Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA D'AFERS SOCIALS I ESPORTS

Núm. 479656
Extracte de la Resolució de la consellera d’Afers Socials i Esports per la qual s’aprova la convocatòria de subvencions adreçades a entitats sense ànim de lucre per dur a terme programes en matèria de d’acció social, orientats a proporcionar els mitjans de prevenció, d’informació, d’atenció i d’ajuda a les persones que els necessitin a causa de les seves dificultats de desenvolupament en la societat ID BDNS: 644662

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

De conformitat amb el previst als articles 17.3 b i 20.8 a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria. El text complet es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions 

http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index:

Primer. Entitats beneficiàries

Poden sol·licitar els ajuts que estableix aquesta convocatòria les entitats que compleixen els requisits següents:

Per a la línia 1:

a. Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.

b. Han d'estar constituïdes de conformitat amb la normativa vigent, i inscrites en el registre o registres corresponents, si escau; ha de disposar de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció.

c. Estar legalment constituïdes i inscrites en el Registre d'Associacions de la Conselleria de Presidència del Govern de les Illes Balears.

d. Estar inscrites en el cens d'associacions de pares i mares d'alumnes i de les federacions i confederacions d'aquestes.

e. Tenir com a objecte en els estatuts activitats en matèria de serveis socials i atenció a les famílies amb fills menors per a la prevenció de conductes de risc.

f. Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears i desenvolupar les activitats de manera real i efectiva en l'àmbit de la comunitat autònoma.

g. Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

h. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que s'estableixen a l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions o en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, ni haver estat sancionades mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció d'acord amb la normativa que ho estableixi.

i. No tenir personal contractat o voluntari que hagi estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, inclosos l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, de conformitat amb el que estableix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor.

Per a les línies 2, 3 i 4:

a. Estar constituïdes com a entitats privades sense ànim de lucre.

b. Estar inscrites en el Cens d'entitats del tercer sector d'acció social de les Illes Balears, en la data de publicació d'aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

c. Han d'estar constituïdes de conformitat amb la normativa vigent, i inscrites en el registre o registres corresponents, si escau; ha de disposar de l'organització, l'estructura tècnica i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció. Així com la inscripció en els registres que legalment els correspon per a la seva naturalesa.

d. Tenir com a objecte en els estatuts activitats en matèria de serveis socials i als col·lectius indicats per a cada línia, d'acord amb el punt 2 d'aquesta convocatòria.

e. Disposar de seu o delegació permanent i activa a les Illes Balears i desenvolupar les activitats de manera real i efectiva en l'àmbit de la comunitat autònoma.

f.  Estar al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social.

g. No incórrer en cap de les prohibicions per ser beneficiari de subvencions que s'estableixen a l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions o en l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, ni haver estat sancionades mitjançant resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció d'acord amb la normativa que ho estableixi.

h. No tenir personal contractat o voluntari que hagi estat condemnat per sentència  ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, inclosos l'agressió i abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i la provocació sexual, la prostitució i l'explotació sexual i la corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans, de conformitat amb el que estableix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996, de 15 de gener, de protecció jurídica del menor.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria són les subvencions per a l'any 2022-2024 adreçades a entitats sense ànim de lucre per finançar les despeses derivades del funcionament dels serveis i els programes següents:

Línia 1. Executar programes que treballen amb famílies amb fills menors d'edat amb la finalitat d'aportar les eines i la capacitació necessàries per desenvolupar estratègies efectives per a la prevenció de conductes de risc.

2.Prevenir i tractar el maltractament infantil.

3.Executar programes d'atenció social a menors afectats per malalties oncològiques.

4. Desenvolupar programes d'atenció social a menors hospitalitzats.

Tercer. Bases reguladores

Aquesta convocatòria es regeix per l'Ordre de la consellera d'Afers Socials i Esports de 5 de març de 2021 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria de serveis socials i de joventut, publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears núm. 34, d'11 de març de 2021.

Quart. Quantia

Any

Quantia

Partida pressupostària

2022

171.100,00 €  

17201.313G01.48000.00

2023

176.100,00 €  

17201.313G01.48000.00 (o l'alternativa corresponent)

2024

86.800,00 €  

17201.313G01.48000.00 (o l'alternativa corresponent)

L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria és de 434.000,00 € (quatre-cents trenta-quatre mil euros) amb càrrec a les partides pressupostàries següents dels pressuposts generals  de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears:

Cinquè. Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds és la següent:

Per a la línia 1, el termini de presentació de les sol·licituds és de 10 dies hàbils comptadors a partir de dia 1 de setembre de 2022.

Per a les línies 2,3 i 4, 15 dies hàbils comptadors des de l'endemà que s'hagi publicat aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

 

Sisè. Altres dades

Són subvencionables els projectes que compleixin els requisits que estableix aquesta convocatòria i que es duguin a terme en el períodes següents:

• Per a la línia 1: entre  l'1 de juliol de 2022 i el 30 de juny de 2024.

• Per a les línies 2, 3 i 4: entre l'1 de gener de 2022 i el 31 de desembre de 2023.

 

Palma, 18 d'agost de 2022

La consellera d'Afers Socials i Esports

Fina Santiago Rodríguez