que la suma dels imports totals dels ajuts que correspondrien a les entitats beneficiàries superi l'import total del pressupost assignat per cada línia, s'ha de prorratejar aquest import tenint en compte l'ajut assignat inicialment.

- Una vegada acabada la fase de determinació dels imports, i en cas de reformulació, es pot mantenir la subvenció proposada inicialment, amb independència del percentatge que representi sobre l'import del pressupost de l'activitat, amb el límit del 45% previst en el punt 11.5 de la convocatòria.

13. Pagament dels ajuts i justificació

13.1. El pagament dels ajuts per línies és farà de la manera següent:

Línia 1:

a) El primer pagament de la subvenció serà del 30 % de l'import concedit i es farà anticipadament, dins de l'anualitat 2022, en concepte de bestreta, una vegada notificada la resolució de concessió de la subvenció, eximint l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa.

b) El segon pagament de la subvenció serà del 50 % de l'import concedit, i es farà anticipadament i en concepte de bestreta dins el tercer trimestre de l'any 2023 eximint l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa, una vegada revisada i informada pels serveis tècnics de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies una memòria tècnica intermèdia en relació a les activitats dutes a terme entre dia 1 de juliol de 2022 i 30 de juny de 2023, que ha de signar el representant legal de l'entitat i s'ha de presentar abans del 31 de juliol de 2023.

La memòria tècnica intermèdia ha d'incloure com a mínim:

  • Un certificat del representant legal de l'entitat que acrediti la realització efectiva de les activitats dutes a terme entre dia 1 de juliol de 2022  i 30 de juny de 2023 d'acord amb la sol·licitud  presentada i l'aplicació dels fons percebuts a la finalitat  que ha servit de fonament a la concessió de la subvenció (imprès 7).
  • Un informe tècnic complet i detallat del projecte executat de les activitats dutes a terme entre l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2023 d'acord amb el model que faciliti la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies (imprès 8).

c) Atès que els pagaments prevists en els punt a) i b) suposen una bestreta acumulada superior al 75% de l'import màxim previst en aquesta convocatòria, el Consell de Govern en data 11 de juliol de 2022, l'ha autoritzat prèviament, segons el que determina l'article 37 del Text refós de la Llei de subvencions, d'acord amb la disposició final novena de la Llei 18/2016, de 29 de desembre, dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 25.3 del Decret 75/2004.

d) El tercer pagament, corresponent al 20 % de l'import concedit, es farà dins el tercer trimestre de l'any 2024,  una vegada l'entitat beneficiària hagi justificat el 100% del projecte aprovat de conformitat amb la documentació prevista en el punt 13.2 d'aquesta convocatòria. Aquesta justificació s'haurà de presentar abans del 30 de juliol del 2024. Si l'entitat beneficiària no justifica el 100% del projecte aprovat, el tercer pagament es reduirà de forma proporcional d'acord amb la quantia  del projecte justificat o pertocarà el reintegrament per l'import corresponent.

Línies 2, 3 i 4:

a) El primer pagament de la subvenció serà del 40 % de l'import concedit i es farà anticipadament, dins l'anualitat 2022, en concepte de bestreta, una vegada notificada la resolució de concessió de la subvenció, eximint l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa.

b) El segon pagament de la subvenció serà del 40% de l'import concedit, i es farà anticipadament, i en concepte de bestreta dins el primer trimestre de l'any 2023 eximint l'entitat beneficiària de presentar cap tipus de garantia de la quantitat que se li anticipa, una vegada revisada i informada pels serveis tècnics de la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies una memòria tècnica intermèdia en relació a les activitats dutes a terme entre dia 1 de gener i 31 de desembre de 2022 , que ha de signar el representant legal de l'entitat i s'ha de presentar abans del 28 de febrer de 2023.

La memòria tècnica intermèdia ha d'incloure com a mínim:

  • Un certificat del representant legal de l'entitat que acrediti la realització parcial efectiva de l'activitat d'acord amb la sol·licitud  presentada i l'aplicació dels fons percebuts a la finalitat  que ha servit de fonament a la concessió de la subvenció (imprès 7).
  • Un informe tècnic complet i detallat del projecte executat de les activitats dutes a terme entre l'1 de gener i el 31 de desembre de 2022 d'acord amb el model que faciliti la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies (imprès 8)

c) Atès que els pagaments prevists en els punts a) i b) suposen una bestreta acumulada superior al 75% de l'import màxim establert a la convocatòria, el Consell de Govern en data 11 de juliol de 2022, l'ha autoritzat prèviament,  segons el que determina l'article 37 del Text refós de la Llei de subvencions, d'acord amb la disposició final novena de la Llei 18/2016, de 29 de desembre, dels pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i l'article 25.3 del Decret 75/2004.

d) El tercer pagament, corresponent al 20% de l'import concedit, es farà durant el segon trimestre de l'any 2024, una vegada l'entitat beneficiària hagi justificat el 100% del projecte aprovat de conformitat amb la documentació prevista en el punt 13.2 d'aquesta convocatòria. Aquesta justificació s'haurà de presentar abans del 31 de març del 2024. Si l'entitat beneficiària no justifica el 100% del projecte aprovat, el tercer pagament es reduirà de forma proporcional d'acord amb la quantia  del projecte justificat o pertocarà el reintegrament per l'import corresponent.

13.2. Justificació

En el termini establert en aquesta convocatòria, per a cada línia, les entitats beneficiàries han de presentar la documentació que acrediti la realització de la despesa corresponent, com a mínim, l'import del projecte aprovat i que ha servit de base a la concessió de la subvenció.

En aquest sentit, les entitats beneficiàries poden optar per un del dos models següents:

13.2.1 Compte justificatiu signat pel representant de l'entitat que ha d'incloure la documentació següent:

a) Una memòria tècnica justificativa que ha d'incloure:

— Un certificat del representant legal de l'entitat que acrediti la realització efectiva de l'activitat d'acord amb la sol·licitud presentada i l'aplicació dels fons percebuts a la finalitat  que ha servit de fonament a la concessió de la subvenció (imprès 9).

— Una declaració responsable actualitzada a la data de presentació de la justificació   final de la subvenció, de no haver sol·licitat ni rebut cap altre ajut per a la mateixa finalitat de qualsevol administració pública o ens privat o públic tant nacional com estranger o, en cas contrari, una relació de les entitats a les quals s'ha sol·licitat subvenció per a la mateixa finalitat o de les que se n'ha obtingut alguna, amb indicació de la quantia sol·licitada o concedida, d'acord amb el model que faciliti la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies (imprès 10)

— Un informe tècnic complet i detallat del projecte executat en el seu conjunt i una avaluació final, d'acord amb el model que faciliti la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies (imprès 11)

b) Una memòria econòmica en la qual ha de constar:

— Un compte justificatiu degudament emplenat i signat pel representant de l'entitat que ha d'incloure la relació de tots els  justificants imputats al projecte (amb una llista numerada dels documents justificatius), amb la data d'emissió i de pagament, i el percentatge d'imputació al projecte subvencionat tenint en compte els altres ajuts amb els que compta l'entitat per fer l'activitat subvencionada. (imprès 12).

— Una carpeta ordenada i amb un índex que contengui originals i fotocòpies de totes les factures, de les nòmines i altres documents de valor probatori equivalent que acreditin la realització de les activitats subvencionades durant el període següent:

Línia 1: entre dia 1 de juliol de 2022 i dia 30 de juny de 2024, així com de tots els certificats bancaris i altres justificants de pagament que acreditin la data i l'import del pagament de les despeses derivades de l'execució de l'activitat o del projecte pel qual es va concedir la subvenció, entre dia 1 de juliol de 2022 i dia 30 de juny de 2024.

Les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data compresa dintre del període comprés entre dia 1 de juliol de 2022 i dia 30 de juny de 2024, o bé dintre de la data d'execució de les accions que consti en la resolució de concessió de la subvenció, d'acord amb la sol·licitud presentada.

Els justificants de pagament de les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data anterior a 30 de juliol de 2024.

Línies 2, 3 i 4: entre dia 1 de gener de 2022 i dia 31 de desembre de 2023,  així com de tots els certificats bancaris i altres justificants de pagament que acreditin la data i l'import del pagament de les despeses derivades de l'execució de l'activitat o del projecte pel qual es va concedir subvenció entre dia 1 de gener de 2022 i dia 31 de desembre de 2023.

Les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data compresa dintre del període entre dia 1 de gener de 2022 i dia 31 de desembre de 2023, o bé dintre de la data d'execució de les accions que consti en la resolució de concessió de la subvenció, d'acord amb la sol·licitud presentada.

Els justificants de pagament de les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data anterior a 31 de març de 2024.

Les factures han d'indicar les dades següents:

— Raó social i NIF del proveïdor.

— Raó social i NIF de l'associació.

— Expressió detallada del servei prestat o del material subministrat.

— Data d'emissió.

— Data efectiva del pagament.

c)  Els elements publicitaris (cartells, fullets, etc.) en els quals figuri la col·laboració de     la   Conselleria d'Afers Socials i Esports.

d) Una declaració responsable actualitzada a la data de presentació de la justificació   final de la subvenció, de no haver sol·licitat ni rebut cap altre ajut per a la mateixa finalitat de qualsevol administració pública o ens privat o públic tant nacional com estranger o, en cas contrari, una relació de les entitats a les quals s'ha sol·licitat subvenció per a la mateixa finalitat o de les que se n'ha obtingut alguna, amb indicació de la quantia sol·licitada o concedida (imprès 10).

13.2.2 Compte justificatiu amb aportació d'informe d'auditoria. Aquest compte justificatiu s'integrarà per la documentació següent:

a) Una memòria tècnica justificativa que ha d'incloure:

— Un certificat del representant legal de l'entitat que acrediti la realització efectiva de l'activitat d'acord amb la sol·licitud  presentada i l'aplicació dels fons percebuts a la finalitat  que ha servit de fonament a la concessió de la subvenció (imprès 9).

— Un informe tècnic complet i detallat del projecte executat en el seu conjunt i una avaluació final, d'acord amb el model que faciliti la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies (imprès 11)

b) Un informe d'auditoria que acrediti el cost total d'activitat subvencionada, que es pot fer amb la presentació del quadre comparatiu del pressupost per partides aprovat i executat, juntament amb l'informe d'auditoria, així com la memòria tècnica justificativa del compliment de les condicions imposades en la concessió de la subvenció, amb indicació de les activitats duites a terme i els resultats obtinguts, referida a tot el període del pla d'actuació, amb la documentació necessària per verificar el compliment dels objectius, els resultats i les activitats duites a terme en el període comprès:

  • Per a la línia 1: entre l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2024.

Les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data compresa dintre del període entre dia 1 de juliol de 2022 i dia 30 de juny de 2024, o bé dintre de la data d'execució de les accions que consti en la resolució de concessió de la subvenció, d'acord amb la sol·licitud presentada.

Els justificants de pagament de les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data anterior a 30 de juliol de 2024

  • Per a les línies 2, 3 i 4: entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

Les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data compresa dintre del període entre dia 1 de gener de 2022 i dia 31 de desembre de 2023, o bé dintre de la data d'execució de les accions que consti en la resolució de concessió de la subvenció, d'acord amb la sol·licitud presentada.

Els justificants de pagament de les factures, nòmines i els altres documents acreditatius de l'activitat realitzada hauran de tenir una data anterior a 31 de març de 2024.

L'informe d'auditoria ha de complir les condicions següents:

  • L'auditor o auditora de comptes ha d'estar inscrit com a exercent en el Registre Oficial d'Auditors de Comptes dependent de l'Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes.
  • L'auditoria s'ha de fer sobre el 100 % dels documents justificatius de despesa i pagament, d'acord amb l'Ordre EHA/1434/2007, de 17 de maig, per la qual s'aprova la norma d'actuació dels auditors de comptes en la realització dels treballs de revisió de comptes justificatius de subvencions, en l'àmbit del sector públic estatal, previstes en l'article 74 del Reglament de la Llei general de subvencions. L'auditor o auditora ha de comprovar el compliment del que disposen aquesta Ordre i la normativa aplicable i, en l'informe que s'ha de presentar a la Direcció General d'Infància, Joventut i Famílies, ha de proporcionar informació sobre el compliment de tots i cada un dels requisits que s'exigeixen a les entitats beneficiàries sobre la justificació de la intervenció.
  • L'informe d'auditoria, que s'ha de presentar en una de les llengües oficials de la comunitat autònoma de les Illes Balears.
  • L'entitat beneficiària té l'obligació de confeccionar i facilitar a l'auditor o auditora de comptes el compte justificatiu  i la resta de documentació prevista en el punt 13.2.1. b) d'aquesta convocatòria i de posar a la seva disposició els llibres, els registres i els documents que li sol·liciti per revisar.
  • Ambdues parts han de tenir en compte el que disposa la normativa vigent sobre auditoria de comptes en relació amb la independència i la incompatibilitat de l'auditor o auditora.
  • Una vegada que l'entitat hagi designat l'auditor o auditora de comptes que ha de dur a terme la revisió de l'informe econòmic final, s'ha de formalitzar un contracte entre ambdues parts que contengui la planificació temporal de la revisió i els terminis de lliurament de l'informe, així com la fixació dels honoraris, amb indicació de les hores estimades per fer la feina.
  • El cost de l'informe d'auditoria s'ha de justificar mitjançant el contracte, al qual s'ha d'adjuntar l'acreditació que l'auditor o auditora compleix els requisits que estableix l'Ordre EHA/1434/2007, així com la factura corresponent. Aquesta factura pot ser amb data dins el termini de presentació de la justificació encara que sigui posterior al final de l'execució de la intervenció.
  • En el cas que l'entitat beneficiària estigui obligat a auditar els seus comptes anuals per un auditor sotmès a la Llei 22/2015, de 20 de juliol, d'auditories de comptes, la revisió del compte justificatiu l'ha de dur a terme el mateix auditor. En cas contrari, la designació de l'auditor de comptes per revisar el compte justificatiu l'ha de fer ell mateix.
  • En el cas que es requereixin actuacions posteriors de comprovació per part de l'òrgan gestor, l'òrgan de control financer o la Intervenció General, s'han de fer al lloc on estigui arxivada la documentació justificativa de la despesa. Quan no sigui possible, s'ha de requerir l'entitat beneficiària perquè, en el termini que s'estableixi, presenti la documentació esmentada.
  • La detecció d'irregularitats greus o falsedats en un informe final que no s'hagin posat de manifest en l'informe d'auditoria dona lloc a la no acceptació de l'empresa auditora responsable de l'informe per un període de deu anys, i el cost de l'auditoria no s'acceptarà com a despesa subvencionable, tot això amb independència de les conseqüències de reintegrament i sancionadores que, si escau, corresponguin a l'entitat beneficiària.

c) Una memòria econòmica abreujada en la qual ha de constar un estat representatiu de les despeses en què s'hagi incorregut en la realització de les activitats subvencionades, degudament agrupades i, si pertoca, les quanties inicialment pressupostades en el projecte aprovat i les desviacions esdevingudes respecte a aquest projecte.

14.3. No s'entendrà del tot justificada l'aplicació dels fons percebuts fins que no s'hagi acreditat, com a mínim, l'import del projecte aprovat, amb independència de l'import de la subvenció concedida.

14.4. Les entitats beneficiàries de la subvenció disposen d'un termini màxim de quinze dies, a partir de l'endemà de la comunicació prèvia per escrit a aquest efecte, per esmenar els defectes en la justificació de la subvenció.

14. Avaluació i control

14.1. Les entitats beneficiàries queden sotmeses a les mesures de comprovació i fiscalització que estableix la legislació de finances i pressuposts de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears quant a la concessió i el control dels ajuts públics. A més, han de facilitar tota la informació que els requereixin la Sindicatura de Comptes o altres òrgans de control extern.

14.2. L'ocultació de qualsevol informació sobre els requisits dóna lloc a la denegació de la subvenció o a la revocació de la resolució per la qual es concedeix.

15. Revocació i criteris de gradació dels ajuts concedits

15.1. L'alteració, intencionada o no, de les condicions tingudes en compte per concedir la subvenció, l'incompliment total o parcial de les obligacions o dels compromisos que ha de complir l'entitat beneficiària i, en tot cas, l'obtenció de subvencions incompatibles, prèviament o posteriorment a la resolució de concessió, són causes de revocació, total o parcial, de la subvenció atorgada.

15.2 La revocació de la subvenció s'ha de dur a terme mitjançant una resolució que n'ha d'especificar la causa, com també la valoració del grau d'incompliment i ha de fixar l'import que, si pertoca, ha de percebre finalment l'entitat beneficiària. A aquest efecte, s'entén com a resolució de modificació la resolució de pagament dictada en el si del procediment d'execució pressupostària que tengui tots aquests requisits. No obstant això, en els casos en què, com a conseqüència de l'abonament previ de la subvenció, la persona o entitat beneficiària n'hagi de reintegrar la totalitat o una part, no s'ha de dictar cap resolució de modificació i s'ha de iniciar el procediment de reintegrament corresponent.

15.3 A aquests efectes, s'ha de tenir en compte el principi general de proporcionalitat, com també la resta de criteris de gradació que estableix l'article 28.3 de l'Ordre de les bases reguladores.

15.4. D'acord amb l'article 43 del Text refós de la Llei de subvencions, pertoca revocar la subvenció quan, posteriorment a la resolució de concessió, l'entitat beneficiària incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió de la subvenció.

15.5. També pertoca revocar la subvenció quan, amb posterioritat a la resolució de concessió, l'entitat beneficiària deixa de complir qualsevol dels requisits establerts en aquesta convocatòria.

15.6. Com a conseqüència de la revocació de la subvenció, queda sense efecte, totalment o parcialment, l'acte de concessió i pertoca el reintegrament de les quanties que s'han percebut de manera indeguda.

16. Reintegrament dels ajuts concedits

17.1. L'entitat beneficiària ha de reintegrar totalment o parcialment les quanties rebudes i, si correspon, l'interès de demora, en els casos que estableix l'article 44 del Decret legislatiu 2/2005.

16.2. D'acord amb l'article 44.5 del Text refós de la Llei de subvencions, una vegada dictada i notificada la liquidació de la subvenció en els termes que estableix l'article 42 bis del Text refós de la Llei de subvencions, el procediment de reintegrament s'ha d'iniciar d'ofici per resolució de l'òrgan competent, s'ha de regir per les disposicions generals sobre procediments administratius  que conté la legislació estatal bàsica i s'hi ha de garantir l'audiència a les persones interessades, sense perjudici de les particularitats  que estableixen aquest Text refós, les disposicions reglamentàries de desplegament i la legislació de finances. S'han de tenir en compte les criteris de gradació a què es refereix l'article 28.3 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports  de 5 de març de 2021.

16.3.En el cas que la causa del reintegrament determini la invalidesa de la resolució de concessió, s'ha de revisar prèviament aquesta resolució en els termes establerts en l'article 25 del Text refós de la Llei de subvencions i en la resta de disposicions aplicables.

17. Règim d'infraccions i sancions

L'incompliment dels requisits establerts en aquesta convocatòria dóna lloc a aplicar el règim d'infraccions i sancions que regula el títol V del Text refós de la Llei de subvencions.

18. Compatibilitat

18.1. Les subvencions que s'atorguin d'acord amb aquesta convocatòria són compatibles amb les que puguin atorgar altres administracions o entitats públiques o privades.

18.2. D'acord amb l'article 7 de l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports, de 5 de març de 2021, en cap cas l'import de la subvenció concedida no pot ser d'una quantia que, de manera aïllada o en concurrència amb altres subvencions, ajuts o ingressos, superi el cost de l'activitat objecte de la subvenció o l'import de l'ajut sol·licitat.

19. Inspecció

D'acord amb el que disposa aquesta convocatòria, les subvencions que concedeix la Conselleria d'Afers Socials i Esports s'han de sotmetre a la inspecció i al control corresponent, per la qual cosa pot comprovar la realització de l'activitat i el compliment de la finalitat que determini la concessió i el gaudi de la subvenció.

20. Normativa aplicable

En tot el que no disposa aquesta convocatòria s'han d'aplicar l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i esports i el Text refós de la Llei de subvencions.