Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció I. Disposicions generals

AJUNTAMENT DE FELANITX

Núm. 464694
Aprovació definitiva de l’Ordenança reguladora de les contraprestacions econòmiques per la prestació del servei públic d’atenció a la primera infància a les escoletes municipals

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Expedient 758/2022

A la sessió extraordinària de l'Ajuntament Ple de dia 18 d'agost de 2022, es va adoptar, entre altres, el següent ACORD que en la seva part dispositiva diu:

«Primer. Tenir en compte les propostes de millora i recomanacions presentades per l'Institut Balear de la Dona i que consten a l'informe d'impacte de gènere de dia 27 de juny de 2022.

Segon. Ampliar i especificar, dins l'article 5.2 Aquelles famílies que tinguin un fill o filla amb necessitats educatives especials o amb minusvalidesa igual o superior al 33%, o fills i filles de dones víctimes de violència masclista pagaran una tarifa especial d'un 50% de la quota mensual que paguin per cada fill o filla.

Tercer. Aprovar definitivament l'Ordenança reguladora de les contraprestacions econòmiques per la prestació del servei públic d'atenció a la primera infància a les escoletes municipals de l'Ajuntament de Felanitx en els mateixos termes que es redacta a l'expedient. (Annex I – Ordenança contraprestacions econòmiques per la prestació del servei escoletes (Incorporades recomanacions. IBD)).

Quart. Publicar íntegrament el present acord, juntament amb el text de l'Ordenança, en el BOIB en forma legal.»

Recursos.

Contra l'aprovació definitiva de l'esmentada Ordenança es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptats des del dia de la present publicació, d'acord amb el disposat en els articles 10.1.b i 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Consulta i informació de l'expedient.

L'expedient se pot consultar en el departament de Secretaria de l'Ajuntament de Felanitx, amb cita prèvia, de dilluns a divendres, de les 9:00 h fins a les 14:00 h, excepte festius. Per obtenir informació de l'expedient es podran utilitzar els mitjans (direcció postal, telèfon i fax) que s'indiquen a continuació: Ajuntament de Felanitx, Plaça de la Constitució núm. 1 07200 Felanitx (Illes Balears) - Telèfon 971580051 - Fax 971583271

 

Felanitx, 19 d'agost de 2022

El batle Jaume Monserrat Vaquer

 

ANNEX «ORDENANÇA REGULADORA DE LES CONTRAPRESTACIONS ECONÒMIQUES PER LA PRESTACIÓ DEL SERVEI PÚBLIC D'ATENCIÓ A LA PRIMERA INFÀNCIA A LES ESCOLETES MUNICIPALS

Article 1.- Objecte i àmbit d'aplicació

L'objecte d'aquesta ordenança és la regulació de les prestacions econòmiques a satisfer per les persones usuàries dels servei públic d'atenció a la primera infància a les escoletes municipals de l'Ajuntament de Felanitx.

 

Article 2.- Naturalesa de les tarifes

Aquestes tarifes tenen la condició de preu privat, d'acord amb l'article 20 del text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, aprovat mitjançant Reial Decret legislatiu 2/2004, de 5 de marc, es tracta d'un servei que no té caràcter coactiu, atesa la sol·licitud o recepció voluntària per als administrats i que el mateix sí es presta pel sector privat.

Article 3.- Fet imposable

Constitueix el fet imposable de la contraprestació econòmica l'assistència i estada a les escoletes infantils municipals.

Article 4.- Quantia

De dilluns a divendres:

Matrícula

45 €/any

Escoleta matinera de 07:30 a 09:00

30 €/mes

                                    08:00 a 09:00

25 €/mes

                                    08:30 a 09:00

20 €/mes

Escoleta matinera esporàdica

3 €/dia

Escolarització (09:00 a 14:00)

165 €/mes

De 14:00 a 15:30 descans

30 €/mes

De 15:30 a 17:00 joc lliure/recollida

30 €/mes

Recollida 15:30 esporàdic

3 €/dia

Recollida 17:00 esporàdic

3 €/dia

Servei d'enfortiment de les capacitats educatives de les famílies

Curs de massatges:

4 €/sessió

Espais familiars trimestrals

4 €/sessió

Tallers pares i mares

4 €/sessió

Altres: tallers específics

4 €/sessió

Article 5.- Bonificacions

5.1 Aquelles famílies que tinguin dos o més fills o filles matriculats a les escoletes municipals pagaran una tarifa especial d'un 80% de la quota mensual que paguin per cada fill o filla.

5.2 Aquelles famílies que tinguin un fill o filla amb necessitats educatives especials o amb minusvalidesa igual o superior al 33%, o fills i filles de dones víctimes de violència masclista pagaran una tarifa especial d'un 50% de la quota mensual que paguin per cada fill o filla.

Per a la seva aplicació, les famílies hauran d'aportar l'informe de l'especialista corresponent, o bé la declaració administrativa de discapacitat expedida per l'organisme o autoritat competent.

5.3 Pagaran una tarifa especial del 50% de la quota corresponent: les famílies considerades nombroses segons la normativa vigent, i les famílies en què la persona tutora de l'infant sigui familiar de segon grau o altres parents.

5.4 Gaudiran d'una bonificació del 100% aquells alumnes provinents de famílies amb problemàtica socioeconòmica accentuada, i que hagin estat prèviament derivats pels Serveis Socials municipals.

5.5 Les bonificacions establertes en el present article no seran acumulatives, per la qual cosa només es podrà gaudir d'una única bonificació.

Article 6.- Obligats al pagament de les tarifes.

Estan obligades al pagament de les tarifes, les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35 de la Llei general tributària, que siguin sol·licitants de les prestacions del servei o, si no és així, les persones progenitores i tutor/es de l'infant beneficiat.

 

​​​​​​​Article 7.- Normes de gestió, liquidació ingrés i recaptació

La gestió i recaptació de les tarifes correspondrà a les empreses concessionàries o que presten el servei a les escoletes municipals.

1. La percepció de la contraprestació econòmica que és objecte d'aquesta Ordenança s'efectuarà mitjançant rebut estès per l'administració de l'escoleta infantil que presta el servei.

2. Les tarifes mensuals es meritaran el dia primer de cada mes i seran satisfetes dins dels primers deu dies de cada mes.

3. Les altes que es produeixin dins dels primers cinc dies de cada mes causaran la meritació de la quota mensual, que serà satisfeta dins dels deu dies següents. Les que es produeixin després del dia cinc de cada mes, causaran la meritació de quotes pels dies que restin fins a fi de mes, i el liquidaran aplicant la proporció corresponent, en aquest cas es satisfaran dins dels deu dies del mes següent juntament amb les del propi mes.

4. Les baixes en la prestació del servei de les persones usuàries inscrites s'hauran de notificar a l'administració de la guarderia infantil, almanco amb quinze dies d'anticipació.

5. Si l´infant no assisteix a l'escoleta durant tot un mes, per motius justificats, les persones progenitores podran sol·licitar el pagament de la meitat de la quota corresponent.

6. Les tarifes establertes en aquesta Ordenança no inclouen l'Impost sobre el Valor Afegit (IVA) que els serà aplicable en cada cas, d'acord amb la normativa vigent.

Disposició Final

Aquesta Ordenança entrarà en vigor quan hagi transcorregut el termini de quinze dies hàbils que indica l'article 113 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears i quan s'hagi publicat íntegrament en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.»