Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 464272
Extracte de la convocatòria d’ajuts per a l’organització d’actuacions de divulgació o difusió científica, congressos i seminaris de caràcter científic o tecnològic de les Illes Balears

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS (identificador): 644505

De conformitat amb allò que preveuen els articles 17.3.b) i 20.8.a) de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria el text de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions (https://www.pap.hacienda.gob.es/bdnstrans/es/index):

Primer Beneficiaris

Poden ser beneficiaris dels ajuts prevists en aquesta convocatòria els centres públics d'R+D (universitats públiques, organismes públics de recerca i, en general, qualsevol centre d'R+D dependent de les diferents administracions públiques), altres entitats públiques o privades sense ànim de lucre que defineixin en els seus estatuts l'R+D o el seu foment com a activitat principal i que tenguin residència fiscal, un establiment permanent o una representació a les Illes Balears.

També tindran la consideració de beneficiàries les entitats amb caràcter de mitjà propi, així com les entitats associades al beneficiari, que es comprometin a efectuar part o la totalitat de les activitats que fonamentin la concessió de la subvenció en nom i per compte d'aquest.

Segon Finalitat

La finalitat d'aquesta convocatòria és atorgar subvencions per a l'organització de congressos (nacionals o internacionals); seminaris, jornades o tallers i actuacions de  difusió o de divulgació de caràcter científic, dins la comunitat autònoma de les Illes Balears i que es desenvolupin dins el període 2022-2025.

Les actuacions proposades han de ser de caràcter presencial i s'han de correspondre amb les modalitats següents:

— Modalitat A: congressos nacionals o internacionals, que comptin amb figures prominents de la matèria i que aportin experiències significatives per a l'avanç en la seva disciplina, donin a conèixer projectes d'investigació relacionats, permetin l'intercanvi d'informació i estableixin nexes entre l'àmbit científic i el professional. Tenen la consideració d'internacional els congressos aquells en què, com a mínim, la meitat de les conferències plenàries o comunicacions siguin impartides en anglès.

— Modalitat B: tallers o workshops, seminaris i jornades de modalitat presencial, en els quals els participants han de tenir un nivell homogeni d'especialització o coneixement i els ponents han de ser experts i referents en la matèria, per dirigir i aprofitar la participació, potenciar la reflexió sobre les pròpies experiències i generar noves vies de coneixement, així com fomentar el treball en equip. Poden incloure diverses activitats com ponències, debats, taules redones, etc.

— Modalitat C: actuacions de difusió o divulgació científica. Aquestes actuacions, a diferència de les altres modalitats, es dirigeixen a un públic general, i s'inclouen  les activitats que interpreten i fan accessible el coneixement científic al públic esmentat.

Tercer Bases reguladores

Ordre de la consellera d'Innovació, Interior i Justícia de 26 de gener de 2010 per la qual s'estableixen les bases reguladores per concedir subvencions en matèria de recerca, desenvolupament tecnològic i innovació (BOIB núm. 25, de 13 de febrer).

Quart Import

L'aportació de la Direcció General de Política Universitària i Recerca per a tota la convocatòria és, com a màxim, de 550.000 euros de caràcter pluriennal (2022, 2023, 2024 i 2025).

La subvenció màxima que es pot atorgar a cada actuació és la següent:

— Modalitat A: congressos nacionals o internacionals, amb un import màxim de 6.000 € i 15.000 €, respectivament.

— Modalitat B: tallers o workshops, seminaris i jornades, fins a 3.000 €.

— Modalitat C: actuacions de divulgació o difusió científica, amb un ajut màxim de 25.000 €.  

Cinquè Termini de presentació de sol·licituds

El termini per presentar les sol·licituds dels ajuts comença  l'endemà d'haver-se publicat aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i acaba el 30 de juny de 2025.

 

Palma, (signat electrònicament: 10 d'agost de 2022)

El conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura Miquel Company i Pons