Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

ADMINISTRACIÓ DE LA COMUNITAT AUTÒNOMA

INSTITUT D'ESTUDIS BALEÀRICS

Núm. 456212
Resolució del president de l’Institut d’Estudis Baleàrics de 12 d'agost de 2022 per la qual es convoquen ajudes per donar suport a la creació dels sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l’audiovisual de les Illes Balears per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

  1. L'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) és una entitat pública empresarial de les que preveu l'article 2.1.b) de la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, amb personalitat jurídica pròpia i diferenciada, i amb capacitat d'actuar i autonomia de gestió plenes, sens perjudici de la relació de tutela de l'Administració de la Comunitat Autònoma.

 L'IEB s'adscriu a la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, d'acord amb el Decret 11/2021, de 15 de febrer, de la presidenta de les Illes Balears, pel qual s'estableixen les competències i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

Mitjançant el Decret 48/2018, de 21 de desembre, es varen aprovar els Estatuts de l'IEB. D'acord amb l'article 4, l'IEB té com a fins generals els relacionats amb l'ensenyament i la normalització lingüística de la llengua catalana, la promoció de la cultura de les Illes Balears i la seva projecció exterior, d'acord amb els seus Estatuts i respectant les competències pròpies dels consells insulars. En l'article 5 s'hi indiquen, entre d'altres, les funcions i competències següents:

a) El foment de la recerca, en totes les àrees de la cultura i la ciència, en temes relacionats amb les Illes Balears, d'acord amb els objectius generals que amb vista a la recerca proposin el Govern de les Illes Balears i el mateix IEB.

b) La formació lingüística en llengua catalana dels ciutadans de les Illes Balears, fora de l'ensenyament reglat.

c) El foment dels usos socials de la llengua catalana en tots els àmbits de la vida diària, amb respecte i protecció de les modalitats insulars del català de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i sens perjudici de la unitat de la llengua.

d) La difusió, per mitjans propis o aliens, de qualsevol tipus d'activitat cultural que es dugui a terme en l'àmbit territorial de les Illes Balears.

e) La publicació en el camp dels estudis locals, mitjançant l'elaboració de monografies, col·leccions i revistes, i l'organització de jornades, congressos i conferències.

f) El foment d'activitats culturals relatives a l'intercanvi i la relació entre Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, i entre les Illes Balears i l'exterior.

g) La difusió de la informació relativa als ajuts i els serveis que els organismes d'àmbit insular i municipal destinen a la creació artística i cultural.

L'article 40 de la Llei 13/2014, de 29 de desembre, per la qual es crea l'entitat pública empresarial Institut d'Estudis Baleàrics, indica en l'apartat 3 que per dur a terme les funcions i activitats esmentades l'entitat pot exercir totes les potestats administratives que siguin necessàries, fins i tot la de foment.

L'article 30.26 de l'Estatut d'autonomia de les Illes Balears disposa que la Comunitat Autònoma té les competències corresponents de cultura, activitats artístiques i culturals, i el foment i difusió de la creació i la producció teatral, musical, cinematogràfica i audiovisual, literària, de dansa i d'arts combinades, així com la seva difusió nacional i internacional.

El Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a l'exercici 2021-2023, preveu les línies de subvenció IV.2.14 d'ajuts per donar suport a la creació, recerca dels sectors de les arts escèniques, les arts visuals, la literatura, el còmic i la il·lustració, l'audiovisual i la música de les Illes Balears.

D'acord amb l'article 1 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009), poden ser objecte de subvencions les activitats corresponents a la promoció de la cultura i de les arts plàstiques tant entre les Illes Balears com a l'exterior.

La Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes, estableix la igualtat en l'àmbit de la creació i producció artística, i la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes, disposa que les administracions públiques de les Illes Balears han d'incentivar produccions artístiques i culturals que fomentin els valors d'igualtat entre dones i homes.

Per tot això, d'acord amb el que disposa l'article 15 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre, i fent ús de les facultats que m'atribueix l'article 20.1.j) dels Estatuts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, dict la següent

Resolució

1. Aprovar la convocatòria d'ajudes per donar suport a les persones creadores dels sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el pensament, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears, d'acord amb l'annex 1.

2. Aprovar el pressupost d'aquesta convocatòria, que té un import màxim de 490.000 euros (quatre-cents noranta mil euros), d'acord amb les anualitats següents: 2022: 50.000 euros; 2023: 440.000 euros).

3. Autoritzar una despesa pluriennal de 490.000 euros, amb càrrec al capítol IV del pressupost de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

4. Publicar aquesta convocatòria en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Interposició de recursos

Contra aquesta Resolució, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar un recurs potestatiu de reposició davant el president de l'Institut d'Estudis Baleàrics en el termini d'un mes comptador des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 124 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, i l'article 57 de la Llei 3/2003, de 26 de març, de règim jurídic de l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

També es pot interposar directament un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu en el termini de dos mesos comptadors des de l'endemà de la publicació, d'acord amb l'article 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

 

(Signat electrònicament: 12 d'agost de 2022)

El president de l'Institut d'Estudis Baleàrics Miquel Company i Pons

 

ANNEX 1 Convocatòria

Primera

Condicions generals

1. Objecte i finalitat

1.1. Aquesta convocatòria té per objecte donar suport als creadors i creadores per a processos específics de recerca i creació adreçats a la futura producció d'obres i projectes relacionats amb les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears.

1.2. No es poden subvencionar projectes que vulnerin els drets dels col·lectius LGTBIQ+, els drets de les dones i/o els drets humans.

2. Prohibició de subcontractació

Atesa la natura de la convocatòria, la persona beneficiària no pot concertar l'execució total o parcial de les activitats subvencionades.

3. Import i imputació pressupostària

3.1. L'import màxim que es destina a aquesta convocatòria pluriennal és de 490.000 euros, amb càrrec al capítol 4 dels pressuposts de l'Institut d'Estudis Baleàrics, d'acord amb les anualitats següents:

  • 2022: 50.000 euros
  • 2023: 440.000 euros

3.2. L'import global que comprèn la present convocatòria es distribueix en les següents línies d'ajudes, que, si escau, estan dividides en sublínies i modalitats:

- Línia per a les arts escèniques: 98.000 euros

  • Sublínia de textos teatrals: 32.700 euros
  • Sublínia de creació coreogràfica: 32.650 euros
  • Sublínia de creació circense, de carrer i de nous formats: 32.650 euros

- Línia per a la música: 98.000 euros

  • Sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània: 24.250 euros
  • Sublínia de jazz: 29.750 euros
  • Sublínia de música popular i urbana: 44.000 euros

- Línia per a la literatura, el còmic i la il·lustració: 98.000 euros

  • Sublínia de textos literaris: 54.000 euros
  • Sublínia de còmic i il·lustració: 44.000 euros

- Línia per a les arts visuals: 98.000 euros

  • Sublínia de projectes de recerca i creació artística d'arts visuals, fotografia i vídeo amb producció d'obra: 90.000 euros
  • Sublínia de projectes de recerca i creació artística d'arts visuals, fotografia i vídeo sense producció d'obra: 8.000 euros

- Línia per a l'audiovisual: 98.000 euros

  • Sublínia de guió de llargmetratge cinematogràfic de ficció o animació, llargmetratge documental i sèrie: 83.000 euros
  • Sublínia de guió de curtmetratge de ficció o animació i curtmetratge documental: 15.000 euros

Les condicions de cada línia, sublínia i modalitat es detallen en l'apartat corresponent de la base segona, «Condicions específiques»:

  • Ajudes a la creació en l'àmbit de les arts escèniques
  • Ajudes a la creació en l'àmbit de la música
  • Ajudes a la creació en l'àmbit de la literatura, el còmic i la il·lustració
  • Ajudes a la creació en l'àmbit de les arts visuals
  • Ajudes a la creació en l'àmbit de l'audiovisual

3.3. La concessió de les ajudes previstes en aquesta convocatòria queda condicionada a la disponibilitat pressupostària que estableix l'apartat anterior.

3.4. Sempre que la disponibilitat pressupostària ho permeti, es pot incrementar l'import d'aquesta convocatòria. L'import consignat inicialment es pot ampliar mitjançant una resolució d'ampliació del crèdit assignat. Aquesta ampliació, tret que s'estableixi una altra cosa, no implica que el termini per presentar sol·licituds s'ampliï, i no afecta la tramitació ordinària de les sol·licituds presentades i no resoltes de manera expressa.

3.5. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost de cada línia, el romanent s'ha d'atorgar proporcionalment a les altres línies, seguint els criteris de major puntuació dels projectes.

4. Persones beneficiàries i requisits

4.1. Són beneficiàries d'aquestes ajudes les persones físiques majors de 18 anys que desenvolupin la seva activitat professional en els sectors esmentats en l'apartat 1.1 de la base primera i siguin naturals de les Illes Balears o desenvolupin la seva activitat professional a les Illes Balears.

4.2. També en són beneficiaris els col·lectius de persones creadores constituïdes com a persona jurídica o comunitat de béns donades d'alta d'activitat econòmica en epígrafs vinculats a la creació i a l'activitat professional en l'àmbit de la cultura. Aquestes persones jurídiques han d'estar establertes en un estat membre de la Unió Europea o de l'espai econòmic europeu, i tenir en el moment de sol·licitar l'ajuda un establiment permanent operatiu a la comunitat autònoma de les Illes Balears amb almenys dos anys d'antiguitat o acreditar que el 50 % dels contractes laborals o serveis contractats s'han fet en el darrer any a les Illes Balears o que desenvolupen més del 50 % de la seva activitat a les Illes Balears.

4.3. Així mateix, en el cas d'un projecte de coautoria, en són beneficiàries les agrupacions de persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o qualsevol altre tipus d'unitat econòmica o patrimoni separat que, tot i no tenir personalitat jurídica, puguin dur a terme els projectes, les activitats o els comportaments susceptibles d'obtenir la subvenció o estiguin en la situació que motiva la concessió de la subvenció.

En el cas d'agrupacions de persones físiques o jurídiques privades sense personalitat que presentin un projecte de coautoria, s'han de fer constar de manera explícita, tant en la sol·licitud com en la resolució de concessió, els compromisos d'execució assumits per cada membre de l'agrupació, que també tindran la consideració de persones beneficiàries, com també l'import de la subvenció que ha d'aplicar cada un. En qualsevol cas, ha de nomenar-se una persona representant o apoderada única de l'agrupació, amb poders suficients per complir les obligacions que, com a beneficiària, corresponen a l'agrupació. Així mateix, l'agrupació no s'entendrà dissolta fins que no hagin transcorregut els terminis de prescripció prevists en la Llei 14/2014, de 29 de desembre, de finances de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, i en els articles 57 i 60 del Text refós de la Llei de subvencions, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre.

4.4. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit de les arts escèniques, les persones sol·licitants han de tenir, com a mínim, una creació estrenada a les Illes Balears, en un espai del circuit professional per a l'exhibició d'espectacles d'arts escèniques.

4.5. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit de la música, les persones sol·licitants han d'haver publicat, com a mínim, un enregistrament d'almenys 30 minuts de durada, o una estrena a l'Estat espanyol (fora de les Illes Balears) o a l'estranger. En el cas de la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània, les estrenes d'obres per a solista no poden haver estat interpretades per la persona que ha realitzat la composició.

En les sublínies de jazz i de música popular i urbana, no es tenen en compte en aquest còmput els discs recopilatoris o les remescles.

4.6. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit de la literatura, el còmic i la il·lustració, les persones sol·licitants han de tenir publicat, com a mínim, un títol. En aquest còmput no es tenen en compte les autoedicions.

En el cas de les ajudes a la creació de còmic i il·lustració (punt III.2), quan es tracta d'una coautoria en què l'autor del text no compleix el punt 4.1 i l'il·lustrador el compleix, l'autor del text no es considerarà beneficiari de la subvenció.

4.7. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit de les arts plàstiques, les persones sol·licitants han d'acreditar, com a mínim, una exposició individual o tres exposicions col·lectives en un espai de difusió d'art contemporani (museu, centre d'art, sala d'exposició) o bé que la seva obra ha estat objecte d'una publicació monogràfica. En el còmput de les publicacions no es tenen en compte les autoedicions.

En el cas de fotografia i vídeo, les persones sol·licitants han d'acreditar, com a mínim, un projecte individual d'exposició o publicació a un espai o plataforma de difusió especialitzats o bé la participació en tres projectes d'exposició o publicació col·lectius a espais o plataformes de difusió especialitzats. En el còmput de les publicacions no es tenen en compte les autoedicions.

4.8. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit audiovisual, les persones sol·licitants han d'acreditar, com a mínim, que consten com a guionista o coguionista en almenys un llargmetratge, curtmetratge o sèrie estrenats públicament a plataformes, TV, festivals o sales de cinema.

4.9. Totes les persones o entitats que sol·licitin aquestes ajudes han de complir els requisits següents:

a) Estar al corrent de les obligacions amb la Seguretat Social i de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. La sol·licitud de les ajudes comporta l'autorització perquè l'IEB comprovi d'ofici que la persona o l'entitat sol·licitant està al corrent d'aquestes obligacions, excepte en el cas de denegació expressa del consentiment. En aquest cas, la persona o l'entitat sol·licitant ha d'aportar els certificats corresponents, juntament amb la sol·licitud de les ajudes.

b) Presentar la sol·licitud en els termes i amb els requisits que s'estableixen en els apartats 6, 7 i 8 d'aquesta convocatòria.

c) Complir els principis de l'article 3 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.

d) Presentar una sola sol·licitud per projecte. En cas de presentar una nova sol·licitud, s'ha de desistir expressament de l'anterior; en cas de no fer-ho, només es tindrà en compte la primera sol·licitud registrada. En cas de desistiment exprés, la data en l'ordre de prelació dels expedients serà la de la nova sol·licitud registrada o la data de registre de desistiment en cas que aquest sigui posterior a la segona sol·licitud.

e) Disposar de l'organització i la capacitat suficients i necessàries per garantir el compliment de l'activitat objecte de la subvenció en el moment de la publicació de la convocatòria.

4.10. No es poden acollir a aquestes ajudes les persones beneficiàries de la convocatòria de subvencions de l'IEB per donar suport a la creació dels sectors de les arts escèniques, la música, la literatura, el còmic i la il·lustració, les arts visuals i l'audiovisual de les Illes Balears per a l'any 2021.

4.11. Queden excloses com a beneficiàries les societats públiques i les entitats de dret públic, així com qualsevol empresa o organització en què la participació d'aquests ens sigui majoritària.

4.12. No poden ser beneficiàries d'ajudes les persones físiques o jurídiques següents:

  • Les que incorrin en qualsevol de les prohibicions establertes en l'article 10 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, entre les quals hi ha haver sol·licitat la declaració de concurs, haver estat declarades insolvents en qualsevol procediment, estar declarades en concurs, estar subjectes a intervenció judicial o haver estat inhabilitades d'acord amb la Llei concursal sense que hagi conclòs el període d'inhabilitació fixat a la sentència de qualificació del concurs.
  • Les que hagin estat sancionades o condemnades per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere, per resolució administrativa ferma o condemnades per sentència judicial ferma, d'acord amb l'article 11 de la Llei 11/2016, de 28 de juliol, d'igualtat de dones i homes.
  • Les que hagin estat sancionades mitjançant una resolució ferma amb la pèrdua de la possibilitat d'obtenir una subvenció, d'acord amb la Llei 8/2016, de 30 de maig, per garantir els drets de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals i per erradicar la fòbia contra el col·lectiu LGTBI, o qualsevol altra d'aplicable.

5. Normativa aplicable

Aquesta convocatòria es regeix per les bases reguladores aprovades mitjançant l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009 per la qual s'estableixen les bases reguladores de les subvencions en matèria d'educació i cultura (BOIB núm. 100, d'11 de juliol de 2009); el Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, aprovat pel Decret legislatiu 2/2005, de 28 de desembre; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; el Reglament general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i la resta de normativa comunitària, estatal o autonòmica aplicable a les subvencions atorgades per l'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

6. Termini i presentació de sol·licituds

6.1. El termini per presentar les sol·licituds, adreçades a l'IEB, comença l'endemà de la publicació de la convocatòria en el BOIB i romandrà obert durant 30 dies hàbils.

6.2. Les persones interessades han de presentar les sol·licituds degudament emplenades d'acord amb els models disponibles a la Seu Electrònica de la CAIB i al web http://HYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"www.iebalearics.org, en la forma establerta en l'article 16 de la Llei 39/2015. S'aconsella emplenar els annexos de la convocatòria amb un processador de texts.

6.3. No s'admet cap sol·licitud presentada amb posterioritat al termini indicat ni cap modificació de la documentació referida al projecte subvencionable susceptible de valoració.

6.4. Les persones jurídiques han de dur a terme la petició de l'ajuda per mitjà de la seva o el seu representant legal, acreditat adequadament.

6.5. En el cas de persones jurídiques amb residència fiscal a l'Estat espanyol (empreses, cooperatives, societats civils, associacions i fundacions), tota la documentació (sol·licitud, annexos i justificació) s'ha de presentar de manera obligatòria a través del Registre Electrònic Comú (REC) del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública. El REC està disponible a la pàgina web https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do.

6.6. En el cas de persones físiques (persones donades d'alta en el règim especial de treballadors autònoms (RETA) i comunitats de béns), també és recomanable presentar tota la documentació (sol·licitud, annexos i justificació) a través del Registre Electrònic Comú (REC) del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública. El REC està disponible a la pàgina web https://rec.redsara.es/registro/action/are/acceso.do. Això no obstant, les persones físiques també poden presentar la documentació (sol·licitud, annexos i justificació) al Registre de l'IEB o als registres i les oficines prevists en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. Les sol·licituds lliurades en paper per registre s'han de presentar en fulls separats (sense enquadernar i sense cap tipus d'unió), tots impresos a una cara o bé tots impresos a dues cares. Si la rellevància del document ho exigeix o hi ha dubtes derivats de la qualitat de la còpia, l'encarregat del Registre pot sol·licitar l'acarament de les còpies aportades amb els originals respectius, per la qual cosa pot requerir l'exhibició del document o informació original. En qualsevol moment, en el supòsit de concessió de la subvenció, es pot requerir la documentació original per acarar-la amb la presentada.

6.7. En cas d'un projecte de coautoria, cal que el coautor principal presenti la sol·licitud (annex 2) degudament emplenat per tots els coautors participants (vegeu el punt 5 de l'annex 2).

6.8. Si la sol·licitud no compleix els requisits legals i els exigits en l'Ordre de bases reguladores i en aquesta convocatòria, s'ha de requerir una sola vegada la persona interessada que esmeni les deficiències dins un termini de deu dies hàbils, d'acord amb l'article 68 de la Llei 39/2015, amb la indicació que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes prevists en l'article 21 de la mateixa Llei.

 

7. Nombre de sol·licituds i termini d'execució de les actuacions

7.1. Cada sol·licitant pot presentar, en aquesta convocatòria, només una sol·licitud. Cal tenir en compte que això inclou els projectes de coautoria.

7.2. L'activitat subvencionada s'ha de dur a terme des de l'endemà de la publicació fins al dia 16 d'octubre de 2023, com a màxim.

8. Documentació que s'ha d'aportar amb la sol·licitud

8.1. El document original de la sol·licitud s'ha de presentar per mitjà del model normalitzat (annex 2), emplenat i signat, i ha d'anar acompanyat de la documentació següent:

a) La documentació acreditativa de la personalitat física o jurídica:

a.1) Persona física:

— L'acreditació de la identitat: còpia del DNI, passaport o NIE.

a.2) Persona jurídica:

— Una còpia del NIF de la persona jurídica i una còpia del DNI, passaport o NIE de la persona física que la representa.

— El document constitutiu de la persona jurídica.

— Els estatuts socials inscrits degudament en el registre.

— Un document acreditatiu de la representació legal amb la qual actua la persona física que signa la sol·licitud, el qual ha d'estar vigent en el moment de presentar la sol·licitud.

— Un document acreditatiu d'estar donada d'alta en l'impost d'activitats empresarials (IAE) en epígrafs vinculats al sector cultural.

b) Una declaració responsable per mitjà del model normalitzat (annex 3), en què el sol·licitant o la sol·licitant manifesti els punts següents:

— Que compleix les obligacions que estableix l'article 11 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009, com també les que estableix aquesta convocatòria.

— Que aporta la documentació adjunta a la sol·licitud, vertadera i correcta.

— Que no incorre en cap causa de prohibició o d'incompatibilitat per percebre l'ajuda, de conformitat amb la normativa aplicable.

— Que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat, i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica.

— Que compleix la legalitat vigent i aplica criteris d'igualtat d'oportunitats pel que fa a la contractació de personal.

— Que no ha estat mai objecte de sancions administratives fermes ni sentències fermes condemnatòries per haver exercit o tolerat pràctiques laborals considerades discriminatòries per raó de sexe o de gènere.

— Si escau, que ha sol·licitat ajudes i subvencions a qualsevol institució, pública o privada, nacional o estrangera, relacionada amb la sol·licitud, o que se li han concedit les ajudes i subvencions esmentades.

c) L'acreditació que la persona o l'entitat beneficiària de l'ajuda és titular del compte bancari facilitat.

d) Per a subvencions de més de 3.000 €, els certificats d'estar al corrent del pagament de les obligacions tributàries amb:

— L'Administració de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears.

— La Tresoreria General de la Seguretat Social.

— L'Agència Estatal d'Administració Tributària.

Aquests certificats només s'han de presentar en el cas que no s'hagi autoritzat l'IEB a fer la consulta telemàtica (vegeu l'autorització corresponent dins l'annex 3).

En el cas de subvencions de quantia igual o inferior a 3.000 €, la persona o l'empresa interessada pot substituir la presentació d'aquests certificats per la presentació d'una declaració responsable.

8.2. Si la sol·licitud o la documentació presentades no compleixen els requisits legals i els exigits en l'Ordre de bases reguladores i en aquesta convocatòria, s'ha de requerir una sola vegada la persona interessada que esmeni o aporti els documents preceptius dins un termini de deu dies hàbils, d'acord amb l'article 68 de la Llei 39/2015, amb l'advertiment que, si no ho fa així, es considerarà que desisteix de la seva petició, amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que preveu l'article 21 de la mateixa Llei.

8.3. Si la documentació aportada no compleix els requisits establerts en aquesta convocatòria, no s'admetrà la sol·licitud.

8.4. Qualsevol dada no documentada no serà computada en la valoració del projecte.

8.5. La documentació relativa al projecte que s'especifica en cada línia pot presentar-se per registre presencial o electrònic, en funció de la naturalesa de la persona sol·licitant, d'acord amb els punts 6.5 i 6.6 de la base primera. Si s'empra el registre presencial, s'ha de presentar la documentació, a més, en format electrònic en suport CD o memòria USB.

Els documents electrònics que s'han de presentar han de tenir les característiques següents:

— S'han d'utilitzar els models descarregables, disponibles a la Seu Electrònica de la CAIB o al web http://www.iebalearics.org, i s'han de presentar, preferentment, en el mateix format del model.

— La resta de la documentació s'ha de presentar en format PDF.

— La grandària màxima de tota la documentació electrònica presentada ha de ser de 30 MB.

— Els vídeos s'han de presentar proporcionant una adreça d'Internet per a la consulta. No es poden emprar serveis de transmissió d'arxius (WeTransfer, Hightail, Smash, etc).

9. Criteris per seleccionar les persones beneficiàries i import de la subvenció

La selecció de les persones beneficiàries s'ha de fer mitjançant el procediment de concurs d'acord amb les pautes següents:

a) Un cop finalitzat el període de presentació de sol·licituds, la Comissió Avaluadora ha de fer una valoració dels projectes presentats d'acord amb els criteris que es detallen en els apartats corresponents als criteris de valoració de cada línia (vegeu la base segona, «Condicions específiques»), i els ha d'ordenar per ordre de puntuació.

Si hi ha alguna coincidència de puntuació, tindrà preferència la sol·licitud que tengui una millor valoració en el criteri o criteris de desempat establerts en l'apartat corresponent en els criteris de valoració de cada línia.

b) Les ajudes s'han d'atorgar per l'ordre establert en l'apartat a) anterior fins que s'exhaureixi el crèdit pressupostari assignat a cada línia, sublínia i modalitat, i, si escau, el crèdit sobrant de les altres.

c) Les ajudes s'han d'atorgar segons els imports establerts a cada línia.

d) En cas que algun beneficiari o beneficiària renunciï a l'ajuda, l'import de l'ajuda es pot adjudicar a altres expedients, seguint el mateix criteri que s'estableix en el punt 9.a).

10. Òrgans competents per instruir, informar i resoldre el procediment

10.1. En aplicació de l'article 8 de les bases reguladores, correspon al director de l'IEB la tramitació de les sol·licituds, i al personal que hi està adscrit, la seva ordenació i instrucció. D'acord amb els Estatuts de l'IEB, l'òrgan competent per resoldre és el president de l'IEB.

10.2. Correspon a la Comissió Avaluadora examinar les sol·licituds presentades i emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució.

10.3. Es constitueix una comissió avaluadora per a cada línia i sublínia, composta per les persones següents:

— President: el director de l'IEB o la persona en qui delegui (amb veu, però sense vot).

— Vocals: un tècnic o tècnica de l'IEB (amb veu, però sense vot) i un mínim de tres persones que siguin professionals de prestigi, que han de ser nomenades per l'IEB (amb veu i vot).

— Secretari o secretària: un tècnic o tècnica de l'IEB (amb veu, però sense vot).

Es constituiran comissions avaluadores en funció dels àmbits d'especialització dels projectes presentats.

El nomenament dels membres i les membres de les comissions s'ha de fer públic a través del web http://www.iebalearics.org.

10.4. Pel que fa al règim de constitució i funcionament, la Comissió Avaluadora s'ha de regir pel que disposen els articles 15 i següents de la Llei 40/2015, d'1 d'octubre, de règim jurídic del sector públic.

 

11. Instrucció i resolució del procediment

11.1. L'òrgan competent per instruir el procediment és el director de l'IEB.

11.2. La instrucció del procediment es durà a terme d'acord amb l'article 24 de la Llei estatal 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions; l'article 16 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, i l'article 8 de l'Ordre de la consellera d'Educació i Cultura d'1 de juliol de 2009.

11.3. El director de l'IEB ha de formular una proposta de resolució provisional amb la inclusió de tantes sol·licituds com sigui possible en la data de la proposta. Aquesta proposta s'ha de publicar al web de l'IEB a fi que les persones interessades puguin formular-hi al·legacions en un termini de cinc dies hàbils comptadors des de la publicació de la proposta de resolució al web de l'IEB, la qual cosa s'ha de fer constar mitjançant una diligència de l'òrgan instructor.

Com a avís, i sense efectes de notificació, l'IEB ha d'informar per via telemàtica, a l'adreça electrònica indicada en la sol·licitud, del fet que s'ha publicat la proposta de resolució provisional al web de l'IEB, com també de la data de publicació i de l'enllaç al web.

11.4. El president de l'IEB ha de resoldre el procediment mitjançant una resolució motivada en què s'ha de fixar, amb caràcter definitiu, la quantia de la subvenció concedida. Així mateix, la resolució ha d'especificar els aspectes següents: el beneficiari, la descripció, l'import de l'activitat que se subvenciona, l'import de la subvenció i els recursos administratius pertinents. La resolució s'ha de publicar en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

11.5. Les resolucions del president de l'IEB que concedeixin o deneguin la subvenció sol·licitada exhaureixen la via administrativa, i contra aquestes es pot interposar un recurs potestatiu de reposició en el termini d'un mes, o bé un recurs contenciós administratiu davant el Jutjat Contenciós Administratiu de les Illes Balears en el termini de dos mesos comptadors a partir de l'endemà que s'hagin notificat.

11.6. El termini per dictar i notificar la resolució expressa és de sis mesos a partir de la data en què finalitza el termini per presentar les sol·licituds. S'entenen desestimades les sol·licituds no resoltes en el termini esmentat.

11.7. Una vegada publicades les resolucions definitives, les persones beneficiàries han de comunicar a l'òrgan que les ha emeses l'acceptació (annex 4) o la renúncia a la subvenció.

11.8. En qualsevol cas, l'acceptació s'entén produïda automàticament si en el termini de deu dies hàbils, comptadors des de l'endemà d'haver-se publicat la resolució en el BOIB, no es fa constar el contrari.

11.9. En cas de renúncia, s'ha de comunicar mitjançant el model normalitzat a l'annex 5.

12. Reformulació i factors de correcció del projecte

12.1. Per assegurar l'eficàcia dels fons atorgats a les ajudes, la Comissió Avaluadora pot plantejar que la subvenció es limiti a alguna part separable del projecte, de manera que sigui aquesta part la que es valori i la que s'hagi de justificar després, sempre que això no desvirtuï la finalitat de la subvenció. D'altra banda, la Comissió Avaluadora pot aplicar algun factor de correcció consistent a reduir o excloure determinades despeses relatives al cost total del projecte, amb una motivació prèvia, que ha de constar en l'acta de la Comissió Avaluadora, en la proposta i en la resolució.

12.2. Si l'import que resulta de l'informe de la Comissió Avaluadora que ha de servir de base a la proposta de resolució és inferior a l'import sol·licitat, l'òrgan instructor ha de donar audiència prèvia a l'entitat sol·licitant i pot instar-la a modificar la sol·licitud a fi d'ajustar-la a l'import de la subvenció susceptible de ser atorgada.

L'entitat ha de comunicar per escrit a l'òrgan instructor si manté el pressupost inicial amb altres finançaments, que s'han d'especificar, o presenta una proposta de reformulació que s'ajusti a l'import de la subvenció susceptible de ser atorgada. La reformulació ha de respectar l'objecte, les condicions i la finalitat de la subvenció, com també els criteris de valoració establerts en relació amb les sol·licituds. La modificació de la sol·licitud s'ha de trametre a l'òrgan instructor perquè dicti la proposta de resolució corresponent.

13. Pagament

13.1. L'abonament de les ajudes es fa efectiu, amb caràcter general, en un únic pagament, que s'efectuarà una vegada acreditat el compliment de la finalitat per a la qual s'ha atorgat la subvenció i una vegada justificada la realització de l'activitat subvencionada en els termes d'aquesta convocatòria.

13.2. En el cas d'un projecte de coautoria, l'abonament de les ajudes es farà efectiu en funció dels percentatges que s'hagin establert en l'annex 2.

14. Justificació

14.1. El termini per justificar les activitats objecte de l'ajuda acaba el 30 de setembre de 2023, amb la remissió de la creació subvencionada i, si escau, la remissió de la seva inscripció en el Registre de la Propietat Intel·lectual.

Si, transcorregut aquest termini, no s'ha presentat la justificació, l'òrgan administratiu competent ha de requerir el beneficiari o beneficiària que en un termini improrrogable de quinze dies hàbils la presenti, tal com s'estableix en l'article 70.3 del Reglament general de subvencions, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol. La presentació de la justificació en el termini addicional establert en aquest apartat no eximeix el beneficiari de les sancions que, de conformitat amb la Llei general de subvencions, corresponguin.

Si, transcorregut aquest termini addicional, no s'ha presentat la documentació requerida, s'ha d'acordar, si escau, el reintegrament de l'ajuda, amb el requeriment previ establert en l'apartat 3 de l'article 70 del Reglament esmentat.

14.2. La documentació necessària per a la justificació de l'ajuda es detalla per a cada línia a la base segona, «Condicions específiques».

14.3. En el cas que la justificació no inclogui la documentació necessària per comprovar que s'ha justificat l'ajuda, l'òrgan competent ha de sol·licitar a la persona beneficiària que esmeni els defectes de la justificació dins un termini de deu dies hàbils comptadors a partir de l'endemà d'haver rebut el requeriment d'esmena.

14.4. Qualsevol alteració de les condicions que s'han tingut en compte per concedir l'ajuda i, en tot cas, l'obtenció concurrent de subvencions o ajudes atorgades per altres administracions o entitats, públiques o privades, nacionals o internacionals, poden donar lloc a la modificació de la resolució de concessió.

14.5. La falta de justificació en els termes i en els terminis establerts en la resolució de concessió de l'ajuda, així com els altres incompliments prevists a la normativa aplicable, poden determinar la revocació de l'ajuda. L'òrgan instructor és l'encarregat de dirimir-la.

15. Concurrència d'ajudes o subvencions

Les persones beneficiàries no poden obtenir ajudes pel mateix concepte que es derivin d'altres convocatòries.

16. Obligacions de les persones beneficiàries

Són obligacions de les persones beneficiàries de les ajudes les que estableix l'article 11 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears. Addicionalment, han de complir, a més de les obligacions que s'estableixen en aquest article, les següents:

a) Comunicar a l'òrgan que ha emès la resolució definitiva l'acceptació o la renúncia a la subvenció, mitjançant el model normalitzat (respectivament, annex 4 o annex 5), en els termes de la resolució de la convocatòria. Si la persona beneficiària té intenció de sol·licitar una bestreta, juntament amb el formulari d'acceptació, ha d'adjuntar una garantia bancària.

b) Dur a terme l'activitat o la inversió que fomenta la concessió de l'ajuda en la forma i dins el termini que estableix aquesta convocatòria.

c) Acreditar davant l'òrgan que els ha concedit l'ajuda el compliment efectiu dels requisits i les condicions que s'exigeixen per a la concessió de les ajudes i, si escau, el manteniment de l'activitat subvencionada.

d) Sotmetre's a les actuacions de comprovació i control que siguin procedents per part de les administracions autonòmica, estatal i comunitària, la Sindicatura de Comptes o altres òrgans de control extern, i també facilitar tota la informació que aquests requereixin en relació amb les ajudes concedides.

e) Acreditar, en la forma que s'estableixi reglamentàriament i abans de dictar la proposta de resolució de concessió, que estan al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social davant l'Administració de l'Estat i de les obligacions tributàries davant la hisenda autonòmica.

f) Deixar constància de la percepció i l'aplicació de l'ajuda en els llibres de comptabilitat o en els llibres de registre que, si escau, ha de dur la persona beneficiària d'acord amb la legislació mercantil o fiscal aplicable.

g) Conservar els documents justificatius de l'aplicació dels fons percebuts, amb la inclusió dels documents electrònics, mentre puguin ser objecte d'actuacions de comprovació i control.

h) Reintegrar els fons percebuts en els supòsits prevists en l'article 44 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears.

i) Declarar qualsevol alteració de les condicions tingudes en compte per a la concessió. Aquestes alteracions poden donar lloc a la modificació o revocació de l'ajuda atorgada.

j) Comunicar a l'Institut d'Estudis Baleàrics, amb una antelació mínima de deu dies hàbils, la realització de qualsevol acte públic relacionat amb l'activitat subvencionada.

k) Fer constar el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics en tots els elements propagandístics i de comunicació de les activitats subvencionades, mitjançant el logotip de l'Institut d'Estudis Baleàrics i de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. En cas que la creació subvencionada sigui publicada, interpretada o exhibida, s'ha d'incloure en un lloc visible la frase «La creació d'aquesta obra ha rebut el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics«», a més del logotip de l'IEB i de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. El logotip està disponible al lloc web http://www.iebalearics.org, a la pàgina d'identitat corporativa.

l) Autoritzar l'IEB a utilitzar i difondre únicament amb finalitats de difusió i publicitat qualsevol material gràfic, sonor i de text que estigui subjecte a drets d'autor.

17. Interpretació i execució

El president de l'IEB pot dictar les resolucions, les circulars i les instruccions que siguin necessàries per interpretar i executar aquesta convocatòria.

18. Revocació

18.1. D'acord amb l'article 43 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, pertoca la revocació de la subvenció si, posteriorment a la resolució de concessió vàlida i ajustada a dret, la persona beneficiària incompleix totalment o parcialment les obligacions o els compromisos contrets als quals està condicionada l'eficàcia de l'acte de concessió de la subvenció.

18.2. A conseqüència de la revocació de la subvenció, queda sense efecte, totalment o parcialment, l'acte de concessió i pertoca el reintegrament de les quantitats percebudes indegudament.

19. Reintegrament

19.1. Pertoca el reintegrament, total o parcial, de les quantitats rebudes i l'exigència de l'interès de demora des del moment del pagament de la subvenció fins a la data de la resolució per la qual s'aprovi el reintegrament, en els supòsits prevists en l'article 44.1 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears.

A més, si la resolució de concessió de subvenció ha estat declarada invàlida per qualsevol de les causes de nul·litat de ple dret o d'anul·labilitat establertes en l'ordenament jurídic aplicable, l'òrgan competent ha d'iniciar, si escau, el procediment de reintegrament de les quantitats abonades.

19.2. Les quantitats reintegrables tenen la consideració d'ingressos de dret públic i poden ser exigides per la via de constrenyiment.

19.3. En cas d'incompliment parcial o de justificació parcial, s'ha de reintegrar la quantitat rebuda mitjançant l'aplicació d'un percentatge de minoració i segons la naturalesa de l'incompliment.

19.4. En el cas que la persona beneficiària vulgui dur a terme la devolució voluntària d'una part o de la totalitat de la subvenció percebuda, ho ha de comunicar per escrit a l'IEB perquè li faci arribar la documentació necessària per fer efectiu el reintegrament dels romanents no aplicats així com dels interessos que se'n derivin.

20. Règim d'infraccions i sancions

Constitueixen infraccions administratives en matèria de subvencions, si hi intervé dol, culpa o simple negligència, les accions o omissions de les persones beneficiàries previstes en els articles 51, 52 i 53 del Text refós de la Llei de subvencions de les Illes Balears, i s'ha d'aplicar el títol V d'aquesta norma.

21. Efectes

Aquesta Resolució entra en vigor l'endemà de la publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears.

Segona

Condicions específiques

I. Ajudes a la creació en l'àmbit de les arts escèniques

La línia de creació en l'àmbit de les arts escèniques té un pressupost de 98.000 euros i es divideix en tres sublínies:

I.1. Textos teatrals: 32.700 euros.

I.2. Creació coreogràfica: 32.650 euros.

I.3. Creació circense, de carrer i de nous formats: 32.650 euros.

 

​​​​​​​I.1. Ajudes a la creació de textos teatrals

I.1.1. Objecte

I.1.1.1. Aquestes ajudes estan destinades al foment de la creació de textos teatrals originals, inèdits i de nova creació escrits en llengua catalana, amb una extensió mínima de 8.000 paraules.

I.1.1.2. Els textos teatrals no poden estar en procés de ser produïts com a muntatge escènic, excepte el format de presentació de treball o “work in progress”, ni haver estat presentats a cap certamen o concurs abans de lliurar a l'IEB la creació subvencionada com a justificació.

I.1.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

I.1.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

a) Una fitxa resum del projecte, segons el model establert al web http://HYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"www.iebalearics.org.

b) La trajectòria artística del dramaturg o de la dramaturga (cal que inclogui la informació del punt I.1.4.1. b) Valoració de la trajectòria artística del dramaturg o de la dramaturga: 1r. Creacions anteriors i la seva repercussió; 2n. Acreditació d'estrenes (Balears, Estat espanyol i internacionals); 3r. Efecte de la nova creació en la trajectòria).

Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació de textos teatrals, les persones sol·licitants han de tenir, com a mínim, una obra teatral estrenada a les Illes Balears, en un espai del circuit professional per a l'exhibició de teatre.

c) Una sinopsi argumental continguda en un màxim de 1.000 paraules.

d) El tractament dramatúrgic del projecte en un màxim de 2.000 paraules.

e) Una memòria descriptiva en què s'especifiqui l'interès del projecte i el caràcter que l'autor o l'autora vol donar-hi, i el pla de treball.

f) Una obra pròpia anterior (publicada o no) en català, amb elements estilístics relacionats amb la nova creació.

I.1.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt I.1.4.

I.1.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

I.1.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

La quantia destinada a les subvencions per a la creació de textos teatrals és de 32.700 euros, distribuïts en 4 ajuts de 8.175 euros cadascun. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'aquesta sublínia, el romanent s'ha d'atorgar equitativament a les altres sublínies, que augmentaran el nombre d'ajuts assignats, sempre que no se superi el nombre total d'ajuts per a la creació en l'àmbit de les arts escèniques.

I.1.4. Criteris de valoració

I.1.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió Avaluadora ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts). S'ha de valorar:

1r. Originalitat, capacitat innovadora en l'estructura, el plantejament i continguts artístics i tècnics, llenguatge (0-30 punts);

2n. Articulació clara i rigor del desenvolupament de l'obra (0-15 punts);

3r. Desenvolupament de personatges i coherència amb l'argument de l'obra (0-15 punts);

4t. Contribució a la creació dramatúrgica actual (0-10 punts);

5è. La temàtica del projecte està tractada des d'una perspectiva del desenvolupament sostenible (criteris de gènere, inclusió, minories, temàtiques mediambientals, etc.) (0-10 punts).

b) Valoració de la trajectòria artística del dramaturg o de la dramaturga (0-20 punts). S'ha de valorar:

1r. Creacions anteriors i la seva repercussió (0-8 punts):

1. nombre de creacions anteriors, fins a 5 punts (1 punt per obra);

2. originalitat de les creacions anteriors, la seva qualitat i repercussió cultural: 0-3 punts.

2n. Acreditació d'estrenes anteriors (0-8 punts):

1. a una illa de les Balears diferent de la de residència/procedència del dramaturg o de la dramaturga (0-2 punts); 1 punt per estrena a Balears (fora de l'illa de residència/procedència).

2. a la resta de l'Estat espanyol (0-4 punts); 2 punts per estrena a l'Estat espanyol

3. en l'àmbit internacional (0-6 punts); 3 punts per estrena internacional.

3r. Efecte i repercussió de la nova creació sobre la trajectòria artística de la persona sol·licitant (0-4 punts).

I.1.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte», del punt anterior.

I.1.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, el criteri de desempat és donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt I.1.4.1.a), per aquest ordre.

I.1.5. Justificació

I.1.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

I.1.5.2. La justificació de la creació subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) Un document amb l'obra íntegra per a la qual s'ha rebut la subvenció, en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

b) Una memòria amb el pla d'estrena i projecció del projecte, que inclogui les possibilitats de col·laboració amb agents del sector local, l'estructura de producció per dur a escena el projecte, els possibles coproductors, els contactes realitzats per a l'estrena i la planificació de la difusió de la creació en els àmbits local, estatal i internacional.

I.2. Ajudes a la creació coreogràfica

I.2.1. Objecte

I.2.1.1. Aquestes ajudes estan destinades a la creació d'espectacles de dansa originals, inèdits i de nova creació, per a format escènic tradicional, alternatiu o de carrer, d'una durada superior a 25 minuts.

I.2.1.2. Els espectacles de dansa no poden estar en procés de ser produïts com a muntatge escènic, excepte el format de presentació de treball o “work in progress”, ni haver estat presentats a cap certamen o concurs abans de lliurar a l'IEB la creació subvencionada com a justificació.

I.2.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

I.2.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

1. Una memòria del projecte, amb l'estructura i el pla de desenvolupament de la creació, el pla de treball, l'interès del projecte i el caràcter que s'espera donar-hi. Aquest document ha de tenir una extensió màxima de 3.000 paraules.

2. La trajectòria de la persona sol·licitant en l'àmbit de la dansa. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació coreogràfica, les persones sol·licitants han de tenir, com a mínim, una creació estrenada a les Illes Balears, en un espai del circuit professional per a l'exhibició de dansa.

3. Un resum de la sol·licitud, amb referència visual d'un espectacle propi anterior, amb elements estilístics relacionats amb la nova creació. Aquest document ha de tenir una extensió màxima de 1.000 paraules.

4. Una fitxa de la creació: equips artístics i tècnics.

I.2.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt I.2.4.

I.2.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF, MP3 i MP4), lliurada en CD o en una memòria USB.

I.2.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

La quantia destinada a les subvencions per a la creació de coreografies és de 32.650 euros, distribuïts en 4 ajudes de 8.162,50 euros. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'aquesta sublínia, el romanent s'ha d'atorgar equitativament a les altres sublínies, que augmentaran el nombre d'ajuts assignats, sempre que no se superi el nombre total d'ajuts per a la creació en l'àmbit de les arts escèniques.

 

​​​​​​​I.2.4. Criteris de valoració

I.2.4.1. A fi d'emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió Avaluadora ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts). S'ha de valorar:

1r. Originalitat, capacitat innovadora en l'estructura, el plantejament i continguts artístics i tècnics, llenguatge (0-30 punts);

2n. Rigor i articulació clara del desenvolupament de la peça (0-15 punts);

3r. Integració de diferents disciplines en la creació (0-15 punts);

4t. Contribució a la creació coreogràfica actual (0-10 punts);

5è. Inclusió de temàtiques relacionades amb el desenvolupament sostenible (criteris de gènere, inclusió, minories, temàtiques mediambientals, etc.) i/o participació de la dona o col·lectius vulnerables en el projecte de creació (0-10 punts).

b) Valoració de la trajectòria artística del coreògraf o de la coreògrafa (0-20 punts). S'han de tenir en compte els aspectes següents:

1r. Creacions anteriors i la seva repercussió (0-8 punts):

1. nombre de creacions anteriors, fins a 5 punts (1 punt per peça);

2. originalitat de les creacions anteriors, la seva qualitat i repercussió cultural: 0-3 punts.

2n. Acreditació d'estrenes anteriors (0-8 punts):

1. a una illa de les Balears diferent de la de residència/procedència del coreògraf o de la coreògrafa (0-2 punts); 1 punt per estrena a Balears (fora de l'illa de residència/procedència).

2. a la resta de l'Estat espanyol (0-4 punts); 2 punts per estrena a l'Estat espanyol.

3. en l'àmbit internacional (0-6 punts); 3 punts per estrena internacional.

3r. Efecte i repercussió de la nova creació sobre la trajectòria artística de la persona sol·licitant (0-4 punts).

I.2.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte», del punt anterior.

I.2.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, el criteri de desempat és donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt I.2.4.1.a), per aquest ordre.

I.2.5. Justificació

I.2.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

I.2.5.2. La justificació de l'activitat subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) un enregistrament audiovisual de l'espectacle íntegre per al qual s'ha rebut la subvenció, lliurat en un CD o una memòria USB;

b) un document amb el guió final de la peça, en format de text redactat, escaleta, storyboard o altres formats gràfics que serveixin per deixar constància del desenvolupament de la creació;

c) una memòria amb el pla d'estrena i projecció del projecte, que inclogui les possibilitats de col·laboració amb agents del sector local, l'estructura de producció per dur a escena el projecte, els possibles coproductors, els contactes realitzats per a l'estrena i la planificació de la difusió de la creació en els àmbits local, estatal i internacional.

I.3. Ajuts a la creació circense, de carrer i de nous formats

I.3.1. Objecte

I.3.1.1. Aquests ajuts estan adreçats al foment de la creació d'espectacles de circ, de carrer o de nous formats originals, inèdits i de nova creació, per a format escènic tradicional, alternatiu o de carrer, de durada superior a 25 minuts.

I.3.1.2. Els espectacles de circ no poden estar en procés de ser produïts com a muntatge escènic, excepte el format de presentació de treball o “work in progress”, ni haver estat presentats a cap certamen o concurs abans de lliurar a l'IEB la creació subvencionada com a justificació.

 

​​​​​​​I.3.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

I.3.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

  • Una memòria del projecte, amb l'estructura i el pla de desenvolupament de la creació, el pla de treball, l'interès del projecte i el caràcter que s'espera donar-hi. Aquest document ha de tenir una extensió màxima de 3.000 paraules.
  • La trajectòria de la persona sol·licitant en l'àmbit del circ, dels espectacles de carrer o de nous formats. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació circense, de carrer i de nous formats, les persones sol·licitants han de tenir, com a mínim, una creació estrenada a les Illes Balears, en un espai del circuit professional per a l'exhibició de circ, de carrer o de nous formats.
  • Un resum de la sol·licitud, amb referència visual d'un espectacle propi anterior, amb elements estilístics relacionats amb la nova creació. Aquest document ha de tenir una extensió màxima de 1.000 paraules.
  • Una fitxa de la creació: equips artístics i tècnics.

I.3.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt I.3.4.

I.3.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i/o en suport electrònic (PDF, MP3 i MP4), lliurada en CD o en una memòria USB.

I.3.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

L'import destinat a les subvencions per a la creació d'espectacles de circ, de carrer i de nous formats és de 32.650 euros, que es distribueixen en 4 ajuts de 8.162,50 euros cada un. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'aquesta sublínia, el romanent s'ha d'atorgar equitativament a les altres sublínies, que augmentaran el nombre d'ajuts assignats, sempre que no se superi el nombre total d'ajuts per a la creació en l'àmbit de les arts escèniques.

I.3.4. Criteris de valoració

I.3.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió Avaluadora ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts). S'ha de valorar:

1r. Originalitat, capacitat innovadora en l'estructura, el plantejament i continguts artístics i tècnics, llenguatge (0-30 punts);

2n. Rigor i articulació clara del desenvolupament de la peça (0-15 punts);

3r. Integració de diferents disciplines en la creació (0-15 punts);

4t. Contribució a la creació circense, de carrer o de nous formats actual (0-10 punts);

5è. Inclusió de temàtiques relacionades amb el desenvolupament sostenible (criteris de gènere, inclusió, minories, temàtiques mediambientals, etc.) i/o participació de la dona o col·lectius vulnerables en el projecte de creació (0-10 punts).

b) Valoració de la persona sol·licitant en l'àmbit del circ, de teatre de carrer o de nous formats (0-20 punts). S'han de tenir en compte els aspectes següents:

1r. Creacions anteriors i la seva repercussió (0-8 punts):

  • nombre de creacions anteriors, fins a 5 punts (1 punt per peça);
  • originalitat de les creacions anteriors, la seva qualitat i repercussió cultural: 0-3 punts.

2n. Acreditació d'estrenes anteriors (0-8 punts):

  • a una illa de les Balears diferent de la de residència/procedència de l'artista (0-2 punts); 1 punt per estrena a Balears (fora de l'illa de residència/procedència).
  • a la resta de l'Estat espanyol (0-4 punts); 2 punts per estrena a l'Estat espanyol.
  • en l'àmbit internacional (0-6 punts); 3 punts per estrena internacional.

3r. Efecte i repercussió de la nova creació sobre la trajectòria artística de la persona sol·licitant (0-4 punts).

I.3.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte», del punt anterior.

I.3.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, el criteri de desempat és donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt I.3.4.1.a), per aquest ordre.

I.3.5. Justificació

I.3.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

I.3.5.2. La justificació de l'activitat subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) un enregistrament audiovisual de l'espectacle íntegre per al qual s'ha rebut la subvenció, lliurat en un CD o una memòria USB;

b) un document amb el guió final de la peça, en format de text redactat, escaleta, storyboard o altres formats gràfics que serveixin per deixar constància del desenvolupament de la creació;

c) una memòria amb el pla d'estrena i projecció del projecte, que inclogui les possibilitats de col·laboració amb agents del sector local, l'estructura de producció per dur a escena el projecte, els possibles coproductors, els contactes realitzats per a l'estrena i la planificació de la difusió de la creació en els àmbits local, estatal i internacional.

II. Ajudes a la creació en l'àmbit de la música

II.1. Objecte

II.1.1. La línia de creació en l'àmbit de la música està destinada al foment de la creació de composicions musicals originals, inèdites i de nova creació, plasmades en una partitura (pentagrama, grafismes, cronograma o pla d'interpretació, o, en el cas de música electroacústica i electrònica, programari de codi obert i material en plataforma de programació icònica) o en un enregistrament (en format demo).

Consta de les sublínies següents:

  • Música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània.
  • Jazz.
  • Música popular i urbana.

II.1.2. Els projectes de composició que s'han de subvencionar no poden haver estat estrenats, enregistrats o registrats amb anterioritat al tancament del termini de presentació de sol·licituds d'aquesta convocatòria. Es pot difondre un màxim d'un 30 % de la creació en format single en línia abans del lliurament de l'obra completa.

II.1.3. Els projectes que s'han de realitzar no poden haver estat subvencionats o premiats amb anterioritat a l'entrega a l'IEB de la creació subvencionada.

II.1.4. L'autor o autora ha de tenir la propietat exclusiva dels drets d'autor sobre l'obra.

II.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

II.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

a) Una fitxa resum del projecte, segons el model establert al web http://www.iebalearics.org.

b) El currículum i la trajectòria artística de l'artista. Per obtenir la condició de beneficiàries de les subvencions a la creació en l'àmbit de la música, les persones sol·licitants han d'haver publicat, com a mínim, un enregistrament d'almenys 30 minuts de durada, o haver fet una estrena a l'Estat espanyol (fora de les Illes Balears) o a l'estranger. En el cas de la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània, les estrenes d'obres per a solista no poden haver estat interpretades per la compositora o compositor mateix.

En les sublínies de jazz i de música popular i urbana, no es tenen en compte en aquest còmput els discs recopilatoris o les remescles.

Els enregistraments es consideren correctament publicats:

- Si tenen un nombre de dipòsit legal, en cas que hagin estat publicats en format físic.

- Si s'han registrat els drets d'autor de les cançons (copyright o copyleft) i els drets del productor fonogràfic sobre l'enregistrament, tant per als treballs publicats en format físic com per als publicats en format digital.

c) Si escau, l'acreditació dels drets d'autor dels texts i mostres (samples).

d) Una memòria del projecte, que ha de contenir, com a mínim, el plantejament tècnic i artístic de la composició de l'obra, l'interès del projecte i el caràcter que l'autor vol donar-hi, i el pla de treball (nombre de paraules: 1.000-2.500).

e) Per a la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània, s'ha de presentar una mostra sonora i en partitura en qualsevol format del projecte objecte de la sol·licitud, i la peça més representativa de la persona sol·licitant. Si no existeix cap mostra del projecte, cal lliurar una mostra sonora i en partitura de dues obres anteriors: una que sigui la peça més representativa de la persona sol·licitant i una altra de relacionada amb la modalitat sol·licitada.

f) Per a la sublínia de jazz, s'ha de presentar una mostra parcial sonora i en partitura del projecte objecte de la sol·licitud. Si no existeix cap mostra del projecte, s'ha d'aportar una mostra de dues obres pròpies anteriors, una que sigui la peça més representativa de la persona sol·licitant i una altra amb elements estilístics relacionats amb la nova creació i la modalitat.

g) Per a la sublínia de música popular i urbana, s'ha de presentar una mostra sonora parcial i, si existeix, en partitura, del projecte objecte de la sol·licitud. Si no existeix cap mostra del projecte, s'ha d'aportar una mostra de dues obres pròpies anteriors, una que sigui la peça més representativa de la persona sol·licitant i una altra amb elements estilístics relacionats amb la nova creació.

II.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui els aspectes necessaris per a la correcta valoració de la proposta de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt II.4.

II.2.3. Si la documentació s'aporta presencialment, s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF, MP3 i MP4), lliurada en CD o en una memòria USB. Si es fa a través del REC, tots aquells documents que no es puguin presentar a través d'aquest registre, s'han d'aportar presencialment al Registre de l'IEB o als registres i les oficines prevists en l'article 16 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre.

II.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

II.3.1. La quantitat màxima total per a les subvencions previstes en la present línia es fixa en 98.000 euros.

II.3.2. La quantitat màxima per a cada una de les sublínies detallades en el punt II.1.1 són les següents: per a la sublínia a), 24.250 euros, per a la sublínia b), 29.250 euros i per a la sublínia c), 44.000 euros. La sublínia a) i la sublínia b) estan dividides en diverses modalitats específiques. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'una sublínia, el romanent s'ha d'atorgar proporcionalment a les altres sublínies, que augmentaran el nombre d'ajuts assignats.

II.3.3. Les subvencions concedides en la sublínia de música per a l'entorn audiovisual i creació contemporània poden ser de les modalitats següents:

  • 3 ajuts de 5.500 euros per a obres o conjunt d'obres instrumentals i/o vocals per a entre un i dotze instrumentistes/vocalistes d'una durada mínima de 15 minuts.
  • 1 ajut de 7.750 euros per a obres o conjunt d'obres per a grup instrumental i/o vocal de 12 o més intèrprets, òpera de cambra o orquestra simfònica d'una durada superior a 15 minuts.

A totes les modalitats s'hi poden presentar projectes de tecnologia aplicada al so i la imatge.

II.3.4. Les subvencions concedides en la sublínia de jazz poden ser de les modalitats següents:

  • 4 ajuts de 5.500 euros per a obres o conjunt d'obres per a grups petits i mitjans (fins a 12 músics) d'una durada mínima de 30 minuts.
  • 1 ajut de 7.750 euros per a grup gran (més de 12 intèrprets) o big band.

A totes les modalitats s'hi poden presentar projectes de tecnologia aplicada al so i la imatge.

II.3.5. Les subvencions concedides en la sublínia de música popular i urbana es divideixen en 8 ajuts de 5.500 euros cada un per a obres o conjunt d'obres d'una durada mínima de 30 minuts.

S'hi poden presentar projectes de tecnologia aplicada al so i la imatge.

II.3.6. La concessió d'ajudes s'ha de fer atenent l'ordre de prelació establert a partir de la puntuació aconseguida després d'aplicar els criteris assenyalats en el punt II.4, i s'ha de concedir en cada cas la quantitat que li correspongui en aplicació de la tipologia establerta en els apartats anteriors.

Si en el moment de realitzar la distribució d'ajuts en una sublínia, hi ha un romanent per causa d'un augment de pressupost de la sublínia o la manca de projectes que no arribin a la puntuació mínima en una modalitat, aquesta quantitat s'ha de destinar al següent projecte més ben puntuat independentment de la seva modalitat (en tot cas fins al límit corresponent a aquesta modalitat). Aquest procediment s'ha d'aplicar fins que s'exhaureixi el pressupost.

II.4. Criteris de valoració

II.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió avaluadora ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts):

1r. La qualitat i l'interès cultural-musical del projecte (0-40 punts). S'ha de valorar:

i. el contingut musical (incloent, entre d'altres, idees melòdiques i harmòniques, ús de la forma, textura, desenvolupament d'idees, etc.);

ii. el plantejament;

iii. el coneixement del llenguatge musical de l'estil a què s'adscriu;

iv. l'originalitat, l'ambició, l'experimentació, la presa de riscs;

v. el rigor i l'articulació clara del procés creatiu.

2n. L'impacte del treball dins la creació musical actual (0-10 punts). S'han de valorar els aspectes següents:

i. Té el potencial per atreure audiències en l'àmbit estatal o internacional.

ii. Respon a la demanda estatal o internacional existent.

iii. Té el potencial per desenvolupar el mercat estatal o mercats internacionals.

iv. Estableix col·laboracions estatals o internacionals.

3r. L'efecte de la nova creació sobre la trajectòria artística de la persona sol·licitant (0-10 punts). S'han de valorar els aspectes següents:

i. Desenvolupa o amplia la pràctica creativa de la persona sol·licitant.

ii. Si escau, implica els joves en la creació del treball.

4t. Els recursos de mediació prevists (0-10 punts), amb atenció a aspectes com els següents:

i. l'accés a la cultura;

ii. la potenciació d'hàbits de consum i participació culturals;

iii. la col·laboració transdisciplinària;

iv. la creació de comunitat;

v. la presentació de temes que visibilitzin problemàtiques socials.

5è. La participació de la dona en el projecte de creació i la inclusió de temàtiques relacionades amb la perspectiva de gènere (0-10 punts).

6è. En cas de música vocal, l'ús de la llengua catalana. 10 punts.

b) Valoració de la trajectòria (0-20 punts):

Es valora la trajectòria de la persona sol·licitant en el camp de la música. S'han de tenir en compte els aspectes següents:

1r. Les obres anteriors i la seva repercussió (0-10 punts):

  • el nombre i l'originalitat de les obres, la seva qualitat i repercussió cultural (0-10 punts).

2n. L'impacte de les estrenes/presentació d'obres anteriors (0-10 punts). S'ha de tenir en compte l'espai i la repercussió mediàtica de les estrenes/presentacions.

i. a l'Estat espanyol (màxim 3 punts);

ii. a Europa (màxim 7 punts).

II.4.2. La màxima puntuació és de 100 punts, i la puntuació mínima per poder accedir als ajuts és de 40 punts en l'apartat a), «Valoració del projecte», del punt anterior.

II.4.3. A l'apartat a) del punt II.4.1 la puntuació màxima que es pot obtenir és de 80 punts. La puntuació de l'apartat 6è és addicional i no perjudica els projectes instrumentals.

II.4.4. En cas d'igualtat en la puntuació, els criteris de desempat són els següents: 1) donar prioritat al projecte en què l'autoria és d'una dona (com a autora única o com a part d'una coautoria), donant resposta a l'article 32.3 de la Llei 11/2016; 2) donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 3r del punt II.4.1.a), per aquest ordre.

II.5. Justificació

II.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

II.5.2. La justificació de la creació subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) La versió final de la creació subvencionada. Se n'ha d'aportar la partitura, que ha de contenir totes les parts instrumentals i, si escau, vocals en paper i en suport electrònic. En cas que la partitura no reculli la totalitat de l'obra, s'ha d'adjuntar un enregistrament en format demo de la creació completa. En el cas de les línies a) i b), la partitura és obligatòria. En obres en què el component d'improvisació fa impossible recollir la totalitat de l'obra, cal adjuntar un enregistrament que ofereixi una idea aproximada de l'obra final. En el cas de la línia c), independentment del component d'improvisació, és imprescindible presentar un enregistrament en format demo de la creació completa.

Addicionalment, s'ha d'aportar el següent:

  • en el cas de música electroacústica, s'ha d'aportar un cronograma o pla d'interpretació, i una descripció detallada dels recursos tecnològics aplicats al so i dels processos sonors desenvolupats.
  • en el cas de la música amb un component d'improvisació, cal adjuntar una explicació detallada (mínim 1.500 paraules) de l'estil, el llenguatge d'improvisació i la relació instrumental que s'espera dels executants.
  • en el cas de la sublínia de música popular i urbana, s'ha d'incloure una explicació detallada (mínim 1.500 paraules) del so que es vol assolir en la producció definitiva.

b) Una memòria amb el pla d'estrena i projecció del projecte, que inclogui les relacions/col·laboracions amb agents dels sectors local, estatal i internacional, l'estructura de producció per dur a escena el projecte, els coproductors, els contactes realitzats per a l'estrena i la planificació de la difusió de la creació en els àmbits local, estatal i internacional.

Tota la documentació s'ha de lliurar en CD o una memòria USB.

III. Ajudes a la creació en l'àmbit de la literatura, el còmic i la il·lustració

La línia de creació en l'àmbit de la literatura, el còmic i la il·lustració té un pressupost de 98.000 euros i es divideix en dues sublínies:

III.1. Creació de textos literaris: 54.000 euros.

III.2. Creació de còmic i il·lustració: 44.000 euros.

III.1. Ajudes a la creació de textos literaris

III.1.1. Objecte

III.1.1.1. Aquestes ajudes estan destinades al foment de la creació de textos literaris escrits en llengua catalana. Es poden lliurar textos originals, inèdits i de nova creació de les modalitats següents: a) narrativa i assaig literari; b) poesia.

III.1.1.2. Els textos literaris presentats en aquesta convocatòria no poden haver estat presentats a cap certamen o concurs abans de lliurar a l'IEB la creació subvencionada com a justificació.

III.1.1.3. D'acord amb les modalitats esmentades, el text final subvencionat ha de tenir la llargària següent:

a) Narrativa i assaig literari: mínim 50.000 paraules.

b) Poesia: mínim 500 versos.

III.1.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

III.1.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

  • Una fitxa resum del projecte, segons el model establert al web http://HYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"www.iebalearics.org.
  • La trajectòria de la persona sol·licitant amb la indicació de les activitats professionals realitzades en l'àmbit de la cultura relacionades amb la seva especialitat artística, les publicacions i els premis literaris obtinguts. Per obtenir la condició de beneficiàries, les persones sol·licitants han de tenir publicat, com a mínim, un títol. En aquest còmput no es tenen en compte les autoedicions.
  • Una memòria explicativa en què s'especifiqui la sinopsi argumental, l'estructura del text, l'estil, l'interès del projecte i el pla de treball. Aquest document ha de tenir una extensió d'entre 1.500 i 3.000 paraules.
  • Una mostra del text final que es lliurarà en català. Per a narrativa i assaig literari s'ha de lliurar un mínim de 3.000 paraules, i per a poesia, un mínim de 80 versos.

III.1.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt III.1.4.

III.1.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

III.1.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

III.1.3.1. La quantia destinada a les subvencions per a la creació de textos literaris és de 54.000 euros. Aquesta quantia es distribueix de la manera següent:

  • Narrativa i assaig literari: 3 ajudes de 9.500 euros.
  • Poesia: 3 ajudes de 8.500 euros.

III.1.3.2. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'aquesta sublínia, el romanent s'ha d'atorgar equitativament entre les modalitats de l'altra sublínia, que augmentarà el nombre d'ajuts assignats.

III.1.4. Criteris de valoració

III.1.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió de Valoració ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte i de la mostra de text (0-80 punts). S'han de tenir en compte els aspectes següents:

1r. Interès del projecte presentat (0-40 punts). S'ha de valorar:

i. interès i originalitat del tema proposat (0-10 punts);

ii. creativitat en el tractament del tema proposat i presa de riscs (0-15 punts);

iii. idoneïtat de l'estructura del text final (0-10 punts);

iv. característiques del projecte des del punt de vista de l'interès editorial (0-5 punts).

2n. Qualitat de l'escriptura de la mostra de text presentat (0-30 punts). S'ha de valorar:

i. riquesa de l'expressió i el llenguatge (0-15 punts);

ii. adequació del llenguatge (0-10 punts);

iii. correcció lingüística (0-5 punts).

3r. Inclusió d'aspectes o temàtiques relacionades amb la perspectiva de gènere (0-10 punts).

b) Valoració de la trajectòria de l'autor o autora (0-20 punts). S'han de tenir en compte els aspectes següents:

1r. Títols publicats i premis (0-12 punts):

i. nombre de títols publicats fora de l'Estat espanyol (0-6 punts) (2 punts per obra);

ii. nombre de títols publicats a l'Estat espanyol (0-4 punts) (1 punt per obra);

iii. premis obtinguts (0-2 punts) (es valorarà la rellevància del premi).

2n. Activitat professional dins l'àmbit de la cultura relacionada amb la seva especialitat artística: participació en fires del llibre, seminaris, presentacions i taules rodones els dos darrers anys (0-5 punts) (es valorarà la rellevància de les activitats).

3r. Capacitat innovadora de l'autor i la seva contribució creativa a la literatura actual (0-3 punts).

III.1.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte i de la mostra de text», del punt anterior.

III.1.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, els criteris de desempat són els següents: 1) donar prioritat al projecte en què l'autoria és d'una dona (com a autora única o com a part d'una coautoria), donant resposta a l'article 32.3 de la Llei 11/2016; 2) donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt III.1.4.1.a), per aquest ordre.

III.1.5. Justificació

III.1.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

III.1.5.2. La justificació de la creació subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) L'obra en suport electrònic (PDF), en CD o en una memòria USB, i una còpia en paper.

b) Un pla de treball amb la indicació de possibles contactes amb editorials per publicar l'obra i un pla de promoció exterior amb possibles presentacions de l'obra, assistència a trobades literàries, fires del llibre fora de les Illes Balears i presentació a premis literaris.

III.2. Ajudes a la creació de còmic i il·lustració

III.2.1. Objecte

III.2.1.1. Aquestes ajudes estan destinades al foment de la creació de còmic i d'il·lustració, en què els textos han d'estar escrits en llengua catalana o en llengua castellana. Es poden lliurar creacions originals, inèdites i de nova creació que formin una obra per ser editada, en format de còmic o en format de llibre il·lustrat infantil i juvenil.

III.2.1.2. Les creacions presentades en aquesta convocatòria no poden haver estat presentades a cap certamen o concurs abans de lliurar a l'IEB la creació subvencionada com a justificació.

III.2.1.3. D'acord amb les modalitats esmentades, la creació final subvencionada ha de tenir la llargària següent:

  • Còmic: mínim 44 pàgines.
  • Llibre il·lustrat infantil i juvenil: mínim 100 paraules i 14 il·lustracions.

III.2.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

III.2.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

1. Una fitxa resum del projecte, segons el model establert al web http://HYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"www.iebalearics.org.

2. La trajectòria de la persona sol·licitant amb la indicació de les activitats professionals realitzades en l'àmbit de la cultura relacionades amb la seva especialitat artística, les publicacions i els premis literaris obtinguts. Per obtenir la condició de beneficiàries, les persones sol·licitants han de tenir publicat, com a mínim, un títol. En aquest còmput no es tenen en compte les autoedicions.

3. Una memòria explicativa en què s'especifiqui la sinopsi argumental, l'estructura de la creació, la descripció dels personatges, l'interès del projecte i el pla de treball. Aquest document ha de tenir una extensió d'entre 1.500 i 3.000 paraules.

Si la sol·licitud és un projecte de coautoria, en el pla de treball s'ha d'indicar quin o quina sol·licitant realitzarà cada part del procés creatiu. Es consideren autors o autores de la creació: escriptors o escriptores, guionistes, dibuixants, entintadors o entintadores i coloristes.

4. Una mostra de la creació que es presentarà, en la llengua en què estarà escrit el text final. En el cas del còmic, es pot optar per lliurar una mostra d'una creació ja existent (publicada o no); se n'ha de lliurar un mínim de 8 pàgines. En el cas del llibre il·lustrat infantil i juvenil, s'ha de lliurar una part del text proposat o el text complet i 5 il·lustracions.

III.2.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt III.2.4.

III.2.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

III.2.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

III.2.3.1. La quantia destinada a les subvencions per a la creació de còmic i d'il·lustració és de 44.000 euros. Aquesta quantia es distribueix de la manera següent:

1. Còmic: 3 ajudes de 9.500 euros.

2. Llibre il·lustrat infantil i juvenil: 4 ajudes de 3.875 euros.

III.2.3.2. En el cas d'aquestes ajudes, quan es tracta d'una coautoria en què l'autor del text no compleix el punt 4.1 i l'il·lustrador el compleix, l'autor del text no es considerarà beneficiari de la subvenció, per la qual cosa l'il·lustrador tindrà dret a l'import total de la subvenció.

III.2.3.3. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'aquesta sublínia, el romanent s'ha d'atorgar equitativament entre les modalitats de l'altra sublínia, que augmentarà el nombre d'ajuts assignats.

III.2.4. Criteris de valoració

III.2.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió de Valoració ha d'aplicar els criteris de valoració següents:

a) Valoració del projecte i de la mostra de la creació (0-80 punts). Es tenen en compte els aspectes següents:

1r. Interès del projecte presentat (0-35 punts). S'ha de valorar:

i. interès i originalitat del tema proposat (0-10 punts);

ii. creativitat en el tractament del tema proposat i presa de riscs (0-10 punts);

iii. interès i qualitat del guió (0-10 punts);

iv. característiques del projecte des del punt de vista de l'interès editorial (0-5 punts).

2n. Qualitat artística de la il·lustració (0-25 punts). S'ha de valorar:

i. tractament que es fa de la il·lustració (0-15 punts);

ii. innovació respecte dels estàndards habituals (0-10 punts).

3r. La mostra de text i el text final estan escrits en llengua catalana (10 punts).

4t. Inclusió d'aspectes o temàtiques relacionades amb la perspectiva de gènere (0-10 punts).

b) Valoració de la trajectòria de la persona sol·licitant (0-20 punts). Es tenen en compte els aspectes següents:

1r. Títols publicats (0-12 punts):

i. nombre de títols publicats en català (0-6 punts) (2 punts per obra);

ii. nombre de títols publicats en qualsevol altre idioma (0-4 punts) (1 punt per obra);

iii. premis obtinguts (0-2 punts) (es valorarà la rellevància del premi).

2n. Activitat professional dins l'àmbit de la cultura relacionada amb la seva especialitat artística: participació en fires del llibre, seminaris, presentacions i taules rodones els dos darrers anys (0-5 punts) (es valorarà la rellevància de les activitats).

3r. Capacitat innovadora de l'autor o autora mitjançant la creació presentada i la seva contribució a la creació del còmic i la il·lustració actual (0-3 punts).

III.2.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte i de la mostra de la creació», del punt anterior.

III.2.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, els criteris de desempat són els següents: 1) donar prioritat al projecte en què l'autoria és d'una dona (com a autora única o com a part d'una coautoria), donant resposta a l'article 32.3 de la Llei 11/2016; 2) donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt III.2.4.1.a), per aquest ordre.

III.2.5. Justificació

III.2.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

III.2.5.2. La justificació de la creació subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) L'obra en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB, i una còpia en paper.

b) Un pla de treball amb indicació de possibles contactes amb editorials per publicar l'obra i un pla de promoció exterior amb possibles presentacions de l'obra, assistència a trobades literàries, fires del llibre fora de les Illes Balears i presentació a premis literaris.

IV. Ajudes a la creació en l'àmbit de les arts visuals

IV. Ajudes a la creació en l'àmbit de les arts visuals

La línia de creació en l'àmbit de les arts visuals té un pressupost de 98.000 euros i es divideix en dos sublínies:

a) Creació de projectes d'arts plàstiques, fotografia i vídeo, amb producció d'obra: 90.000 euros.

b) Creació de projectes d'arts plàstiques, fotografia i vídeo, sense producció d'obra: 8.000 euros.

IV.1. Objecte

IV.1.1. Aquestes ajudes estan destinades al foment de la creació de projectes artístics originals, inèdits i de nova creació de l'àmbit de les arts plàstiques, la fotografia i el vídeo. Abracen projectes de recerca i creació artística, amb o sense producció d'obra.

IV.1.2. Els projectes han d'estar vinculats a pràctiques i processos artístics contemporanis.

IV.1.3. Els projectes que s'han de realitzar no poden haver estat subvencionats o premiats a cap certamen o concurs, ni produïts, exposats o difosos amb anterioritat a l'entrega a l'IEB del projecte.

IV.1.4. L'autor o autora ha de tenir tots els drets de propietat intel·lectual del seu projecte.

IV.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

IV.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

1. Una fitxa resum del projecte, segons el model establert al web http://www.iebalearics.org.

2. La trajectòria professional de l'artista, fotògraf o professional que desenvolupa la seva activitat en l'àmbit de l'art i la cultura contemporània, especificant els premis, beques i reconeixements rebuts, així com la literatura crítica publicada sobre el creador o creadora en l'àmbit de les arts visuals o la fotografia.

Per obtenir la condició de persones beneficiàries de les subvencions de creació en l'àmbit de les arts plàstiques, els professionals o les professionals han d'acreditar, com a mínim, una exposició individual o tres exposicions col·lectives en un espai de difusió d'art contemporani (museu, centre d'art, sala d'exposició), o bé que la seva obra ha estat objecte d'una publicació monogràfica.

En el cas de la fotografia i el vídeo, els professionals o les professionals han d'acreditar, com a mínim, un projecte individual d'exposició o publicació a un espai o plataforma de difusió especialitzats, o bé la participació en tres projectes d'exposició o publicació col·lectius a espais o plataformes de difusió especialitzats. En el còmput de les publicacions no es tenen en compte les autoedicions.

3. Una sinopsi del projecte, en què s'especifiqui el seu interès i valors, així com el desenvolupament previst. L'extensió de la sinopsi és de mínim 1.000 paraules i màxim 2.000 paraules. L'arxiu no pot superar els 5 MB. L'extensió màxima amb inclusió d'imatges gràfiques i, si escau, la descripció preliminar de l'obra que es vol produir és de 12 pàgines.

La informació que ha de contenir és la següent:

a. títol, objectius i descripció del projecte, amb indicació si es tracta d'un projecte amb o sense producció d'obra;

b. context i oportunitat del projecte, amb la indicació dels valors de retorn de caràcter artístic, cultural i social;

c. plantejament metodològic i recursos d'investigació prevists;

d. si escau, descripció preliminar de l'obra que es vol produir i dels recursos de producció prevists;

e. recursos de mediació prevists, amb atenció a aspectes com l'accés, la comunicació, la difusió i la visibilització del projecte;

f. calendari de feina;

g. de manera orientativa, cal adjuntar un pressupost estimatiu del projecte que s'ha de desenvolupar.

IV.2.2. Cal que la documentació aportada inclogui tots els aspectes necessaris per a la correcta valoració del projecte de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt IV.4.

IV.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

IV.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

IV.3.1. La quantia destinada a la creació de projectes d'arts plàstiques, fotografia i vídeo és de 98.000 euros, distribuïts en:

a) 10 ajudes de 9.000 euros cada una quan es tracta d'un projecte de recerca i creació amb producció d'obra; i

b) 2 ajudes de 4.000 euros quan es tracta d'un projecte de recerca i creació sense producció d'obra.

IV.3.2. Quan no es concedeixin totes les ajudes establertes, per raó de manca de sol·licituds que arribin a la puntuació mínima o d'incompliments de requisits, el romanent s'ha d'atorgar equitativament a les altres línies.

IV.4. Criteris de valoració

IV.4.1. Per emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió Avaluadora ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts). S'ha de valorar:

1r. Qualitat i interès cultural i artístic del projecte.

En aquest apartat es consideren aspectes com ara:

i. interès temàtic del projecte (0-15 punts);

ii. claredat de redacció i coherència del plantejament amb els objectius prevists (0-15 punts);

iii. en cas de projectes amb producció d'obra, interès artístic de l'obra que es vol produir i coherència amb els recursos prevists; en cas de projectes sense producció d'obra, interès i adequació de la metodologia emprada (0-15 punts):

iv. grau d'innovació i/o originalitat de l'enfocament del projecte (0-15 punts);

v. grau d'impacte i/o aportació a la reflexió i la crítica en l'àmbit de l'art contemporani (0-10 punts).

2n. Qualitat, interès i adequació dels recursos de mediació i comunicació prevists (0-5 punts)

3r. Inclusió d'aspectes o temàtiques relacionades amb la perspectiva de gènere (0-5 punts).

b) Valoració de la trajectòria (0-20 punts). S'ha de valorar:

i. interès de les exposicions/accions/projectes artístics o creatius realitzats (0-5 punts);

ii. valor prescriptor i estratègic dels espais d'acollida o dels organitzadors/promotors dels projectes realitzats (0-5 punts);

iii. interès i valor dels premis, beques, reconeixements rebuts (0-5 punts);

iv. interès i valor de la literatura crítica publicada sobre el creador o creadora (0-5 punts).

IV.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 punts en l'apartat a) anterior, de la valoració del projecte.

IV.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, el criteri de desempat és donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els apartats 1r i 2n del punt IV.4.1.a), per aquest ordre.

IV.5. Justificació

IV.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

IV.5.2. La justificació de la creació subvencionada —el projecte de recerca i creació, amb o sense obra produïda— s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) En el cas d'un projecte de recerca i creació amb obra produïda, aquest es pot justificar de dues maneres diferents (cal escollir una de les opcions):

1. Un dossier en forma de portafoli en la fase final de conceptualització i disseny, amb la memòria descriptiva del projecte i la documentació gràfica (imatges) de l'obra produïda;

o

2. la maqueta d'un llibre d'artista o d'un fotollibre (amb imatges de l'obra produïda) en la seva fase final de conceptualització i disseny, acompanyat, si escau per separat, d'un dossier que contingui la memòria descriptiva del projecte.

La memòria descriptiva ha d'incloure:

1. introducció, descripció i objectius del projecte;

2. desenvolupament conceptual, amb la indicació de les idees i els continguts que s'han treballat, el marc referencial, les referències teòriques;

3. metodologia aplicada a la recerca i creació;

4. recursos implicats en la gestació i producció del projecte;

5. recursos de mediació prevists, amb atenció a aspectes com l'accés, la comunicació, la difusió i la visibilització del projecte;

6. pressupost de producció;

7. llista amb la fitxa tècnica de les obres produïdes;

8. la bibliografia i altra documentació vinculada al procés de recerca i creació;

9. el pla d'exposició i promoció del projecte dins els àmbits local, nacional i/o internacional.

La memòria descriptiva del projecte ha de tenir una extensió de text mínima de 4.500 paraules, equivalents a aproximadament 15 pàgines.

L'extensió total del dossier en forma de portafoli, la maqueta del llibre d'artista o del fotollibre (amb la memòria descriptiva) ha de ser entorn de 30 pàgines.

b) En el cas d'un projecte de recerca i creació sense obra produïda, cal aportar:

Un dossier amb la memòria descriptiva del projecte, que ha d'incloure:

1. introducció, descripció i objectius del projecte;

2. desenvolupament conceptual, amb la indicació de les idees i els continguts que s'han treballat, el marc referencial, les referències teòriques;

3. metodologia aplicada a la recerca i creació;

4. planificació i temporització de les accions que s'han de realitzar;

5. recursos implicats en la gestació del projecte;

6. recursos de mediació prevists, amb atenció a aspectes com l'accés, la comunicació, la difusió i la visibilització del projecte;

7. pressupost de producció;

8. el pla d'exposició i promoció del projecte dins els àmbits local, nacional i/o internacional;

9. la bibliografía i altra documentació vinculada al procés de recerca i creació.

La memòria descriptiva del projecte ha de tenir una extensió de text mínima de 9.000 paraules, equivalents a aproximadament 30 pàgines. L'extensió màxima del dossier del projecte és de 60 pàgines amb la inclusió d'imatges gràfiques (dibuixos, esbossos, esquemes, plànols, enregistraments, fotografies, etc.).

IV.5.3. La documentació s'ha de lliurar en paper i en suport electrònic (PDF), presentada en CD o en una memòria USB.

IV.5.4. Els elements que no es puguin lliurar electrònicament s'han d'entregar al Registre General de l'IEB.

IV. 5. 5. No és necessària la inscripció del projecte en el Registre de la Propietat Intel·lectual.

V. Ajudes a la creació en l'àmbit de l'audiovisual

V.1. Objecte

V.1.1. Aquestes ajudes estan destinades al foment de la recerca, documentació i escriptura de guions originals, inèdits i de nova creació per a cinema i televisió de ficció, animació i documental, en diversos formats (llargmetratge cinematogràfic de ficció o animació, llargmetratge documental, sèrie, curtmetratge de ficció o animació i curtmetratge documental) i escrits en qualsevol dels dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears. És causa d'exclusió la presentació d'un guió totalment desenvolupat. Només s'admet la presentació d'un tractament de guió.

V.1.2. En cas d'adaptació d'una obra preexistent, l'autor o autora ha d'acreditar la possessió dels drets. Qualsevol projecte de coautoria s'ha de presentar amb l'acord previ de totes les parts interessades.

V.1.3. Les guionistes o els guionistes beneficiaris d'aquesta convocatòria autoritzen l'IEB a utilitzar i difondre material promocional i la sinopsi, únicament amb finalitats de difusió i publicitat. Així mateix, autoritzen l'IEB a utilitzar i difondre el guió final, subjecte a drets d'autor, sempre que la pel·lícula s'hagi estrenat i s'hagi exhibit durant un any.

V.2. Documentació que s'ha de presentar amb la sol·licitud

V.2.1. Juntament amb la documentació que se sol·licita a l'apartat 8 de la base primera, s'ha de presentar la següent documentació relativa al projecte:

a) Documentació per a tots els projectes:

1r. Una fitxa resum del projecte segons el model establert al web hHYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"ttp://HYPERLINK "http://hyperlink%20%22http//www.iebalearics.org/%22www.iebalearics.org"www.iebalearics.org.

2n. La trajectòria artística i professional de la guionista o el guionista, que especifiqui els premis, beques i reconeixements rebuts, així com informació de les estrenes de guions ja realitzades, si escau.

3r. Un exemplar del projecte, que ha d'incloure, de manera general, el següent:

i. sinopsi argumental del projecte de guió, amb una longitud màxima d'1 pàgina;

ii. tractament seqüenciat;

iii. seqüència dialogada;

iv. memòria explicativa del projecte.

Les extensions d'aquests apartats varien segons la naturalesa del guió (llargmetratge cinematogràfic de ficció o d'animació; llargmetratge documental; sèrie, i curtmetratge cinematogràfic de ficció, d'animació o documental) i queden especificades a l'apartat b) següent.

En tots els casos, les pàgines han de ser amb cos 12 i interlineat 1,5.

b) Extensions dels apartats del projecte presentat, segons la naturalesa del guió:

1r. En el cas que el projecte presentat sigui un llargmetratge cinematogràfic de ficció o d'animació, ha d'incloure aquesta documentació:

i. sinopsi argumental del projecte de guió, amb una longitud màxima d'1 pàgina;

ii. tractament seqüenciat del projecte de guió, amb una longitud d'entre 15 i 20 pàgines;

iii. seqüència dialogada;

iv. memòria explicativa del projecte en què s'especifiqui l'interès del projecte i el caràcter que s'espera donar-hi, amb una longitud d'entre 1 i 3 pàgines.

2n. En el cas que el projecte presentat sigui un llargmetratge documental, ha d'incloure la documentació següent:

i. sinopsi argumental del projecte de guió, amb una longitud màxima d'1 pàgina;

ii. escaleta seqüenciada, amb una longitud d'entre 10 i 20 pàgines;

iii. relació de fonts d'investigació i persones que s'han d'entrevistar;

iv. seqüència dialogada.

3r. En el cas que el projecte presentat sigui una sèrie, ha d'incloure la documentació següent:

i. sinopsi argumental del projecte de guió, amb una longitud màxima d'1 pàgina;

ii. tractament seqüenciat del primer episodi, amb una longitud d'entre 10 i 20 pàgines;

iii. seqüència dialogada;

iv. memòria explicativa que inclogui una fitxa del gènere, el nombre de capítols, la durada dels capítols i el públic objectiu (target).

4t. En el cas que el projecte presentat sigui un curtmetratge cinematogràfic de ficció, d'animació o documental, ha d'incloure la documentació següent:

i. sinopsi argumental del projecte de guió, amb una longitud màxima d'1 pàgina;

ii. tractament seqüenciat (ficció i animació) o escaleta seqüenciada (documental) del projecte de guió, amb una longitud d'entre 5 i 10 pàgines;

iii. seqüència dialogada;

iv. memòria explicativa del projecte (ficció i animació) en què s'especifiqui l'interès del projecte i el caràcter que s'espera donar-hi, amb una longitud d'entre 1 i 3 pàgines, o bé la relació de fonts d'investigació i persones que s'han d'entrevistar (documental).

V.2.2. En tots els casos, cal que la documentació aportada inclogui els aspectes necessaris per a la correcta valoració de la proposta de conformitat amb els criteris de valoració fixats al punt V.4.

V.2.3. Tota la documentació s'ha de presentar en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

V.3. Quanties i límits d'aquestes ajudes

V.3.1. La quantia destinada a les subvencions per a la creació en l'àmbit audiovisual és de 98.000 euros, distribuïts en les sublínies i modalitats següents:

a) Sublínia de guió de llargmetratge cinematogràfic de ficció o animació, llargmetratge documental i sèrie: 83.000 euros; 8 ajudes de llargs, de 10.375 euros cadascuna. Aquesta sublínia està dividida en les modalitats següents:

i. llargmetratge cinematogràfic de ficció o animació (3 ajudes).

ii. llargmetratge documental (3 ajudes).

iii. sèrie (2 ajudes).

b) Sublínia de guió de curtmetratge de ficció o animació i curtmetratge documental: 15.000 euros. 6 ajudes de curtmetratges, de 2.500 euros cadascuna. Aquesta sublínia està dividida en les modalitats següents :

i. curtmetratge de ficció o animació (3 ajudes).

ii. curtmetratge documental (3 ajudes).

V.3.2. En cas que no s'arribi a atorgar la totalitat del pressupost d'una sublínia o modalitat, el romanent s'ha d'atorgar equitativament a l'altra sublínia o modalitat, que augmentarà el nombre d'ajuts assignats.

V.4. Criteris de valoració

V.4.1. A fi d'emetre l'informe que ha de servir de base per elaborar la proposta de resolució de les subvencions, la Comissió de Valoració ha d'aplicar els criteris següents:

a) Valoració del projecte (0-80 punts):

1r. La qualitat del tractament del projecte presentat:

i. el plantejament i els continguts tècnics i artístics (0-15 punts);

ii. la contribució i significació del guió a la cinematografia actual (0-10 punts);

iii. el rigor i l'articulació clara del procés creatiu (0-10 punts).

2n. L'originalitat del tractament del projecte presentat:

i. originalitat (0-5 punts);

ii. ambició (0-5 punts);

iii. experimentació i presa de riscs (0-5 punts).

3r. Interès del projecte. Es valoren els aspectes següents:

i. la viabilitat comercial del projecte (0-10 punts);

ii. l'interès temàtic i geogràfic (0-5 punts).

4t. Inclusió d'aspectes o temàtiques relacionades amb la perspectiva de gènere (0-5 punts).

5è. L'obra està escrita en llengua catalana (10 punts).

b) Valoració de la trajectòria (0-20 punts):

Trajectòria de la persona sol·licitant en el camp del guió cinematogràfic. Es tenen en compte els aspectes següents:

1r. Guions anteriors i la seva repercussió (0-10 punts):

i. nombre d'obres anteriors (0-4 punts) (1 punt per obra);

ii. originalitat de les obres, la seva qualitat i repercussió cultural (0-4 punts);

iii. desenvolupament o ampliació de la pràctica creativa de la persona sol·licitant (0-2 punts).

2n. Acreditació de la realització de beques o d'ajudes relacionades amb la matèria objecte de la convocatòria (0-3 punts) (1 punt per beca o ajuda).

3r. Acreditació d'estrenes anteriors fora de la comunitat autònoma de les Illes Balears (0-7 punts):

i. a l'Estat espanyol (0-3 punts) (1 punt per estrena);

ii. en l'àmbit internacional (0-4 punts) (2 punts per estrena).

V.4.2. La puntuació màxima que es pot obtenir és de 100 punts, i la puntuació mínima que cal obtenir per accedir a l'ajuda és de 40 en l'apartat a), «Valoració del projecte», del punt anterior.

V.4.3. En cas d'igualtat en la puntuació, el criteri de desempat és donar prioritat al projecte que ha obtingut una major puntuació en els punts 1r, 2n i 3r de l'apartat V.4.1.a), per aquest ordre.

V.5. Justificació

V.5.1. Per justificar l'ajuda, cal tenir en compte les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera.

V.5.2. La justificació de la creació subvencionada s'ha de dur a terme amb la presentació del model normalitzat (annex 6), juntament amb la documentació següent:

a) Un document amb una primera versió acabada del guió, en paper i en suport electrònic (PDF), lliurada en CD o en una memòria USB.

En el cas de guions de sèries de televisió, dins el termini estipulat a les condicions generals recollides a l'apartat 14 de la base primera, s'ha d'entregar el guió del capítol pilot i la sinopsi breu de la resta de capítols.

b) Un breu pla de promoció exterior de l'obra i l'autor o autora dins els àmbits local, nacional i/o internacional, amb la indicació dels contactes prevists o realitzats amb vista al seu futur desenvolupament i producció. 

Documents adjunts