Torna

BUTLLETÍ OFICIAL DE LES ILLES BALEARS

Secció III. Altres disposicions i actes administratius

AJUNTAMENT DE MAÓ

Núm. 445238
Bases i la convocatòria que regeixen la concessió d’ajudes per lluitar contra la pobresa energètica i per prevenir la vulnerabilitat energètica, per a l’any 2022

  • Contingut, oficial i autèntic, de la disposició: Document pdf  Versió PDF

Text

BDNS: 642881 (http://www.pap.minhafp.gob.es/bdnstrans/index)

Per acord de la Junta de Govern Local del dia 11-7-2022, s'han aprovat les bases i la convocatòria que regeixen la concessió d'ajudes per lluitar contra la pobresa energètica i per prevenir la vulnerabilitat energètica, per a l'any 2022.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria, per part de la Base de Dades Nacional de Subvencions, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

Els models normalitzats de sol·licitud, de l'autorització a l'Ajuntament de Maó per consultar dades de la declaració de la renda corresponent a l'any 2021 i d'autorització de representació davant l'Administració pública es troben al lloc web de l'Ajuntament https://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=14695

D'acord amb el que preveuen els articles 17.3.b i 20.8.a de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, publicam l'extracte de la convocatòria, el text complet de la qual pot ser consultat a la Base de Dades Nacional de Subvencions (http://www.pap.minhap.gob.es/bdnstrans/index).

Objecte

L'objecte d'aquesta convocatòria és concedir ajudes econòmiques per prevenir la vulnerabilitat energètica de les persones o unitats familiars que compleixin els requisits establerts a la base 2a d'aquesta convocatòria.

Finalitat

Aquestes ajudes tenen com a finalitat la lluita contra la pobresa energètica, per contribuir a mantenir l'habitatge habitual en les condicions mínimes d'habitabilitat i per completar l'esforç de les famílies, que han necessitat destinar una major proporció dels seus ingressos a la cobertura dels consums energètics.

Persones beneficiàries

Persones físiques en les quals concorrin les circumstàncies previstes a l'Ordenança i aquelles altres que es designin en aquesta convocatòria i reuneixin els requisits establerts a l'art. 2 de les bases reguladores.

Quantia de l'ajuda

L'import de les ajudes s'atorgarà d'acord amb l'art. 3 de les bases reguladores.

Pressupost

L'import de la convocatòria s'estableix en 50.000,00 €, amb càrrec a l'aplicació pressupostària G01 2310 4830111.

Despeses subvencionables

Despeses de subministrament elèctric o de gas.

Obligacions i compromisos

Les persones beneficiàries d'ajudes estan obligades a complir les obligacions establertes a l'art. 9 de les bases reguladores.

 

Termini i forma de presentació de les sol·licituds

El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació de l'extracte de la convocatòria, per part de la Base de Dades Nacional de Subvencions, en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).

  • Telemàticament
  • En cas de no disposar de mitjans electrònics:

- S'haurà d'emplenar la sol·licitud i, si escau, els documents annexos, segons els models normalitzats, que es podran obtenir a:

  • El Registre General o els Serveis Socials de l'Ajuntament de Maó, mitjançant sol·licitud de cita prèvia en el lloc web www.ajmao.org
  • El lloc web de l'Ajuntament de Maó: www.ajmao.org

- La sol·licitud i tots els documents annexos s'han de presentar a:

  • El Registre General o els Serveis Socials de l'Ajuntament de Maó, mitjançant sol·licitud de cita prèvia en el lloc web www.ajmao.org
  • Qualsevol de les oficines assenyalades a l'art. 16.4 i a l'art. 66 de la Llei 39/2015, del procediment administratiu comú de les administracions publiques.

Publicitat de les bases reguladores

Les bases es publicaran a l'enllaç

https://www.ajmao.org/Contingut.aspx?IdPub=14695

Procediment

El procediment de concessió de les ajudes serà en concurrència competitiva.

Òrgans competents

L'òrgan competent per resoldre la concessió de les ajudes serà l'alcalde o l'òrgan corresponent.

Pagament

S'abonarà el pagament d'acord amb el que estableix l'art. 3 de les bases reguladores

Termini d'execució

El termini d'execució serà de l'1 de gener al 31 de desembre de l'any de la convocatòria.

Termini i forma de justificació

Les persones beneficiàries d'ajudes estan obligades a justificar la subvenció, d'acord amb l'art. 8 de les bases reguladores.

Altres dades d'obligat compliment

S'ha de complir tot el que disposen les bases que regulen aquesta convocatòria d'ajudes, d'acord amb l'Ordenança general de subvencions de l'Ajuntament de Maó, aprovada definitivament pel Ple d'aquesta corporació el 31-3-2016 i publicada al BOIB el 25-1-2018.

 

Maó, en la data de la signatura electrònica (5 d'agost de 2022)

L'alcalde Héctor Pons Riudavets