Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció V. Anuncis

Subsecció segona. Altres anuncis oficials

AJUNTAMENT D'EIVISSA

Núm. 462846
Extracte convocatòria d’ajudes al lloguer d’habitatge de l’Ajuntament d’Eivissa 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

 

Expedient núm.: 18223/2022

Procediment: Subvencions per Concurrència Competitiva

Extracte de la resolució del dia 14 de juliol de 2022 de la Junta de Govern Local de l'Ajuntament d'Eivissa, per la que es convoquen subvencions en matèria d'habitatge per a l'any 2022.

De conformitat amb el previst als articles 17.3b i 20.8a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, es publica l'extracte de la convocatòria text íntegre de la qual es pot consultar a la Base de Dades Nacional de Subvencions

(https://www.infosubvenciones.es/bdnstrans/GE/es/convocatoria/639771)

CONVOCATÒRIA D'AJUDES AL LLOGUER D'HABITATGE DE L'AJUNTAMENT D'EIVISSA 2022

Primer. Beneficiaris

Poden ser beneficiàries de les ajudes previstes en aquesta convocatòria les persones que hi participin i que compleixin els requisits següents:

1. Que siguin majors d'edat o menors emancipats, a comptar des de l'últim dia de presentació de les sol·licituds d'ajuda.

2. Que estiguin empadronats al municipi d'Eivissa ininterrompudament des de l'1 de gener de 2021 i fins al darrer dia del termini per presentar les sol·licituds.

3. Que siguin titulars, en qualitat d'arrendataris/àries, d'un contracte de lloguer d'habitatge -o més, si són consecutius- dins del període subvencionable i que es trobi vigent fins al darrer dia del termini per presentar les sol·licituds. El contracte ha d'estar formalitzat en els termes de la Llei 29/1994, de 24 de novembre, d'arrendaments urbans. La condició d'arrendatari/ària s'ha d'acreditar amb l'aportació del contracte de lloguer.

4. Que estiguin al corrent de pagament de les rendes del contracte de lloguer, en el moment de la presentació de la sol·licitud d'ajuda. En el cas que l'arrendatari tingui alguna mensualitat ajornada o condonada, haurà de presentar un escrit per part de l'arrendador/a on s'acrediti aquesta situació.

5. Que l'habitatge objecte de lloguer estigui situat dins de l'àmbit territorial del municipi d'Eivissa.

6. Que l'habitatge llogat constitueixi el domicili habitual i permanent de l'arrendatari o arrendataris i dels integrants de la unitat de convivència, durant el període de contracte de lloguer per al qual es concedeix l'ajuda.

7. Que la renda d'habitatge objecte del contracte de lloguer no superi els 1.200,00 € mensuals.

8. Que totes les persones físiques que tinguin el domicili habitual i permanent a l'habitatge arrendat tinguin la nacionalitat espanyola o la d'algun dels estats membres de la Unió Europea, l'Espai Econòmic Europeu o Suïssa. En el cas d'estrangers no comunitaris, han de tenir la residència legal a Espanya.

9. Que els ingressos anuals de la unitat de convivència l'any 2021, sumats els de tots els convivents, no superi els següents límits:

- IPREM 2022 14 pagues x 4 (32.425,12 €), en general.

- IPREM 2022 14 pagues x 5 (40.531,40€), per a famílies nombroses de categoria general o per a persones amb discapacitat.

- IPREM 2022 14 pagues x 6 (48.637,68€) per a famílies nombroses de categoria especial o per a persones amb discapacitat (intel·lectual o de desenvolupament o malaltia mental amb un grau reconegut de com a mínim el 33% o física de com a mínim el 65%).

Per calcular els ingressos econòmics, se sumaran totes les rendes obtingudes tant de la persona sol·licitant de l'ajuda com de la resta de persones que tinguin 16 anys o més, a comptar de l'últim dia de presentació de les sol·licituds d'ajuda, que conviuen al domicili.

Es prendran les dades de la casella corresponent a la Base Imposable General més la Base Imposable de l'Estalvi de la declaració de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques de l'exercici 2021 (caselles 435 i 460).

En el còmput, s'hi han d'incloure també els imports de les pensions i/o ingressos exempts de tributació que pugui percebre la persona sol·licitant o algun membre de la unitat de convivència.

10. Que els ingressos anuals de la unitat de convivència més les despeses deduïbles (art.19.2.f) LIRPF – casella 19) i la reducció general (art.20 LIRPF – casella 23) per obtenció de rendiments del treball dels membres de la unitat de convivència no siguin inferiors al import del lloguer.

Segon. Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és regular la concessió de les ajudes als residents al municipi d'Eivissa per facilitar-lis la permanència en un habitatge en règim de lloguer, ajudant a pal·liar els efectes negatius que té l'encariment del lloguer al municipi, evitant indirectament, amb aquesta convocatòria, el seu increment.

El període subvencionable és el comprès entre el dia l'1 de juliol del 2021 i el dia 30 de juny del 2022.

Tercer. Bases reguladores.

Bases específiques reguladores per a la concessió de subvencions en matèria d'habitatge aprovades inicialment en data 27 de maig de 2021 pel Ple de l'Ajuntament d'Eivissa. L'aprovació definitiva d'aquestes bases es va publicar en el BOIB núm. 89 de 6 de juliol de 2021.

El 25 de juny de 2022 es va publicar en el BOIB núm. 82 l'aprovació definitiva de la modificació de les Bases específiques reguladores de les subvencions per ajudes al lloguer d'habitatge de l'Ajuntament d'Eivissa per a l'any 2022

Publicades a la seu electrònica (https://eivissa.sedelectronica.es)

Quart. Import.

L'import global del crèdit disponible per distribuir entre les persones beneficiàries de l'ajuda es determina sobre la base de l'assignació, que als pressupostos generals és la que contempla la present convocatòria dins de l'aplicació pressupostària 15200 48900, amb una quantia total de 485.000 euros.

La quantia de l'ajuda es determina d'acord als següents criteris:

- En funció de l'import global de la convocatòria i de la valoració total en punts de les sol·licituds, dividint l'import global entre el nombre de punts de valoració totals de totes les sol·licituds, s'obtindrà el valor en euros del punt. La quantia individual a concedir s'ha de calcular de la següent forma: valor en euros del punt multiplicat per la valoració individual de la subvenció, sempre tenint en compte els límits establerts en el següents apartats.

- Un 20% de l'import es reserva inicialment per als sol·licitants que tinguin 35 anys o menys.

- Cap ajuda pot superar el 40% dels imports dels lloguers pagats (fins a un màxim de 5.760 € a raó de 480 € al mes). Aquest límit s'ampliarà al 50% dels lloguers pagats (fins a un màxim de 7.200 € a raó de 600 € al mes) en cas de joves (que tinguin 35 anys o menys) i majors (65 anys o més). Per al còmput de la quantia es fixarà com a referència l'edat que posseeixi el sol·licitant el dia següent a la finalització del termini per la presentació de sol·licituds.

Cinquè.- Termini de presentació de sol·licituds.

El termini per a la presentació de les sol·licituds és de deu dies hàbils a comptar de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria al BOIB.

 

Eivissa, document signat electrònicament (19 de juliol de 2022)

El regidor delegat Aitor Morrás Alzugaray