Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

CONSELLERIA DE FONS EUROPEUS, UNIVERSITAT I CULTURA

Núm. 458928
Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Recerca per la qual es concedeixen o s’exclouen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

Fets

1. El 2 d'abril de 2022 es va publicar al BOIB número 45 la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 23 de març de 2022 per la qual es convoquen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques.

2. D'acord amb les bases de la convocatòria, aquestes ajudes es concreten en la formalització d'un contracte predoctoral de formació amb la Universitat de les Illes Balears i es regeixen pel que disposa la Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació. La durada del contracte no pot excedir els quatre anys.

3. Les ajudes tenen les característiques d'un contracte predoctoral de formació durant tot el període de gaudi de l'ajut.

4. D'acord amb el punt 13.3 de l'annex de la convocatòria esmentada, les sol·licituds presentades s'havien de sotmetre a una avaluació externa a càrrec de l'Agència de Qualitat Universitària de les Illes Balears (AQUIB).

5. El dia 14 de juny de 2022 es van publicar a la pàgina web de la Direcció general de Política Universitària i Recerca els resultats provisionals de puntuació de l'avaluació externa, desglossada per apartats. Amb la publicació d'aquesta diligència es va notificar la puntuació als candidats i se'ls va atorgar un termini de deu dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació a la pàgina web, per formular les al·legacions que considerin oportunes.

6. El dia 28 de juny de 2022 es va publicar al BOIB número 84 la Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura per la qual es nomenen membres de la Comissió de Selecció Interna de la convocatòria d'ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat.

7. El dia 30 de juny de 2022 es van publicar a la pàgina web de la Direcció general de Política Universitària i Recerca els resultats definitius de la puntuació de l'avaluació externa, desglossada per apartats.

8. El dia 1 de juliol de 2022 es varen dur a terme les entrevistes personals a què fa referència  el punt 13.8 de l'annex I de la convocatòria.

9. La Comissió Avaluadora, reunida l'1 de juliol de 2022, va normalitzar els resultats d'avaluació externa per a totes les branques de coneixement de les sol·licituds ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat i va establir el llistat provisional dels resultats de l'avaluació interna de les sol·licituds d'ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat; la relació de persones candidates proposades per a les ajudes FPU; la relació de persones candidates en reserva per a les ajudes FPU i la relació de persones excloses amb indicació de les causes d'exclusió.

D'aquesta reunió se n'ha estès una acta, que consta a l'expedient.

10. El dia 13 de juliol de 2022 es va publicar a la pàgina web de la Direcció  de Política Universitària i Recerca la diligència amb els resultats definitius de puntuació de l'avaluació externa, normalitzats per a totes les branques de coneixement; els resultats de puntuació de l'avaluació interna, desglossada per apartats, la llista de les persones candidates seleccionades, la llista de les persones en reserva i la llista de persones excloses, i es va atorgar un termini de deu dies naturals per presentar al·legacions i perquè les persones seleccionades presentin, entre d'altres, l'escrit d'acceptació i la documentació acreditativa d'haver formalitzat la matrícula en un programa de doctorat oficial per a l'any acadèmic 2021-2022 (només en el cas en què no constés a la sol·licitud inicial) i l'acreditació dels crèdits de màster universitaris necessaris per complir amb els requisits d'aquesta convocatòria.

11. Una vegada transcorregut el termini per presentar la documentació de les persones seleccionades, una va presentar renúncia i una altra no va acreditar el compliment dels requisits establerts a l'apartat 8.2 de l'annex I de la Resolució de convocatòria.

12. El dia 29 de juliol de 2022 la secretària de la comissió de selecció va emetre l'informe en relació a les al·legacions presentades. Aquest informe consta en l'expedient.

13. El dia 2 d'agost de 2022 el director general de Política Universitària va signar la Proposta de Resolució per la qual es concedeixen o s'exclouen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques.

14. El dia 2 d'agost de 2022 es va publicar a la pàgina web de la Direcció general de Política Universitària i Recerca la Proposta de Resolució.

Amb la publicació es va notificar la puntuació als candidats i se'ls va atorgar un termini de set dies naturals, comptadors a partir de l'endemà de la data de publicació a la pàgina web, per formular les al·legacions que considerin oportunes.

15. El termini per presentar les al·legacions va finalitzar el dia 9 d'agost de 2022.

16. Durant el termini una de les persones seleccionades va presentar renúncia a l'ajuda.

17. El dia 11 d'agost de 2022 la cap del Servei d'Universitat va emetre l'informe en relació a les al·legacions presentades. Aquest informe consta en l'expedient.

Fonaments de dret

1. El Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de subvencions (BOIB núm. 196, de 31 de desembre).

2. El Decret 75/2004, de 27 d'agost, de desplegament de determinats aspectes de la Llei de finances i de les lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears (BOIB núm. 122, de 2 de setembre).

3. L'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol).

4. La Resolució del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura de 23 de març de 2022 per la qual es convoquen ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques. (BOIB núm. 45, de 2 d'abril).

5. La Llei 14/2011, d'1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació.

6. La Llei 39/2015, d'1 d'octubre, de procediment administratiu comú de les administracions públiques.

7. La Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Per tot això, dict la següent

Resolució

1. Concedir una subvenció a la Universitat de les Illes Balears per dur a terme sis contractes predoctorals en concepte d'ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques als sol·licitants que figuren a l'annex 1.

2. Excloure els sol·licitants que figuren a l'annex 2 de les ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques, amb indicació dels motius d'exclusió.

3. Publicar aquesta Resolució en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i a la pàgina web de la Direcció General de Política Universitària i Recerca (http://dguni.caib.es).

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura en el termini d'un mes comptador des de l'endemà d'haver-se publicat, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

Palma, en la data de la signatura electrònica (12 d'agost de 2022)

El secretari autonòmica d'Universitat, Recerca i Política Lingüística  Miquel À. Sureda Massanet (Per delegació del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura) (BOIB núm. 57, d'1/5/2021)

 
 

ANNEX 1 Relació ordenada alfabèticament de persones beneficiàries de les ajudes de formació de professorat universitari (FPU) per a àrees amb dèficit estructural de personal acreditat, així com les corresponents subvencions per a taxes acadèmiques

NIF

ID expedient

Nom

Primer llinatge

Segon llinatge

Modalitat

***7040**

FPU2022-009-B

Maria Antònia

Alou

Soler

b

***9581**

FPU2022-012-A

Carles

Colom

Rocha

a

***9229**

FPU2022-013-C

Sergi

Faura

Gadea

c

***1734**

FPU2022-007-C

Francesc Xavier

Gayà

Morey

c

***2595**

FPU2022-010-C

Caterina Elionor

Muntaner

González

c

***6752**

FPU2022-016-C

Stella

Ville

 

c

 

ANNEX 2 Relació ordenada alfabèticament de persones a les quals excloses, tot indicant-ne la causa

NIF

ID expedient

Nom

Primer llinatge

Segon llinatge

Modalitat

Motiu

***0942**

FPU2022-011-C

Luis Ángel

Calderón

Pérez

c

Renúncia

***4676**

FPU2022-008-B

Sarah Louise

Flowers

 

b

No supera l'entrevista

***0356**

FPU2022-006-C

Cristina

Giossi

 

c

No es presenta a l'entrevista (punt 13.9 convocatòria)

***7342**

FPU2022-015-C

Arnau

Mir

Fuentes

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)

***7411**

FPU2022-005-C

Miquel

Miró

Nicolau

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)

***6904**

FPU2022-017-C

Moisés Jerome

Moreno

Torres

c

No compleix els requisits (punt 8.2a i 8.2f convocatòria)

***1765**

FPU2022-004-C

Iván

Pereira

Sánchez

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)

***1211**

FPU2022-002-C

Jonatan

Rigo

García

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)

***2485**

FPU2022-003-C

Stephanie

Rincón

Ramos

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)

***1374**

FPU2022-001-B

Álvaro

Sabater

Gárriz

b

Renúncia

***7580**

FPU2022-014-C

Dainury

Vázquez

Coll

c

No supera l'entrevista (punt 13.10 convocatòria)